Южния вятър леко се носи, ОКТОМВИЙСКИТЕ крачета вече са боси!

• 26 878
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Добро утро и приятни разходки на всички бебчета и мами   bouquet

Ноел, ЧРД на твоята голяма красавица Моничка!

Ева е на разходка с баба си, а аз хуквам по задачки, че са се натрупали..........

# 586
Ноел, честита ти рожденичка, да ти е жива и здрава!  Hug

Orchids Flower, за тебе беше - нали каза че ти си ми пратила подаръка и ходих до пощата - нямаше нищо, изчаках още два дена днес отивам за последно защото ми писна от тези...
Моля те да ми пратиш на лични данните подател/получател и кога си го изпратила, ако имам време да пусна едно оплакване, това ми е втора пратка, която изчезва
Стискам ви палци за ваксината!

Здравейте мами,
нямам време да се включа по темите,влизам само да питам има ли друго бебе без подарък?
Не знам на Роси ли трябва да пиша,да не се е объркало нещо newsm78
Малко тъпо ми стана,че всички дечица си получиха подаръка,а Ева няма smile3518
Има - ние благодарение на Български Пощи подозирам че никога няма да го получим

Пак се редактирах - да не ви ядосвам пък и то човещинка, на всеки може да се случи.

Хейли, аз тъкмо мислех да ти кажа че утре май ми е свободно само тази седмица, ако искаш да се видим? Вие къде ходихте вчера, има ли снимки? доколкото разбрах щяхте да поемате към Красно село, в тази посока май имаше една градинка ама не беше ли на Бъкстон? ако кажете че е хубава може да се юрна и пеша до там  Laughing

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 11:57 от Саманта Упс

# 587
Ноел, да е жива и здрава каката, да е весела и палава, и да е добра кака!   bouquet (готина снимка  Wink )

Честито и на месечинките! Малко не съм в час тези дни и изпускам!   bouquet

Олеее, нека силата бъде с вас jedi и оздравявайте бързо всички!!!  costumed050

Благодаря ти учителю  omm  Hug Както и на всички останали, дето ни мислите. При нас подобрение няма. Радо му увеличиха инхалациите, до петък ще ходим сутрин и вечер, за да не го оставят в болницата. Симона кашля като дърт пушач и вчера вдигна 40 Т. Днес ще викаме лекар вкъщи, че нашата педи има лични проблеми и тази седмица я няма, а тези дето я заместват са ужас.

Веси бях пускала за глутена събраните постове на Косе Босе. Ако искаш ще ти ги повторя на лични, но глутен като се въвежда е хубаво да се дава цял месец задължително всеки ден, под каквато и да е форма.

Жълтък не съм въвела още ама май е време, че Радо беше с нисък хемоглобин.

Бандит, кашата от просо при нас не се котира много. Трудно минава, с плод, с кърма, с квото искаш и не я иска.  Confused

skorpion4eto3, и ние сме с обрив още  Rolling Eyes, така ми писна, но ще слагаме ваксината тези дни. Дано бързо да минават обривчетата на дечицата ни  Praynig Praynig Praynig.

Утре сме на вакисна, умирам от страх.

Орхид, аз ли съм изпуснала нещо по-специално или ще слагаш ваксина на дете с алергии и обрив?  Confused Няма ли начин да се отложат тези ваксини?  Thinking

Бобче, не е скучно при теб Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора.  Crazy

# 588
  • Stavanger,Norway/ Varna
Здрасти, ние се окучихме.  CrazyКакто е подута страшно много отгоре, очаквах скоро да ни изненада с излязло горно зъбче. даааа ама не, момата е със собствено мнение, днес гледам, пробило е кучешкото зъбче долу в ляво  Crazy. Много се изненадах  Laughing

оставих Йована на градина и сега ме чака чистене, после ако не завали планирам дъъъъълга разходка, може и на стадиона да побягам. Имам някаква енергия за изразходване и ми се струва, че ще гръмна  Shocked

Ноел, честито на твоята пораснала принцеса, нека е много здрава и все така чаровна   bouquet

# 589
  • София
Ноел, честит рожден ден на Моника! Много радост, здраве и усмивки  bouquet

Дани само ми разревава Ванеската Confused Само я гони да я докопа и почва да танцува с нея, да сяда отгоре й и какви ли не други работи уж с добро, ама тя не понася и за ръчичка да я хванеш, камо ли неговите по-груби игри. Той пък за нищо на света не иска да играе сам, без нея, и става еднаа ooooh! Засега ги наблюдавам и спирам при нужда и я оставям малко да се дразни, не се намесвам много често, за да свикне малко тя, че съвсем изнежено го раздава, но докога ще издържа не знам Twisted Evil

Още не съм качила снимка с подаръчето, но фотоапаратът ни е развален и търся кабела за телефона да кача от него..вкъщи нищо не може да си намери човек Embarassed

# 590
Бебз, ще свикне  Peace моята знаеш ли какви мечешки ласки понася от баткото ни  Laughing обаче и му се радва и се киска - най-голямото ми щастие е като ги чуя да се кискат двамата (след това е като ги видя да са си заспали и двамата  Mr. Green)
Аз само се притеснявам баткото да не й се подпре или стъпи по корема и тя понеже няма да каже и гък и да разберем чак когато съвсем я размаже.

# 591
  • София
Бебз, ще свикне  Peace моята знаеш ли какви мечешки ласки понася от баткото ни  Laughing обаче и му се радва и се киска - най-голямото ми щастие е като ги чуя да се кискат двамата (след това е като ги видя да са си заспали и двамата  Mr. Green)
Аз само се притеснявам баткото да не й се подпре или стъпи по корема и тя понеже няма да каже и гък и да разберем чак когато съвсем я размаже.

и моите така се боричкат и хилят и двамата с глас, чак съседите (свекърите) ги чуват!  Heart Eyes но на дребния в някакъв момент му писва и почва да хленчи и да търси някой да го спаси, каката пък иска нон-стоп да танцуват. единствено като си играе с барбитата или  като си "чете" книжките бяга от него, че на него са му много вкусни и двете неща  Joy

# 592
Ей мамчета как сте?
Стели добре дошла във Варна, айде на разходка.
Ние сме добре, аз записах габи на кухня и той я харесвааа  newsm44
Честити месечинки
Ноел да ти е жива и здрава щерката  Hug  bouquet
Момичета - я да ви питам: вие сега в тея жеги кога излизате? Аз съм малко в чуденка дали да излизам сега или да излезна след 15:00 ? newsm78 Страх ме е да не го притопля в тая жега.

# 593
Честит имен ден  на празнуващите bouquet
Noel - да ви е здрава, все така щастлива и обичана порасналата принцеса   newsm59
Болничките да оздравяват   Hug
Бобче - да ви е честито поредното зъбче   bouquet
bebzzz - синковеца ти е в период, който му се иска, много му стиска, ама не всичко може да направи сам  Wink Освен, че трябва да му показваш, обяснявай какво правиш и защо. Но нека и той да се включва. Изискванията трябва да са в по-кратка форма или приподнесени под формата на игра. Знам, че ти е трудно с двамата, но прояви постоянство в исканията си към баткото, за да свикне, че думите ви имат стойност.
Бърди -  Hug Много точно допълнение.
А подобни реплики, за които пишете с Не съм  обикновено са следствие от някакъв вътрешен конфликт, който децата се опитват да разрешат (Бърди – коментирана сходна ситуация; случка, на която е станал свидетел и го е навела на размисли, желание да разбере позицията ти и т.н.). Или обида и желание да си отмъсти (Не съм - причините могат да са всякакви – от гледна точка на детето липса на достатъчно внимание, прекомерно ограничение и незачитане на правата му, несправедливо (от тяхна гледна точка) наказание и т.н.).
При всички случаи, когато детето е разстроено, обидно му е, боли го, когато са постъпили с него грубо или несправедливо или дори когато е прекалено уморено, първото, което може да направи родителят, е да му покаже, че разбира преживяванията (състоянията) му. Ако детето изживява емоционален проблем следва активно да го изслушаме. Активното слушане означава да “върнем” по време на разговора това, което детето е споделило, подчертавайки чувството му. За са стане ясно, ще дам пример – детето със свъсени вежди: "Повече няма да си играя с Иво!" Правилната реакция на родителя: “Разбирам, че си му сърдит”. А възможните погрешни реакции: “Какво е станало?” или “Ти да не би да си му сърдит?”. Първия вариант е най-удачен, защото веднага показва на детето, че сте настроени на неговата емоционална вълна, че го слушате и приемате огорчението му. Вариант 2 би могъл да накара детето да си помисли, че въобще не го подкрепяте, а просто като страничен наблюдател се интересувате само фактите и затова питате за тях. Ясно е, че това не е така, но самата реплика е оформена като въпрос и не отразява съчувствие. Много често на въпроса: Какво има (се е случило, станало и т.н.)?” ядосаното дете отговаря – “Нищо!”, защото не усеща съпричастието ви към случващото се с него.
И така, ако искате да чуете какво има да ви казва детето, задължително се обърнете с лице към него. Препоръчително е вашите и неговите очи да са на едно и също ниво. Ако става дума да дребосъче, то го вземете на коленете си или на ръце, приближете стола си към него и т.н. Помнете, че позата е първият и силен сигнал до него, че сте готови да го чуете и разберете. Началото на разговора би следвало да бъде в утвърдителна форма (примера по-горе). Друго съществено е да правите паузи. Почти след всяка реплика. Няма нужда да го затрупвате със собствените си разсъждения и забележки. Паузите помагат на децата да открият собствените си изживявания и в същото време да усетят, че ги разбирате. Ако дребосъчето гледа встрани или “през” вас, то няма смисъл да говорите. Изчакайте още мъничко, докато ви погледне – това е сигурен знак, че е приключила вътрешната му работа. Желателно е в отговора от време на време да повтаряте това, което сте разбрали за ситуацията и да подчертавате чувството, което в момента го тормози – обида, срам, болка и т.н. За да не се притеснявате, че повтарящите се фрази могат да ядосат детето, използвайте други със същото съдържание. Ако не сте успели да налучкате правилната емоция, детето ще ви поправи със сигурност.
Дано е станало ясно. Ако не - пак ще обяснявам и давам примери  Wink

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 12:50 от mama - Smehorana

# 594
Ноел, да ти е жива и здрава рожденичката и много те слуша!
Димяни, честит имен ден на Валерия! Много здраве и усмивки!
Честито и на другите именници!

Марвелъс,  Hug  

Ние излизаме сутрин до 13ч. и после към 16-16,30. Много е топло иначе.

# 595
Здравейте, бяхме на преглед, каза, че не е шарка, по-скоро алергия от храна и от топлото, сега ще мажа с Нахтхерцен. А тези пъпчици се разпространяват толкова бързо, мразя гиии. Аз въведох глутена с една плодова каша на хип, но в нея има ябълка, банан и кайсия, мисля си да не би да е нещо от кайсията, май трябваше да поизчакам.
Орхидейке, вашите пъпки какви са?
Мирче, незнаех, че от глутена става така, както си написала, а и нашата педи нищо не каза. Полезно инфо.
Честита Рожденничка на Ноел   bouquet
Цвети, ние сме по цял ден навън, но стоим на сянка и ни е добре, че в нас е много задушно.
И да ви попитам - използвате ли вече пасти за зъби за малките?

# 596
цвети- преди обяд пред блока, след обед към 16 тръгвам към морската

Зъби мием от вчера , мн се кефи.

Аз тия дне ще въвеждам глутена и за алергията четох- разтройство или запек(може да се редуват ), мн светли изпражнения( като глина),акото стой като на шупли, подут корем ,детето не яде много  ()отказ от храна ), съответно не наддава добре.Но първото по което можем да се ориентираме са изпражненията,пъпки няма.Дано да не се случва на никой. Hug

# 597
  • София
Смехи  Hug Страхотна си, толкова време ни отделяш, благодаря!!

# 598
Честити месечинки,рожденни дни и др поводи Hug
Хехех в неделя много плажове е имало и ние бяхме на едно басейнче извън града ни,ето снимки http://oktomvri2010.snimka.bg/sveti-valentin/bobinka-85-niki.597406.23803185,,само да вметна,че басейна ни е ретро Mr. Green,от мое време,но всичко стана неочаквано и нямаше време да търсим друго басейнче.Ники,толкова се радваше и пееше,много му хареса.
За мамите,които не са получили подаръчета,проверете в пощата,защото много често остават там,а не ги разнасят до адрес Peace
Бърди,аз през нощта успокоявам бебчо с мляко Mr. Green нищо друго не помага.През деня си спи без проблем,но през нощта е постоянно мрънкане.
На разходка излизаме към 9 до 12 и след това следобяд.
Днес ми се стори,че Ники каза нещо подобно на мама,но не чух добре Laughing,нямам търпение да чуя първото"мама" Heart Eyes

# 599
newsm59 на Моника!

Честит имен ден на празнуващите!

Саманта, пратих ти ЛС.

Оле, всички са единодушни да ваксинирам със всичко, алергията ни била лека  Rolling Eyes. Хомеопатичката каза само пентаксим, а Еве се опитва да ходи, пипа всичко навън и казаха веднага да ваксинираме. Обривът ни е само на ръчичките вече гледаха го, чудиха му се и не са сигурни от какво е.

Скорпи, малки, червени, на рядко са пъпките.

Общи условия

Активация на акаунт