Кюретаж и забременяване след това - 17

• 29 940
  • 721
  •   1
Отговори
# 675
Момичета , не се лутайте така по различни лаборатории , намерете си читави  лекари :  имунолог , генетик и репродуктивен ендокринолог , направете си консултацийте и тогава те ще ви назначат изследванията  Hug  И да уточним все пак и мъжете е хубаво да си пуснат някой изследвания. Но всичко това става и се прави най-добре в клиника за такива проблеми или при отделни специалисти.  Hug
 За Генетичните проблеми препоръчвам Кременски , Конова , а за репродуктивния ендокринолог с 2 ръце за Катя Тодорова .

Шуши, права си! Ние също ще се консултираме с лекари, които са специалисти, разбира се, няма да тръгнем сами да се лутаме. Просто събирам информация от изстрадали момичета като мен. За жалост..за това сме се събрали, да си помагаме. Може ли разяснения каква е ролята на репродуктивния ендокринолог? Единственото, което ми идва на ума е свързано със заболявания на щитовидната жлеза.  newsm78

Още един въпрос: след вчерашното кюретажче  Whistling днес почти нямам кръв. Това нормално ли е? newsm78

# 676
  • София
Аз пак ще напиша, с риск да се разсъдят някои. При първи мисед например, в ранна седмица няма нужда от тия изследвания. Според мен миседа или спонтания аборт няма нищо общо с проблемно забременяване, че да се обръщаме към лекари специалиости в репродуктивни проблеми. Това ще ви го каже всеки лекар. Когато си взех епикризата и се качих в Генетиката в МД ме гледаха като извънземно и ми казаха, че няма нужда да изследвам каквото и да било в моя случай.

Съзнавам, че момичета с повтарящи се аборти са минали през ада и е можело да направят нещо още след първия, но всъщност те са много малък процент. Но всъщност всеки си знае сам за себе си...

# 677
Vache и аз в първия момент мислех да се хвърлям в дълбоките води с изследвания, но всеки ми каза, че няма нужда, сега и след тази химична бременност пак нищо няма да направя, малко го мисля, че чак година и три месеца след миседа нещо се случи, имам в предвид химичната, но може и стрес да е при нас, не знам. За сега съм се оставила по течението, пък каквото дойде Hug
Просто трябва да сме търпеливи Praynig

# 678
Аз пак ще напиша, с риск да се разсъдят някои. При първи мисед например, в ранна седмица няма нужда от тия изследвания. Според мен миседа или спонтания аборт няма нищо общо с проблемно забременяване, че да се обръщаме към лекари специалиости в репродуктивни проблеми. Това ще ви го каже всеки лекар. Когато си взех епикризата и се качих в Генетиката в МД ме гледаха като извънземно и ми казаха, че няма нужда да изследвам каквото и да било в моя случай.

Съзнавам, че момичета с повтарящи се аборти са минали през ада и е можело да направят нещо още след първия, но всъщност те са много малък процент. Но всъщност всеки си знае сам за себе си...

Аз също съм на мнение, че положението изобщо не е за специалист по репродуктивни проблеми или клиники по стерилитет. Аз мисля да направя консултация с АГ, той да ми пусне хормоните, а отделно да отида в генетичната лаборатория и да се консултирам със специалист там, който да ни назначи нужните изследвания, според седмицата, в която изгубихме "плодчето". Малко още ми е тъмна Индия какво и как ще става, но това е, което до момента проблясна в моята главица  Thinking

# 679
Тони  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Кога си на преглед?

Кати, съжалявам че си тук!!!  Hug Hug Hug Миналата година и аз бях уж декемврийка. При мен нещата приключиха на 11 юни, тоест малко по-късничко от твоята бременност. Дочаках си само 3 цикъла и за четвъртия бях отново бременна.  Само горе главата!!! Наплачи се, ако изпитваш нужда, направи си изследвания, ако ще си по-спокойна. Изчакай си 1-2 цикъла и ще си отново на линия  Hug Hug Hug

# 680
  • София
Тони,много, ама многооооооо стискам палци Praynig Hug. Твоят пост ме накара да се усмихна  hug.
vache, добре съм мило.
Хайде чакаме си бебета, разбира се всяко по реда си. Hug

# 681
 Ваче , миличка , напълно те разбирам , но в днешните условия на живот и мръсна среда , всичко ни се отразява ... аз съветвам просто да намерят правилния специалист , но на никой не пожелавам като при мен нещата да се повторят ... за жалост ... дано всички забременеят още в първия месец след като запчнат опитите , но като знам каква болка изпитахме при втория мисед ... никога не бих отлагала , все пак това са една консултация и 3 проби кръв , но те могат да предотврятат много мъка и тъга . 

Хубава вечер на всички и много гушки  Hug  bouquet

# 682
  • Варна
Кати, съжалявам  Hug. Дано се възстановиш бързо и скоро да се похвалиш  Hug Praynig.
Зузу, аз също имах много слабо кървене след кюретажа. Възможно е отново да се засили, при мен не стана така.
Тони, мило Тони,  Hug  Praynig. Всичко ще бъде наред, ще видиш.

# 683
Кати, съжалявам  Hug. Дано се възстановиш бързо и скоро да се похвалиш  Hug Praynig.
Зузу, аз също имах много слабо кървене след кюретажа. Възможно е отново да се засили, при мен не стана така.
Тони, мило Тони,  Hug  Praynig. Всичко ще бъде наред, ще видиш.

На мен не само, че ми намаля кървенето, но и направо си спря днес, ден след интервенцията. Четох преди малко, че това било добре, доизчистила се е матката. Peace

# 684
Тони много се радвам за тебе Hug
Динорка  Hugнаближава твоят месец  Hugвълнувам се заедно с тебе Hug
аз пак не успях ,за кой ли път вече

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 22:38 от мечтание

# 685
  • София
Кати...съжалявам и аз,много.... Rolling Eyes

Тони fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 686
  • София
Мечтание, прегръщам те силно......  spoko

# 687
  • София
zuzi_79, акушерката в МД ми каза, че трябва да кървя, поне 5 дена, след абразиото - не обилно, но не и хич да няма...

# 688
  • София
На мен не само, че ми намаля кървенето, но и направо си спря днес, ден след интервенцията. Четох преди малко, че това било добре, доизчистила се е матката. Peace

Ей, да не се стреснеш ако след 2-3 дни изкървиш по-обилно. Нормално е! Стига, разбира се да бъде еднократно. Обикновено се позадържа кръв в матката и тя се изхвърля. Въпроса е усещането ти да бъде точно като изхвърляне на нещо дето се е позадържало.

mmmshushy80, разбира се, аз също не пожелавам на някой да му се случва повече пъти. Със сигурност ако след първия аборт се знае причината ще е по-добре. Но много често, особено при ранните миседи се касае за тежки хромозомни аномалии и плода не се развива по тази причина. Рядко се повтарят, а ако се повтори е индикация да се направят по-специални изследвания. А иначе мисля, че не е за подценяване цената им. Мен ме спря това. Ако бяха 20-30 лв като нищо бих отишла да ги правя  Crazy

Тони, стискам палци!  Hug

Мечтание... не знам какво да кажа  Confused

desisue, следваща си ти! Ние ще освобождаваме местата вече  Mr. Green

# 689
zuzi_79, акушерката в МД ми каза, че трябва да кървя, поне 5 дена, след абразиото - не обилно, но не и хич да няма...

Уф, малко се стреснах чак. Сутринта имах малко, преди малко пак една капка видях и това е. Нищо не ме боли, чувствам се добре.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт