Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 287
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Към консултантите по кърмене-от около седмица малката яде по около 5 до 15 мин.В началото засмуква много добре,но след петата минута започва да се дърпа,да рита,да се сърди,разплаква се и отказва да яде.Мислех,че има млечница,но бели петна няма в устичката,залъгалката я смуче много добре,пие водичка от шишето също без проблем,но на гърда е много трудно.Не съм сменяла позата на кърмене,пълните памперси са същите и като количество и като брой..Каква може да е причината?
п.с да допълня само че кърма имам

При всяко кърмене ли забелязваш такова поведение или в определени часове на денонощието? И при двете гърди ли?
 Понякога бебетата сучат по-нервно привечер и вечер, защото може да се претоварят от получената информация от деня и като цяло са по-нервнички.
 Друга причина би могла да бъде нужда да се оригне например и после да продължи отново да се храни.
 Или пък може би по-слаба струя мляко(след спускането на млякото, то буквално се изстрелва в гърлото на бебето, а след това отслабва). Ако подозираш такава причина, от помощ може да ти бъде компресия на гърдата. Ето обяснение как се прави http://missby.wordpress.com/2007/12/04/compression/
 и видео http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-4dayold
 Накратко: когато бебето спре да суче активно(отваря уста-пауза-затваря уста), обхващаш гърдата с цяла длан (палец отгоре, другите пръсти отдолу) на няколко сантиметра зад ареолата(тъмната част около зърното). Притискаш гърдата между пръстите си така, че да не боли и държиш притиснато. Получава се налягане, което изтласква мляко към зърното. Обичайно бебето започва да суче няколко секунди след това пак така, че да гълта мляко. Когато спре да поема мляко, отпускаш. Може да повториш няколко пъти компресията. Това може да задържи вниманието на бебчето ти.

Бебчето има ли колики? Понякога те тормозят бебчетата и не им дават да се нахранят спокойно. Даването на други течности, освен кърма би могло да предизвика или подсили дискомфорт в стомаха.

Ева е на 5 седмици, а тогава много бебета преминават в първия от така наречените "трудни" периоди. Време, в което детето е нервно, иска постоянно да суче или да е гушнато. Ако няма други явни причини за дискомфорта, тези периоди се свързват с придобиване на нови умения . Този първи период се свързва с узряването на бебето да вижда по-ясно и да чува по-добре. Обичайно отминава до седмица.

Здравейте, искам да попитам дали някой ползва или е ползвал колекторите за кърма на Авент, които се слагат на гърдите и оформят зърната, ако са плоски? Искам и да попитам някой от консултантите по кърмене дали има смисъл да си взимам такива колектори, помагат ли наистина при плоски зърна? Цялата съм разранена, а не мога да накарам бебето да захапе правилно, незнам какво да правя!
В дискусията с Айла споделяш, че според теб проблема е в позата на кърмене? В коя поза кърмиш обичайно? Може от полза да е да пробваш някоя нова поза, в която да се справяте по-добре с бебето. Би могла да пробваш например "футболна топка"(3-тата снимка) или "кръстосана люлка"(2-ра снимка) за по-лесно закачване: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106752.0
 Която и поза да ползваш(от обичайните), бебето трябва да е винаги в една линия, с цялото си тяло обърнато към теб, а не само с обърната глава към гърдата. Също неговото тяло да е плътно долепено до твоето с коремче към теб. Ако се налага, може да повдигнеш бебето с възглавница или навито одеяло, за да е на нивото на гърдите ти и да не се налага да се привеждаш ти към него.
 Когато подаваш зърното, изчаквай да отвори широко уста и тогава закачвай, за да може зърното да попадне възможно най-дълбоко в устата. За по-широко отваряне на устата би могла да пробваш да подаваш зърното към нослето. Така, за да го засуче, бебето трябва да отметне леко назад главата. Също главата не се натиска към гърдата, а бебето се притиска на плещите, за да се доближи бебето с брадичката напред и отметната лекичко назад глава.

Ако гърдите ти са твърди преди кърмене, може да е от полза да изцедиш малко на ръка, за да омекнат ареолите и да може да засуче по-лесно бебчето. Също кърменето по-начесто позволява по-спокойно да се нагодите. Огладнялото бебе би могло да бъде по-нервно, да няма търпение за засуче и да засуква по-настървено.

Силиконовите зърна биха могли да бъдат решение при болезнено кърмене, но поради рискът, който носят със себе си, би било добре да се оставят като краен вариант. Потенциалните проблеми биха могли да бъдат намаляване на млякото поради недостататъчна стимулация или отказ на бебето да засуче гърдата след това без силиконово зърно.
  Със стремеж бебето да е максимално плътно към теб и да засуква възможно най-дълбоко, може би ползването на силиконови зърна може и да отпадне

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 02:38 от skrech

# 226
Аз минавам да се оплача - след близо месец къремене имам запушен канал, дясната гърда ме боли безумно, а май имам и запушена пора на зърното. Цяла нощ кърмя и цедя, сега заминавам под горещия душ Tired

Ох, и аз съм същото положение, че и по-зле - имам мастит и на двете гърди и положението е непоносимо, болката е ужасна. Вече съм на антибиотик, но подобрението е минимално. От два дена почти по цял ден или кърмя или се цедя и после пак същото и така постоянно  Cry. От днес забелязах, че на дясната гърда вече цялата се втвърди, явно е много запушена, защото почти никакво мляко не излиза.

# 227
Аз минавам да се оплача - след близо месец къремене имам запушен канал, дясната гърда ме боли безумно, а май имам и запушена пора на зърното. Цяла нощ кърмя и цедя, сега заминавам под горещия душ Tired

Ох, и аз съм същото положение, че и по-зле - имам мастит и на двете гърди и положението е непоносимо, болката е ужасна. Вече съм на антибиотик, но подобрението е минимално. От два дена почти по цял ден или кърмя или се цедя и после пак същото и така постоянно  Cry. От днес забелязах, че на дясната гърда вече цялата се втвърди, явно е много запушена, защото почти никакво мляко не излиза.
Пробвай да пиеш лецитин и си прави компреси със зелево листо. Изненадващо много помага този лецитин.

# 228
ох,ние май сме с бебешко акне Cry
имаме 3-4 пъпчици с бели връхчета.вие имате ли?да мажа ли с нещо или си минават от само себе си?

# 229
  • DE
ох,ние май сме с бебешко акне Cry
имаме 3-4 пъпчици с бели връхчета.вие имате ли?да мажа ли с нещо или си минават от само себе си?
И на Мартин му излизат, но като ги намажа с крем Здраве, минават за 10 мин.

# 230
  • София
Излизането на пъпи е нещо нормално, защото след раждането се чистят от хормоните, които сме им предали, нормално е да има леко увеличаване и набъбване на гърдите и при двата пола и дори леко кърваво течение от влагалището при момиченцата. Тези пъпки като цяло няма нужда да се мажат с нищо, но пък те принципно нямат бели връхчета newsm78
Според мен е добре да ги види педиатър, защото като мажете с нещо пъпки с бял връх може да разнесете този секрет по незасегната кожа и ако се касае за инфекция да заразите и други части от лицето.  Peace
Аз днес съм доста по-добре, гърдата омеква хубаво при сукане, изпразва се, няма буци и червени петна и най-важното - не ме боли Party Боли ме като засуква и първите минути от кърменето и то доста, но като е в покой даже забравям за поблема. В общи линии мисля, че успях да спася маститчето...Само се моля гадната тапичка да не се залепи пак, защото все пак е само продупчена и още не е изсъхнала, за да се разкара Praynig
Вчера като хванах иглата, за да го продупча си мислех през цялото време за една крилата глупост, която дълго време се носеше из форума - една потребителка беше задала безумния въпрос "Вярно ли е, че пробиват зърната, за да потече мляко" Mr. Green Сега мисля, че мога да отговоря - вярно е Twisted Evil
Ставам, за да гладя, че след час ще се кърмим на болната гърда, брррррррррррр ooooh!

# 231
  • София
bubcheto15  Heart Eyes
Но помогна нали  Joy

# 232
  • София
bubcheto15  Heart Eyes
Но помогна нали  Joy
Иначе си бях чисто загубена и затрита Mr. Green

# 233
  • Добрич
Бубче, голям смях се смях с този безумен въпрос  Joy
Ето че човек всичко може да го застигне понякога. Дано проблема ти да се е решил за постоянно вече.

# 234
skrech при всяко кърмене е така.Вечер и през нощта суче повече,но през деня повече от 10мин не иска.Това с компресията го пробвах,но тя просто не иска да засмуче гърдата,избутва се с ръцете назад и рита с крачета.Която и гърда да предложа е така.Винаги като пусне гърдата я дигам да се уригне и тогава я слагам на другата или пак на същата.Но сега през деня се храни през два часа и половина,а вечер издържа по 4-5 часа.
За пъпчиците-вече не знам какво да правя.Мажа я с кремчето,което ни изписа доки,но не минават.Станаха чак ранички,има корички и са сухи.Много ме е страх да не останат белези,ужасни са.Във вторник сме на консултация нямам търпение вече.боли ме главата и само за тези гадни пъпки мисля #Cussing out

# 235

И НИЕ ДА СЕ ПОХВАЛИМ Simple Smile ВЕЧЕ СМЕ НА ЦЯЛ МЕСЕЦ. КОГА МИНА ТОВА ВРЕМЕ ДОРИ НЕ РАЗБРАХ Simple Smile) newsm38

# 236
  • Велико Търново
Излизането на пъпи е нещо нормално, защото след раждането се чистят от хормоните, които сме им предали, нормално е да има леко увеличаване и набъбване на гърдите и при двата пола и дори леко кърваво течение от влагалището при момиченцата. Тези пъпки като цяло няма нужда да се мажат с нищо, но пък те принципно нямат бели връхчета newsm78
Според мен е добре да ги види педиатър, защото като мажете с нещо пъпки с бял връх може да разнесете този секрет по незасегната кожа и ако се касае за инфекция да заразите и други части от лицето.  Peace
Аз днес съм доста по-добре, гърдата омеква хубаво при сукане, изпразва се, няма буци и червени петна и най-важното - не ме боли Party Боли ме като засуква и първите минути от кърменето и то доста, но като е в покой даже забравям за поблема. В общи линии мисля, че успях да спася маститчето...Само се моля гадната тапичка да не се залепи пак, защото все пак е само продупчена и още не е изсъхнала, за да се разкара Praynig
Бубче, радвам се че си реши проблема с гърдата си.  С първото си дете, постоянно бях с такива бели пъпчици (блистери) като теб и то само на едната гърда. Единствено с Лецитин се оправих – от този на Волмарк 1200 мг. Тук бях чела схемата на приемане – първата седмица по четири на ден, втората по три, третата по две и после по едно – една голяма опаковка от 100 бр. точно ми стигат за този курс. Пробвала съм и да пробивам зърното но адски боли, но ти си се уверила в това. Ето и една статия на Хедра http://xedra.wordpress.com/2008/09/07/bliste/ и една на Бу http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136347.0

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 15:05 от dannyny

# 237
Момичета, прочетох, че има оплаквания от пелените на Памперс. И аз имам оплакване - пропускат! Sad  Понякога памперсът не е пълен, а бодито е намокрено. Имаме многокатни случаи, когато се наака  дрехите се цапат! Sad

# 238
  • София
dannyny, за съжаление нямах време да чакам лецитина да подейства, тъй като е с натрупване и трябваше да действам бързичко и понеже кисненето в солена вода не подейства ми остана крайния ваиант. Честно казано не знам дали и колко ме заболя, защото вече толкова ме болеше гърдата, че другата болка не ми правеше впечатление Crazy Но това наистина е крайния вариант, а и е добре да се прави от медицинско лице. Иначе лецитина и аз го почнах. Мерси за статиите Heart Eyes Heart Eyes четох още вчера сутринта, че доста се бях притеснила.
Айде сега като една типична кифла да се пофаля - следобед ходихме на разходка в Мола Joy Трябваше да заведа Ина да пробва разни дрешки, че това е едно от желанията в писмото до Дядо Коледа, ама вече не мога да й купувам дрехи без нея. Затова й обясних, че трябва да си ги избере и прбва, за да напишем на джуджетата кой модел и номер. После ги пратих да излезнат от магазина и тайничко ги купих Crazy Големи гимнастики бяха Mr. Green
Ема си спа през цялото време, но с влизането вкъщи и наду свирката...Сега се чудя като как точно да я накарам да заспи, за да направя вечеря Twisted Evil

# 239
Здравейте и от мен Simple Smile
 baloni   party023  Gift Малка почерпка за нашата първа месечинка Simple Smile Нека да сме живи , здрави , щастливи и да има едно наистина безгрижно детство  Wink

Относно памперсите от тези Премиум Кеар съм доволна само където вече 1-цата ни е малка и на истина пропускаше като се напишка повече.Сега таткото купил пак на памперс  - 2 -ка само ,че не тези  а някакви други и не съм доволна ... днеска детето се наака и се беше омазало до "ушите ". #Cussing out #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт