Осми клас - приятели нови очакват ме в клас

• 60 532
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Здравейте момичета - отдавна не съм писала, много се радвам, че продължавате да обменяте информация относно децата и проблемите им.
Нас ни е затресъл такъв як пубертет - все недоволен, все повече от мен разбира нещата, и цялото му съществуване се състои в това, да ми се противопоставя и да спори с мен. Дано да стихне скоро, че сили не ми останаха. .....

# 586
Мама Мариана, точно влязох в темата и аз от това да се оплаквам  ooooh!. Направо си изразила моите мисли на глас.

# 587
при нас новата тема е - пренебрегнат съм, никой не ми обръща достатъчно внимание. Това от няколко дни.

# 588
И аз само чета отвреме навреме, не мога да смогна ..
Девойката е доволна от новото училище - госпожата е печена, класа е пълен с "кифли" каквото и да значи това  newsm78 newsm78 изобщо купон.. Сега имат заместнички по немски, че класната е болна и общо взето нищо не им дават да учат. Незная как ще бъде натам, но засега не се оплаква. Явно се сработи с немския  Mr. Green

# 589
Здравейте мами, отдавна не съм се включвала. Изненадана съм от голямата компетентност на мамите в тази завъртяна материя - математиката.
Нали и ние сме в МГ -  малко математически хумор: Сина ми решава да си ляга и заявява: "Смятам да си лягам, смятам...", а ние му отвърщаме: "Смяяяяяяяяяяяятай"
 После решил да се записва с още няколко деца от класа на курсове по изобразително изкуство. Аз му заръчах да провери каква е цената на курса и тогава ще коментираме дали ще можем да си го позволим. По този повод си говорят за цената с едно от момиченцата и той пита: "Каква ще допустимата стойност?", а тя отговаря: "със сигурност ще е по-голямо от нула" Така де, може да са тъпи шегичките, ама децата от класа са много свежи. Поне засега са такива впечатленията. Изненадана съм, че часовете им по английски са може би три пъти повече от часовете по математика.
 На последната родителска среща - обрах срама от учителката по английски: "Коя е майката на Борис? ...При такъв прекрасен изказ, неговият правопис е направо катастрофален!" След което, аз се връщам в къщи и много строго му казвам, че госпожата никак не е доволна и цитирам само втората част от изречението на госпожата, като му спестявам първата, защото не мисля,че има нужда от вятър и искам да го накарам малко да се постресне и най-после да започне да пише думите, но той ме изненадва и самодоволно ми цитира и първата част от думите на госпожата.... явно разузнаването работи здраво...Сега големият му батко го накъсва от диктовки, за което съм му много благодарна. Наистина възрастта е много трудна, а мене ме слуша само като вдигна децибелите - така и аз не се харесвам, предполагам и никой друг наоколо. Сега мога да играя доброто ченге Rolling Eyes  УСПЕХ НА ВСИЧКИ !

# 590
  • София
...класа е пълен с "кифли" каквото и да значи това  newsm78 newsm78 изобщо купон..

Това е цитат:
Fashion Style

Ето това са вече споменатите фръцкащи се момичета, облечени от главата до петите само с маркови дрешки и изключително високо мнение за себе си. Впрочем тук има две категории – едните са действително стилните и супер добре облечени фешънки, другите – такива, които се мислят за фешън, а всъщност отстрани изглеждат изключително смешни. Викат им „кифли”. Кифлите са тези, които си изрусяват косите, качват се на токчета, не се разделят с минижупа, слушат най–дивата чалга и си въобразяват, че са на върха на света. Това са турбо кифлите.

Горе-долу това е, което открих... Peace

Ето го и целият материал  Laughing:
http://frognews.bg/news_9881/Kifla_–_tova_zvuchi_gordo!/

# 591
Радвам се ,че в училището на сина ми няма "кифли" ,щот всички са униформи.
Вчера имаше родителска среща ,която протече много интересно.Всеки поотделно влезе при класната и тя му връчи характеристика на детето с впечатления от всички преподаватели.След това всеки посети преподавателите.Накрая имаше и обща част.Останах с прекрасни впечатления от преподавателите,класната...Голямо хвалене му дръпнаха на моя Embarassed
Докато чаках една майка ми каза ,че дъщеря й споделила ,че моя син бил различен,съвсем като мъж и много зрял.Брей,брей...Значи и мацките го забелязвали... Embarassed

# 592
Здравейте, момичета  Grinning Има-няма 30 стр. не съм се включвала. Няма да наваксам лесно  Mr. Green
При нас с училището всичко е наред засега. Харесва си го.

asya , нищо че са с униформи, пак може да има. Докато са в училище по-няма да личи  Laughing Виж им снимки във фейсбук- кифлите качват специфични снимки, много смешни, но те се гордеят с тях. Характерно за снимките най-често :  автопортрети правени с тел. в спалня или баня, издути-нацупени устнички, удивително за девойче сбърчено чело. Странна мода някаква... Ама на повечто, вярвам ще им мине сравнително бързо  Laughing
И браво на момчето ти, да си го хвалиш, ей!  Grinning

Деяana , много ми допада математическия хумор на хлапетата! Фен съм  Laughing

# 593
  • Sofia
  автопортрети правени с тел. в спалня или баня, издути-нацупени устнички, удивително за девойче сбърчено чело. Странна мода някаква... Ама на повечто, вярвам ще им мине сравнително бързо  Laughing
И браво на момчето ти, да си го хвалиш, ей!  Grinning
Да , тези снимки наистина явно са на мода. Аз , обаче много се дразня на момчета , качили такива снимки в профилите си. Има няколко бивши съученици на синковеца , и хич не ми харесва !
 asya asya , поздравления за порасналият младеж   bouquet. Наистина рядко се случва момчета на по 14 г. да се държат зряло  Hug.

# 594
Благодаря мамчета,
cayenne,знам за такива снимки,защото  и аз съм ги виждала на моя фейсбук.Наистина изглеждат много смешно.Направо заучени стойки и физиономии.Моя син няма фейсбук(намира го за излишно губене на време) и не съм виждала момичетата от класа му цивилни ,но това няма особено значение,след като на училище си ходят с униформа.Охраната не ги допуска вътре без такава.Наистина смятам униформата за много полезна .Възпитава децата към уважение към институцията училище.
Една майка ми сподели ,че на 15 септемв. в една езикова гимназия видяла момиче с потник скриващ задните й части и с жартиери Shocked.В същата гимназия една от учителките казала ,че ако пушат ,ще излизат заедно на определено място навън.Просто проблеми -никакви.Едно от момичетата не пушело ,но решило ,че е по добре да почне за да бъде също толкова социално и за може също като пушачките да излиза да пуши заедно с госпожата ShockedМмм, да -криворазбраната толерантност явно няма граници...

# 595
Охх, униформите за мен са спорен въпрос. Аз съм твърдо против тях, това ми е останало от моето време в училище, когато бяхме задължени да носим такива. Радвам се, че все още има училища в които не са задължителни. Относно това, че имат някаква възпитателна функция аз съм с особено мнение. По-важното е, уважението да идва поради други причини, не точно заради униформите. Да, донякъде са удобни, практични, вече за щастие са и красиви /не еднотипните от наше време/. Но с това се свършва плюсовете за мен лично. Няма да се впускам в полемики, защото е напълно излищно. Това е моето мнение  Embarassed
 В училището на дъщеря ми /униформата пълен комплект/ се изисква само на празници. В останалото време режима е по-свободен - или само с риза, или ризата и сакото, или само сакото. Което мен лично ме радва, а се оказа и дъщеря ми също е доволна.
В осми клас наистина е много смешно и странно девойките да се правят на "каки"/за нас са си чисти "кифли"  Mr. Green Това направени коси, допълнителни удължавания, грим и прочие е абсурдно. Смешно, не му е времето, нито мястото ..... И още нещо сподели дъщеря ми - в класа всички слушат чалга, ама от най-чалгите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Тя и още две три деца само дето са аут от чалга компанията и каза, че е много досадно всяко междучасие в стаята да звучи чалга, телефоните да звънят с чалга мелодии и да си пеят .. чалга. Това е положението ...
Ох, дълъг стана поста, дано не съм досадила на някого  newsm78

# 596
това за чалгата беше разочарованието и на сина ми от новия му клас. Май само 3-4-ма не слушат тая цигания. А от момичетата - само 1!
Униформите наистина са си спорен въпрос. Аз, например, бих добавила към плюсовете и още един - усещането за принадлежност към дадена общност, в случая училището. Нещо като еквивалент на т.нар. фирмена култура. Не че нямат и много минуси. Към изброените ще добавя, че е невъзможно да се намери кройка, която да стои добре на всички фигури /нали сте гледали откриване на олимпийски игри Laughing/, а за децата в тази възраст да изглеждат смешно или недобре е ужасно подтискащо.

# 597
Разшифровката на КИФЛА, беше нещо като Капризничещ Индивид с Фрапантни Лицеви Аномалии. Simple Smile

# 598
Разшифровката на КИФЛА, беше нещо като Капризничещ Индивид с Фрапантни Лицеви Аномалии. Simple Smile

hahaha Joy Joy Joy Joy

# 599
  • Sofia

hahaha Joy Joy Joy Joy
Взе ми мислите от клавиатурата  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт