Автоимунен тиреоидит на Хашимото (Тема 23)

• 96 907
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Момичетата от Варна, които са пациенти на д-р Райков, бихте ли ми казала, дали работи по ЗК?

Работи.

благодаря  Peace

# 691
  • до една звездичка
Момичетата от Варна, които са пациенти на д-р Райков, бихте ли ми казала, дали работи по ЗК?
Работи.
благодаря  Peace

Моля. Wink Но имай предвид, че само прегледа е по ЗК, видеозона (ако искаш преглед), се заплаща. 30 лв. струва.

# 692
Здравейте искам да ви попитам ендото ми изписа Еутирокс 50 пих го за 45 дни и свалих ТСХ от 3.96 на 3.15 при което и 2- те са в нормата сега ендокринолога ме посъветва да го редувам ден 50 ден 75мг добре ама нещо като че много изнервен станах днес нарочно не пих и не се чувствах чак така, и почнах да се питам въобще при тази стойност от 3,96 и 3,15 има ли смисъл да пия каквото и да е изкл на селена който го дават за антителата, и още нещо изписаха ми също преднизолон венозно стартова доза 100мг това е по отношение на зверската мигрена която всекидневно ме мъчи та въпроса ми е някой тук взимал ли е преднизолон(стероиди) как влияят странични ефекти, и добре ли е да се слагат при наличие на Хашимото, благодаря Simple Smile

# 693
  • София
Дончев и при мен има проблем, че с по-висока доза като я изпия и след  2 часа ставам раздразнителна. Обаче ендото ми каза, че си въобразявам той еутироксина не действал веднага ,а след 10 дни. Излезе, че съм обикновена откачалка, но като намаля дозата и влизам в релси, та явно не съм толкова луда.
Преднизолонът го дават на общо основание при ин-витрото без да подбират с Хашимото ли си или някаква друга болест, но конкретно ако някой го е пил да сподели. С твоята стойност бих зарязала елтироксина, особено, ако доктор ти е казал че няма нужда.

# 694
Шмати тия доктори са направо незнам какво да кажа градската ендокриноложка ми каза нямаш нужда от нищо ти си в норма само си пусни и Т3 и Т4 да видим и тях и да пия селен щото антителата са завишени и селена помагал уж, така ми каза и д-р Начев всичко ОК добре ама д-р Лозанов ми каза да пия еутиорокс 25-50, бях и в белгия на преглед и там ми казаха директно 50мг а сега де на КОГО ДА СЕ ДОВЕРЯ още повече че  стойностите ми са в норма??? По интересното е че пих 45 дена еутирокс по 50мг и свалих от 3,96 на 3,15 според вас колко трявба да е нивото на този хормон като в изледването пише в норма?????

# 695
Шмати тия доктори са направо незнам какво да кажа градската ендокриноложка ми каза нямаш нужда от нищо ти си в норма само си пусни и Т3 и Т4 да видим и тях и да пия селен щото антителата са завишени и селена помагал уж, така ми каза и д-р Начев всичко ОК добре ама д-р Лозанов ми каза да пия еутиорокс 25-50, бях и в белгия на преглед и там ми казаха директно 50мг а сега де на КОГО ДА СЕ ДОВЕРЯ още повече че  стойностите ми са в норма??? По интересното е че пих 45 дена еутирокс по 50мг и свалих от 3,96 на 3,15 според вас колко трявба да е нивото на този хормон като в изледването пише в норма?????
pro4eti tova moje da pomogne http://www.puls.bg/illnes/issue_385/part_2.html

# 696
Дончев, и аз мисля, че с тези стойности на ТСХ нямаш нужда от Еутирокс. Единствено антителата трябва да ги бориш и да следиш редовно жлезата на ехограф.

# 697
  • София
Нормални граници: –TSX/  0.27 - 4.2/ F 4  /9.3-17/ F3 /2-4.4/ ТАТ - /0-115/ МАТ 0-34/ Окончателно спрях лекарствата при ТSХ 1.27.По време на лечението ми  с метизол, са включвали и преднизолон.Нямах избор.

# 698
  • София
Добро утро  Grinning
Днес се уредих с преглед и съм очарована от д-р Везенкова в МЦ Лора. Страшно мила жена, а и си разбира от работата, оказа се че също е от гилдията на Каменов и Начев, но е малко по-възрастна, минала е и през ендокринологията на Александровска и на Майчин дом, изобщо не се чака за час при нея, но не работи със ЗК. Май ще си ходя при нея вече, още повече, че каза направо да и звъня с резултатите, след като вече веднъж ме е видяла само да и казвам какви са ми стойностите и може да ме консултира и по телефона, ако нямам други въпроси и притеснения.
Успокои ме, че няма никаква опасност за бебето, да продължа както съм започнала - 2 дни по 100, 1 по 75 и след 2 седмици да пусна контролни изследвания.

# 699
  • София
Момичета, аз днес бях на ендокринолог при д-р Оля Манолова, за да не ми изгори направлението, иначе имам час за 13.06. при проф. Каменов. Тя ми каза да пия сутрин еутирокс и селеногин едновременно, така се усвоявали по- добре. Някоя от вас да знае нещо по въпроса? И другото, което ме притеснява е ниският ми хемоглобин. Никога не съм имала проблеми с него и реших, че може да е от Хашимотото, но д-р Манолова категорично отрече при моите изследвания ниският хемоглобин да има връзка с болестта. Даде ми направление за хематолог. Пишете имате ли подобни оплаквания/ резултати от кръвна картина?
Побут.

# 700
svetla81 , чудесно че те е успокоила. Най-важно е да сме спокойни. И аз бях на преглед и ми увеличиха дозата и док каза , че няма опасност за бебето.

# 701
  • София
Здравейте момичета. Записвам се  с малко по-радък случай като комбинация от заболявания на фона на болшинството от вас. Аз съм диагностицирана с Хашитоксикоза (хиперфункция н а ЩЖ) и Тиреоидит на Хашимото.Първоначалното ниво но ТСХ беше 0.01. Януари месец започнах с 6 таблетки Метизол. Месец по-късно минах на 3 таблетки след 8 дневна пауза на хапчетата при резултат на ТСХ - 11. Сега по план график на лечение трябва да мина на 2 таблетки. Във вторник пуснах ТСХ за да видим как върви лечението. И ... о изненада -ТСХ >100. Къде се обърка лечението, направо съм бясна. От самото начало си взимам и селен за високите нива на антителата. Сега чакам до 15.05.2012 за да пусна ново ТСХ и не взимам Метизол. Питанката ми е - има ли и някой друг на лечение с Метизол? Има ли и други с хиперфункция в комбинация с Хашимото? Имал ли е такъв проблем със стойностите на ТСХ?

# 702
Здравей,не си единствения случай.Аз съм с Хашимото и хиперфункция.Започнах лечение при ТСХ 0,07 и ТФ 3 и 4 малко над горна граница.Пих 15 дни Пропицил 3*1...от 2 дни чувствам световъртеж,замаяност,трудна концентрация...и днес си пуснах ФТ 4 и ТСХ.До момента е готово ФТ4-сега е в граници...а ТСХ е 0,14....май ще се ходи при ендото заради световъртежа и концентрацията..

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 14:31 от deni-sta

# 703
  • до една звездичка
....Даде ми направление за хематолог. Пишете имате ли подобни оплаквания/ резултати от кръвна картина?
Побут.

Колко нисък ти е хемоглобина?

# 704
Нормални граници: –TSX/  0.27 - 4.2/ F 4  /9.3-17/ F3 /2-4.4/ ТАТ - /0-115/ МАТ 0-34/ Окончателно спрях лекарствата при ТSХ 1.27.По време на лечението ми  с метизол, са включвали и преднизолон.Нямах избор.

Може ли да помоля да коментирате следните резултати . Молбата ми е към всички които имат какво да споделят  ooooh!
TSH - 2.134 ( 0.55-4.78 )
FT 4 - 16.25 (11.5-22.7 )

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт