Осми клас - приятели нови очакват ме в клас

• 60 529
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
 Joy Joy Joy Готина разшифровка!
А за униформите- аз дълбоко НЕ вярвам във възпитателната им функция, ама няма да задълбавам...
В нашия клас засега нямало изявени чалгослушащи, но сигурно все някои има, ще се види на екскурзията- каза щерката  Laughing Поне през междучасията не се чувало, което е добре.

# 601
 И ние ходим с униформа и униформата по принцип не е много лоша, но моят син толкова раздърпано си я носи, че направо изглежда жалък - някаква връзка отпуснато виси  надолу до гърдите, понякога я слага дори под ризата на голо, къси ръкави върху дълги, независимо, че навън е студено,  ризата се подава доста под пуловера или якето... толкова изхлузен - направо да го съжалиш, а и не мога да се меся. Един ден обаче трябваше за нещо да мина през неговото училище и имах  възможност да видя как изглеждат другите деца - абсолютно същата картинка - ужасно раздърпани и неглиже. Вероятно такава е целта. Е, - казах си - значи всичко е наред. Ще трябва да влизам в крак с модата.

# 602
Разшифровката на КИФЛА, беше нещо като Капризничещ Индивид с Фрапантни Лицеви Аномалии. Simple Smile

hahaha Joy Joy Joy Joy
Взе ми мислите от клавиатурата  Laughing.

Хи хи готина формулировка  Mr. Green
Радвам се, че подобни персони липсват сред съученичките ни, но смятам, че и да имаше надали щяха да се радват на популярност.
Иначе на борещите се с пубертет мамчета - наистина кураж и от време на време здравословен игнор, като много прекалят с капризите и мрънкането.
Аз чукам на дърво, че при нас като цяло този период отмина ( това с 8-мо класника де), но пък не скучая защото сега брат му е във вихъра си  Rolling Eyes Shocked Twisted Evil
Колкото до униформите, принципно съм против тях, принципно и аз като cayenne не вярвам във възпитателната им функция - и как иначе ако беше така нашето поколение трябваше да сме едни възпитаниииии  ooooh! Laughing Mr. Green, но от друга страна тъй като в училището на децата има униформа - просто гледам да наблягам на положителната страна на нещата.
С езиците се движим добре, с математиката също, иначе и при моят хубостник има проблеми с краснописа и въобще с писането, но никой не е съвършен - казала съм му тази година колкото може да ес бори с този проблем, защото после има други планове  Peace

# 603
  • София
Здравейте, момичета! Рядко пиша напоследък, тъй като общо взето нищо "специално" не се случва и няма нито с какво толкова да се похваля, нито да се оплача от училищния живот. Искам обаче да ви попитам как вървят нещата при вашите деца от гледна точка "купон". Организират ли си такива, как протичат? Присъства ли алкохол? Питам, като човек, който не е бил "супер-перфектен" в тийн възрастта си, но безкрайно се шашкам от смъкването на възрастовата граница! До този момент не съм имала проблем с отрочето, много говорим по въпроса, но от това, което чувам от него, ми е много притеснено (да отбележа и, че не става въпрос точно за неговото училище и съученици), че може евентуално скоро да ми се случи... Нищо, че уж позицията, която излага си е доста читава.
А, да! И другото ми въпросче... Пускате ли децата си на купон с преспиване? Аз само в изключително редки случаи и при хора, които са ми близки, иначе категорично не! Синчето е възмутено, че съм крупен дзвер, който му ограничава свободите! Laughing

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 17:20 от PurpleDragon

# 604
И аз мисля, че вече организират купони с алкохол, наргилета newsm78 и преспиване.
За купон с преспиване мисля, че е рано, за останалото ... надявам се да прояви здрав разум, ако попадне на такива неща.

# 605
  • София
Синчето е възмутено, че съм крупен дзвер, който му ограничава свободите! Laughing
Joy сигурно и моите биха казали същото за мен Joy

По скоро предпочитам да водят приятелите си да спят вкъщи отколкото те да ходят на гости.
Дъщеря ми имаше една приятелка в старото училище с която редовно си гостуваха. Но аз познавам родителите и общуваме с тях, така че съм спокойна, че в добри ръце, когато е у тях.
Синът ми също има такива приятели, чийто родители също познавам и нямам нищо против инцидентно пренощуване. Обикновено това се случва в събота вечер. Имаше моменти, когато от всяка стая у нас бъкат тийнове. Случвало се е в неделя сутрин да изхранвам по 3ма дангалаци и 2 девойки, Laughing но пък  е забавно и приятно.

В новия клас на щерката още са срамежливи. Няколко деца имаха вече РД, но никое не е празнувало. Сега и ние сме в чуденка, че нейният предстои скоро, дали да кани новите съученици
или не. Решението зависи от много фактори, та ще видим.....

# 606
И аз съм от тези дзверове, но пък и моята все още не е изявявала желание да ходи по купони и дискотеки. Тя знае и мнението ми по въпроси и може би и това е една от причините. Друга причина е, че просто няма време за подобни неща. От 7 до 5 в училище и после домашни вкъщи не и минава и през ума за подобни неща. Доколкото знам повечето деца от класа и са по същия начин. 2-3 най-много да скиторят след училище и това се отразява и на оценките им - двойки. За сега всичките закачки са по време на училище Simple Smile Вече се опознаха и пресрамиха и успя и гадже да си хване, но аз не се притеснявам, защото всичко си остава в училище. Не е тръгнала да хайманосва с него.

Иначе преди няколко седмици беше канена на рож.ден на момченце от класа и. Чудех се дали да я пускам, защото не познавам нито децата от новия клас, нито родителите, а и щяха да са предимно момченца, но реших, че децата са добри, а и и трябва да имам доверие на детето си и я пуснах. Каза ми, че никой не пиел и не пушил и че баткото на рожденика ги наглеждал Simple Smile Доволна съм, че я пуснах. Оказа се, че класът им е много добър и задружен, въпреки че не се познавам от преди и че може да им се гласува доверие. Е, за купони с преспиване все още не съм съгласна, а и не съм сигурна, че поне тази година ще ги има.
Догодина живот и здраве като има вече повече време ще го мисля Simple Smile

# 607
И при нас не са почнали купоните с преспиване, и изобщо купоните не са почнали. Аз съм казала, че предпочитам да са у нас, поне да са ми пред очите  Peace
Ето нещо интересно и полезно, нищо че децата ни са по-големи. Мисля, че все нещо можем да научим от статията http://www.puls.bg/health/relationships/news_8839.html?utm_sourc … D0%B8%D0%BD+28.11.

# 608
Хубава е статията, знам си ги уж отлично тези съвети, но добре ми идва да си ги напомням понякога. Щото като ти опъне нервичките вироглавото ти хлапе много неусетно тръгваш емоционално към някоя неточна реакция  Laughing То само господ е съвършен, ама не пречи да се стремим.. Laughing

# 609
Момичета, как стои въпроса с броя на оценките при вашите деца? При дъщеря ми вече е преполовена и втората страница. Има по всеки предмет по три оценки, а по английски вече им загубих бройката. Дори американката, при която имат всеки ден по един час вчера им е раздала бележки с финалните им оценки. Струва ми се доста рано, но съм чувала, че на запад се дава финална оценка още след първата четвърт.

Имам и една молба. По английски език често пъти правят дискусии и сега на дъщеря ми се е паднала темата за българското образование. Тя трябва да защити позицията, че то не е много добро. Тя ще си събере материали и ще си го напише на английски, но ми се щеше да събера мнения и от нашия форум, защото тази тема доста често сме я дискутирали тук.

Та въпроса ми е какво според вас не е добре в нашата образователна система?

# 610
Лети и ние сме горе долу с толква оценки.По български днес имат контролно за седма оценка.По мат-три.По английски-20 оценки.
За есето ,което ще пише може да пише ,че бълг.система е ориентирана към възпроизвеждане и заучаване а не към аналитичност .
Хубаво е да започне с добрите страни-че е изпитана и утвърдена с времето и т.н.,но не приучава към нестандартно мислене.
От колко думи трябва да бъде?
Ето една статия
http://www.dnevnik.bg/analizi/2007/12/06/405157_paradoksite_na_b … koto_obrazovanie/

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 10:33 от asya asya

# 611
Ася, тя трябва да пише само за негативите. Има опонент, който ще защитава противоположната теза.
Мерси за линка. Ще го погледна.

# 612
Съвсем "бритиш" си е да кажеш две думи за положителните неща "без да отричаме...", "като вземем предвид ..." и след това да започнеш с недостатъците и/или да опровергаваш дадена теза. Simple Smile

# 613
Лети, можеш да видиш линковете от темата на Людмил в този подфорум. Могат да се вземат идеи от там.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=625852.0
Очевидно ще имат теза и антитеза. Всеки ще си защитава неговата.

# 614
Благодаря, Джуди за насоката. Ще погледна и там.

Жени, ще я накарам да помисли върху думите ти за бритиш постройката на такъв тип тези.

Общи условия

Активация на акаунт