Рим - пета тема

• 78 628
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Моля ви, дайте ми координати на български екскурзовод в Рим, имам спомен, че в предишни теми се обсъждаше една дама? Някой напоследък да я е ползвал, какви са цените?  bouquet

# 46
Въпросната сервитьорка каза, че за 18-19 години само един път е видяла сняг.. и то докато излезне се е бил разтопил. Целогодишно времето било меко.

Миналата година май беше...заваля сняг, който покри улиците, та то беше една паника, едно чудо. По новините гледахме и се смеехме - полицаи ескортират баби да пресичат и да пазаруват, рейсове отказват да запалят, задръствания.  Joy

Една приятелка преди 10тина години беше там по коледа и пак така беше заваляло сняг, който дори не остава по улиците, тия се били втурнали да купуват вериги за колите.  Joy

# 47
  • София
ina.gg 

ние бяхме началото на Октомври. Времето беше много приятно. Дънки, блузка с къс ръкав и жилетка отгоре. В Рим времето е меко, само дано не вали.

# 48
ina.gg 

ние бяхме началото на Октомври. Времето беше много приятно. Дънки, блузка с къс ръкав и жилетка отгоре. В Рим времето е меко, само дано не вали.

Студа не ме притеснява, само да не вали, че с чадър, дъждобран и фотоапарат не се виждам)))))

# 49
  • Варна
Здравейте момичета! С майка ми заминаваме за Рим на 25.09., ще сме там 3 дни.

Поизчетох предните теми и вече имаме хостел, маршрут, резервирала съм билети за Ватикана, но ще влезем чак в 11.30ч. и имам въпрос: понеже гледах, че замъкът Сант Анджело е наблизо, за него ще ни стигнат ли 2 часа за разглеждане, ако отидем в 9ч?

Относно трансферите от и до летище - реших да ползваме Теравижън. При пристигане няма да резервирам, защото не знам точно в колко часа ще излезем, а и не е проблем. Но за връщането, за ранния полет ми се иска да май да направя резервация за 4:40ч, че следващият бус е чак в 5:30, а като гледам за навръщане са изчерпани за доста дати напред.

И още един въпрос - понеже майка ми е пристрастена към шопинга, разбрала е, че има някакъв аутлет мол. Има ли друг начин да се стигне до него освен шатъл (май пак на Теравижън)?

Много й се иска и да видим разни бутици (предполагам да позяпаме витрините  Whistling) - надявам се има такива по центъра?

Благодаря предварително за отговорите, както и за огромната помощ при организирането.

# 50
  • срещу двата комина :)))
мисля, че 2 часа за Сант Анджело ще са ви повече от достатъчни  Peace

# 51
Здравейте момичета! С майка ми заминаваме за Рим на 25.09., ще сме там 3 дни.

Поизчетох предните теми и вече имаме хостел, маршрут, резервирала съм билети за Ватикана, но ще влезем чак в 11.30ч. и имам въпрос: понеже гледах, че замъкът Сант Анджело е наблизо, за него ще ни стигнат ли 2 часа за разглеждане, ако отидем в 9ч?

Може даже и предсрочно да излезете. Но, ако не бързате и се разхождате спокойно, 2 часа са напълно достатъчни и според мен.  Peace

# 52
Според мен дори и да не влизате вътре е ок, лично мнение Simple Smile

# 53
  • срещу двата комина :)))
Според мен дори и да не влизате вътре е ок, лично мнение Simple Smile
на мен ми хареса изгледа от покрива, ама това може и да е защото не се качих на Св. Петър  Embarassed

# 54
Да, единствено заради изгледа си заслужава Simple Smile

# 55
  • Варна
Мерси за отговорите, значи на място ще решим дали да влизаме в Сант Анджело.

И нещо друго не ми стана ясно във Ватикана за купола на Св. Петър отделно ли се плаща и съответно отделна ли е опашката? Като купувах билетите нямаше опция за него.  newsm78

# 56
Входът в катедралата Свети Петър е безплатен, ако искаш да се качиш на купола там се плаща - без да ползваш асансьор мисля, че беше около 5 евро, с асансьора - 8. Гробницата на папите също е платена, но аз не проявих интерес.

# 57
Мерси за отговорите, значи на място ще решим дали да влизаме в Сант Анджело.

И нещо друго не ми стана ясно във Ватикана за купола на Св. Петър отделно ли се плаща и съответно отделна ли е опашката? Като купувах билетите нямаше опция за него.  newsm78

На нас пък ни хареса крепостта Сант Анджело - интересна е и историята. За втори път виждам и вътрешен вход към сградата за ездачи (широк и висок, та да може кон с човек на гърба да влезе)...Като излязохме, се оказа, че имало и подземия, ама тях сме ги пропуснали, за съжаление.  Rolling Eyes
Опашката за св.Петър е отделна (това е нещото, което ни отказа да влезем, виеше се до средата на площада). Входът е от към площада, докато за музеите е на друго място.  Peace

# 58
  • Варна
no_name, Фреш,  mu_ry, много благодаря за помощта!

Надявам се в понеделника да няма много народ, тъй като предния ден е безплатната неделя, но ще видим.

# 59
За св. Петър опашката минава ама наистина мноого бързо - не повече от 5 минутки може би, нас пък ни отказа опашката за Ватиканските музеи, а както разбрах - и тя вървяла доста бързо.

Общи условия

Активация на акаунт