В момента чета....7

• 49 900
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
"Тайната история" Дона Тарт.
Обещаващо начало с убийство в пролога  Mr. Green Първа глава стилистично ми напомня за викториански роман с доста описателност и леко драматични елементи. За съжаление, нямам много време и за днес съм прочела само 50стр.
Дочетох я. Аторката очевидно е доста ерудирана, защото ме подтикна да препрочета античните автори, около творчеството на които се върти доста голяма част от романа. Четох ги паралелно и затова се позабавих с "Тайната история"
Като цяло доста приятна книга, не мога да я оприлича на шедьовър, както бе заявено на корицата  Mr. Green За лятото е идеална.
В нея има от всичко по малко - философия, литература, мъртви езици, интрига, убийство, вина, разкаяние /но не много/.
Струва ми се, че ако беше с наполовина по-малко страници, щеше да спечели повече.

# 391
Чучулигата - Решат Нури - за мое огромно учудване е много увлекателна,чете се бързо.

# 392
# 393
Днес започвам "Не дърпай дявола за опашката" Брейди Кларк

# 394
Чучулигата - Решат Нури - за мое огромно учудване е много увлекателна,чете се бързо.

А-а-а-а, няма нищо за чудене. Много е хубава...

# 395
  • Варна
Харпър Ли - Да убиеш присмехулник.
Силно напомня на Бредбъри.

# 396
  • София
А-а-а-а, няма нищо за чудене. Много е хубава...
На мен пък бавно ми вървеше, но въпреки това много ми хареса!

# 397
Уилям Шекспир - "Макбет"
След като я изгълтах за няма и ден, да актуализирам, че почнах да чета "Отрова" на Крис Удинг. Започва ми като приказка - буквално ("Имаше едно време..."). Ще видим как ще е нататък  Laughing

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 19:37 от aliyn89

# 398
  • София
Завърших "1984" на Оруел. Хареса ми, макар да не ме докосна. Безнадежносттта в книга по принцип ми допада.

Започвам "Хана" на Пол - Лу Сюлицер.

# 399
Започвам "Хана" на Пол - Лу Сюлицер.

Това е една от любимите ми книги, леко ти завиждам, а втората част, поне за мен, е най-хубавата любовна история, която съм чела.

# 400
  • София
Аз влача "Шантарам" от почти един месец, като междувременно направих бърз прочит на "японската серия" на Нотомб (" Нито Ева, нито Адам", "Изумление и трепет" и "Метафизика на тръбите"- на руски език).

"Шантарам" е наистина необичайна книга- толкова много необикновени събития, разсъждения, невероятно пъстри хора, картини....дори изпитах нещо като пресищане с емоции по средата й. От един момент нататък имах чувството, че героят се върти в затворен кръг....постоянно се случват нови неща, но не е ясно накъде водят. Книгата е доста емоционална, бих казала необичайно емоционална за мъж. Явно той е осъзнал дълбоко чувствата и мотивите си. На места бях склонна да заподозра лека поза- не е изключено и да съм права, но дори и 80% от написаното да отговаря на истината, му е простена. Когато приключа с четенето, ще мога да обобщя изцяло впечатленията си.

# 401
Реа, нали за този автор говориш http://chitanka.info/person/san_antonio? Помня, че и друг път си го споменавала.
Да  Wink Joy

# 402
Започнах "Престолът на русалката",още съм в началото ,но ме увлече и ми харесва!Напомня ми книгите на Пат Конрой!

# 403
  • Пловдив

Все още съм в началото,въпреки това ме заинтригува книгата.А и я чета именно с тази корица,което още повече ми харесва Simple Smile

# 404
  • Варна
Вдъхновихте ме да препрочета "На изток от рая". Стайнбек е велик!

Общи условия

Активация на акаунт