Кое име да изберем- Виктория, Емилия или Вероника?

• 7 284
  • 69
  •   1
Отговори
# 15
Гласувах за Вероника. За кратките са ти казали.
Емилия никога не ми е харесвало.

# 16
Eмилия  Heart Eyes

# 17
  • София
Вероника...
Ем/ма, Емилия, Емили и производни са ми тотално втръснали, повече и от Викториите са...

За Вероника - Вера, Ника/и, Рони,Вени... за мен Рони е най-хубаво..но и другите са варианти.

# 18
Само да не е Виктория! Другите и двете са много хубави.

# 19
  • Ямбол
Вероника! Галеното Рони ми напомня за "Роня, дъщерята на разбойника", много любима моя детска книжка.

# 20
Вероника - Рони  Peace

# 21
  • София
Не бих избрала нито едно от трите.
Съжалявам!
Виктория - втръснало.
Емилия - безлично.
Вероника - превзето.

# 22
  • София
Вероника - превзето.

Срещала съм и по - превзетото Вероник (с ударение на И)...

# 23
  • някъде по морето
Гласувах за Вероника, много го харесвам.
Другите ми любими - Доротея и Елеонора.

# 24
Вероника - превзето.

И как преценяваш коя версия е по-превзета? От инглиш е ОК, ама от франсе - зле? Wink
Тогава как е по-малко превзето: НаталИ или НАтали, СефанИ или СтЕфани, ЕмилИ или Емили? Wink
/друг въпрос е, че аз лично всичките ги предпочитам с Я накрая Wink /

# 25
Просто сме свикнали с бг-варианта с "я" накрая, за мен също е по-приятен.
Има едно момиченце от съседния блок, майка му го отгледа на паркинга между колите. Още отекват виковете й "НаталИ, ела тука, ма!"

# 26
  • София
Вероника - превзето.

И как преценяваш коя версия е по-превзета?

Просто така ми звучи. Изказвам лично мнение.
За имена като Натали, Стефани - ударението е под въпрос, на някои повече им харесва на първата сричка, други на последната. На мен ми допада на последната, което на някой 100% звучи превзето.

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 15:22 от marykerry

# 27
  • Бургас
Вероника не ми звучи никак превзето.Нормално ми звучи,прекрасно име.Вероник също не е лошо..За Натали ,Стефани слагам ударението но първата сричка,просто самите имена си се произнасят по този начин и ме дразни,когато някой слага ударението на грешно място Rolling Eyes.. Все едно Ралица с ударение на "и". Crazy Често съм чувала обаче хората да грешат ударението..странно защо.. Rolling Eyes

# 28
Цитат
За Натали ,Стефани слагам ударението но първата сричка,просто самите имена си се произнасят по този начин и ме дразни,когато някой слага ударението на грешно място .. Все едно Ралица с ударение на "и".  Често съм чувала обаче хората да грешат ударението..странно защо..

По какво съдиш всъщност, че самите имена си се произнасят така, с ударение на първата сричка?!  newsm78 
За разлика от Ралица, което поне аз не съм чувала на друго място, освен в БГ, Натали, Стефани, Валери и пр. точно в този им вариант са по-скоро чужди. Как ще се произнасят зависи от съответната държава, от която идват... така че едва ли има грешно ударение за тия имена  Confused
Аз например съм много повече свикнала на Натали ударението да е на последната сричка.

# 29
  • Бургас
Ами съдя по това как се произнася масово от хората . На исках да обидя никого,за едни така е правилно,за други като мен е грешно..Просто името най-често на хората или детето е Стефани с ударение на първата сричка и ми е дразнещо като хората не го произнасят както трябва,а и ако някой произнася грешно името ми или на детето ми не би ми станал приятно никак. Но разбира се не е задължително да се произнася така,казвам как на мен ми допада.Освен това аз се съобразявам най-вече с родителите и как те наричат детето,не бих си позволила по др. начин да го наричам Peace.Иначе е нормално всеки да си има предпочитания Wink Hug

Общи условия

Активация на акаунт