Помощ в търсенето на работа - 10

• 63 490
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • На брега на реката
Аз съм по подобна програма и вече месец се трудя за работодателя си като стажан офис-мениджър. Моята програма беше за младежи до 29 години, без трудов стаж по специалността и конкретно търсеха завършили бизнес-администрация. Харесахме се още на интервюто, после ходих и на второ и малко бавно, след около месец, сключихме договор. Кумата ми е също през програма на БТ, но тя е в общината, а аз съм при частник, така както спомена и Ред. Иначе заплащането е смехотворно, но както се изказа една не много любима позната, работя за престиж и слава. Но държа да работя това и се радвам, че ми се предоставя тази възможност  Mr. Green

# 556
няма ли някой нает вече по някоя от обявите предлагащи  "атрактивно заплащане "- да видим аджеба какво е това нещо - сигурно се случва чудо , ако изобщо ти платят !

# 557
Здравейте,момичета!
Майка ми е чула по новините за някаква програма от бюрата по труда- работа за млади специалисти-стажанти или нещо такова. Знаете ли не що по въпроса и къде мога да намеря инфо. Влязох в сайта на Агенцията по заетостта и нищо не намерих.

Снощи пак говориха за това по време на новините. Навремето аз започнах работа през 2001 година по подобна програмата в една фирма. Бюрото по труда или плащаше 90% от заплатата, но продължи само 2 месеца, защото едновременно с това учех редовно и бях асистент.

# 558
  • София
Ех, чак сега откривам тази темичка и бързам да се запиша.
По цял ден дебна обявите за работа - когато намеря такава, която покривам като изисквания, пускам СВ, но нещо... хич не ми се обаждат. Вече си мисля да си направя експеримент и малко да си променя данните (т.е. ще сваля един вид с едно ниво заеманите досега длъжности), пък да видим дали ще "клъвнат" Wink Най-абсурдното е, че на няколко места се предлагах за стажант - т.е. да работя без пари, и пак не ми се обадиха. Направо не знам къде бъркам. Аз лично в момента си търся нещо по-дистанционно или на ненормирано работно време, свързано с работа с текстове (редакции, корекции, преводи, сайтове, проверки и т.н.). Просто правя ин витро процедури и от време на време се налага да разполагам с времето си (без да се притеснявам).
Желая успех на всички!
Сега се връщам назад, за да ви изчета!

# 559
Здравейте, искам да споделя една забавна обява за Пловдив Simple Smile http://www.jobs.bg/f1118693 Аз съм безработна от около 2 седмици, което най-вероятно ще се промени другата седмица. Записах се в бюрото по труда, за да не ми се прекъсват осигуровките . Знам, че ако започна работа трябва да сигнализирам в БТ в 7 дневен срок. Дали това е възможно по телефона или на някакъв мейл?

# 560
  • Пловдив / София
Здравейте, искам да споделя една забавна обява за Пловдив Simple Smile http://www.jobs.bg/f1118693 Аз съм безработна от около 2 седмици, което най-вероятно ще се промени другата седмица. Записах се в бюрото по труда, за да не ми се прекъсват осигуровките . Знам, че ако започна работа трябва да сигнализирам в БТ в 7 дневен срок. Дали това е възможно по телефона или на някакъв мейл?

Инфантилна, не съм на 100% сигурна, но мисля, че не.

Спийд, ако желаеш, може да хвърля един поглед на автобиографията ти на лични. Можеш да премахнеш данни като име, тел, рождена дата, имена на фирми, в които си работила.

Работя като чов. ресурси, ако питаш защо искам. Да видим дали може да ти помогнем, за да стане резюмето ти атрактивно за потенциалните работодатели.

# 561
Успех на всички  Simple Smile

# 562
  • София
инфантилна, няма начин. В БТ се попълват документи и се пописваш, няма как да стане по тел.
Дано скоро си намериш нова работа и след като те назначат ще закъснееш 1 сутрин и ще отидеш да се отпишеш т БТ. Като  предупредиш в офиса - няма да имат нищо напротив.
По мои спомени/2008 г./ даже им носих копие от заповедта за назначаване. И тр. книжка за да сложат там печат, колко време съм била на БТ. За всеки случай ги попитай по тел. предварително.

# 563
Ще им звънна утре да попитам:) Аз малко нероден Петко, но имам усещане, че ще ми се получи другата седмица.

# 564
към fam и човешките ресурси: какво е това резюме (на СиВи ли)? Това ли се праща вместо пълна автобиография? Нещо съм изпуснала последните 3-4 години като не съм кандидатствала...

# 565
  • Пловдив / София
Да, в ТД слагат печат, защото се зачита за труд. стаж.

Инфантилна, щом имаш усещане, ще се получи. Успех!

# 566
към fam и човешките ресурси: какво е това резюме (на СиВи ли)? Това ли се праща вместо пълна автобиография? Нещо съм изпуснала последните 3-4 години като не съм кандидатствала...

Резюме и автобиография. Има както кратки, така и по-дълги. В идеалният случай е на една страница. Повечето кандидати си мислят, че като пишат повече, то имат по-голям шанс да получат работата. Това е голяма заблуда, но пак зависи от позициите. Все пак има хора с по 15 страници автобиографии, няма как да са по-кратки. Като цяло, въприема се, че е кратка форма на представяне, която ще насочи ниманието на четящият към определени аспекти. Използват се често ключови думи, които да насочат към това колко сте подходящ (вече сме писали за това с колегите) и се използват такива, които потенциалният работодател търси в кандидата, който ще е успешен. Всичко зависи колко е релевантно дадено нещо към позицията, за която кандидатствате.

Важното за резюмето е, че се вписва само опита, който е релевантен за позицията. Ако ще кандидатствате за търговски представител, слагате опита си като такъв и т.н.

Няколко вида са--обърнато хронологично, функционално и хибридно.

Европас се използва заедно с всички други документи за движение из евросъюза. Създадено е, за да има нещо унифицирано, а не да се ползва САМО то. Вече ми писна да го пиша и повтарям това нещо хиляди пъти, и да ме затрупват с тези гадни формати всеки ден.

# 567
еее, "гадни формати", не е ли важно инфото, не формата...

# 568
  • София
Добре, Ред счита, че тези формати са "гадни". Какво правим, когато някой ЧР мисли, че всички СВ-та трябва да са в тези формати... Защото аз съм чувала и другото мнение, че европас стандартизира начина на изписване, за да изпъкне информацията. Все ми е тая какво СВ ще ме накарат да си направя, но когато предпочитанията клонят към някой формат е хубаво да се споменава в обявата, за да не стават грешки!

# 569
Точно така смятам и аз. Ако за длъжността се набляга на качества от рода на креативност, да пишат СВ в свободна форма и така ще преценят, иначе не е честно спрямо кандидатите - да гадаем ли!?!?
Ред,в свободна форма СВ как е според теб (измислена от мен имам предвид)?

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 01:03 от Valery m

Общи условия

Активация на акаунт