Мама Седмокласник стяга и за здраве и успехи силно се надява!

• 55 315
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • в семейството
След съботните уроци в школа Софроний, мойта щерка е доволна. Правили са тестове и са им дали домашно.

Момичета, по БЕЛ какви допълнителни помагала (сборници с тестове и пр.) ще купувате?

Утре вечер ще напиша помагалата, които ни искаха.Днес взех част от тях и оставих 74лв. в книжарницата  Twisted Evil

# 241
  • София
И аз вчера оставих 75 лв в борсата за учебници, но предполагам че това няма да е краят...

# 242
След съботните уроци в школа Софроний, мойта щерка е доволна. Правили са тестове и са им дали домашно.

Момичета, по БЕЛ какви допълнителни помагала (сборници с тестове и пр.) ще купувате?

Утре вечер ще напиша помагалата, които ни искаха.Днес взех част от тях и оставих 74лв. в книжарницата  Twisted Evil

Божичко!  Crazy  74 лв за част от помагалата по БЕЛ? Shocked Shocked Безбожна работа!....Повечето ще останат непипнати изобщо, предполагам, че болшинството са абсолютно ненужни, ще видим какво са ви препоръчали.... newsm78 Само книжка с текстове за редактиране си струва да се закупи, всичко друго необходимо го има тук и то безплатно, възползвайте се Simple Smile

# 243
  • София-Младост
Тези помагала от училището ли ги изискват?
Дъщеря ми за сега само учебни тетрадки купува...

Намерих я тази школа Скарабей, в Младост-2 с/у Верона нова се намирала... в неделя са заниманията, което ме устройва. Така, че от неделя започваме там посещенията...Преподаватели са Анелия Бабалева и Антония Попова.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2011, 11:48 от Ала-Бала

# 244
  • София
На нас още не са ни дали списък с всички допълнителни помагала. Предполагам, че ще трябва да извъртим всички предмети, за да имаме пълната картина.  ooooh! Не знам, обаче, защо всяка година ни карат да купуваме учебните тетрадки, като досега вече толкова години те си стоят непопълнени като цяло. Поне да работят в тях, а ако не - да не си даваме излишно парите.

За отчета ние започнахме в школа 6+. Доволна съм засега от учителките. Успяват да достигнат до него, което е много важно. Засега ходи с желание на уроци. Да видим какво ще се случи във времето.

# 245
  • Добрич
Божичко!  Crazy  74 лв за част от помагалата по БЕЛ? Shocked Shocked Безбожна работа!....Повечето ще останат непипнати изобщо, предполагам, че болшинството са абсолютно ненужни, ще видим какво са ви препоръчали.... newsm78 Само книжка с текстове за редактиране си струва да се закупи, всичко друго необходимо го има тук и то безплатно, възползвайте се Simple Smile
Можеш ли да дадеш конкретно заглавие за тестове за редактиране.  bouquet

При нас входящите нива по всичко ще са другата седмица, всеки ден имат, в някой ден май и по 2.
Не сме влезли още в ритъм, трудно ставаме сутрин, пък и пак сме в гадната втора смяна този срок.

# 246
  • София
Аз нищо не съм купувала. Девойката си е поръчала учебните тетрадки. Май само това им искат учителите. По математика - новата госпожа се появила на 17.09 в час, а на 19.09 вече била напуснала. Така че очаквам включване тази седмица - ще ли имат учител по математика и кой ще е.  Close Агеция "Така ми каза..."  Laughing докладва, че щяла да бъде една от старите учителки. Това е много добре, тъй като я познавам (учила е синът ми в 7 клас).

# 247
Здравейте, мами! Интересува ме някой знае ле нещо за учебен център Тара в София. http://shkoli-i-kursove.obrazovanie.catalog.bg/company/%D1%83%D1 … D1%80%D0%B0/37449 По специално за успеваемостта на изпитите на обучаващите се там от предишни години. Благодаря!  bouquet

# 248
Намерих я тази школа Скарабей, в Младост-2 с/у Верона нова се намирала... в неделя са заниманията, което ме устройва. Така, че от неделя започваме там посещенията...Преподаватели са Анелия Бабалева и Антония Попова.
Чух мнгоо добри отзиви за тази школа, но за съжаление аз като се обаждах и питах имаше само съботни занимания, което не ни устройваше ;-(
Успех на всички седмокласници желая!
Дъщеря ми също е 7 клас и ходи на курс по БЕЛ в Лозенец и чакаме да ни се обади госпожата по МАТ за частни уроци и да започне съвсем скоро да идва у нас.
Не знам при вас как е, но нас си ни помързява доста и  много се надявам да има просветление скоро Wink
Знаете ли къде мога да намеря някакъв актуален справочник за гимназиите в София? Иска ми се да се подготвим психически, че ако не успеем за езикова може да намерим и друга добра гимназия с език или биология, например. Ще разчитам и на коментарите ви относно гимназиите, защото до сега не съм се интересувала сериозно и опита на някои от вас ще ми е доста полезен,за което благодаря предварително!!!
Лека вечер на всички!  newsm51

# 249
  • София

Знаете ли къде мога да намеря някакъв актуален справочник за гимназиите в София?

Мисля че тук можеш да се ориентираш за София - град.

http://www.mon.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu … knizhka.pdf 

# 250
  • в семейството
Привет!
Ето от мен списък с помощната литература:

БЕЛ:
1. 16 теста за 7 клас - изд. Регалия 6, авт. Весела Кръстева, Радостина Койчева
2. тестове по БЕЛ - изд. Кръгозор; авт. Лалка Георгиева, Татяна Христова
3. Трансформиращ преразказ - изд. Кръгозор;авт. Маргарита Георгиева, Елка Добрева
4.  БЕЛ. Учебно помагало за СИП - изд. Просвета; авт. Весела Михайлова, Калина Михова
5. тестове по БЕЛ - изд. Сиела; авт. Радослав Радев, Бойка Попова, Станимир Цветков
6. тестови задачи - изд. Просвета; авт. Милена Васева, Татяна Ангелова + 10 имена
7. тестови задачи по БЕЛ  - изд. Персей; авт.Пламен Тотев, Меглена Севдалинова

Тези със син шрифт били много хубави (това от преподавателката по БЕЛ)
математика

1. Математика.Книга за ученика. Сборник от задачи и тестове 7клас - изд. Архимед; авт. Здравка   Паскалева, Мая Алашка
2. Тест 7 клас - изд. Веди, авт. Донка Гълъбова и колектив
3. Подготовка за външно оценяване и приемен изпит след 7клас - изд. Блвест 2000; авт. Пенка Нинкова, Таня Стоева
4. Сборник по математика за 7 клас - изд. Кола Прес; авт. Пенка Рангелова  и колектив

Съжалявам, но цените не мога да напиша, защото щерката ги занесе в училище.

# 251
   Препоръчвам учителка по математика, която подготви дъщеря ми за кандидатстване след 7 клас. Учителката идва при детето, ако желаете координати, ще ви изпратя на лични. Приеха ни на първо желание в НТБГ. Учителката по български, при която ходихме, също е много добра, преподавател е в Итал. лицей.

# 252
  • София
При нас тези помагала им ги съобщават на час по лъжичка. Но за сега правим само списък и когато се съберат всички ще ги купуваме на веднъж. Входните нива започнаха, дори някои са като наказание - вместо за 15 - 20 минути им дават 10 - 15. Но каквото направят. Важни са БЕЛ и МАТ, а останалите - просто да ги изкара някак си. А такова понятие като входно ниво по музика или рисуване просто искрено ме  разсмя. Все още поддържам тезата, че това са часове за разтоварване, но явно някои не мислят така. А родителска среща още не е обявена - явно ще е октомври.

# 253
  • софия
При нас започнаха сериозно,вече направиха първия тест по математика и даже им го върнаха.Родителската среща е другата сряда-направо впечатляващо начало на учебната година!Предишните години се мотаеха първите седмици.Дано продължат така сериозно !

# 254
  • В най - голямото село
Аз снощи бях на РС, събраха ни по 40 лв. за училището, прочетоха ни отново правилника за вътрешният ред и това беше.

Общи условия

Активация на акаунт