Тема Незабравима (Unutulmaz) 164

• 27 511
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Харун идва вечерта при плачещата Еда /2 част/

Х: Еда!

Еда:Не се доближавах до мен! Нищо не ми остана. Не само бебето ми, не любовта ми и миналото ми отне. Остави ме сама на огъня в догарящите въглени. Сам-сама. Ти беше моят герой, Харун! Но ти го уби. Уби героя ми. Срина мечтите ми
Х: Еда..

Е :Мълчи, не ми казвай нищо!

Х:Ако мислиш, че съм срутил света ти, обещавам ти ще създам нов свят отново. Стига само ти да ми дадеш шанс. Върви с мен по същия път. Върви с мен, за да видиш с очите си, че не съм ти изневерил. Ако не сме силни, няма да успеем да обезоръжим тези, които се опитват да ни разделят. Към щастието можем да вървим, само ако ти си до мен. Твоят герой не умря. И вчера бе до теб, и днес. И не се отказвай да видиш какво е готов да стори твоят герой за теб, за Ямур, за любовта си..

Е:И как ще го направиш? Като вкара в живота ни хората, които навредиха на любовта ни ли? Така ли ще спечелиш битката? Със земята се срина живота ми...Толкова ли е лесно да се съгради отначало? Майчините ми чувства, женската ми гордост ...толкова ли просто нещо е за теб?

Х: Когато думите не стигат да опиша какво значиш за мен, колко голяма е любовта ми към теб...как може да мислиш така?

E: Колко продължи връзката ви?
следва
/ще продължа по-късно/

# 646
данидорина, според теб наранената Еда трябва ли така долно да си отмъщава? Разиграва Арас, според теб той заслужава ли го ? Човек, който няма нищо общо с нея и Харун? Намеси го само за побеснее Харун , нужно ли беше? Tired А че Арас си е наивник и п*** всички вече разбрахме, но го отдавам на това,че е влюбен. Постоянно обвиняваш Харун. Според мен Еда преиграва вече. И тези номерца, които прави не й отиват  Naughty
Напълно съм съгласна. Еда прекали и то много!
Мисля си ,че този номер на Харун ще му изиграе лоша шега.Контра отговора на Еда сигурно ще е направо брак с Арас! А това не виждам как и двамата ще го преживеят???!!!

# 647
данидорина, според теб наранената Еда трябва ли така долно да си отмъщава? Разиграва Арас, според теб той заслужава ли го ? Човек, който няма нищо общо с нея и Харун? Намеси го само за побеснее Харун , нужно ли беше? Tired А че Арас си е наивник и п*** всички вече разбрахме, но го отдавам на това,че е влюбен. Постоянно обвиняваш Харун. Според мен Еда преиграва вече. И тези номерца, които прави не й отиват  Naughty
Напълно съм съгласна. Еда прекали и то много!
Мисля си ,че този номер на Харун ще му изиграе лоша шега.Контра отговора на Еда сигурно ще е направо брак с Арас! А това не виждам как и двамата ще го преживеят???!!!
Няма да го направи, как ще обяснява на дъщеря си ,че ще се омъжва за друг мъж..   Tired
Най-много да излъже Харун  ooooh! ooooh!

# 648
  • София
Харун-Еда(караницата в кухнята)

Я-мамо,ние си дойдойме
Е-добре дошла,ангелчето ми
Я-ядохме много хубава храна.Само ако можеше и ти да беше дошла
Х-Нилюфер,ще заведеш ли Ямур горе
Н-ела,малка пътешественичке
Х-ела в кухнята
Е-какво правиш,пусни  ми ръката.Харун,ще ми пуснеш ли ръката?
Х-Каза че имаш работа,с Арас ли?При него ли ходи?
Е-да.Какво си мислиш че правиш,Ямур ще чуе.Не забравяй защо си в този дом,защото аз не забравям.
Х-за всичко да.Но не вмъквай Арас в живота ни
Е-това аз го решавам.Както твоето решение за разговора с едже,попита ли ме(консултира ли се с мен)  за това
Х-имаш си работа.Ако искаш да се увеличава,ако искаш да се развива в други области имаш моята подкрепа.Няма нужда от Арас
Е-твърде късно,вече подписахме договора.
Х-сега се обади и кажи че се отказваш,кажи му че анулирате договора
Е-няма да направя такова нещо.Утре започваме заедно да работим
Х-Искаш да ме подлудиш ли?Нито в работата ти,нито в личния ти живот ще присъства Арас.Разбра ли ме?
Е-защо?...Не забравяй една малка подробност.аз съм свободна жена

# 649
  • Варна
Дани радвам се ,че ти е допаднала обедната ми закачка  Peace надявам се с нещо да не съм те засегнала но  изведнъж поглеждайки към гостите на темата се сетих за теб и реших да допринеса малко усмивки в тоз прекрасен ден  Hug Heart Eyes
Беше много мило! newsm51 Както ми беше напрегнато и ужасно уморено и скапано- много ме зарадва! newsm47
Да ти върна жеста- http://www.vbox7.com/play:cdebb827?r=google  Kissing Heart

# 650
  • Русе
От последния превод-
това не са приказки на човек със здраво мислене. Харун ще бъде принуден да си замине, сам, ще остави Яамур при майка й. А Еда ще приеме брак. С Арас. За мен натам ни водят сценаристите. Не ми се иска да споделям, че имам и още по-грозно подозрение/по природа съм си мнителна/!

# 651
  • Варна
Сега отприщвам словесната лавина, за да кажа моето мнение по някои въпроси, без да влизам в полемика с никого! Peace
Докато днес четях постовете ви относно поведението на героите, забелязах, че 99% изкараха Еда виновна създалото се положение! Thinking Явно всички вие, мили хора, сте съвременни, широко скроени хора- поздравления за което, но аз съм твърде консервативна по някои въпроси, че не кажа дори тесногръда. Еда била такава, онакава- ОК има резон в това! Но никой, е, почти никой не се опитва да я разбере! Не да я оправдава, а да си обясни поведението й! Тя без съмнение, изживява посттравматичен стрес- Ради за консултация! Hug и не само заради емоционалната загуба и физическата болка( все пак я оперираха преди дни!), ами и заради разклатеното и почти изцяло изгубено доверие в нейния велик герой Харун! Такова разочарование няма как да се обясни с думи, ако сам не си го изживял- неописуема е болката и празнотата, която остава след себе си! Crossing Arms
Аз смятам, че мъжът е водещата фигура в една връзка. Харун добре познава Еда, знае, че тя действа импулсивно, знае къде я боли, какво я вади от равновесие... И въпреки това, той първи допуска грешки, които водят до отприщване на лавина от грешки от страна на Еда...
Значи Еда плаче, вика Харун, събират се, изясняват се, той й казва, че я обича, не му харесва неин коментар, врътва се и си отива, като я оставя в такъв деликатен момент, когато тя е почти в истерия и плаче безутешна...Ясно е, че тя не е на себе си от болка, но в тоя миг, Харун избра да бъде с Ниса. Вярно, че и тя имаше нужда от подкрепа и грижи, но според мен, Харун трябваше да остане с Еда, за да се изяснят до край! Филм да става! Crossing Arms
Сори, за километричния пост, но това е само началото! Който иска- да чете! Peace
Ооопссс, я и аз да се изкажа за Еда...така са ме засърбели пръстите...та не е истина... Crossing Arms
Дани, аз ще ти опонирам и ще се опитам да се аргументирам. Няма да се опитвам да ти променя мнението, просто ще кажа с кое от поста ти не съм съгласна. Hug
1. Еда не изживява посттравматичен стрес. Защо? Защото прекалено бързо се развиха нещата за да се е привързала толкова много към ембриона. Говоря като раждала жена с аборти зад гърба си.
А, отделно бебето е от мъжа с който не иска да живее.
2. Защо си мислиш, че на Еда винаги трябва да й се прощава? Аз лично очаквах Еда да е съзряла с годините, нейсе...същата инфантилна жена си е. Свикнала е Харун винаги да й прощава. За кой ли път показа, че не е помъдряла...ама грам...язък за изтеклите години.
3. Друго което не ми харесва в нея е тази странна ревност която изпитва при положение, че по това време с Харун не са били заедно. Ако беше съзряла жена щеше да си даде сметка, че свободен мъж като Харун няма да кара 4г. на РЪЧНА. Не са били заедно...каква сметка му държи?
4. Еда показа, че не може да живее с Харун. Преди беше...ЯПАМАМ, ОЛМАЗ, АБЛА, АННЕ, БАБА...И ТН. сега кой й пречи? Аз ще ти кажа...акъла й пречи. След като никой не й държи сметка за връзката всички я приеха...тя отново пее старата песен. Докара се до там Мелда да я ръга с остена в ръцете на Харун. Смешна история.
5. Искала да бъде най-добрата майка...по случая побърка детето с глупостите си.
6. Използва Арас по най - гадния начин. Ама и оня е калъф...помисли си, че нема нужда да праща снимката на Еда. Предполагал е, че тя ще се изсмее на това и той респективно ще е смешен в очите й. Просто и Арас надцени умствения потенциял на Еда. Ако знаеше за кво иде реч...щеше да е първа китка със снимката в ръка.
7. Харун бил скрил...еми ще скрие...като жена му има по малко IQ от дъщеря му...Глупаво беше да се довери на Едже, е ще каже истината и си плати за това.
Да обобщя...Еда си заслужава всичко което й се случва. Харун сега би трябвало да й бие шута за да порасне най-накрая тази жена. Може би ако го направи ще я промени...ама нейсе...

Зизу подкрепям изцяло поста ти , аз тази плоча я въртя от момента в ,който нашата хубавица изтърва влака с тези ревности и капризи , преводите показват още веднъж , че ината и е  повече от акъла , това е човек ,който не мисли за последствията от действията си

# 652
  • Русе
Мили дами, моята делегация се оттегля!Още веднъж благодаря на неуморните ни преводачки-Рекси и г-жа Броненосец!  Hug Hug Hug newsm51 newsm51 newsm51
Лека нощ на всички! newsm46

# 653
От последния превод-
това не са приказки на човек със здраво мислене. Харун ще бъде принуден да си замине, сам, ще остави Яамур при майка й. А Еда ще приеме брак. С Арас. За мен натам ни водят сценаристите. Не ми се иска да споделям, че имам и още по-грозно подозрение/по природа съм си мнителна/!
Вени пепел ти на клавиатурата .Моля те сопри се немой така  Praynig Heart Eyes

# 654
Доубедих се, че на Еда Господ и е дал слъзни канали вместо мозъчни гънки  ooooh! ooooh! ooooh!

# 655
# 656
Доубедих се, че на Еда Господ и е дал слъзни канали вместо мозъчни гънки  ooooh! ooooh! ooooh!
hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy

# 657
  • Варна
rotfImao rotfImao rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 658
От последния превод-

Аз мисля, че в друга насока ни водят:
1. Харун допусна Еда до себе си след като бяха с Феяз в болницата и гледаха Саадет  Феяз каза по спомени, че не трябва да пропуска любовта
2. Сношната серия / за мен деше доста изнервяща / прошката на Тюркян и приемането на Джамил е да покажат, че точно тези които ги разделиха ще ги съберат - надявам се. Или най общо казано пак родителите решават съдбата на децета си.

# 659
Здравейте  Hug
Чета, чета, чета - цял ден чета и с всички съм съгласна, защото всеки по своему е прав, но някакси най-подкрепям Дани . Еда може да я обвиняваме, но Харун е по-голям с 10 и повече години. Предполага се, че е по-опитен и трябва да е стълба във ръзката, а какво прави до сега  той? Винаги , когато трябва да е до нея има по-важна причина, по-належащи обстоятелства, належащи ангажименти и пр. и тя остава сама - последен пример :Ниса, но и това разбирам - филма трябва да продължи до ....еди кога си , без значение дали вече не носи разочарование на зрителя.
А мъжа и жената в реалния живот  newsm78 - всичко е строго индивидуално и разбира се всеки съди от собствената си камбанария, т.е. каквото на него му се е случило. Обобщено мнение просто няма как да се даде.

Поздравления от мен за Дани, Ради и Кесара - прекрасни стихове, които май след посредствените серии, откъм сценарии / не казвам актьорса игра/ са  най-интересни -/поне за мен/ .

Кошница с цветя за авторите от Клуба на магьосниците

Г-жо Броненосец, с безкрайна благодарност за вашата ненатрапчива отзивичовост и постоянна помощ в превода! Лично за мен това е толкова много, че ми е трудно да го опиша думи  bowuu bowuu bowuu

Общи условия

Активация на акаунт