Автоимунен тиреоидит на Хашимото (Тема 23)

• 96 955
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
  • София
ТАТ и МАТ изобщо не ги гледайте, важно е другите хормони да са в желаните граници. Не се изследват на всяка контрола.
По мое мнение, ТАТ и МАТ не се свалят с медикаменти, а с непукизъм и спокойствие.
Мда, така си е! А Селен-ът я помогне,я не..

# 61
  • София
Donchev12, аз съм пила 3 месеца селеногин, ефект върху антителата - никакъв. А моите са по 20 пъти над нормата...
ТСХ е хубаво да е около 2, затова са ти казали, че твоето е високо. И да хапчетата може и цял живот да се наложи да ги пием, защото това не е лечение, а поддържаща терапия. Нашата жлеза не работи както трябва и с хапчетата й помагаме - спрем ли хапчетата, нещата излизат от контрол.

magnet_for_happiness, anssi, съжалявам за вискоките резултати, дано бързо ги вкарате  в граници!

magnet_for_happiness, силно се надявам да нямаш проблеми с пролактина, а диетата да даде бърз тезултат върху изследванията.

svetla81, отличничка си! Simple Smile

Хора, моля ви се недейте да изпадате в паника и сами да си причинявате стрес. Хашимото в наши дни е доста разпространено заболяване. Има хора, които се борят с къде къде по-сериозни болестни състояния и не са паднали духом. Да, може и да се наложи да се пие хапче цял живот, но това да ни е грижата!

# 62
ТАТ и МАТ изобщо не ги гледайте, важно е другите хормони да са в желаните граници. Не се изследват на всяка контрола.
По мое мнение, ТАТ и МАТ не се свалят с медикаменти, а с непукизъм и спокойствие.
Хахахаха това е най-якото мнение за ТАТ и МАТ! Май си много права!!! А защо някой лекари казват, че били мооого важни и едва ли не ако са високи всеки път ще ни чакат спонтанни аборти, както и прословутите НК клетки?

# 63
  • София
Хахахаха това е най-якото мнение за ТАТ и МАТ! Май си много права!!! А защо някой лекари казват, че били мооого важни и едва ли не ако са високи всеки път ще ни чакат спонтанни аборти, както и прословутите НК клетки?
Само МАТ може да докара бели,не ТАТ,тя затова и Тодорова обръща внимание на МАТ,но рядко стават именно те причина за спонтанен аборт,НК клетките са друго и не са за тази тема. Rolling Eyes

# 64
Така току що ми излезнаха и другите изследвания който ме накараха да направя  освен тези за щитовидната жлеза те са ANA и ANCA
ANA   0.34   Index   0  -   1.0
ANCA   АntiMPO – 1,64 U/ml (0-6.0 U/ml) ; Аnti Pr3( Протеиназа3) – 0,29 U/ml(0-6.0 U/ml)   U/ml

Пише че са в норма само че така и не разбрах за какво са ако някой знае нека сподели?
И на вас след започване на Еутирокса след колко време почуствахте подобрение като дни?
 Thinking

# 65
  • София
Donchev12 показват,че нямаш друго автоимунно заболяване.
Аз почуствах подобрение сравнително скоро,след пръвоначалния прием на лтироксин...седмица-две някъде...

# 66
Donchev12 показват,че нямаш друго автоимунно заболяване.
Аз почуствах подобрение сравнително скоро,след пръвоначалния прием на лтироксин...седмица-две някъде...
Дано е така едно автоимунно ми стига, днес ми е 4 ти ден значи няма какво да очаквам ефект явно трябва да се натрупа в организма
Благодаря за инфото magnet_for_happiness  Wink

# 67
Здравейте, можете ли да ми кажете за д-р Начев как стоят нещата със записването, чака ли се много, защото съм с хипофункция на Хашимото и все още не съм гледана на ехограф,мислих да ходя в Бургас,тъй като живея тук, но мненията никак не са хубави и се чудя ако сега се обадя да се запиша за д-р Начев дали ще мина в рамките на 2 седмици или вече другия месец,незнам дали да чакам толкова време да мина на ехограф?Също така ми прави впечатление, че на мен не са ми изследвали ТАТ,МАТ,Ф3,Ф4 ,а трябва ли,че вече съм и на лечение....?

# 68
Donchev12, когато ми назначиха Еутирокса го започнах по схема. Редувах 1 седмица 12,5 с 25 мкг и после минах на 25 мкг. Сега ми казаха през ден да редувам 25 с 50 мкг и така до контролата след 6 седмици.
За ТАТ и МАТ ми казаха също, че МАТ е опасен, а не ТАТ и да не се притеснявам, защото при мен не бил чак толкова висок. Досега имам 2 спонтанни аборта. Освен това за разкош си имам и високи НК-клетки.

# 69
*peony* на мен ми предписаха направо 25мкг като пък оттук в белгия ми казаха направо на 50 да скачам сега от 3 дена пия по 25 и се чудя да почвам ли и 50 като Лозанов от Токуда ме вика след месец нз що толкова скоро, а ти тези дози при какви стойности  на ТАТ и МАТ ги пиеш че мойте са МАТ 44 и ТАТ 296, НК клетки не съм изследвал а и нз мн в каква насока са?

# 70
Дончев, по-напред казаха, сега и аз повтарям - Л-тироксин/Еутирокс не се пие, за да се смъкнат ТАТ/МАТ, а за се смъкне нивото на ТСХ Wink

Момичета, през какъв период най-малко са ви вдигали дозата? Номера ми от фонда наближава, а аз съм далеч от желаните стойности на ТСХ Confused От 16 дена съм на 75 мг Еутирокс... Трябва да се вдига дозата, ама... страх ме е самоволно да си я покача толкова рано Tired

# 71
  • София
Сънчи - Пънчи, на мен през  2 седмици ми я вдигаха, но постепенно примерно от 50 на един ден 50, един ден 75, т.е. с по 12.5. Забременях с ТСХ малко над 3 и първите седмици скочи до към 3.5, въпреки че ми вдигнаха дозата, но доки ме успокои, че не е страшно, само да си пия л-тироксина и да не се притеснявам.

# 72
Светла, и моята доза се вдига така постепенно по принцип. Значи не е проблем да мина на 75/100/75... Rolling Eyes

# 73
Само МАТ може да докара бели,не ТАТ,тя затова и Тодорова обръща внимание на МАТ,но рядко стават именно те причина за спонтанен аборт,НК клетките са друго и не са за тази тема. Rolling Eyes

Извинявам се, не съм искала да спамя с темата за НК клетките!!!!

# 74
Donchev, Сънчи ти е отговорила, че Еутирокса е за ТСХ. За ТАТ ми дадоха Селен 2х100, макар че се съмнявам в ефекта от него. По-горе бях писала, че ТАТ беше 460 при норма 115, а МАТ е в норма.

Сънчи, мен ме викаха на контрола след 20 дена, за да се види дали дозата е добра. Сега този ендокринолог иска след 6 седмици да направя контрола, но аз мисля след 3 да се изследвам.

Общи условия

Активация на акаунт