ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 4 тема

• 86 497
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте ,момичета   bouquet Надявам се , да приемате нови при вас Simple Smile Чета от една седмица темите назад и прочетох първата книга ,мисля тези дни да си купя и "Зоната и ние " .Много ми харесва този начин на хранене  или по-скоро начин на живот ! Аз имам по 10 блока на ден и от днес ще си напиша какво мога да ям утре  Embarassed Не е ли много храната ,която трябва да се изяде на едно хранене ?

# 511
10 блока са тамън.  Peace

Аз днес съм на айрянче.

# 512
  • Universe
Мотивация от симеоновската тема Hug

Здравейте, момичета!
Видях темичката ви и реших да ви окуража малко.
Аз не спазвам никакви режими, не че нямам нужда да сваля 3-4 кг, но за сега поне съм ок.
За сметка на това съпруга ми се храни по Зоната. За първи път започна в началото на 2008. Положението при него беше сериозно, имаше да сваля м/у 50 и 60 кг (това така и не знаем колко точно е, защото кантара ни теглеше само до 150кг, но имаме съмнение че е бил дори повече от това).Той сам реши да промени храненето си, не толкова заради външния си вид, защото при него кг/те не личаха много - висок е близо 2м и като цяло е с много едра костна структура, но започнаха проблеми с кръвно, разширени вени и т.н, което не е ок за човек на 31г.(на толкова беше когато започна диетата). Разбра за Симеонов от сестра си и понеже не живеем в БГ комуникираха на скайп и така започна всичко. До края на 2008 стигна 100кг, които за него са повече от перфектни. Не винаги през тази година е спазвал режима на 100%, имаше периоди в които сваля много бързо и лесно и други, в които буквално сваляше грамове. Изуми ме упоритостта му и това, че веднъж не измънка, че му се яде това или онова. Покрай него аз пък изчетох къде що има книги и материали за Зоната. Виждайки колко здрав и щастлив е той от този режим исках да разбера как точно работи Зоната, научих се да изчислявам блокове, да разчитам информацията за хранителните стойности в/у купените пакетирани храни. Този режим е невероятен, може да се яде почти всичко, въпроса е да определиш правилните пропорции. Това, което ме изуми най-много е, че мъжете се оказаха доста по - постоянни и упорити в спазването на диетата. Правих я на много познати, при жените успеха не беше толкова голям, повечето се отказваха на втория месец, докато при мъжете резултата беше 100%. Стегнете се, моля !!! Нали все пак ината е една от основните черти на жените, не трябва да пускаме мъжете да водят класацията !!! (това е в кръга на шегата)
Написах много, а всъщност исках да ви кажа да не се отказвате лесно, не гледайте кой, колко е свалил за дадено време. Гледайте себе си, всеки човек е индивидуален, метаболизма е различен, някой хора задържат много вода и при тях първите седмици килограмите намаляват фрапиращо, при други не е така. Ако някога много ви се хапва нещо, хапнете си, когато това е изключение, а не система няма никакъв проблем. Все пак целта е вие да се чувствате добре и щастливи, а не както в повечето други диети и режими да сте като наказани. Успех на всички и запомнете това не е диета, а режим и начин на живот !
Извинете,ако съм ви досадила с дългия си пост!

ПС.
Вкъщи от 2008 се храним по Зоната (храниМ, защото не приготвяме храна за всеки отделно, та и аз хапвам зонирано, но не тегля). След като свали килограмите, които трябваше да свали, съпруга ми сам избра това да стане редовния му начин на хранене, не толкова стриктно и с постоянно теглене, но като идея и принцип, иначе не се чувства добре.

Цитат на: ]
[size=11pt
by, благодаря за историята която разказа!
Жив и здрав мъжа ти! и цялото ти семейство.
Откровено казано и аз започнах януари 2008 г., докарах перфектни кг за мен! и разправях, че никога няма вече да напълнея след като имам този режим -  Grinning подметнаха ми да не се заканвам.
и така и стана - явно в онези дни ината ми е бил в слабичък.[/size]

Да се похваля Simple Smile За три месеца -18,5кг. Като за това време бях и 4дни в Истанбул / на баклави и всякакви локуми  chef/ и 7 дни в Анталия на ол инклузив. Успех на всички през лятото Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 02:45 от lenny_pld

# 513
Пак не съм в час очевидно, та да питам - има хубави рецепти в сайта, обаче никъде не видях да пише колко блока са? Как да изчислявам? Да се ориентирам по протеините например? Да речем тази - http://www.zonediet.com/0/zonediet/plans/zonefast-recipes/zd-zon … etail/itemid/2302

# 514
# 515
  • Варна, морето и сините вълни!
Здравейте!
Четох, смятах , писах, но въпреки това останаха у мен някои въпроси.
Например дадено е че добър избор на протеини е 42 г. скумрия. До тук добре , но тези 42 гр. сурови или вече опечени са. И 42 гр това един блок ли е или 6 (42/7 = 6)
И още един въпрос. Изчислих, че за моят начин на живот имам нужда от 11 блока протеин. Но пи идват много за дневно ядене. Какво ще стане ако ям по 10 блока?
Или примерно тези 11 блока ги разделя на 6 кратно ядене?

Ще се радвам ако някой ме светне по примерите как да определям блоковете, дали продуктите са сурови или вече готови за консумиране.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 16:10 от Mimito

# 516
Mimito 42гр. скумрия е 1ПБ, лично аз претеглям приготвена храната, но незнам дали е правилно просто така ми е по-лесно, тъй като не си готвя отделно.

# 517
  • Universe
Здравейте!
Четох, смятах , писах, но въпреки това останаха у мен някои въпроси.
Например дадено е че добър избор на протеини е 42 г. скумрия. До тук добре , но тези 42 гр. сурови или вече опечени са. И 42 гр това един блок ли е или 6 (42/7 = 6)

Ще се радвам ако някой ме светне по примерите как да определям блоковете, дали продуктите са сурови или вече готови за консумиране.

Да те светна hahaha, въпреки, че съм го писала на първа страница  Peace

1. ПРОТЕИНОВИ БЛОКОВЕ - 1ПБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 7 ГР. ПРОТЕИНИ НА БЛОК/
 Sign Exclamation Протеиновите блокове са в несготвена порция  

42 гр СУРОВА скумрия= 1ПБ

Няма да преядеш, рибата и месото дават почти 50% фира при готвене  Peace

Например 28гр пиле без кожа по 11 блока =308 грама/дневно - от това ще получиш 150 грама сготвено за целия ден. Прецени сама дали е много... (За сведение - едно средно яйце тежи около 60 грама.  Laughing)

Долното го копнах от един форум, но можеш да ми се довериш, екс Директор "Хранене" на хотел съм (толкова ревизии са ми минали...)

От охладено пиле със солидното тегло 1520 г., след сваряването му за 10 мин. в тенджера под налягане се получи:
- две филета (бялото месо) по около 175 г. или общо 350 г.
- месото от двете бутчета, крилцата и друго отделено - общо 360 г.
- кокали - всичките отделени - общо 140 г.

Общо отделено чисто сварено месо - 710 г.
...Или по-малко от половината от суровото пиле...

bouquet За по-новите - 2 много полезни линка  

Помагало за Зоната от_Echo_    

Химичен състав на храните

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 21:17 от lenny_pld

# 518
Здравейте! Тъкмо прочетох книгата "Зоната" и открих този форум Simple Smile Смятам тези дни да се насоча към режима и прочетох доста от коментарите ви.

Виждам, че явно всички отслабвате - кой по-бързо, кой по-бавно. Но и друго ме интересува - тъй като от няколко месеца съм в някакво начално състояние на хроничната умора - искам да ви питам дали се проявяват всички тези ефекти, които са описани в първите глави (повишена енергия и настроение, пълноценен сън и като цяло повече тонус)? В тази връзка - в частта за хроничната умора д-р Сиърс препоръчва и прием на "активирани мастни киселини". Някой от вас приема ли такива и какви?

Иначе си изчислих всичко и си разпределих даже 11-те блока вече, само ме чакат да започна Simple Smile Много са ми объркващи само от коя храна по колко грама трябва... Смятам да я карам с принципа на дланта, който е посочен. Може ли наистина само да си определяш протеините и въглехидратите по размера на дланта си?
И още нещо - като си правите овесени ядки, с мляко ли ги правите? Защото нали се води, че в млякото има по 1 блок от всичко... как ги изравнявате?

Много ви благодаря предварително!
Страхотна тема! Simple Smile))

# 519
Michelle07 аз определено от както съм на режима се чувствам много по енергична, не ми тежи нито домакинската работа, нито целодневното тичане след детето, а мъжи казва и че съм станала по сговорчива Laughing

# 520
Днес става един месец откакто съм в зоната и освен, че резултатите са много добри, аз се чувствам много добре Simple Smile Да се похваля с резултатите:
6 килограма
7.94% телесни мазнини
15 свалени сантиметра, общо от талията и ханша
Много съм благодарна на всички ви, защото тази тема много ми помогна първата седмица Simple Smile
Имам още доста за сваляне, но старта е много добър:) Много успехи на всички Simple Smile

# 521
  • Пловдив
 Peace  Страхотни сте  Hug Нови съмишленици приемате ли?  Simple Smile

# 522
Моите дни са 20 до сега - онзи ден свалените кг бяха 5, днес нещо са по-малко.  newsm78
Ама има такива моменти. И аз не се отказвам.

# 523
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Аз опитах да започна хранене по Зоната може би преди месец,но след седмица максимум се отказах и не за друго ами заради яденето на плодове.Тъкмо бяха излезли дините,пъпешите и изобщо не ми се получи.Сега вече мисля пак да опитам.Вие  как се справяте с яденето на плодове?На мен ми се струва,че са ограничени плодовете в този режим.Ако искам да ям плодове не трябва да ям салата,ако не хапна салата обаче ще си остана гладна.И да се присъединя към питането на Мишел,може ли наистина само по размера на дланта да си определяме храната?

# 524
Аз хапвам динята или пъпъша със сирене и се наяждам и съм в зоната.

Общи условия

Активация на акаунт