Генетични и имунологични изследвания

• 19 694
  • 44
  •   1
Отговори
Момичета, бих искала да ви попитам за какво се правят генетични и имунологични изследвания преди забременяване, тоест какво показват те - евентуални скрити заболявания или?
Моля да ми разясните, защото въобще не съм запозната. Embarassed Разбрах, че генетичните се правят и на двамата партньори, а имунологичните?
Благодаря ви!  bouquet

# 1
  • София
Такива изследвания аз направих след третия ми аборт.
Не съм чувала да трябва да се правят преди забременяване,освен ако няма предходни аборти.

Жената изследва: пълна имунология, тромбофилия и при нужда /събеседване с генетик/-кариотип.
Мъжа-при нужда/събеседване с генетик/ кариотип.

Може да се установят проблеми на хромозомно ниво;както и  т.нар.клетки убиици/които действат негативно на плода/ и т.н....неща,които могат да доведат до спонтанен аборт, не добро развитие на плода...

Има цяла тема в Проблемното.

# 2
Подкрепям!Ние започнахме с изследванията след втория аборт. Не се притеснявай излишно, ако при теб няма такава ситуация. Но ако все пак сте преминали през някакви трудност разкажи малко по-подробно  за да можем да те опътим по-конкретно Hug

# 3
Не бих казала, че има някакви индикации, за да направя тези изследвания.
Просто отдавна чета тук, разбрах, че много аборти са в следствие на имунни или генетични проблеми и реших, че искам да си ги направя предварително, за да се знае има ли евентуален проблем и ако може да се излекува. Не мисля, че е нужно човек да преживее няколко несполучливи бременности и чак тогава да се потърси причината. Пък и за лично успокоение.
 Днес например открих, че имам уреаплазма, и то благодарение на форума- четох, че много момичета са направили мисед или не могат да забременят, като в последствие се е оказала уреаплазма. Никой гинеколог досега не ми е пускал това изследване, аз сама си го назначих на своя глава, заради прочетеното тук. Е, оказа се,че я имам тая гадина и сега ще я лекувам. Ами ако бях забременяла без да знам за това?! Само усложнения...
Та затова искам да направя всичко необходимо преди бебеправене.
Иначе за генетичните и имунологични излседвания смятам да ги пусна в Селена. Оттам разбрах, че ги пращат в Плевен.
Поздрави, момичета, и извинете за дългия пост!  bouquet

# 4
  • София
desinkata_85 То ако ще караш така, има и още изследвания които се правят след аборти...
микоплазма,хламидия, цитомегаловирус,бруцелоза,листериоза,токсоплазмоза,рубеола,глюкоза... хормоните на щитовидната: ТСХ,ФТ3,ФТ4 както и антителата ТАТ и МАТ......репродуктивните хормони + DHEAS, 17 OН Прогестерон.....ИРИ.... със сигурност пропускам нещо в момента...

От имунологичните и генетичните дори да изскочи проблем,то той не  се лекува,замаскира се с терапия.

# 5
Ами,да, всички мисля да ги направя. От тези съм направила вече:
цитомигаловирус- положителен
хламидия- имах отдавна, излекувана е
токсоплазмоза-положителна
Ебщайнбар вирус-положителен
микоплазма- положителна за уреаплазма

Продължавам с другите. Лошото, че повечето гинеколози не дават голямо инфо какви изследвания да направя, все едно те ще ми ги плащат от джоба си. Може и параноя да е, но все пак за мое успокоение...а и то доста неща излезнаха положителни,така че има нужда.
Дори ще съм благодарна ако се сетите и за други неща, които да направя.
Благодаря ви!  bouquet

# 6
  • София
А от колко време правите опити за бременност  Rolling Eyes
По принцип имунологичните изследвания са доста спорни и се отричат почти навсякъде по сфета  Rolling Eyes
хубаво е да си поставиш въпросите в темата за генетични и мунологични проблеми по принцип 
ето и линк към нея http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=479118.555

# 7
http://www.unihosp.com/laboratory.html tyka dali sa bezplatni imunologi4nite?razbrah za i sofiq 4e imalo bezplatni

# 8
http://www.unihosp.com/laboratory.html tyka dali sa bezplatni imunologi4nite?razbrah za i sofiq 4e imalo bezplatni
за съжаление никъде не са безплатни Peace Peace-за София конкретно не мога да кажа-нека се включат дами от София Peace

# 9
Имунологичните изследвания не се извършват безплатно никъде, защото не се заплащат от Здравната каса.Здраната каса не ги признава за необхозиди при проблем, а какво остава да си ги направиш доброволно.Генетичните бяха безплатни в Катедрата по генетика, защото работеха по една програма, която ги покриваше, но и там вече се плащат, като хубавото в Катедрата по генетика е, че ти ги разчитат професори и доценти, които са много добре подготвени.Най-добре е за коментираш с твоят гинеколог какво искаш да направиш като изследвания и той/тя ще те изпрати.

# 10
моята докторка ми каза така:напоследък са мн модерни имунологичните изследвания,имаме добри резултати от варна но и от там се получават грешки защото изпращат кръвта по куриер,а вав софия не мога да те пратя защото няма свободни часове при някав доктор неин познат бил,тогава и споменах че съм чела за плевен,каза както решиш,попитах я после да и занеса ли резултатите тя каза не ,явно няма да може да ги разчете

# 11
моята докторка ми каза така:напоследък са мн модерни имунологичните изследвания,имаме добри резултати от варна но и от там се получават грешки защото изпращат кръвта по куриер,а вав софия не мога да те пратя защото няма свободни часове при някав доктор неин познат бил,тогава и споменах че съм чела за плевен,каза както решиш,попитах я после да и занеса ли резултатите тя каза не ,явно няма да може да ги разчете
намери си гинеколог, който има отношение към тези изследвания, защото те не са модерни, а от тях се откриват много от проблемите, които чрез други изследвания не могат да се диагностицират, а когато има проблем се въртиш в кръг.Изследванията ще ти ги разчетат в клиниката, в която ги направиш и ако има проблем ще ти назначат терапия, но трябва и гинеколога, който ще те следи да ги знае и съобразява всичко с тях.

# 12
oooo от Сливен съм миличка Simple Smileи съм при шефката на отделението ,уж наи добрата,няма оправия

# 13
oooo от Сливен съм миличка Simple Smileи съм при шефката на отделението ,уж наи добрата,няма оправия
Най-добре направи изследванията в Плевен при доц.Конова - там ще ти разчете и ако е необходимо ще ти назначи терапия.

# 14
Ами,да, всички мисля да ги направя. От тези съм направила вече:
цитомигаловирус- положителен
хламидия- имах отдавна, излекувана е
токсоплазмоза-положителна
Ебщайнбар вирус-положителен
микоплазма- положителна за уреаплазма

Ако всички тези тестове са положителни , имаш бая неща за лекуване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт