Търся жилище под наем или ходене по мъките

• 80 239
  • 937
  •   1
Отговори
# 885

Много е интересно мнението на съдията за ползването и владението. Ще се постарая да поразровя и аз казуса.

Azzi интересна ми е рекцията, когато си ги осветлявала от къде черпиш идеи. На мен ми се е случвало по отношение на лекари и реакцията беше потресаваща.

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 16:22 от Анонимен

# 886
  • Sofia
Възможно ли е да се самоозаптите?
Независимо от тезите Ви и правилността им, не това е начинът.

# 887
  • София и там където не се пуши
Сега ми звъннаха съседите. Напуснаха ги наемателите и се оказа че три години са минали откакто са дошли. Не усетихме кога мина времето. Наемателите минаха и си взеха довиждане преди 2-3 дни. Много възпитани млади хора. Удоволствие беше съседството с тях.

# 888
  • София
[quote author=Dorothy Много възпитани млади хора.
За съжаление не мога да кажа такова нещо за моите наематели.Оказаха се невъзпитани, нахални, цинични, арогантни и всичко лошо което може да си помисли човек за тях.Бях принудена са ги изгоня, тъй като не покриваха сметките си, за ток и топлофикация общо 600 лв.Публикувам техните имена за да мога да предпазя и други наемодатели от такива некоректни хора: СЕМ. ВЕСЕЛИН И ВЕСЕЛИНА ДИМИТРОВИ -тел. 0888 71 33 01.Пазете се!!

# 889
Крайно грозно и непочтено е да пускаш имена и телефони в интернет  Naughty
И то на хора, които не могат да се защитят. Още повече скрита зад твоята собствена анонимност
Съжалявам, но сметки за 600 лв. не се правят от днес за утре, трябвало е да проверяваш какво плащат и какво не

# 890
  • София
Здравейте,
Аз също подкрепям тезата, че ТБО трябва да се поема от наемателя, а данък сграда от наемодателя, достатъчно закон обосновано е в предходните постове. В същото време не бих рискувала да имам ключ от жилището , в което в момента не живея АЗ, независимо какви ще са последствията от това ми решение. Слънчев ден!

# 891
  • София

Още в началото на темата, бях споделила, че имам проблем с  наемателите.Повечето здравомислещи хора тук, веднага ме и посъветваха да ги изгоня.Аз проявих нужното търпение и разбиране.От м. Ноември м.г. се боря с този мой проблем.Но след като и държанието им стана нетърпимо, се принудих да им посоча вратата.Да, те нямам начин да се защитят и не мисля, че е редно да се публикуват имената им, но трябва да се знае, че има и такива недобросъвестни хора, които се опитват да те правят на луд.Както има черен и бял списък на лекарите, така трябва да има такъв списък и на наемателите.Наемодателите не сме идиоти, а в случая аз, направих всичко възможно да им е комфортно.Те прескочиха границата.По този начин бих искала да предпазя и следващите наемодатели, които биха попаднали на такива хора.Аз се предоверих, и грешката ми е тази,че не проверявах сметките, защото смятах, че пред мен стоят нормални хора.Парите които ми дължат не са отчайващо огромни, но обидата ми е такава.

# 892
За такса смет и аз съм се консултирала, може да се прехвърли на наемателя.

# 893
Още в началото на темата, бях споделила, че имам проблем с  наемателите.Повечето здравомислещи хора тук, веднага ме и посъветваха да ги изгоня.Аз проявих нужното търпение и разбиране.От м. Ноември м.г. се боря с този мой проблем.Но след като и държанието им стана нетърпимо, се принудих да им посоча вратата.Да, те нямам начин да се защитят и не мисля, че е редно да се публикуват имената им, но трябва да се знае, че има и такива недобросъвестни хора, които се опитват да те правят на луд.Както има черен и бял списък на лекарите, така трябва да има такъв списък и на наемателите.Наемодателите не сме идиоти, а в случая аз, направих всичко възможно да им е комфортно.Те прескочиха границата.По този начин бих искала да предпазя и следващите наемодатели, които биха попаднали на такива хора.Аз се предоверих, и грешката ми е тази,че не проверявах сметките, защото смятах, че пред мен стоят нормални хора.Парите които ми дължат не са отчайващо огромни, но обидата ми е такава.
Да пускаш чужд телефон в интернет и някой да вземе да звъни на тоя телефон, не е добра идея. Ако имаш някакви претенции към някого - предяваваш ги лично, в съда. Ти имаш ли идея кой и колко чете тука изобщо?

# 894
Ние от много време живеем под наем, при по-висок от средния за квартала, но високо ценим отношенията с хазяйката и честно казано, това е едно от малкото неща, които ме спират да се разтърся за нещо по-изгодно и по-просторно, просто не знам на кого ще попадна и дали ще имаме това спокойствие при друг собственик.
А като наемател бих плащала такса смет (особено, ако тя е по-ниска или я няма, ако апартаментът е необитаем) , но предпочитам подобни неща да ми ги кажат предварително, разбира се, и ако може по някакъв начин дори да си ги сметнат към основния наем и да си знам, че толкова и толкова ми е наемът и точка, а какво си покрива с него собственикът - негова работа. Но може би формално и документално да не е редно така, знам ли...

# 895

Още в началото на темата, бях споделила, че имам проблем с  наемателите.Повечето здравомислещи хора тук, веднага ме и посъветваха да ги изгоня.Аз проявих нужното търпение и разбиране.От м. Ноември м.г. се боря с този мой проблем.Но след като и държанието им стана нетърпимо, се принудих да им посоча вратата.Да, те нямам начин да се защитят и не мисля, че е редно да се публикуват имената им, но трябва да се знае, че има и такива недобросъвестни хора, които се опитват да те правят на луд.Както има черен и бял списък на лекарите, така трябва да има такъв списък и на наемателите.Наемодателите не сме идиоти, а в случая аз, направих всичко възможно да им е комфортно.Те прескочиха границата.По този начин бих искала да предпазя и следващите наемодатели, които биха попаднали на такива хора.Аз се предоверих, и грешката ми е тази,че не проверявах сметките, защото смятах, че пред мен стоят нормални хора.Парите които ми дължат не са отчайващо огромни, но обидата ми е такава.

Това, че си имаш проблеми с наемателите, не ти дава моралното право да им публикуваш имената и телефона тук  Naughty
Отвратително грозно е  ooooh!

# 896
Точно толкова грозно колкото да се публикува черен списък на майстори, лекари и прочие.
Каква е разликата- абсолютно никаква. Ползата - предпазва други да не пострадат от цитираните лица

# 897
  • София и там където не се пуши
И аз не виждам нищо лошо да се публикува .

# 898
  • София
Nenna аз няма да се оправдавам.Поискаха щори за прозорците - получиха, жега през лятото- купих климатици, закъсняваха с наема - изчаквах търпеливо.Нито веднъж не ги притесних, та аз ги обгрижвах и какво получих - неплатени сметки.Толково грубо се държаха, че смятах че ще ме набият, заради моето настояване да се издължат. На никого няма да позволя да се катери по главата ми.Побликувах,, за да не пострада някой друг, те това заслужават!

# 899
За пореден път ми се налага да чистя темата и да напомням правилата.
Сайтът не е място за обяви за имоти.
Темата е дискусионна, а не търся/предлагам.

Общи условия

Активация на акаунт