Отговори
# 195
  • Варна
Тази новата (сладката) никога не удъртява Wink Винаги е "млечна"...и сладка, така е създадена. А тази другата се води фуражна царевица Wink Вие да сте виждали предъртяла и сладка царевица? Grinning Wink

# 196
  • до едно тепе
Тази новата (сладката) никога не удъртява Wink Винаги е "млечна"...и сладка, така е създадена. А тази другата се води фуражна царевица Wink Вие да сте виждали предъртяла и сладка царевица? Grinning Wink
И тя се втвърдява,но както писах зърната са дребни и сбръчкани.И никой не я чака да узрее. Узрее ли производителите си хранят добитъка с нея. И не е нова. Просто през соца се намираше трудно и я гледаха само в институтите. Баща ми беше намерил семена и тогава и ние децата я предпочитахме пред обикновената. Сегашната се води суперсладка. Преди 20 години беше само сладка. Не вярвам да успеете да намерите да си купите някъде млечна фуражна царевица. Освен в някоя крайпътна нива разбира се hahaha
Вариант е, ако имате някоя позната баба, която продава на пазара, да я помолите да ви набере от царевицата, която си гледа за кокошките, но по това време вече е узряла.Пак се вари,но стои доста твърда и може да ви причини стомашен дискомфорт Peace

# 197
  • Варна
Е, аз съм намирала...на пазар Wink Намерих и тази година, но само веднъж Peace И не знам тази сладката кога предъртява, но аз не съм виждала дърта по пазарите, а не вярвам да я разграбват да 1-2 дена Grinning А другата за това време вече ще е Wink Или поне ще е тръгнала Wink

А и по самите пазари като тръгнеш, мога да ти кажа, че са много наясно за двата вида Wink Друг е въпроса, че доста често се случва в зависимост от зададения въпрос царевицата да е точно такава каквато търсиш, без значение каква е в действителност Grinning Mr. Green

# 198
  • до едно тепе
От сладката няма и да видиш преъдъртяла. Никой не я чака да узрее. А иначе да, познават се по формата на зърното, а и на фуражната кочана е по-дълъг обикновено. Най-малкото на сладката се въртят понякога оси заради захарите Wink
А за продавачите няма да коментирам изобщо Peace : Затова казвам някоя позната стара баба. И хубаво оглеждане на кочана, ако щете и опитвайте зърната. Сладката си е сладка и сурва Laughing

# 199
  • Варна
Разликата е огромна. Чипсът е пържен, има оцветители, консерванти и много сол. В Зайо Байо няма нищо вредно (говоря само за марката Зайо Байо, не знам дали важи за другите видове зрънчо). Няма консерванти и оцветители и не е пържен. Няма и нищо особено полезно разбира се, но поне не е вреден.
Аз като чуя зайо байо и се сещам за този със сметана и копър... И там какво, няма нищо вредно? За мен тези зрънчовци ако ще да ги сушат като сухари все ще са си вредни... Да не говорим и, че в БГ на нищо от етикета не вярвам... Съвсем пък не ако ми цапа ръцете все едно съм бъркала в чиния с олио и те да ми обясняват колко са полезни и различни... Thinking

# 200
Зайо байо и подобни царевични снаксове са убийствени за зъбите, способността им да залепват по стените на зъбите и да стоят там до измиването им ги правят направо опасни и реална причина за развитието на ранен кариес.

# 201
  • Варна
Зайо байо и подобни царевични снаксове са убийствени за зъбите, способността им да залепват по стените на зъбите и да стоят там до измиването им ги правят направо опасни и реална причина за развитието на ранен кариес.
newsm10

П.П. Не че синчето не ги яде, както казах съм против пълни забрани от всякакъв род. Но и като ги яде съм наясно какво яде, не си фантазирам, че не са вредни и тн и се старая да ограничавам до минимум...

# 202
Да не говорим и, че в БГ на нищо от етикета не вярвам...

И правилно.
Мъжът ми като беше в казарма до единия им обект имаше къща, в която произвеждаха зръчно, с етикет на някаква пловдивска фирма. Собственикът се хвалил, че слага боя за обувки, защото е по-евтино. Уж подаваха сигнал, но какво стана не е ясно. Те си плащат на когото трябва...

# 203
Аз не давам обикновено на сина ми зрънчовци и тем подобни, но на детската площадка ги вижда. Веднъж си поиска, изяде една и няма и след 5 минути я повърна( извинете за израза).

# 204
Племненницата ми също повръща от всякви чипсове и подобни... Иначе няма някакви алергии или други проблеми. Не знам какво има в тях.
На площадката аз купувах спокойно, когато другите си купят, защото дъщеря ми просто хапваше 2 и ги оставяше. Но се подвеждаше по другите, несъмнено  Tired

# 205
Когато обикаляхме площадки/паркове, където се събират повече деца, ми беше лесно. В 11.45 преди да се извдят масово от дисагите всевъзможните боклуци, си тръгвахме. До преди този час по-скоро беше инцидентно.

# 206
При нас се ядеше нон стоп  ooooh! накрая почнаха да влачат и банички, пици и т.н. (площадката е към кафе, но там не се продава храна), тя малка, не разбира, а пък познавахме всички, понеже беше квартално кафе. Вечно ревеше за тези неща, един път ми писна и я пуснах. В този си период поглъщаше доста огромни количества. Изяде им яденето, след някоко дни пак. Спряха да носят.

# 207
Лошото е, че няма значение кое време на деня е. Яденето е постоянно. Даже съм питала  родителите на по-големите дечица защо се тъпчат с такива боклуци към 18-19 ч и няма ли да им пречи на вечерята. Отговаряха ми- "Ами искат". И става въпрос за деца в порядъка на 4-11 години, които би трябвало да разбират, ама някой трябва да им обясни.

# 208
  • до едно тепе
Ами искат децата,но като няма кой да каже не, е така. Като една комшийка тръгнала един ден да ми обяснява,че не можело хич да не давам на детето бонбони. Че и като отминах я чух как коментира как така съм го ограничавала. Малко ми остана да я питам като снаха и не дава на внука и бонбони защо го е въоръжила с този огромен пакет,който ще изяде в 11 преди обяд ама викам айде няма да се заяждам.Може и още как. Яде само ако го почерпят и то ограничаваме до един. После надълго и нашироко му обяснявам как ще му се развалят зъбките и затова не давам бонбони. Whistling

# 209
Може би е много крайно, но аз казах на дъщеря ми, че ако яде Зайо Байо ще й опада косата (тя в момента е във фазата на Рапунцел и косата й е изключително важна). За сметка на това, ако иска да има дълга и гъста коса трябва да яде плодове, зеленчуци, сирене и мляко. Горда съм, че имам успех със зрънчото и тя обяснява и на останалите деца тези рецепти, но уви, с шоколада не мога да се справя, въпреки че я заплаших, че ще има черни зъби, които ще я болят  Embarassed
Приемам всякакви предложения за справяне със ситуацията Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт