Кое име да изберем- Виктория, Емилия или Вероника?

• 7 315
  • 69
  •   1
Отговори
# 30
НаталИ и СтЕфани бих произнесла аз. Натали го харесвам много повече във френския вариант.
Стефани - ни в един не го харесвам, така че все тая.  Crazy

От предложените съм за Емилия. Не Ема и Емили, Емилия. Най-нежно е.

# 31
Стефани и Емили дойдоха на мода по-отскоро- от американските филми, така че рядко има колебание за ударението. Но Натали си има предистория Simple Smile Наталиите (майка ми е една от тях) масово, освен Наташа, се наричаха НаталИ - предвид франкофонското минало на предходното поколение. Английският беше малко забранен до сравнително неотдавна и масовият език беше френският, а песента на Жилбер Беко "Натали" - класика в популярната музика за поколението на бабите на днешните НАтали-та Simple Smile
Лично аз предпочитам Наталия, Емилия и Стефания пред тези на И. Звучат ми незавършени в БГ. Както да си кръстиш детето Тони, Пепи или Краси Simple Smile

# 32
Аз с тая песен съм учила френски, направо се почувствах древна.

# 33
Аз с тая песен съм учила френски, направо се почувствах древна.

И аз Simple Smile Хайде да не си мерим архаизма! Wink

# 34
  • София
Аз мисля, че в едно име щом липсва последната буква, някак си от само себе си се подразбира, че ударението е на последната сричка.
Защото обикновено във френския език, по някакви граматически правила, които вече съм забравила  Embarassed в думите, от което следва и в имена, последната буква - звук не се произнася.
А и общоизвестно правило е, че ударението винаги е на последната сричка.  Sunglasses

# 35
Е сега ще се преброим дъртичките франкофонки Wink

# 36
  • София
Е сега ще се преброим дъртичките франкофонки Wink
hahaha
И не се усещаме даже ...   Joy

# 37
  • Пловдив
Преди да науча това бях чела "Тримата мускетари" и си ги знаех Атос ПОртос АрАмис. След като ми стана ясно ударението ми беше много трудно да ги възприема кат АтОс, ПортОс и АрамИс Simple Smile

# 38
  • Бургас
Аз мисля, че в едно име щом липсва последната буква, някак си от само себе си се подразбира, че ударението е на последната сричка.
Защото обикновено във френския език, по някакви граматически правила, които вече съм забравила  Embarassed в думите, от което следва и в имена, последната буква - звук не се произнася.
А и общоизвестно правило е, че ударението винаги е на последната сричка.  Sunglasses
Нарцис,от де пък това правило Laughing.Ударението не е винаги на последната сричка.. Crazy Сама можеш да провериш-и с думи и с имена Peace.Дори ударението на името на малкото ти момченце е на 1-та сричка..Освен това Стефани например в Англия,САЩ,Германия и др. места си се произнася с ударение на 1-та сричка Peace.

# 39
  • София
Elf4eto, аз за френския език говоря.   Simple Smile
Там ударението винаги е на последната сричка.   Peace

# 40
Ох, добре. Тъкмо се притесних, че след гимназия и филология и 6 пъти изпит по историческа граматика, където се обяснява защо ударението е на последната сричка, не съм съвсем наясно с френския  Embarassed

# 41
  • Бургас
Elf4eto, аз за френския език говоря.   Simple Smile
Там ударението винаги е на последната сричка.   Peace
Еее,ми уточнявай се,бе жена Laughing,чак се притесних Hug Mr. Green.Но аз не съм наясно с френския Blush..,опит имам само с немски и английски Laughing.

# 42
Преди да науча това бях чела "Тримата мускетари" и си ги знаех Атос ПОртос АрАмис. След като ми стана ясно ударението ми беше много трудно да ги възприема кат АтОс, ПортОс и АрамИс Simple Smile
и аз си мислех като тебе.
Арамис ми харесва като звучене, но си представям жена. Crazy

# 43
  • София

на мен пък съвсем естествено ми идват на края ударенията и никога не съм си представяла, че може да са на друго място.

# 44
  • Пловдив

на мен пък съвсем естествено ми идват на края ударенията и никога не съм си представяла, че може да са на друго място.

Може би и възрастта има значение. Аз съм чела книгата края на 70-те години - тогава нямахме никаква информация за страните от гнилия капитализъм  Laughing В училище до 8 клас се изучаваше руски език и тук там само по читалищата имаше групи по западни езици, като предпочитания беше немски, защото имаше социалистическа държава, в която се говори немски  Mr. Green И след 8 клас пак беше предпочитан език и още не мога да простя на родителите ми, че ме принудиха да го запиша, въпреки, че имах огромно желание за френски (английски нямахме, а италиански учеха само певиците при нас, защото оперите се пеят на италиански).

Общи условия

Активация на акаунт