Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 177
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
За сутиените и аз ще купя специализирани не за друго а защото с моя богат бюст няма как да ползвам спортен сутиен.
Засега купих само два, по късно ще видя дали няма да ми намалее обиколката и ще взема още.
Ей такива съм си взела.

Закопчаването така изглежда

# 241
Мацки, толкова много сте изписали... Досега се зверих да ви чета Simple Smile Ще си напиша и аз  мнението по някои от темите, които сте засегнали:
За диоптрите-аз съм -4, но в предната бременност нямах промяна в налягането на очните дъна, т.е. никакъв проблем за нормално раждане. Моето доки искаше да изчакаме този път до последно, така че другата седмица ще си взема направлението за очен преглед и ще видим какво ще кажат, стискам палци всичко да е ок.
За преносимите кошари на 2 нива -и ние купихме такава, това, което предлагат като матрак, е наистина само парче шперплат. Смятам да направим тънко матраче от дунапрен, после да купим по-солиден и дебел, когато дойде време за долното ниво. Синът си го отгледах директно в дървена кошара с едно ниво, имах големи проблеми с гърба и кръста покрай това постоянно навеждане.
 За козметиката... Големи дебати са паднали Simple Smile  Преди 11 години ползвах култовата козметика Penaten, днес даже не съм сигурна дали я продават още... Моя приятелка ми препоръча горещо Klorane, прочетох малко в нета и мисля че е добър избор, пък ако не ни понесе, ще търсим варианти. Цената не е маловажна, поне за мен, но помня че толкова бавно свършваше всичко, обикновено една опаковка стига за 3-4 месеца, така че не мисля че цената е определяща. Но подкрепям мнението на една от мамите, че няма по-велик крем от Бочко!
Количка ще ползвам на първо време на приятелката ми, чийто син стана на 2 и половина. Триколка е , вози спортно и бързо, но не знам каква марка е даже Simple Smile Аз и с колите съм така- гледам им предимно цвета  Laughing Наесен, живот и здраве, като поотрасне бебуна, ще купим нова.
Деца искам да имам много Simple Smile И двамата с таткото имаме по едно голямо от предишни бракове (моето живее с нас), така че с това в корема ще ни станат 3 ! Не вярвам да се реша пак на бременеене, годинките не са ми малко.... Обаче насърчавам всички ви да имате поне по 2, дано обърнем мрачните прогнози как след 30 години българите ще сме малцинство в собствената си държава! То не че държавата кАто такава насърчава раждаемостта, ама на всички ни е ясно, че не можем да разчитаме на никой друг освен на себе си. А като си помисля че в страни като Норвегия например цели семейства живеят блажено само от социалните помощи за децата...
 Айде стига съм се вайкала, хубава и спокойна нощ ви желая на всички 2 в 1!  

# 242
katilias
Цитат
mama_vessy, за сутиените за кърмачки, добре де, като ползвате тези потничета, как кърмите. Трябва да си махнете блузата ли, що ли? Сутиените за кърмачки с тази малка закачалчица са толкова удобни, а колко хубави продават тук. Аз имам около 7 броя, много са ми удобни и това е едно от нещото, от което не бих се лишила при покупките.
НЕ не си свалям блузата  Joy а само повдигам потничето то е ластично и много меко и удобно.  Peace

Цитат
Миш, точно това се опитвам да обясня. Че тук са превърнали раждането в нещо като приятна почивка - отиваш си в болницата, от там - все едно си на почивка. Носят ти меню вечер, от което да си избереш храна за следващия ден, сменят ти чаршафите ако искаш и по 10 пъти на ден.  Всеки те глези, всеки се грижи за теб, но с такова едно ненатрапчиво внимание. Ако искаш да си сам - оставят те, ако искаш внимание и грижи - дават ти го. За банските - понеже в родилната стая има вана, която може да се ползва за облекчаване на болките (не за водно раждане), в книжката от болницата пише, че е препоръчително поне за партньора да има бански, да не се мандрахерца по "пищов" пред акушерките. А моя съм го сложила за всеки случай.
Ех искрено ти завиждам за условията. Тук се отнасят с нас като с хора втора ръка ... ooooh! за меню и дума не можа да става, те не дават да има никой до теб. Ако много мрънкаш, ти казват че едва ли не си лигла, щото лесно майка не се ставало и като съм се била хванала на хорото то трябвало да си го играя до края  #2gunfire А ти ми говориш за вана  hahaha  Joy та и чак и мъжа ми с мен  Shocked Има още много да учим.....  Crazy

Да ви питам някоя от вас преброи ли се вече? Аз пробвах и уж успях  newsm78 ама много тъпи въпроси  ooooh! . но въпроса ми беше всъщност  Mr. Green Като съм попълнила анкетата за всички членове на семейството дали ще трябва и те да я попълват или този номер е достатъчен и важи за всички?  newsm78

skrech честити покупки  Hug Имаааа има близначета  Peace

# 243
  • София
Правите ли упражнения за подготовка на перинеума /за мамите с изгледи за естествено раждане/?

И аз това все се каня да питам и все забравям. Аз уж щях да правя, но не съм хич редовна. А честно да си призная, след няколко седмици, изкарани в кашлица (зверска) се научих да ходя с превръзки, защото явно ми се поразтегнал перинеума и ако се разкашлях, когато ми се пишка, ставаха бели  Rolling Eyes. Трябва си гимнастика определено.

Може ли още веднъж да кажете за арниката, каква й е идеята - извинете ме, но явно сте го обсъждали, преди да се включа в групата  Hug.

Утре съм на измерване на тонове - ходя веднъж седмично, ще питам и за документите, които ми трябват. После ще ходим да търсим педиатър, избрах няколко имена от форума, ще видя дали ще можем да се срещнем с тях.

Да споделя, абе много рита това бебе, много и силно. С дъщеря ми не си спомням точно, но със сигурност беше доста по-деликатна, явно младежът ще е много енергичен  Simple Smile.

mama vessy, има дъъълга тема в Клюкарника, доколкото разбирам се брои жилището, а не отделните хора в него, т.е. приключили сте с преброяването  Peace.

# 244
mama_vessy Аз преброих семейството тази вечер. Доколкото ми стана ясно, с този номер отмяташ цялото домочадие, изобщо няма да ни закачат Simple Smile Въпросите са досадни, но ти сама решаваш на кои доколко искрено и лично да отговориш. Поне не се занимаваш с преброители, което не е малко.

# 245
  • до моите любими хора
Момичета знам, че ехографа не е от значение, а по-скоро специалиста който гледа както каза ЖЕНИ и затова също се възмущавам. Днес бях при док по ЗК и той каза 3,000кг, а вчера на частно 2,370кг, знам че не е толкова важно това но все пак си става въпрос за не малка разлика. Просто се възмущавам, как може да се разминават нещата толкова много. Най-важното е другото да е наред разбира се, пък колко точно ще тежим не е. Но и вие да сте и на вас ще ви направи впечатление тази разлика  Rolling Eyes
Commelina по спомен, дано да не пропусна нещо: нощници,превръзки,лигнин,еднократни гащи,джапанки и чехли, чорапи, бельо, подплънки, козметика,елек или жилетка,мокри и сухи кърпи,вил.лъжица и чаша,мин.вода и шоколад,зарядно за телефон(това за мен), другите неща ги знаеш документи,лична карта,разните направления и обменни карти, картонче за кръвна група.
За бебка:памперси, кърпички, козметика, шише, залъгалка, дрешки. Не знам дано не пропуснах нещо. Утре ще видя в списъка, който си направих и ще допълня ако има липси.
petinka_ аз също не виждам да има такива съставки в Мustela,  да не би тази информация да е стара. На мен ми я препоръча една приятелка която има аптека и за нейното дете също ползва само такава. Не мисля, че ако имаше нещо тя щеше да я ползва все пак е фармацевт и е учила някои неща. Подкрепям мнението на ВАЛАРИ, за козметиката все пак различни хора, различни разбирания, различен избор всеки сам преценя Peace
natali05225 хубаво, че се поправи за датата за секцио, защото реших че след 3-4 дни ще си имаме вече бебе в нашата групичка и се стреснах, че се започва  Rolling Eyes пък нали се надяваме още малко да сме си 2 в 1 Praynig
Uinen бързо оздравяване Peace
Мама Веси много хубава количка със здраве да си я ползвате.
Момичета да ви се оплача от 2-3 дни вечер не мога да заспя от киселини. В момента, в който си легна и започват зверски чак ми се повръща постоянно много е гадно Crazy

# 246
 За козметиката... ...подкрепям мнението на една от мамите, че няма по-велик крем от Бочко!
Ето му го и съставът...кое му е великото  newsm78
aqua, petrolatum, ozokerite, hydrogenated castor oil, glycerin isostearate, polyglycerine-3-oleate, paraffinum liquidum, zink oxide, glycerin, magnesium sulfate, parfum, methylparaben, propolyparaben, cotinus coggygria extract

# 247
katilias -тук мисля е макс 3 дена при нормално раждане.Всички тези екстри ги има и тук,но пак зависи много от болницата.В тази в която ще раждам сега съм лежала един път за операция.Спомням си,че храната беше супер.Това което много ме шокира беше,че изпратиха в стаята свещенник Shocked .Той ме пита дали искам ортодоксален поп и след като му казах не,ме попита дали искам да се изповядам.При все че американците са малко превзети и лицемерни,този човек направо беше с насълзени очи Crazy .Почувствах се сякаш иска да ме опее жива bishop  hahaha
Относно подаръците тук за това се прави baby shower и то преди детето да се роди,с цел майката да си има всичко необходимо.Как  разбират какво е необходимо?Регистрираш се в определен бебешки магазин,правиш си списък с всичко което ти трябва(от нокторезачка до кошара примерно).Така всеки поканен взема подарък и отбелязва в листа,че вече е взет.Аз лично нямам такава регистрация защото недолюбвам бейби showers по принцип.Не ми допада идеята да са поканени някакви си познати с които се виждам един път на две години.Сякаш съм ги поканила само защото имам нужда от еди-какво си.Иначе то е ясно,че нямам нужда от тях след като ги виждам един път на две години.Така,че ще си направим едно женско парти с най най-близките ми приятелки и ако искат винаги могат да вземат ваучер от опр.бебешки магазин или просто пари-кой каквото реши.

# 248
 За козметиката... ...подкрепям мнението на една от мамите, че няма по-велик крем от Бочко!
Ето му го и съставът...кое му е великото  newsm78
aqua, petrolatum, ozokerite, hydrogenated castor oil, glycerin isostearate, polyglycerine-3-oleate, paraffinum liquidum, zink oxide, glycerin, magnesium sulfate, parfum, methylparaben, propolyparaben, cotinus coggygria extract
smile3521
Оф ужасно много ме дразнят те появяващите се тъжните майка и дъщеря с рака на шийката, имат ли го вече че са толкова тъжни или сега мислят да се разболяват, сори за спама ама он няколко дена ги гледам и ми писнаха вече.

# 249
  • София
Относно подаръците тук за това се прави baby shower и то преди детето да се роди,с цел майката да си има всичко необходимо.Как  разбират какво е необходимо?Регистрираш се в определен бебешки магазин,правиш си списък с всичко което ти трябва(от нокторезачка до кошара примерно).Така всеки поканен взема подарък и отбелязва в листа,че вече е взет.Аз лично нямам такава регистрация защото недолюбвам бейби showers по принцип.Не ми допада идеята да са поканени някакви си познати с които се виждам един път на две години.Сякаш съм ги поканила само защото имам нужда от еди-какво си.Иначе то е ясно,че нямам нужда от тях след като ги виждам един път на две години.Така,че ще си направим едно женско парти с най най-близките ми приятелки и ако искат винаги могат да вземат ваучер от опр.бебешки магазин или просто пари-кой каквото реши.

Точно така ще процедирам и аз, lilincho. Само най-близките приятелки и само, за да се видим, че покрай грипната епидемия в последните дни, пък и всичките ми ангажименти до момента, не се виждам с никой. А като родя, няма да хукна по кафета с приятелки. Така че само най-близките приятелки ще присъстват на това парти Naughty  

# 250
  • Пловдив
Добро утро, момичета  Hug

Радостани, благодаря ти за списъка, сега ще си го препиша. Ама много дълъг бе  Crazy Аз досега нищо не съм взела, само 1 малък пакет памперси и мокри кърпички за бебето и за мен няколко чифта бикини, че си нямам такъв тип бельо Crazy
Я кажи, ако не си взема нощници, няма ли да ми дадат някакви оттам. Хич не ми се дават пари за нещо, което едва ли ще го сложа втори път в живота.

П.п. Ние имаме ли близначета??? Не намерих в списъка на първа страничка да има  newsm78
Имаме Simple Smile marys , която ни прави напоследък темите, чака близнаци момченца. Мисля, че в началото пишеше още 1 момиче, но нещо изчезна  newsm78
marys , как сте с двамата бонбона  Hug

Правите ли упражнения за подготовка на перинеума /за мамите с изгледи за естествено раждане/?
Anduli , аз се каня да правя упражненията на Кегел, но все забравям  Blush А трябва да съм редовна по няколко пъти на ден.
Мислех и масаж на перинеума да си правя, но май ще го пропусна. Страх ме е да не се докарам някоя инфекция с маслото или да не се нараня, ако не го правя правилно.

За подаръците, бих си казала, че искам пари, но никой не ме пита  hahaha В интерес на истината, като съм ходила при приятелки, съм ги питала, от какво имат нужда и на тях все им беше неудобно да кажат. Затова съм носила дрехи и играчки, дали са ги ползвали не знам.

# 251
  • Бургас
Тези партита за бебето са идеален начин, хем да се разсее бъдещата майка от мисли за изследвания и неразположения, хем да се порадва заедно с близките си приятели на готини неща за бебето. Разбира се - представям си само хора, които са ми приятни и обичам около мен на подобно събитие, а не лели, с които не се чувам по цяла година. Относно подаръците - ваучер е идеален вариант - винаги можеш да вземеш нещо, което ти трябва и да си го избереш по твой вкус.
Уф, момичета аз съвсем зарязах мазането  Sad На Икаров маслото ужасно много ми мирише, а балсама ми за
тяло не знам дали има нужния ефект. Иначе почти не ме сърби тумбака.
Вчера преброих семейството  Mr. Green Голяма досада  #Crazy Сега като дойде преброител само му се дава кода, който всеки успешно преброил се получава в края на анкетата.
Много ми е интересно всичко, което разказвате за болниците в чужбина  Peace
Какво става със сайта на НОИ ??? Имам ПИК, а не ми се отварят справките, някои да знае нещо?

г-жа Стихийно бедствие
 Peace за това с майката и дъщерята от кампанията.
За перинеума сигурно нищо няма да направя... Упражненията на Кегел ги практикувам, когато се сетя. Commelinaда ти кажа един трик, който е прилагала съфорумка, която все забрвяла да прави упр на Кегел - казала си, че щ е ги прави винаги докато текат рекламите по  телевизията. Хитро,  а ?
Относно Арниката, аз нещо се притесних дали е толкова безобидна... Определено няма да я пия цял месец - чела съм, че действа и седмица преди термин.

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 09:56 от catwalk

# 252
  • Пловдив
catwalk , като кликнеш на съответната справка ти излиза предупреждение, че сайта е опасен и те пита да продължиш ли. За интернет експлорер е това:

There is a problem with this website's security certificate.

The security certificate presented by this website was not issued by a trusted certificate authority.

Security certificate problems may indicate an attempt to fool you or intercept any data you send to the server. 
  We recommend that you close this webpage and do not continue to this website. 
  Click here to close this webpage. 
  Continue to this website (not recommended). 
     More information

Избираш Continue to this website (not recommended). И би трябвало да стане.
С другите браузъри е друг текста, но това е смисъла.

# 253
ДУ, момичета!
П.п. Ние имаме ли близначета??? Не намерих в списъка на първа страничка да има  newsm78
Skrech, здравей! Виж 08.03 и 29.03. Аз съм една от мамите, които чака близначета – две момченца! Има и още една мама в списъка на първа страничка, но тя не е писала много отдавна.
Commelina, писали сме заедно Hug
Нямах много време тия дни, успявах само да ви изчета.
Според анкетата излиза, че повечето мами искат да имат 3 деца. Супер. Ние живот и здравеще си имаме три в скоро време.
Mamma vessy, честита ти количка! Честито и на другите за покупките!
Аз не мисля че е станало кой знае какво, някой пита ква козметика, другия отговаря...
Напълно подкрепям newsm10
Аз също  newsm10
И аз newsm10
Да ви се оплача...преместването не върви добре... 
Лъки, спокойно, ще свикне, иска време  Praynig
От най-близките – парички и дребни подаръчета, а от другите каквото. Много рядко съм получавала непотребни подаръци.
И аз снощи ни приброих, бързичко стана.  Simple Smile
Момичета да ви се оплача от 2-3 дни вечер не мога да заспя от киселини. В момента, в който си легна и започват зверски чак ми се повръща постоянно много е гадно Crazy
Аз също бях много зле с киселините, но с чаша леко затоплено прясно мляко и 10 минути разходка из дома преди лягане много добре ми действат. Случва се да са по-упорити, но положението стана търпимо.
Я кажи, ако не си взема нощници, няма ли да ми дадат някакви оттам. Хич не ми се дават пари за нещо, което едва ли ще го сложа втори път в живота.
Commelina, дават, но аз си носих за преобличане, защото много се потях, когато кърмих. А ще допълня списъка на Радостани с още нещо, което бях пропуснала – фотоапарат.
marys , как сте с двамата бонбона  Hug
Благодаря, добре, доколкото може да се каже. Тази седмица спрях баткото, че нещо се опитва пак да се разболее, но увладях положението засега.
Спирам, по-късно, ако мога пак ще се включа .
Хубав и усмихнат ден!  Hug

# 254
  • Бургас
Commelina    bouquet Мерси!!!!

Общи условия

Активация на акаунт