ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 499
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Tinkatink момичетата тъкмо това са обсъждали, можеш да съчетаеш лунната диета с Зоната. Тук препоръчват с айрян да се лунува.
Мерси Hug  bouquet!

# 481
the Emigrant, отново благодаря за труда   bouquet Това обаче си е сериозно хапване. Всъщност на мен ми идва в повече, защото за по - лесно наблягам на домати и краставици. Ако започна да си готвя, ще е  друго нещо  Thinking Ама пусто време като все не стига ...

# 482
  • Chicago/Varna
-Рея–,ако ти идва много храната като количество,наблягай на плодовете,например 8 череши са ти един блок,сега е сезона на плодовете и се възползвай,важно е млякото да е пълноценно за бебето.В книгата някъде към страница 100 точно за това се говореше.Има голяма разлика в количеството,дали ще ти надуе стомаха Simple Smile Аз пък все правя обратно,голям страх да не остана гладна,и все си правя обедите и вечерите големи на обем Simple Smile защото преди да вляза в зоната,консумирах количества храна,повече от мъжа ми Simple Smile и все си стоях на 51кг. Само че сега от както навърших 35,и за 6 месеца качих 5 кг,явно организма ми вече издъхва,и точно на време си влязох в зоната,и сега се боря с тия 4кг Simple Smile

# 483
И аз винаги съм хапвала повече от мъжа ми, но пък не ми личеше докато ... не забременях. Не си върнах кг и това е. И също никога не съм пазила диети, хранех се изключително нездравословно - два пъти дневно и само висококалорични храни - пици, хамбургери, спагети, пържено и т.н. Килограмите ми са били около 52 +- 1-2 кг., но в най - лошия си период бях 56 и то съвсем за кратко. Почнах диетата при 63 кг., тази вечер бях 61,800 кг и се чувствам много зле от вида си. НО кърменето за мен е важно, а и за детето ми и ще се съобразя първо с това. Истината е, че с диетата се храня в пъти по - здравословно от преди, но ще гледам да е както казваш - малко ще увелича количеството и ще разнообразя храната.

# 484
  • Chicago/Varna
Ето една лятна манджичка- Миш-Маш Simple Smile,току що я спретнах за вечеря от 3 блока,и се получи много вкусно  chef :

Сирене- 85 гр     2 блока П
2 белтъка           1 блок П

1/2 чаша лук       1/2 блок В
1/2 чаша печен червен пипер   1/2 блок В
1 чаша зелена пиперка           1/2 блок В
9 с.л доматено пюре               1/2 блок

общо 2 блока въглехидрат,и ми остава 1 блок за десерт или салата,ама на миш-маша много не върви салатка,така,че може би едно киви,или 8 черешки Simple Smile

# 485
  • Chicago/Varna
намерих още една интересна страничка,с въпроси и отговори на Др. Сиърс. Пускам линк с превод от гугъл,малко словореда на места не е както трябва,но като цяло се разбира всичко

http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en … les%2FZoneFAQ.pdf
само да уточня,страницата е PDF filе  ако не го отваря,значи ви трябва adobe reader Simple Smile
Това от мен за днес   bouquet

# 486
Здравейте, аз съм нова във форума и от една седмица съм в Зоната. Тази тема и вие много ми помогнахте в решението да се доверя на Зоната. Моля ви, за мнение дали правя всичко правилно. По моите изчисления се нуждая от 9 блока на ден. Разпределила съм ги в 6 хранения:
закуска - 2б
междинно хранене - 1б
обяд - 2б
междинно хранене - 1б
вечеря - 2б
преди лягане - 1б

Междинните ми хранения са 20 гр пълнозърнест хляб(изчислих, че в 20 грама от хляба който купувам има 9гр въглехидрати) и 28 грама кашкавал. На останалите хранения се старая да използвам само от най-препоръччителните протеини и въглехидрати. Старая се и да пия по 2 литра вода на ден.
Според вас добре ли съм си разпределила храненията?

# 487
Според мен са много добре.
Моите са ето така:
закуска - 2б
обяд - 2б
междинно хранене - 1б
вечеря - 3б
преди лягане - 1б

Но твоите определено са по - добре (според мен). На мен обаче и без друго ми се струва, че само ям, за това продължавам както до сега.
Само че тези дни много се изложих  Embarassed и нищо не правя - 4-5 дни стриктна и след това оплесквам всичко  ooooh!

# 488
  • Chicago/Varna
и моите бяха също като на -Рея–,но понеже засилих малко тренировките,ходих с по един час всяка сутрин с кучето на разходка,обаче сега си купихме пътека,не знам как се казва на български(treadmill) и понеже мога да си увеличавам скоростта,и се почна едно доста бързо ходене,по един час,и после малко коремни преси,към 150 клякания на почивки,и  след два дена се усетих,че нещо не ми стига обяда,от там все усещах глад до следващите хранения.и реших да си увелича обяда с един блок,защото два дена постоянно усещах глад.И сега съм ок с един блок повече,не знам дали е правилно според теглото ми,но щом се чувствам добре,значи съм в зоната.
И да се похваля,поръчах си на Др.Сиърс козметиката,пише че до седмица резултатите ще са видими,така че ще докладвам след седмица две Simple Smile В Една от кутийките са малки капсули с витамин Е ,с които да си мажеш лицето,и две други кремчета. Ще докладвам резултата ако има такъв де Simple Smile

# 489
Здравейте Simple Smile)
ние с моя съпруг сме в зоната от велик ден Simple Smile и сега реших да пресметна блоковете, защото и двамата се смъкнали по някое друго килце  Joy Но се получи така, че сме намалили % телесни мазнини с повече от намаление на теглото, от тук следва че сме увеличили крехката телесна маса и резултата е ПОВЕЧЕ БЛОКОВЕ  Confused newsm78 Thinking

Ето стойностите на съпруга ми и как съм ги сметната, моля някой да изкаже мнение Simple Smile

талия - 35 инча
китка - 6,5 инча
разлика - 35-6,5=28,5

тегло - 173,29 фута
телесни мазнини по Т.2- 19
тегло мазнини - 173,29*0,19=33,92
крехка телесна маса- 173,29-33,92=139,37
умерени тренировки 3 пъти седмично, по Т.3 получаваме 98 = 14 блока

А първоначално като ги смятах бяха 13 блока?!?!
Възможно ли е това или някъде бъркам?
Благодаря предварително

# 490
Преди малко реших пак да мина в Зоната.
Колкото е спонтанно решението, толкова
мисля да е трайно. Време беше, необходи-
ма ми е промяна.
Сега ще чета, че да си припомня какво и
как беше. Блокове най-вероятно няма да
броя, само ще следя всяко хранене да е
балансирано.

Резултатът от припомнянето е, че всичко
е казано в първия пост Simple Smile Няма нужда да
се рови човек повече, определено. Осо-
бено хубави са съветите за лятното Зону-
ване, възползвайте се от тях.

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 11:57 от Асса

# 491
  • Пловдив
Здравейте и от мен!От 1-2 дни чета тук при вас и искам да вляза в Зоната,но всичко ми се струва много сложно все още.Затова съм решила да се водя като за начало от Лист 1 и Лист 2,че така ми се струва по-лесно.Мисля утре да си пусна примерно меню да си кажете и вие мнението дали е добро.

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 19:41 от Жижи

# 492
Жижи, така наистина е най - лесно, добре си се ориентирала. поне докато свикнеш (няколко дни и свиква човек). Ако трябва после ще нанесеш корекции. Успех   bouquet
Аз ще си мълча, че  #Cussing out гледам да хапвам поне горе - долу по равни части протеини и въглехидрати (поне това да спазя), но храненето ми е ужасно. Днес например хапнах само един път - преди малко. От детето нямах възможност  Sad

# 493
 -Рея– хапвай поне кисело мляко или пийваи айрян, че то един път на ден ядене си е живо наказание.

# 494
  • Universe
Сьомга/Пъстърва със сос от копър и плодове по Зоната на д-р Бари Сиърс
2 порции по 4 блока

300-500гр риба - пъстърва
1/2 ч.ч. кисело мялко
1/2 ч.л. захар
2 ч.л. царевично нишесте
1 1/2 ч.ч. ананас нарязан на кубчета
1 1/2 ч.ч. пъпеш нарязан на кубчета
3/4 ч.ч. череши, разделени на половина
2 2/3 ч.л. зехтин
3 ч.л. сухи семена от копър - нямах семена, ползвах сух смлян копър обилно
2 ч.л. бяло вино
сол и черен пипер на вкус

тавичка се намазва със зехтина. В нея се слагат парчетата рибка и се поръсва с половината копър. Завива се във фолио и се пече 25-30 минути в загрята фурна.
В тенджерка се слага киселото мялко, захарта, останалия копът, виното и нишестето разтворено в малко вода. На слаб огън се бърка непрекъснато до сгъстяване като сос.
В чинии се разпределят плодовете, поставя се рибата и се залива със соса

http://benyta.blog.bg/

Бадемови пилешки филета със сусам

Тази рецепта е повлияна от книгата на Бари Сиърс - Зоната. Ако някой се интересува - снимката е от порция - 4 блока (1/4 от пилешката пеперуда).

Необходимите продукти

1 средно голяма пилешка "пеперуда" - филе
    1 белтък
    2 с.л. филирани или натрошени бадеми
    1 с.л. суров небелен сусам
    сол
    пипер
    зехтин
    1/2 ч.ч. прясно мляко

Пилешките гърди се нарязват на две парчета, като всяко парче се разрязва хоризонтално и се разстила на голяма пържола или на две малки. Парчетата се слагат между две парчета найлоново фолио и се начукват с подходящ уред - аз го правя с ръка. Изтънените пържолки се накисват в мляко за няколко часа - най-добре би било за един ден (сутринта за вечерта).
След като се оцедят от млякото филетата се овкусяват със сол и пипер и се слагат в намазнена тавичка. Белтъкът се разбива и с него се намазва обилно месото. Отгоре се наръсват бадемите и сусама. Пече се на умерена фурна (200 градуса) за около 20 - 25 минути.

За гарнитура 5 минути преди да се сложи месото, във фурната (ако има място) могат да се сложат едни картофки, леко намазнени и посолени.
Свежа салата от домати и пипер е чудесна добавка към пилешките филета.

http://iliotalk.blogspot.com/2010_07_01_archive.html

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 18:42 от lenny_pld

Общи условия

Активация на акаунт