Отговори
# 210
  • София
Здравейте момичета.
Аз все по-рядко се включвам, но с това гадене и повръщане няма как само в легнало положение съм.
Маринелка чак днес се свързах с 17 поликлиника и казаха, че на д-р Елица Иванова графика е пълен. Ти какво направи намерили си при кого да си водиш ЖК. Пиши понеже и на мен ми е близо и затова се ориентирах към 17 поликлиника.
Успешен ден на всички.
Bubulina82 не миличка още не съм решила .Чесно казано в момента дилемата ми е дали изобщо да се записвам някъде по здравната каса .Единствената алтернатива на 17 ДКЦ според мен е д-р Павлов ,който ми е препоръчан от GP- то .Просто след приключенията ми септември месец ,нещо изобщо им нямам вяра на тези лекари .За сега си намерих една лекарка от Вита ,от която съм много доволна и съм решила да си плата там пакета за проследяване на бременност .
Все още обмислям вероятността да се запиша и някъде по касата ,но ако го направя то сигурно ще е в МД .Незнам и аз вече но ако се ориентирам към 17-та ще ти пиша веднага .

П.С. А ти казваш че работиш близо до поликлиниката -може ли да ми пишеш на лични нещо по-подробно .Да не се окаче че се познаваме накрая.ако не ти е проблем разбира се

# 211
Не работя до поликлиниката. Живея в Слатина и 17 поликлиника ми е най-близо и удовно. Явно нещо съм те подвела, за което се извинявам.

# 212
Здраввейте,мили мами да се присъединя и аз към вас ,термина ми е 30.09.11
На 25г съм,казвам се Ивелина и ми е втора бременност ,имам един юнак на 1и 4 месеца. Hug

# 213

За сега сме 48 мамчета и чакаме 48 бебчета. Чакаме ви нови мами!

01.09.2011г.

marrrinka85, от гр. Велико Търново, на 25г., втора бременност preggo
espri84, от гр. Стара Загора, на 26г., първа бременност preggo
сладката мими, от гр. Асеновград, на 33г., втора бременност preggo
eniq, от гр. ...., на ...г., втора бременност preggo

02.09.2011г.

iri_is, от гр. ...., на 40г., втора бременност preggo

03.09.2011г.

raleva, от гр. ......, на ..г., ... бременност preggo

04.09.2011г.

05.09.2011г.

Koketka_majoretka, от гр. София, на 26г., първа бременност preggo
jaded, от гр. София, на 27г., първа бременност preggo
hrissi9, от гр. София, на 36г., трета бременност preggo
LiletoYa, от гр. София, на 30г., втора бременност preggo

06.09.2011г.

lina_bebe, от гр. Русе, на 29г., втора бременност preggo
Evita_Peronski, от гр. София, на 34г., първа бременност preggo

07.09.2011г.

Proksima, от Варна, на 32г., първа бременност preggo

08.09.2011г.

*Lucky*, от UK, на 28г., първа бременност preggo
Маринела, от София, на 22г., първа бременност preggo
kat_kat, от Бургас, на 22г., първа бременност preggo
stels-bels, от Пловдив, на 34г., втора бременност preggo

09.09.2011г.

bevina, от Горна Оряховица, на 28г., първа бременност preggo
paff, от Варна, на 30г., втора бременност preggo

10.09.2011г.

Мадленка, от гр. София, на 30г., втора бременност preggo
estela, от гр. Нова Загора, на 27г., първа бременност preggo
Tara Wilson, от гр. София, на 33г., първа бременност preggo

11.09.2011г.

Иванита, от гр. ...., на 29г., първа бременност preggo

12.09.2011г.

Yaroslavche, от гр. Поморие, на 25г., първа бременност preggo
Nadelina, от гр. Стара Загора, на 38г., първа бременност preggo

13.09.2011г.

nelimaneva, от гр.Русе, на 26г., втора бременност preggo

14.09.2011г.

joy_1234, от гр. ....., на 34г., първа бременност preggo
mimes, от гр. София, на 32г., втора бременност preggo
mimozeta79, от гр. Варна, на 31г., първа бременност preggo

15.09.2011г.

neci, от гр...., на 32г., втора бременност preggo
izza, от гр. Самоков, на 26г., втора бременност preggo
dody, от гр. София, на 23г., първа бременност preggo
sveti-beti, от гр. ......, на 31г., втора бременност preggo

16.09.2011г.

elica_2007, от гр. Радомир, на 25г., втора бременност preggo

17.09.2011г.

reya, от гр. ...., на ...г., ....... бременност preggo
gerince7o, от гр. Пазарджик, на 26г., втора бременност preggo
Bubulina82, от гр. София, на 28г., първа бременност preggo

18.09.2011г.

19.09.2011г.

20.09.2011г.

Marpen, от гр. София/Кюстендил, на 39г., трета бременност preggo

21.09.2011г.

hope_, от гр. Стара Загора, на ....г., първа бременност preggo
Sunny 777, от гр.София, на 23г., първа бременност preggo

22.09.2011г.

smehorana, от гр. София, на 26г., втора бременност preggo

23.09.2011г.

24.09.2011г.

snowwhite, от гр. София/Стокхолм, на 31г., втора бременност preggo

25.09.2011г.

giuli, от гр. София, на 30г., втора бременност preggo

26.09.2011г.

BасиТу, от Франция, на 24г., първа бременност preggo
renka86, от Варна, на 24г., първа бременност preggo
mama vinetu, от гр. София, на 30г., втора бременност preggo

27.09.2011г.

tinatiti, от гр. София, на 30г., първа бременност preggo

28.09.2011г.

29.09.2011г.

tedi_puh79, от гр. Добрич, на 31г., втора бременност preggo

30.09.2011г.

01.10.2011г.

Sunny_Girl, от гр. Ловеч, на 23г., втора бременност preggo

farewell е мама на ангелче  Flowers Rose

Полезни линкове и статии

Спорт за бременни

Йога за бременни

Забавни линкове

Раждане

Кърмене и живот с бебето

Библиотека : всичко за кърменето
Указания за предлагане на вода на кърмачетата
Грижа за новороденото - 1
Грижа за новороденото - 2
Как да разположим бебето за кърмене
Видео клипчета за кърменето
Библиотека за кърменето
Още за кърменето
Кърменето - блогът на Бу
Кърменето - блогът на Хедра
Кърмене на близнаци - блогът на Айла
Отглеждане и кърмене на близнаци
Правилно поставяне на бебето на гърдата
Клуб Кърмене към Български Бебе Център
Ла Лече Лига - координати на консултантите по кърмене
Истината за желязото. Нуждаят ли се кърмените бебета от хранителни добавки
Библиотека - Всичко за кърменетоново!
Какво е ЕБХ?ново!

Именник

Още полезна информация

Центрове за фетална морфология

Online магазини за бебето

Към тема 0,  Тема 1

Албум - September2011 в http://www.snimka.bg/ -> , парола на ЛС от Мадленка и September2011

Предложения за заглавия :

Очакваме още много бъдещи мами да се присъединят към нас.

# 214
Привет момичета,много ми е притеснено,вчера сутринта се събудих със някакво прокървяване,по скоро ръждиво,веднага отидох на доктор,даже двама,и съвсем се обърках.Първият беше с добър ехограф и каза че бебето вече има пулс но пък имам отлепване  и трябва да се изчака  време да мине а вторият  в окръжна не долови сърдечна дейност и не видя отлепване,но там ехото им е по старичко и се опасявам че затова не го видя! Кръвното ми играе като лудо,мисля си дали не е от това...Не знам какво да мисля,обърках се съвсем,засега си оставам в къщи да почивам,засега зацапването спря,дано не ми се случва повече това и вс. да е наред.Уж не съм суеверна но все си мислех че е рано да се записвам в темата,дано да останем всички до края заедно!!! Hug                     

# 215
maraya75, стискам силно палци всичко с бебчето да е наред  Hug. Сега почивай и не се притеснявай излишно  Naughty
В коя седмица си бременна?

# 216
Koketka_majoretka,благодаря за подкрепата.Според ехографа съм в 6 и 2 дни,пресметнах дали зацапването не е около датата на следващия цикъл но не е ,дано вс.да е наред,не сме първа младост с таткото и ако сега нещо се провали едва ли ще се имаме сили пак да опитваме.        Между  др. не мога да влезна в албума на септемврийките,а онзи ден качих 3 снимки на моето семейство.

# 217
maraya75, наистина силно се надявам всичко да е наред. Иначе питах за седмиците заради сърдечната дейност - да не би да е рано да се види, защото ми се стори странно единия доктор да не види, пък другия да види. И мен са ме гледали на един допотопен апарат, но си се виждаше добре, щом и аз успях да видя  Mr. Green. При всички положения ти сега си почивай и не се тревожи. А доколкото до възрастта - аз си мисля, че стига и двамата да искате и да сте здрави няма ограничения. Освен това, ако съдя от потребителското ти име и ми позволиш разбира се, смятам, че за днешно време не си в чак такава възраст Peace Имам две познати на твоите години, които в момента чакат дечица - едната първо, а другата второ.
Относно кръвното може би е най - добре да направиш консултация с кардиолог, особено ако е високо.

# 218
 newsm78мойто кръвно май и то се е ошашкало 128/80 ама като ми го мериха ми стана едно уплашеноооо едно страшно казаха ми че е нормално ама на мен ми се струва високо ooooh!.

# 219
klims9, на мен ако ми го мери лекар, винаги ми е високо, иначе когато си го меря сама е нормално. Май имам синдром на бялата престилка. Иначе 120/80 наистина е нормално кръвно, макар че на мен ми идва височко, аз съм с 100/110 на 60/70. За високо кръвно се приема когато е над 140/90.

# 220
А аз съм с ниско кръвно  но като  ми го мери  човек  в бяла престилка също  се повишава ...до  нормалното.  А за мен 120 /80 никак не е нормално  -  ще се побъркам от сърцебиене и  ръцете ми треперят Confused

# 221
Като свикне организма с ниското кръвно и после "нормалното" му се струва високо явно. Иначе и на мен при 120/80 ми е дискомфортно, веднъж като студентка съм качвала до 140/90 - имах чувството, че всеки момент ще умра. Неприятна е тая работа с кръвното. Сега като сме бременни дали трябва да го следим по - редовно или меренето на ЖК е достатъчно, нали казват, че в напреднала бременност е опасно за майката и бебето? Аз честно казано си го меря като почувствам дискомфорт и съм си вкъщи естествено, все още не си нося апарата в чантата  Mr. Green

# 222
Здравейте момичета, да се позапиша и аз при вас  Simple Smile писах в първата тема, но все още не бях ходила на лекар и затова до сега ви наблюдавах от засада  Grinning. Но вече го посетих и резултата е, имаме си сърдечна дейност и се развиваме доста добре, дано и така продължава до края . Доки ми определи термин 10.09.  Това ще ми е трето детенце, а бременността пета.
maraya75 , с първата ми бременност имах подобни зацапвания до към 3 месец и естествено се наложи да пазя леглото, но това бяха и единствените неразположения през тази бременност и резултата е номер едно в линийките ми Simple Smile Мисля, че трябва да се довериш на първият лекар, който е бил с по добра техника, да почиваш сега и всичко ще е наред.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 16:28 от Krasuna

# 223
Здравейте гърлс,

Добре дошли нови мами!
maraya75
За пръв път сега при установяването на бременноста ми измериха т.нар нормално 120/80, което и за мен е много имам страхотно учестен пулс и едно стълбище ме съсипва, после дишам като асматик 10 минути.
От вчера съм с много стрес в работата, днес беше кошмарно напрежение. В понеделник продължава.... Още не съм уведомила писмено за бременноста, че нали ми се отложи посещението при доктора заради грипа.
Искам среща с бебето... по този калкулатор бебето е 5 см и със оформени полови органи/доста ми се вижда/. Брей, кога ли е най-ранното отгатване на пола?
Приятна вечер

# 224
Момичета,днес нямам никакво зацапване Simple Smile и съм обнадеждена,почивам си доколкото е възможно с детенце,че и той в момента не е на градина,спрях го заради епидемията,иначе е здрав.Относно кръвното,явно ми е доста разнообразно,вчера сутринта  бях с високо  и доста ускорен пулс от притеснение, а вечерта и днес ми е с доста раздалечени граници и пак играе,утре съм на кардиолог да го проверим това кръвно че ако от сега така я започвам трябва да се взимат мерки.М.др.още преди да разбера че съм бремена имах няколко страни дни с доста покачване на кръвното,мерих си го на работата,когато усещах че не ми е много добре,иначе кръвното ми е в граници.С първата бременност го бях вдигнала след 5-6 месец и пиех допегит,но сравнително малки дози ми го нормализираха,до края го контролирахме и родих без усложнения Hug.Прегръдки  и леко бременеене на всички!

Общи условия

Активация на акаунт