Автоимунен тиреоидит на Хашимото (Тема 23)

• 97 971
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
В сряда ще бъда на контролен преглед при д-р Начев. Преди това моля за вашето мнение - напоследък често се събуждам с повишена търевожност и нервност, без конкретен повод. Възможно ли е причината да е в болестта или да търся проблем на психична основа?
ТСХ ми е в норма, затова не приемам лекарства, само д-р Начев следи възлите и жлезата.
кога за последно си пусна тсх?

В края на м. януари. Преди това го бях пускала през октомри 2011.

Seti Beti , сигурно има връзка. Но като тсх ми е в норма и не пия лекарсва за жлезата, не виждам как ще боря психичните проблеми. И аз имах пристъпи на страх, сега понамаляха, но не мога да се избавая от сутрешното напрежение. А казват,  утрото е по-мъдро от вечерта Sad
pusni si pak tsh minali sa 2 meseca az si puskam na 2 meseca tsh zadaljitelno i az stradam ot hipohondriq samo leko da me zaboli ne6to i otivam na doktor li4nata mi lekarka ne moje da me gleda ve4e

# 331
# 332
И мен преди личната все ме квалифицираше като анемична и все пиех желязо (нали затова се пиеше да не се бъркам нещо Thinking както и да е, аз днес най-накрая се престраших да си пусна ТСХ, моля се да е в норми тоя път!

# 333
  • Sofia
Когато се прави кръвно изследване сутринта пие ли се хапчето или не

# 334
Когато се прави кръвно изследване сутринта пие ли се хапчето или не
на мен ми казаха да не го пия

# 335
  • Sofia
И на мен също,но на сестра ми са казали да си го изпие и тогава да го направи изследването

# 336
  • София
Ако правите само ТСХ няма значение дали сте изпили или не хапчето си, но ако пускате ФТ4 трябва да не сте пили хапче.

# 337
Ако правите само ТСХ няма значение дали сте изпили или не хапчето си, но ако пускате ФТ4 трябва да не сте пили хапче.

И на мен това са ми казали да спазвам при изследване на хормоните. И да не съм пила кафе.

# 338
На мен при изследване хормоните са ми казвали, че няма значение дали съм пила кафе или съм яла Thinking, но аз винаги досега съм ходила на гладно и без кафе.

# 339
Еееее, пак не ми е в норма ТСХ-то  Crossing Arms Сега ми е 0.006! (0.007 предния месец) Сърдя му се Naughty
Някой знае ли кога д-р Тодорова ще бъде в София, защото аз се обаждах и ме отрязаха - нямало свободни часове за април, а за май нямала въобще график и не записват.
Или да отида при Начев  newsm78 той през седмицата кои дни е в Майчин дом?

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 14:52 от Seti Beti

# 340
Аз съм ходила и на гладно и жадно, без да съм пила хапчето, както и след като съм пила кафе със захар и съм пила и хапчето. Големи разлики не е имало.
На мен д-р Начев ми е казвал да не си изследвам ФТ4 ако съм на хормон и не съм бременна. Не знам какви са му съображенията.

Сети Бети, стискам палци скоро да ти се нормализира това непослушно ТСХ!

# 341
Посления път докторката в лабораторията и тя ми каза, че кафе и храна на хормон не влияят. Или го има завишен или го няма. Не било кръвна захар или друго там, забравих какво точно, че да се влияело от храна и напитки.
Иначе цяла година на гладно и жадно ги пусках, а преди да ми установят заболяването, веднъж ги пуснах след като бях пила кафе (тогава бяха в норма). И сега повторното изследване го пуснах след кафето и предния ден на гладно и жадно го пуснах. Все хиперфункция си показа.

Гледам за анемии си говорите. Аз имам всички симптоми описани за анемия. Кръвната ми картина е много добра, пускам периодично, заради стомашни проблеми, или просто ей така, като си пускам контрола на хормоните. Според гастрото, нисък ли е хемоглобина, под долна референтна граница, тогава се говори за анемия и се назначават други изследвания. Последно хемоглобинът ми беше 147.
На вас как ви определят, че имате желязодефицитна анемия, липса на витамин В12 и т.н.?

# 342
  • до една звездичка
Абе, аз ви се чудя, защо не ходите гладни+жадни за по-сигурно? Единия казал така, другия - по друг начин... От глад никой няма да умре за един час все пак. Peace

На мен д-р Начев ми е казвал да не си изследвам ФТ4 ако съм на хормон и не съм бременна. Не знам какви са му съображенията.
Брях, това пък за първи път го чувам! Защо ли?

И аз трябва да се изследвам тази седмица, че мнооооого закъснях. Имам известни подозрения накъде съм, съдейки по зверската си нервност. Twisted Evil

# 343
Момичета, на мен тия дни ми е много нервно, направо на рев ме избива. Sad
Относно дали влияе или не, първо повечето лекари са ми казвали да се прави на гладно и без кафе и второ в самото начало, когато ми откриха болестта незнаех и пуснах TSH, а бях пила кафе резултата беше 20 и нещо си. На следващия ден го пуснах отново, но вече без да пия кафе и закусвам и показа 17 и нещо си. Така че, явно има разлика, но доколко тази разлика оказва влияние немога да кажа.

# 344
  • Пазарджик

На вас как ви определят, че имате желязодефицитна анемия, липса на витамин В12 и т.н.?
Прави се пълна кръвнакартина-при  стойности под референтните стойности на хемоглобина, броят на еритроцитите,хематокрита и серумно желязо има наличие на желязодефецитна анемия..Ето и една статия от нета за желязодефицитна анемия: http://arsmedica.bg/bg/illness/c_id/2536/subprm/haematology/alpha/0.html

Общи условия

Активация на акаунт