Всякакви въпроси относно съдомиялните - 5

• 46 761
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Здравейте,
След 8 години ползване се разделихме със съдомиялната си. Беше Електролукс и съм крайно недоволна. Програматорът и се разваля поне 3 пъти (последния непоправимо), а сме имали и други ремонти по нея. Сега трябва да избера нова.
Изискванията ми са:
1. Да е за 12 комплекта.
2. Енергиен клас поне А.
3. Отложен старт.
4. По възможност да не е с механичен програматор.
Дайте предложения за най-ниската цена. Не съм склонна да повтора грешката да купя скъп уред и да се разваля често.
Благодаря предварително   bouquet

# 631
Аз ти предлагам отново да се довериш на механиката. Електрониката дава много повече дефекти.
Дайте малко повече пари - АЕГ, Бош, Сименс са добри решения.

# 632
  • Бургас
Sourcherry, предишната беше с електронен програматор.

# 633
Вярвай ми, че механиката е за препоръчване.

# 634
  • Варна
Аз ти предлагам отново да се довериш на механиката. Електрониката дава много повече дефекти.
Дайте малко повече пари - АЕГ, Бош, Сименс са добри решения.

Точно така е по отношение механика/електроника. Не само за битова техника.  Peace
Относно марките - избор голям, но по-добре европейско, вместо турско и китайско.

# 635
  • До хладилника, който обичам
Дайте акъл за съдомиялната ми, настолен Бош 2 ръка. Мие, но не измива перфектно. Съдовете са чисти, но понякога не са искрящи. Тук-таме остава нещо засъхнало и недомито понякога, например на вилиците между зъбите.
Ползвам таблетки Finish (такива имам, не съм ги търсила специално Laughing), нареждам съдовете както трябва, филтърът е чист. Мия на най-кратката програма - наясно съм, че потенциално ще мие по-добре на по-дългите, но аз искам да постигна с най-кратката по-добър резултат. Ползвам сол, не ползвам гланц. Ако слагам гланц, по-добри резултати ли ще имам?

# 636
  • Бургас
За по-искрящи съдове можеш да пробваш гел за съдомиялна. А за засъхналото няма как да стане с кратката програма. Тя е за току-що използвани съдове. Ако държиш на нея трябва да ги почистваш преди да ги наредиш, което за мен обезсмисля ползването и.

# 637
Бу,
гланцът ще даде блясък.
Но за неизмитото по вилиците - ако миеш на най-кратката програма, ги накисвай предварително, а още по-добре ще бъде, ако и позабърсваш по-мръсните.

# 638
Бу, на кратка програма няма да постигнеш идеално измиване, особено съдовете ако са засъхнали. При моята съдомиялна кратката праграма е 42 мин. 45 градуса, и съм я пускала точно два пъти - не ми харесва резултата.

# 639
Забравих да кажа, че почиствам съдовете - поливам една вода, ако има остатъци, за да се махнат (не ги измивам или бърша, просто поливам с малко студена вода). Това е, понеже събираме съдовете цял ден (нали ви казах, че не цапаме качествено посуда и настолната ни стига засега поне, пускаме веднъж на ден).
Кратката програма е около 30 минути - като цяло ми допада, че мие наистина бързо, но както се вижда, не съвсем перфектно  Laughing

# 640
С течаща вода явно няма да стане, така че накисвай и забърсвай по-големите натрупвания.

# 641
За по-искрящи съдове можеш да пробваш гел за съдомиялна.
Препоръка за марка да имаш? Simple Smile
argun, ако ги мина с гъба, аз ще си ги измия Laughing Може би накисване ще свърши работа.

# 642
  • Варна
Бу, аз съм си мързел  Embarassed Mr. Green и не слагам веднага съдовете в миалната. Седят си кротко в мивката и си чакат. А междувременно като мия нещо си си ги поливам и кисна постоянно  Mr. Green. Когато мивката се напълни, пъхам в миалната и я пускам обикновено. Най-често ползвам програмата на 50гр. за 45мин, по- кратка няма.

# 643
аз ги пъхам веднага в машината. Така не засъхват никога, съответно не ми се налага да плакна или бърша. Ползвам гланц винаги , но на ниска степен 2-3. Отскоро слагам еко-гланц и съм спокойна. Мисля, че за мен е оптимален вариант. Не мия предварително, имам кратка програма, имам безопасен препарат, измити съдове.

# 644
Момичета,появиха ми се петна върху дуралексовите чинии и някои стъклени чаши и купи-такива едни, като цветовете на дъгата ,но като,че ли по-скоро синеят .Съдовете изглеждат като оляти и  при накланяне под определен ъгъл се виждат като засъхнали прозрачни струи.Появиха се ,като че ли при ползване на  гела и гланца на Карфур /тяхната марка/ и миене на висока температура-75 градуса./по-принцип позвам еко- програма на 55 градуса/.
Въпросът ми е - има ли оправия на поразената стъклария и как?

Общи условия

Активация на акаунт