Автоимунен тиреоидит на Хашимото (Тема 23)

• 96 914
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
д-р Начев кога няма да е в България?

Здрасти. На мен Начев ми каза, че от 2-ри до 9-ти май е извън България. Дано и други го прочетат!

Момичета, аз на 2 май в 18,00ч имах час при Начев - беше си тук. Даже говорих с него и по телефона към 20ч.

# 676
Момичета , според вас адекватна ли ви се струва дозата от 0,25 мг при ТСХ 7 ? Днес ще ходя при ендокриноложката понеже вчера по телефона го избоботи набързо и аз не вярвах да е имала предвид толкова малка доза. От друга страна пък предния пък почнахме направо с 0,50 мг при ТСХ 8 и падна много за отрицателно време. Днес нищо не съм пила , ще изчакам прегледа при нея , ще го изпия след като свърши макар , че изискването е сутрин на гладно. Един път нищо няма да стане , а и аз няма да съм яла още след като отида при нея.
Много се чудя дали пак да не пусна хормоните , защото оня ден ги правих след като бях пила кафе и яла спагети Embarassed. Реално едва ли може толкова много да скочи от едно кафе , но си мисля , че поне 1-2 единици може да има разлика. В тази лаборатория съм забелязала , че винаги ми вадят ТСХ-то много високо. Те и реф. им стойности са до 5 , а в повечето лаборатории са до 4 и нещо.

# 677
Elizabett, при ТСХ 3.5 почнах с 50мкг маправо. Е, редувах 25/50, но до 10 дни бях вече само на 50. За месец и половина падна на 1.6 и лекарката беше много доволна от резултата. Малко ми се вижда 25мкг при ТСХ 7, но сигурно има нещо предвид лекаря ти. Може да е опасно рязкото падане на хормона в начална бременност или пък се опасява за страничните ефекти от висока доза изведнъж. Какъв е смисъла днес да отиваш гладна, очакваш да ти пусне днес пак изследвания ли? Опитай все пак да си по-стриктна при пускане на изследвания и при прием на лекарството.
Дано се успокоиш днес при прегледа и всичко да е наред! Hug

# 678
Може ли някой да сподели координати на добър ендокринолог, който преглежда по ЗК?
Звънях в МЦ "Лора", но за Каменов записват часове чак след 27.06  Tired

Аз имам едно направление, което е валидно до 02.06 и ми се иска да отида на контролен...поне едно TSH да пусна и да мине по ЗК  Crazy

# 679
Бях при ендокриноложката преди малко. Каза , че в изследванията ми имало грешка , не било възможно ФТ3 и ФТ4 да са на горна граница, а ТСХ толкова високо и ми пусна контрола само на ТСХ. Утре ще ми каже дали да пия нещо. Според нея всичко е ок и нямало опасност за бебето щом ФТ било наред. Утре ще видим в нейната лаборатория какви ще са резултатите понеже тя вярва само на нейните. Ехографията на жлезата е супер по нейни думи , изобщо всичко й се вижда прекрасно. Видя ме , че съм много ошашкана и ми се скара Embarassed. Аз наистина бях много притеснена де.

# 680
Момичетата от Варна, които са пациенти на д-р Райков, бихте ли ми казала, дали работи по ЗК?

# 681
здравейте,
ей ме на с изследванията:
TSH-4.80
FT411.10
Anti-TPO-126.2
Та с тези изследвания ендокриноложката каза,че съм ок.Само ако забременея,трябвало да се включат малко хормони.Обаче ми каза,че с нея приключвам.Личната ще ми пуска тсх,тя щяла да прецени дозата и ей такива.Как ходите момичета редовно да ви следят?чета ,че ви коригират дозата,а аз няма как да ида пак без направление при ендокриноложката.личната рече и отсече:полага ти се по едно направление за специялист.е,вече го използвах.

# 682
Ендокриноложката те праща при личната, за да те следи и да ти определя дозите?!?  Shocked Тази ендокриноложка за какво е учила и за какво работи тогава?!?
Личната ще ти пуска ТСХ, ок няма проблем, но тя може да го прави 2 пъти годишно.
ТСХ през лятото спада. А наесен като застудее?

Съвет - намери си друг ендокринолог, който явно си разбира от работата.

# 683
в процес на търсене съм Rolling Eyesа дали е верно това с по едното направление за специалист или всеки лекар сам си пише правилата?!аз хубаво ще си ги пускам сама изследванията,ами после...личната като не ми дава повече направления до края на годината,аз платено ли се предполага да ходя при ендокриноложката...направо ме разбива тази здравна система #Cussing out

# 684
Мери, ти с два профила ли си? Че започнах да се чудя аз на кого отговорих, пък кой ми отговаря на мен Crazy Joy

Личната в един месец не може да ти даде две направления за един и същ специалист. Имаше някакви дни "разстояние" между едното и другото, ама колко са точно не се сещам. Отделно някои ДжиПита се дърпат да дават направления начесто. Под "начесто" разбирай през интервал от 2-3 месеца Tired Аз поне моята съм я тренирала. Седя там нахално и си искам полагащото ми се направление.

Иначе, да... щом личната не дава направление, плащаш си на частно при ендото.

# 685
да с два профила се оказах,че бях забравила паролата и направих новия,после се сетих за стария,но днес влезнах автоматично:)сега май ще си излиза стария.абе където видите мери с набор 78-аз съм Mr. Green

# 686
Здравейте!
И мен ме интересува дали доктор Начев ще отсъства този месец,защото мисля да отида при него към края на месеца.

# 687
Ето няколко поста по-нагоре какво пише по въпроса  Peace

д-р Начев кога няма да е в България?

Здрасти. На мен Начев ми каза, че от 2-ри до 9-ти май е извън България. Дано и други го прочетат!

# 688
  • до една звездичка
Момичетата от Варна, които са пациенти на д-р Райков, бихте ли ми казала, дали работи по ЗК?

Работи.

# 689
Може ли някой да сподели координати на добър ендокринолог, който преглежда по ЗК?
Звънях в МЦ "Лора", но за Каменов записват часове чак след 27.06  Tired
Аз имам едно направление, което е валидно до 02.06 и ми се иска да отида на контролен...поне едно TSH да пусна и да мине по ЗК  Crazy
Много добра и опитна лекарка Венета Вълова 14та поликлиника  http://www.rating.hapche.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%82%D0%B8%D0%BD … D0%BE%D0%B2%D0%B0 Peace

Общи условия

Активация на акаунт