Отговори
# 15
  • Варна/UK
Първо бях решила да уча психология. Това е нещо, което ми е супер интересно и чета такъв вид литература с голям интерес. Но когато трябваше да си избера специалност, аз реших че не бих се справила като психолог. Мое мнение, може и да греша, но реших това да го оставя, като един вид - хоби. Смених си желанието с Мениджмънт на туризма и не съжалявам. Това е сферата в която съм работила, има контакт с хора(това съм аз), и освен икономическите предмети се учи и психология, маркетинг, реклама и др. Живот и здраве съм решила да запиша и магистратура - връзки с обществеността и реклама.

# 16
  • В градината...
mama nely, учи, мила. За мен ти си постигнала повече от много от нас. Но за твое самочувствие го направи !

# 17
mama nely, учи, мила. За мен ти си постигнала повече от много от нас. Но за твое самочувствие го направи !
Tочно така-за мое самочувстие искам да го направя,а и за да мога да си намеря все пак работа.Няма да ви казвам колко ужасно се чувствам.Всички около мен са със стабилна работа и образование.Първата работа на всякъде е да питат с какво образование си?Това адски много ми мачка самочувствието.Чувствам се зле  ooooh!

# 18
  • В градината...
Лесно е да  вземеш решението, по-трудно е да решиш какво да учиш. Така, че мисля, вече имаш идея да започнеш. Имаш ли насока?

# 19
  • София
Моите адмирации за авторката на темата -  Hug  bouquet
Имам позната, която е родила на 19, има две деца и е декан на факултет в момента - желание, вяра, но разбира се и малко помощ отстрани няма да е излишна....
Успех!

# 20
  • София
Учих, завърших, кариера, брак, дете(родих на 35г.)- в тази последователност. На 40 реших да променя професията си и записах още една магистратура. Според мен няма общовалидно правило -животът ни изненадва непрекъснато. Никога, когато бях по- млада не съм си и помисляла, че ще се насоча в областта, в която смятам да работя.

# 21
Учи , ще ти бъде по-трудно , но това не означава, че е невъзможно   bouquet
Пожелавам ти успех   bouquet  bouquet  bouquet

# 22
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
нещо подобно съм и аз

# 23
Не се отказвай от идеята си, като специалности може да помислиш за акушерка или медицинска сестра....мисля че има шансове за реализация след това.

# 24
  • Канада
Не отлагай повече!
Аз съм на 41 и уча за втори път съвсем друго от това, което завърших през 95 година.
Няма страшно, всичко е въпрос на мотивация и все пак някакво прочуване на пазара на работна ръка, какво е по -практично да учиш.
Към какво си се насочила по принцип, имаш ли идея?

# 25
Лесно е да  вземеш решението, по-трудно е да решиш какво да учиш. Така, че мисля, вече имаш идея да започнеш. Имаш ли насока?
Така е да!Взела съм решението да уча.Какво обаче още идея нямам дори.Разглеждам в момента различни специалности.Знам само че математиката винаги адски много ми е куцала  Mr. Green Все към нещо ще се насоча-нали желанието го има  Mr. Green

Мнооого благодаря на всички ,които взимат отношение по темата   bouquet Благодаря за милите думи и за куража ,който ми давате.Благодаря ви че ви има  bouquet

# 26
Аз не мисля, че редът е учене, кариера, семейство, деца. Редът е такъв, какъвто си го направим сами, а не такъв, какъвто ни казват да е.
Ще направя 22 след няколко месеца. Работя от 12 клас на договор /не в една фирма/. Имам достатъчно стаж за майчинство. През това време си завърших 12 и 13 клас /чаках вдъхновение за учене за висше/, после кандидатствах в СУ,изкарах една година там, но реших да прекъсна и да се преместя в друг университет. През цялото това време правим опити за детенце. Наесен смятам да се върна на работа, да я съчетавам и с бебче, и с учене. Ще трябва доста организация, но се надявам да се справя.
Не смятам, че е късно да учиш на 35, 40 или колкото и да си. Щом имаш желание, това е важното.

# 27
и аз съвсем съм обърнала реда - първо работих и правих кариера, после се омъжих и родих 2 деца едно след друго и чак тогава се сетих са уча - в момента съм студентка по Мениджмънт на хотели и ресторанти  Laughing
luska - с теб да не сме колежки?

# 28
mama nely , сега.... Не е късно да започнеш да учиш на тези години, но в момента е средата на януари. Имаш 5 месеца да се подготвиш за кандидатстудентски изпит при положение, че самата ти казваш, че трудно възприемаш. Значи... след няколко месеца ще се бориш да влезеш с едни деца, дето ходят на уроци от месеци и не са спирали да учат. Демек моето мнение е, че ако се помоташ още малко ще е късно да започнеш от тази година. За това какво да учиш трябва да кажеш какво те влече. Как да те посъветвам например да запишеш финанси, ако ти се двоумиш между оперно пеене и графика. дай ни някакви насоки какво ти харесва, какво ти се отдава и искаш просто да си намериш работа или искаш професия с бъдеще

# 29
Мама Нели, пожелавам ти успех в това с което си решила да се захванеш!
Ако математиката не ти харесва силно ти препоръчвам да не записваш икономическа специалност, защото се смята до края... аз смятах, че сметките се изчерпват с математиката в първи курс, но уви... след нея следват още много други дисциплини за които се изисква да си на "ти" с математиката и смятането.. Не ти ли идва отвътре ще ти е трудно, но разбира се не и невъзможно!! Няма невъзможни неща! Щом аз успях да избутам микро и макро и статистика, и счетоводство и какво ли още не... и финанси и т.н..... а математиката не ми е присърце.. значи и ти ще успееш!
Вярвай в себе си!
Успех още веднъж!

Общи условия

Активация на акаунт