"За теб, приятелю" - втора част

• 15 196
  • 113
  •   1
Отговори
# 105
Ако е във Варна, бих занесла лично книгите, които купим, бих поканила и приятели да направят същото. Не знам дали това е приемливо, дали им ги дават в определен ден на тържество или...? Има време да се уточни всичко, важното е да има желаещи да подаряват книги! Simple Smile

# 106
  • София
Днес ще поръчам първата част от книгата и се надявам до края на седмицата да мога да ги пратя.

Междувременно се зачудих имате ли отзиви от инициативата? Децата раздват ли се, четат ли? Имат ли наистина достъп до книгите и проявяват ли въобще интерес?

# 107
  • Кацнала на едно дърво.
Надявах се да закрия официално темата, но лошото време ми пречи да изпратя моята пратка в Добрич (пратката е много голяма, близо двеста книги). Нищо, тя ще замине при първо затопляне.

Няма какво да чакам, сега закривам официално кампанията.  Grinning
Когато миналата година се обадих в дома с предложение да им събера библиотека, ми казаха: "Нашите деца не четат".
В дома са получени повече от седемдесет нови книги, идвали са по една, по няколко, често-често.  Grinning Пратка след пратка. Можете да си представите изненадата и да, радостта на децата от тези подаръци.
Сега вече децата четат!
Книгите са подредени на достъпно място, децата непрекъснато взимат книги, връщат, четат! Преди на тези рафтове, каза директорът, е имало стари книги (Макаренко и пр.), които са събирали прах години наред. Сега на тяхно място са новите книги.
Не мога да изразя щастието и благодарността си към всички, които участваха в инициативата. В това число включвам и много ученици от 18 училище.
Събраха се и голям брой четени книги в добро състояние, които занесох в читалището в "Гео Милев" (миналата година библиотекарката се беше обърнала за помощ към нас във форума).

Надявам се, че тази година ще ме подкрепите за библиотека в трети детски дом (още не знам кой ще бъде), вероятно кампанията ще стартира през пролетта.
Отново благодаря, невероятни хора сте.  Heart Eyes

# 108
  • ВАРНА
Василиса Умница, чакам/е с нетърпение следващата инициатива! Имаш пълната ми/ни подкрепа!
  bouquet

# 109
  • София
Със сигурност ще участвам и в новата кампания Hug

# 110
  • Пловдив / София
Василиса, чакаме третият дом. Grinning В тази връзка ми идва на ум да те питам по какъв критерий ги избираш? Просто от любопитство.

За този в Добрич, изпратих непосредствено преди НГ книга на Елин Пелин.
Нямам възможност да изпращам по 2-3-4 книги, но и една да е, мисля, че все пак е нещо.

Поздрави!

# 111
  • София
Ще се включа и в следващата инициатива с най-голямо удоволствие. Ще се опитам да привлека колеги, тъй като вече ще съм на работа  Peace

# 112
Страхотна идея, ще се включа и аз Simple Smile

# 113
  • Кацнала на едно дърво.
Василиса, чакаме третият дом. Grinning В тази връзка ми идва на ум да те питам по какъв критерий ги избираш? Просто от любопитство.
Ами... случайност.  EmbarassedПо-миналата година бях гост на "Стара Загора чете" и ме заведоха в дом "Мария Терезия", та от там тръгнаха нещата. Миналата година намерих списък на домовете в страната и се чудих, чудих кой да бъде (те не са малко, за съжаление). Попадна ми пред очите дома в Добрич, пък мъжът ми е родом от там.  Joy Женска логика.  Crazy
Обадих се в дома, говорих с директора, разказах му за инициативата.  Grinning
Няма никакво значение кой с колко книги участва, благодаря ти за подкрепата, Фам.

Общи условия

Активация на акаунт