ЗОНАТА и ние - 8 Тема

• 45 771
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
За кожни проблеми майка ми вари свинска мас с цветове от невен и у дома всички мажем от главата до петите  Laughing  при всякакви проблеми и минават  Wink Иначе съм чувала много добри отзиви за проблемна кожа за мазила с пчелен прополис (клей). Така че като си купувате мазило за лечение гледайте да присъстват тия два продукта.

Carmen , дано не ти боледува повече детенцето и по възможност избягвай по всякакъв начин антибиотиците. Аз като чуя антибиотик и настръхвам цялата, защото на брат ми му поставиха диагноза множествена склероза и докторите са категорични, че това е отголемия прием на антибиотици, които е приемал като малък. Той беше много болнаво дете и в продължение на години лекарите сменяха един след друг АБ и той се влошаваше все повече и повече и те - и следващия, и следващия #2gunfire. А сега - Защо е пил толкова много антибиотици?  #2gunfire #2gunfire Затова у дома от 10- ина години не позволявам да влезе "лекарство" - само хранителни добавки от време на време и бабини методи.
За подсилване на имунната система от години използвам прополисова тинктура и много заболявания лекувам с нея. Тя е номер 1 в аптечката ми
http://www.moetodete.bg/Alternativno/lechebniyat-propolis-dar-ot-prirodata.html
А за детенцето, ако искаш прочети тези темички - има много мнения на майки с малки деца:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351825.0
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=39112

# 511
dani, първия линк, в който става дума за прополиса има един коментар за клеева тинктура. Първоначално треньорката на сестра ми го беше казала и тя започна да го купува. Откакто го пием, се чувствам по-добре и рядко се разболявам. Сутрин по една кафена лъжичка (даже не го меря, но на око долу-горе толкова излиза, може и повече да е), разредена в малко вода в чашка и го изпивам. Понякога, ако не забравя, ям и една лъжичка мед. Някъде бях чела, че клеевата тинктура трябва да се приема с мед. А и само мед да е пак е полезно.
Carmen, не тъпчи детето с антибиотици. Помня миналата зима как се разболявахме със сестра ми през една седмица и бяхме само на антибиотици. Откакто спряхме да ги взимама разболяването спря да е толкова начесто. Вече ядем мед по-често, а ако се случи да се разболеем наблягаме по-скоро на разтворимото вит Ц, лимони с мед, чайове и т.н. Но антибиотици и лекарката да ми предпише няма да си ги купим!!! Не знам детето ти на колко е, но започни да го храниш както трябва и да не се научава да хленчи и да капризничи за храната. Каквото му дадеш - това е. Ако не го яде - ще стои гладно. Остави го веднъж гладно и да видиш от следващия път как ще се научи да яде полезна храна (естествено ако това е проблема). Парите нали не ги дава то.  Peace

# 512
dani, благодаря за линковете! Много съжалявам за диагнозата на брат ти  Hug Направо не е за вярване какви неща могат да се случат от антибиотици. Аз също никак не ги обичам. Да, знам за прополиса. На малкия му приготвях капки с клеева тинктура като беше болен, знам за лечебните й свойства, използвала съм я за себе си доста пъти. Той е на 2 години, пи за първи път антибиотик през януари заради една упорита едномесечна кашлица. Но тук в Англия общественото здравеопазване е на много ниско ниво, дадоха му неподходящ антибиотик (защото лекарствата за деца са безплатни, и затова все предписват евтини боклуци). И този антибиотик не помогна, след което два пъти ни връщаха без да ни дадат лекарство казвайки, че ще оздравее. И се проточи втори месец, накрая го заведохме на частен лекар в друг град. В нашия няма такива. И тогава му дадоха друг антибиотик с депо, който пи само 3 дена и се оправи. И оттогава все прихваща вируси. Изнамерих хомеопат и утре имаме час най-после, и много се надявам да изчистим детенцето поне от част от тези химикали. Докторската некомпетентност тук е опасна за живота. В бг поне имаш избор и достъпност. Само ще кажа и че тук няма педиатър, който да е назначен за детето. Децата ги преглеждат джипита, а до педиатър се стига само с направление и то трудно. Но стига за това, че и без това нямам думи  Confused

MeRiTo` Не искам да го тъпча с антибиотици, даже напротив, лекували сме се и с хомеопатия и се надявам да продължаваме така нататък. Просто този път проблемът трябва да е бил сериозен, щом така трудно се отстрани. Много пъти съм го оставяла гладен, и седи гладен цял ден. И ако не яде нищо и на вечеря, после нали е ясно, че не спи добре - нито той, нито ние. И накъде с този метод? Препоръчваха ми го и тук, но при нас това просто не работи.

Извинявам се, че се отклоних. Няма вече.

Последна редакция: пн, 30 апр 2012, 21:46 от Carmen

# 513
Привет,момичета!  Hug Отпочинали и в добро (Зоново) настроение ,се завръщам и аз при вас Simple Smile Направих си експеримента да се храня на око за няколкото дни в хотела с хилядите малки и големи изкушения по шведските маси  и май се справих.В банята на стаята с радост открих електронен кантар -пристигнах и си тръгнах с едни и същи килограми.Но друго нещо си е да си се прибереш,да си претеглиш ,да си влезеш в режим.Още вчера се събудих много рано,наспана,отпочинала и цял ден в прекрасно настроение  Flutter
Emigrantка , радвам се ,че ти също си във форма отново Simple Smile Ти си голяма подкрепа за всички тук  Heart Eyes и макар че съм от скоро сред вас,ви чета от толкова дълго,че си ви чувствам близки много!   bouquet

# 514
  • Chicago/Varna
Ini` Hug, щом си във форма, значи си готова за състезанието Simple Smile Ще се включиш, нали Simple Smile

Сега, хайде мързеланки, хич не ми се скатавайте, пускайте ми кой с колко кила почва, и по колко блока ще яде. На 5ти обявявам старт  Hug  box

# 515
А 15 дена ли ще се състезаваме пак?  Thinking

Ini` , поздравления за това, че си устояла на изкушенията.   bouquet

# 516
Оооох,да ви се оплача ,голяма болка имам Embarassed цяла седмица загрявам  newsm44следя кг и вървяха добре 67.100-200 и вчера като празник на трудещите реших да се разпусна малко извънзоново и..... сутринта за  голяма изненада 68.500 Mr. Green е......... кажете ми каква е тази работа,може ли такова нещо ,та аз дали  Rolling Eyesще вляза в списъка на състезателките ,че съдията преди време каза ,ако кг.са повече  от преди  Naughtyще се замисли за участника :

# 517
dani1712 ,благодаря Simple Smile

Emigrantка ,да ще ми е хубаво и аз да се включа ,само ще трябва да си припомня от миналото състезнаи правилца и такива неща ,да се претегля днес и на лично или тук да кажа за кг и блокове.И нали няма да ми се сърдите ,ако питам за някой храни,до началото  Wink

А иначе  roksi12 , не мисля,че един ден е определящ толкова ,давай в същия дух.
  bouquet Много приятен ден ми е днес.От времето ще да е ,много обичам да е топличко.А и да се похваля - довечера ще ми е третия урок по тенис - това ми е голямата мечта за спорт на мен и сигурно и заради това се кефя.  Grinning

# 518
Ще те вземе, ще те вземе  spoko, че участниците са малко  Wink. Ако това те успокоява и аз ще започна от килограмите от 1-вото състезание  Embarassed, така че не си сама. А за 1 вечер няма как да качиш над 1 кг, така че споко, явно си задържала вода, която бързо ще източиш с 1-2 дена режимно похапване.

# 519
Рокси, след такива дни не се качвай на кантара! Поне това съм го разбрала. Blush Хубаво си прегрешила, но не се натоварвай и психически на другия ден като се качиш и видиш каква си я свършила. Ако днес и утре си плътно в зелено, на третия ден ще си си пак толкова, да не е и по-малко. От един ден нищо не става, споко. Продължавай в същия дух! Зелен!  Laughing Peace

# 520
  • Chicago/Varna
Само да припомня за новите участници, които не са запознати с правилата, какво ги чака Simple Smile
Като най-важното изискване- всички да са искрени и честни в своите излияния тук, без лъжи, шмекерувания, хитрувания и т.н !!!
При опит да се подкупи съдията на лични, ще има наказание -ГОЛЯМ КОРУМПИРАН ТЪРТЕЙ !!!
Състезател, който няма кантарче...не може да е състезател Simple Smile
Хлябът "Бонус"-една филийка се брои за 1 БВ

Очакван старт се очертава на 5ти Май. Може и по рано, зависи от вас  Hug

ПРАВИЛА ЗА 2-ри  ТУР НА СЪСТЕЗАНИЕТО, КОЕТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ 20 ДЕНА
Naughty(БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ) Naughty

1.  Състезателка- Име, дата, ден. и  колко блока (датата и деня са много важни, поради часовата разлика, за да не се обърква съдията)

2. Хранения на ден-задължителни 5- сутрин, обед , следобед, вечер, и преди лягане - и в колко часа са консумирани - заслужих си стриктна пчеличка. или пропуснато хранене,поради липса на време,забравяне,разсейване, отнесеност, влюбване,ситуация и т.н.- няма пчеличка  ooooh!

3.  Изкушението победи- Изядох  бонбона, вафли, кифли и т.н, извън зоновите хранения- мисля,че  халюцинирам, но виждам огромен  лаком търтей  bambam или удържах на пук на изкушенията, и си заслужих инатеста пчеличка

4. Целия ден минал само на благоприятни  храни(с изключение на мед-но само по здравословни причини и яйца-заради цената, също и брашното, ако се налага да се ползва в приготвянето на някой ястия )- заслужих си зелена пчеличка  Rolling Eyes или  в мен се блъсна червен търтей. smile3537

5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче- заслужих си мерителна пчеличка. Или-домързя ме да тегля, не ми се занимаваше,и в мен се размаза- мързелив търтей smile3538

6. Изпита вода- над литър и половина- почнах вече да се давя  help, но си искам  водната пчеличка, или пчеличката отплава  на някъде  smile3549

7. Споделено и прилежно написано  меню за целия ден- дайте си ми пчеличката-поет Heart Eyes

8. Днес тренирах, гониха ме, бягах, спъвах се, изпотих се - всичко това в продължение на 30 мин- и си гепнах спортната пчеличка.

9. Успях да уловя цели 7 пчелички за този ден, само и само да взема наградата- пчеличка-герой.

При уловени 5 последователни (една след друга) пчелички-герои, всеки ще получи допълнителна ПЧЕЛА-ГИГАНТ. Всяка една пчела-гигант ще може да изяде по  един търтей от вашата срамна колекция.

10. Според мен днес улових ...... еди си колко пчелички, и един или два търтея по погрешка  doh

За точките които са в червено- alert внимание - опасност от търтей. Всички други точки-или си улавяте пчеличка, или ви е избягала. Hug
В най добрия случай можете да свършите  деня с 8 уловени пчелички. В най-лошия случай с 3 търтея + пчелички, ако има такива #Crazy

Състезателки за сега:  Shocked

1. Moharet – ? кг.- 9 Блока
2. dani1712 – ? кг – 10 Блока
3. roksi12 - ? кг- 8 Блока
4. MeRiTo`-  ? кг, 8 блока

# 521
Моите начални килограми са 74  Embarassed. Но, допреди 2 дена бяха 75,5 и като стана дума, че състезанието започва се взех малко в ръце и спрях (почти) безразборното плюскане. Така че стимула е голяма работа (поне за мен) Laughing.

Мисля, че Ini`  и Carmen също изявиха желание за участие. Хайде ,момичета ,включвайте се и вие, че повече е по-весело и стимулиращо Hug

Аз от сега си признавам, че може би няма да устоя до края ( че на 25 имам бал и седмица предварително ще е голяма лудница и най-вече напрежение), но ще се постарая поне до 20 да съм стриктна. Отсега си запазвам почетното последно място  Joy , но аз съм за олимпийския принцип - Важно е участието, а не победата, така че смело напред running running running

# 522
Аз почвам да се замислям вече дали да се включвам в състезанието. Защото другата седмица 3-4 дена въобще няма да ме има у нас, ще съм без кантар, ще съм на рожден ден (юбилей), след още няколко дена пак ... и не виждам смисъл от цялото напрежение да се старая да правя нещо през тези дни..  Sad

# 523
Има, има смисъл - защото ще имаш 2-3 дена с издънки, но останалите ще си изрядна и всичко ще е наред. Хайде, де - виж ме мен, с 20 търтея за миналото състезание, но с 1,5 кг по-малко Wink , така че смело напред.  А мен питаш ли ме като 2-3 дена няма да изключвам фурната, както се казва, и само ще приготвям вкусотии за бала, но ще се старая да си използвам, ако не волята, то ината  Joy и да устискам Rolling Eyes

# 524
Ами и аз съм се надъхала за състезание,ама със сигурност на 24-ти и аз заминавам за някъде ,а то май тогава точно се пада 20-тия ден ,така че ,аз си се включвам ,ама най-вероятно ще пропусна последния ден  Sad Освен ако не започнем утре.
Но ми е интересно и забавно,така че се включвам :
9 блока и 47 кг   165см  bouquet

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 10:16 от Ini`

Общи условия

Активация на акаунт