Мамино синче

• 24 558
  • 319
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ломбардо, на теб някой казвал ли ти е, че си мамино синче освен женската преди малко?
Имал ли си проблем с жена по този повод?

# 31
  • София
Ломбардо, на теб някой казвал ли ти е, че си мамино синче освен женската преди малко?

Дойдохме си на думата!

# 32
Не.
Само в този форум някой тук-таме го е подхвърлял по повод топлите ми отношения с майка ми, но не го взимам на сериозно.
По-скоро вчерашния разговор ме провокира - първо тази женица със спа-то, после и квакащите й приятелки доразвиха темата. Та ми стана интересно. Не заради мен, по-скоро да сверя часовника верно ли възприемат двата пола така различно нещата.

# 33

Дойдохме си на думата!
Laughing
Да бе, дойдохме си  Laughing Няма що.
Нямам никакъв проблем с това, а и да имах, надали щях да искам мнения от непознати виртуални другарчета  Peace
Приятелката ми е в чудесни отношения със семейството ми, бившата жена -също, но тя не живее в БГ сега, така че няма проблем.

# 34
Цитат
Затова схемата снаха- свекърва често е много драматична. Най- драматична, когато и снахата и свекървата имат проблем с пола си и искат въпросният мъж само за себе си
Ох,значи ние със свекървата нямаме проблем с пола...    Mr. Green

За мен винаги един от критериите за оценка на мъж е било отношението му към майка му.
Уважава ли нея, значи ще уважава и мен.Пренебрегва ли я,има ли гадно отношение към нея,рано или късно ще започне да се държи така и с мен...
Досега този критерий никога не ме е подвеждал.

Сега:тичането вечер през вечер при мама /тати,или всекидневно чуване по телефоните,без да го налага болест или някаква друга нужда,или постоянно даване на съвети от родителите,без да са им поискани ,за мен си е прекалено.

# 35
Дейв - Рак, Козирог ли си Tired?

# 36
Не.
Само в този форум някой тук-таме го е подхвърлял по повод топлите ми отношения с майка ми, но не го взимам на сериозно.
По-скоро вчерашния разговор ме провокира - първо тази женица със спа-то, после и квакащите й приятелки доразвиха темата. Та ми стана интересно. Не заради мен, по-скоро да сверя часовника верно ли възприемат двата пола така различно нещата.
Тоя стил разкрива много отношение към женската...част на човечеството.
Уважаваш и обичаш маминка, а жените като цяло?

# 37
Не.
Тоя стил разкрива много отношение към женската...част на човечеството.
Уважаваш и обичаш маминка, а жените като цяло?
Що за въпрос? Разбира се, че уважавам всеки, който е достоен за това. Жени, мъже, важен е какъв е човекът, не какъв му е пола.
Виж, повърхностните последователки на Кари Брадшоу не ги уважавам, подигравам им се. Но същото прави и с мутроподобни псевдо футболистчета, така че не е някакъв сексизъм.
Всичко е до човек, но като цяло, не, не съм женомразец Simple Smile Дори се лаская да си мислия че съм ценител, ахаха  Laughing
Шанталче, мани ги тия глупости със зодиите. Не, не съм нито едно от двете. Това са дивотий Simple Smile

# 38
За мен винаги един от критериите за оценка на мъж е било отношението му към майка му.
Уважава ли нея, значи ще уважава и мен.Пренебрегва ли я,има ли гадно отношение към нея,рано или късно ще започне да се държи така и с мен...
Досега този критерий никога не ме е подвеждал.

Така казано  малко звучи тривиално, но мисля, че си е вярно. Като изключим  частни случаи в които някои от страните са извънредно прости, или пък обременени с някакви минали семейни драми и страдания... естественото положение на културни хора е да се отнасят нежно и загрижено към майките си, точно както и преди да се сдобият с жена.
   Според мен е голяма грешка, ако съпругата на всяка цена желае да заеме абсолютно и единствено място в сърцето на мъжа си, като при това изключи напълно майката. Майката си е майка - една в живота.
 Съвети обаче за отношения между мъжа и жената, особено пък по интимни самата майка по никой начин не би трябвало да дава. Що се отнася до някакви битови неща възрастните са често склонни да поднасят опита си, даже и нежелан, случва се и на най-добрите, какво да се прави.
   Това просто са съвсем различни неща - любовта към майката и съпругата, няма смисъл да се противопоставят.

# 39
  • Насред хаоса
За мен това е мъж, който за всичко разчита на майка си и за всичко слуша само нея. Не казвам, че не трябва да се вслуша, когато самият той е поискал мнението й, а имам предвид това, да върви и постоянно да я пита за неща, за които сам трябва да вземе решение, или да допусне тя да се намесва в семейните му отношения, при което да игнорира жена си напълно. Има и такива случаи и лично познавам един такъв.
А иначе да - по отношението на един мъж към майка му може да се съди за отношението му към бъдещата му жена.  Peace

# 40
Балансът му е мамата, както при всички останали аспекти на междуличностните отношения.
Смятам, че е признак на синдрома "мамино синче" да позволяваш на майка си да се меси в отношенията м/у теб и жената до теб, замаскирайки по този начин собствената си безинициативност и липса на мъжество.
Някои майки, а и някои синове, трябва да стигнат самостоятелно до великото житейско умозаключение, че в един момент нататък децата стават самостоятелни индивиди, които трябва да са готови сами да поемат тежестта на отговорността за собствения си живот.
И че животът се живее не както го вижда мама, а както го вижда синчето.

# 41
  • София
Как ги виждата вие нещата?
В розово  Mr. Green
Мъжът ми никога не е бил мамино синче и нямам абсолютно никакви терзания по темата. Много пъти е казвал пред майка си, че жена му (тоест аз) е на първо място във всички отношения и че не разрешава на никой да му се бърка в семейството. Майка му си е научила урока и не се вре, където не й е работата  Peace
Също така със свекървата живеем в различни градове, тъй че никой на никого не се меша.

# 42
  • Galaxy 13197853088
Някои жени искат да видят жертви  ...
(описаните типажи в поста на Бояна)

колкото по-голяма, толкова по-добре.

# 43
  • София, център
Не вреди да се допиташ до някой по-мъдър, особено, ако той те обича и няма никога съзнателно да ти навреди.
Ей тук се корени истината!

За това писах по-горе, че заедин едно е добро, а за друг - лошо!

Нейното съзнание е едно, а съзнанието на жена ти е друго. За това по-малко съвети и по-малко вмешателства.

Аз и друг път съм го казвала, но ще се повторя:

"Пътят към ада е послан с добри намерения"

# 44
Не вреди да се допиташ до някой по-мъдър, особено, ако той те обича и няма никога съзнателно да ти навреди.
Ей тук се корени истината!

За това писах по-горе, че заедин едно е добро, а за друг - лошо!

Нейното съзнание е едно, а съзнанието на жена ти е друго. За това по-малко съвети и по-малко вмешателства.

Аз и друг път съм го казвала, но ще се повторя:

"Пътят към ада е послан с добри намерения"
Много набързо ти давам реален пример:
когато се чудех дали да се разведа, естествено, допитах се до майка ми. Тя каза "Не знам. Ако не си твърде обезверен и нещастен в тази връзка, недей. Дете имате."
Три часа по-късно окончателно бях решил да се разведа.
Искам да кажа, че когато събирам мнения и гледни точки, това не означава непременно, че сляпо ще ги последвам. Тая глава защо ми тогаз? горната, долната ясно  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт