"Системата минус 60" - тема №23

• 45 984
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте системки!
Одавна не съм писала  Blush, ама то като няма какво в общи линии гледам да спазвам основните принципи,но не съм безкрайно стрикна.
Добрата новина е,че до тук не съм качила кг. Днес разбрах,че бебето ще е момче. stork-boy

На всички ви пожелавам светли и хубави Великденски празници  easter easter easter

# 196
Привет,момичета!  Hug
llabella,браво за задържаните кг. и всичко да е ок с мъжката неродена рожба
Жаси,ти си ми гуруто в системата   bouquetБлагодарение на теб и другите момичета,които са смъкнали доста тук/да не ги изброявам/ смъкнах първите си 3кг. и вярвам,че ще смъкна останалите излишни по мен.
И една лоша новина-по празници на работа е лудница и обикновенно не ям цяла смяна ,а после преяждам.Надявам се много да не оплескам нещата.На всичкото отгоре ще правя козунаци и не гарантирам,че няма да прегреша...
Стелиту,Диви къде сте?
Лека нощ!

# 197
Добро  утро.С тия козунаци голямо изкушение.Вечер купувам за домочадието и ме крепи мисълта, че ще си хапна на закуска, но ей пак го изяли и не ми оставили  Crossing ArmsМенюто ми:
З- 2 филии тонус с кашкавали и чаша прясно мляко и малко милка (много ми хареса натуралния на Милка и за една седмица му видях сметката  Heart Eyes )
О- боб със салата краставици
В- три кебапчета на скара  Embarassed Планирах две, но ми се усладиха, но вечерта с гимнастиката ги разкарах  smile3513
Снощи  си сложих в   балсама с мумио малко ментово масло много успокояващо ми подейства а за летните жеги ментата ще е още по подходяща  newsm10 Така, че снощи миришех на кафе, мумио и мента  3 в 1  smile3532

# 198
Добрата новина е,че до тук не съм качила кг. Днес разбрах,че бебето ще е момче. stork-boy

Страхотно, да сте живи и здрави!  Hug Heart Eyes
Лека бременност!

Теменужке, пожелавам ти успех и на теб, както и повече спокойствие. Ти ядеш от нерви, не толкова от глад, ако свършат проблемите, или поне ги погледнеш по-спокойно, ще видиш как ще тръгнат нещата. То знам, че лесно се дават съвети и друго е да ти е на главата, но все пак - и да се тормозиш, и да не се тормозиш, не можеш да промениш нещата. Тогава промени отношението си към тях, доколкото успееш.

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 12:08 от Анонимен

# 199
Привет и то мен   Nature Sunny

по кафе, по кафе и нека деня бъде страхотен за всички  Heart Eyes

# 200
  • България,Пещера
Здравейте!3 дни не съм влизала и сте изписали 5 страници!!! И сега моят отчет за вчера з-2 сандвича с масло и св.филе,кафе,компот от праскови
о-боб яхния
в-2 ябълки и кисело мляко
онзи ден з-козунак с кафе
о-боб яхния
в-кисело мляко с круша

Пак започнах да свалям по малко!Надявам се нещата да се пораздвижат!Успех на всички и много минуси желая!А Жасмин и на мен ми е гуру в системстването.Поздравления за резултата!

# 201
Добро утро момичета и аз се надявам покраи празниците да не кача свалените 2 кила,но ще гледам до обяд да ми е яденето мисля че ще успея защото усещам че намям такъв апетит Laughing отчет:з-сандвич,козунак и чаша прясно мляко о-постен зелен боб в-мляко със портокал.Системата е супер само да имаме търпението и постоянството Hug с пожелание за системен ден с много минуси и с хубави и шарени яйца easter easter

# 202
  • Варна
Добро утро, момичета!
Аз от днес съм на Системата... Simple Smile
Малко неподходящо точно преди Великден, но така ще внимавам и няма да има "щети" по празниците... или поне не много щети де... Simple Smile
След сутрешна закуска от рогче и на чаша кафе ви пожелавам хубав ден и успех!

# 203
Добро утро,системки!
Ева,добре дошла отново! welcome
Аз тая сутрин пак се теглих и имах още -0,500 кг надолу!Направо се опулих! Shocked Въобще не очаквах!Вчера 200 гр днеска 500 гр....само да не стане така да сваля в началото и после да съм в застой...!А въобще не може да се каже че ям малко.
За днес приключих само със закуската: юфка със сирене.После ще мисля обяда и вечерята и ще докладвам!
Приятен системен ден на всички! Hug Sunglasses

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 13:06 от antonina84

# 204
antonina84, браво за положителния резултат от усилията.  Wink
Искам да попитам по-опитните Системки. Погледнах че за вечеря може да се хапва кърначе, но неможе да се консумира мазнина. Добре, обаче кърначето само по себе си има разни мазнинки, които се отделят при печенето, и в крайна сметка пак става мазно до някаква степен. Мисълта ми е че нали не е възможно да се консумират мазнини, а това кърначе не е без мазнини, дали изобщо е удачно да се яде подобно нещо което отделя от себе си мазнина на вечеря?
Неразбирането ми идва от това, че примерно немога да изям маруля с 1 лъжичка олио, зехтин, или мазнина под друга форма, а мога да изям кърначе което си изпуска мазнината?
Извинявам се за неразбирането, но реших да го обсъдим тук Simple Smile
Хубав и приятен ден на всички.   bouquet

# 205
  • София

Неразбирането ми идва от това, че примерно немога да изям маруля с 1 лъжичка олио, зехтин, или мазнина под друга форма, а мога да изям кърначе което си изпуска мазнината?
Извинявам се за неразбирането, но реших да го обсъдим тук Simple Smile
Хубав и приятен ден на всички.   bouquet
Аз ще ти споделя моята интерпретация, която в никакъв случай не е научна  Grinning Смесвайки зеленчуци и мазнини ще изискаш от организмати да "отпусне' различен вид ензими, които да разградят храната и ще затрудниш и без това забавения метаболизъм вечерта. Подавайки сравнително еднородна храна, или такава, която изисква за разграждането си по- малко на брой различни ензими, забавеният метаболизъм ще се справи по-добре с усвояването й.
Въпросът тук, според мен, опира не толкова до калоричността на храната, колкото до вида и разнообразието( по-скоро липсата на такова).

# 206
Такааа,аз си измислих менюто за днес :
З- 10:00-юфка със сирене
О-14:00-спаначена супа с 2-3 ръжени сухара /супата е със застройка от 1 жълтък и малко оцет,сол/
В-18:00-1/2 кофичка кисело мляко,3 ръжени сухара,кашкавал

На мен това обяснение за мазнината в карначетата ми изглежда логично и правилно и съм съгласна!Ще са ми интересни и други мнения! Simple Smile
Vpd,мерси! /малък сладък Любис на снимката/    Wink

# 207
Аз пък мисля, че не може наденици и кърначета за вечеря. Месо и супродукти може, но субпродукти са дроб, бъбреци, език, мозък. Изрично е записано, че за вечеря кожа и сланина не могат да се ядат, а какво са надениците, кърначетата и кренвиршите - точно сланина, кожа, соя и може би 30-40% месо (оптимистично погледнато). Затова вечер - или пържолки на скара, или чисто месо, или дроб, или риба, или печено пиле. Никакви готови кайми и колбаси. Поне такова е моето тълкувание.  Simple Smile

# 208
Всеки животински продукт изпуска мазнина при готвене, независимо дали са пилешки гърдички или наденичка. Peace Естествено, в продукти като наденичките има и доста други неща освен чисто месо + че повечето са осолени. Аз лично си хапвам и наденички, в Германия няма как да избягаш от един хубав вурст  Mr. Green Моят съвет е да четеш хубаво опаковките и ако ти се стори, че има прекалено много добавки, да пропуснеш

# 209
  • Варна
Момичета, според мен която и диета да се спазва, когато се казва "месо" и "месни продукти", според мен се има предвид чисти продукти, а не тези мазни, солени колбаси,  които има по магазините...
Ако имате възможност да закупите (или ако има кой да ви направи) наденици от чисто месо, тогава ОК. Аз имам от къде да се снабдявам с наденици от чисто конско месо, което е възможно най-диетично и честно казано не бих си позволила друг колбас... А и да не съм на диета пак не съм привърженичка на саламите, надениците, кренвиршите и разните готови кайми и кебапчета...
Преди известно време бързах много и купих кайма от един голям супермаркет. Оказа се, че не мелят месо на място и бях принудена да купя някаква, за която продавачката се кълнеше, че е истинска (и цената беше като на месото)... С тази кайма правих руло... да не ви кажа какви сланини и мазнотии, и води изтекоха от това руло. Изливала съм от тавата мазнота...
С две думи - лично аз мисля също за грешно да се ядат колбаси и готови кайми...

Общи условия

Активация на акаунт