Глоба, ако нахраниш бездомно куче

• 27 290
  • 857
  •   1
Отговори
# 435
Ани, в щатите явно не контролират достатъчно изхвърлянето на домашни кучета.
А ти няма ли да отговориш на въпросите?

Някой виждал ли е улични кучета в САЩ?

В САЩ се контролират собствениците, има страхотен контрол.
Просто евтаназията не е устойчиво решение.
Елица, на какво не съм ти отговорила?

Нова и ние имахме едно такова и една любителка която твърдеше, че е нормално. Няма подобно нещо, кучето беше прибрано. Точка.

# 436
Никъде не съм писала за манипулация или поне не това е което съм искала да кажа.
Никъде не съм казала, че в Румъния работи, Има град в които работи успешно. Дори още по добре има град в които работи успешно и паралелно в същата страна при същите условия се прилага евтаназия и тя не работи.

Първо, репликата ми беше към Фея Кръстница.

Второ, условията не са същите - най-малкото защото дейността се практикува от различни организации с различна мотивация.

Няма как да сравняваме някой, който прибира/кастрира съвестно и друг, който просто усвоява средства с евтаназия. Щото те и у нас условията са привидно същите, ама резултатите са други.

За САЩ - може и да се увеличава популацията, но по някаква причина на никого не му е хрумнало, че е добра идея да я увеличи още като върне и кастрирани кучета по улиците. Сигурно и за това има причина, как мислиш?

# 437
Никъде не съм писала за манипулация или поне не това е което съм искала да кажа.
Никъде не съм казала, че в Румъния работи, Има град в които работи успешно. Дори още по добре има град в които работи успешно и паралелно в същата страна при същите условия се прилага евтаназия и тя не работи.

Първо, репликата ми беше към Фея Кръстница.

Второ, условията не са същите - най-малкото защото дейността се практикува от различни организации с различна мотивация.

Няма как да сравняваме някой, който прибира/кастрира съвестно и друг, който просто усвоява средства с евтаназия. Щото те и у нас условията са привидно същите, ама резултатите са други.

За САЩ - може и да се увеличава популацията, но по някаква причина на никого не му е хрумнало, че е добра идея да я увеличи още като върне и кастрирани кучета по улиците. Сигурно и за това има причина, как мислиш?

JP, ти се опитваш да ми покажеш, че според теб кастрирай и върни не е ефективно, а аз че евтаназията не е ефективна. Истина сигурно е по средата.

Всъщност каквото и да напишем, докато общината не се стегне - резултати нулеви, ако ще да измислим начин да телепортираме кучетата на Марс.

Сори за репликата - не съм разбрала  Mr. Green

# 438
  • София
Не е вярно, Ани, кастрацията не работи.
Нали този метод прилагаме поне от 5 години в София?
Да си свършат работата означава, да няма бездомни кучета.

На всяка страница има поне 5 въпроса, мои и на други потребители, на които не отговаряш или извърташ. Върни се назад и ще ги видиш. Wink

# 439

Нова и ние имахме едно такова и една любителка която твърдеше, че е нормално. Няма подобно нещо, кучето беше прибрано. Точка.

Ама разбира се, аз лъжа, че по улиците на София има неприбрани улични кучета, които ръмжат, ако минеш покрай тях.

Не съм пробвала да им подам ръка, да видя дали само ръмжат, или и ядат, може би това е причината да са причислени към "нормалните".
А и това става посред бял ден, за тъмната част от денонощието не ми и минава през ума да им се мяркам наоколо.

А другите ненормални ли са всъщност, или просто опасни?
И как предлагате да ги разпознаваме ние, лаиците, че да отговарят на вашите норми?

Та за какво се борят организациите ви, че така и не разбрах?

# 440
Детройт е един от щатските градове, най-много засегнат от рецесията и от 2008 насам имат огромен проблем с изоставени животни, говори се за 20-50 хил., които обитават улиците. Те са и с най-висок % евтаназия, над 70.
Наскоро имаше частно дарение за една организация в размер на $1,5 млн., но дори и на тази организация целта не е кастрирай и върни на улицата, а по-бързо да намира дом за тези животни и да построят приют, в който животните ще се държат живи по-дълго време.

# 441
ДжейПи, да, аз бях написала, че има европейска разпоредба за кастрирай и върни. След твоята бележка проучих нещата и се убедих, че си права. Няма такава клауза в конвенцията. Това всъщност са препоръки на СЗО и СОЗЖ. Не знам кога и защо съм се подвела, че има подобен закон.

Що се отнася до залови и убий, намерих следната интересна информация:

"Залови и убий ще трябва да се прилага постоянно във всеки район на всяка община веднъж седмично в продължение на 6 години, без намеса от страна на защитници на животните, за да бъдат избити 76% от кучетата през всеки размножителен период. Въпреки това ще са нужни 7 години на постоянни убийства, за да може кучешката популация да намалее с 67%."

Що се отнася до бездомните кучета и котки в САЩ, ASPCA изчисляват, че броят само на котките е около 7 млн. Лос Анджелис е прочут с огромния си брой бездомни кучета.

# 442
Да не забравяме обаче, че ЛА е с население, колкото цяла България. Аз затова дадох Детройт за пример, там живеят около 1 млн. души. проблемът им е от 2 г. и е интересно, за колко ли време ще го решат с този висок % евтаназия. Залагам на няколко години още, предвид и по-горния цитат на Феята.

# 443
Да не забравяме обаче, че ЛА е с население, колкото цяла България. Аз затова дадох Детройт за пример, там живеят около 1 млн. души. проблемът им е от 2 г. и е интересно, за колко ли време ще го решат с този висок % евтаназия. Залагам на няколко години още, предвид и по-горния цитат на Феята.

И аз мисля, че ще се справят.

Фея Кръстница, не е нещо лично - но изказаното от теб мнение е пример за манипулация. В случая мисля, че ти си в редиците на манипулираните. Учудващо е колко широко разпространена е тази лъжа. Наричам я "лъжа", защото съм убедена, че източниците й би трябвало добре да знаят, че е такава.

Подобна е ситуацията с "кастрирай и върни" - по някакъв начин битува мнението, че това е много новаторски успешен метод, с който белите страни са се справили със свръхпопулациите си. annie2002 също се изказа няколко пъти в този смисъл. Но истината е друга - това е много ограничено прилаган метод и доказателствата за неговия успех са твърде изолирани и спорни. (Ок, нека си го кажем - състоят се само от румънската Орадеа.)

# 444
Някой виждал ли е улични кучета в САЩ?
Сто процента Вашингтон има поне десетина хиляди. Ескортират Обама на срещите му hahaha
А и в Л.А. колко помияри се разхождат. Там сигурно пазят лъскавите магазини ooooh!

# 445
Вселена - факт е, че по-назад написа, че си имате в квартала щастлив, охранен, безпризорен любимец. Кой го храни, все тая.

Така ли? Ами по тази логика ти храниш глутницата във вашия квартал, нали все някой я храни.  ooooh! Излъга, или си измисли /ако това повече ти харесва/, без да ме познаваш, а сега се чудиш с какви абсурдни глупости да се измъкнеш.

jam, па като ти е писнало, просто не ме чети! Ето, аз например само първото ти изречение прочетох и разбрах, че няма смисъл да продължавам.
Имах предвид, че все някой от ВАШИЯ квартал го храни, че ми е все едно дали ти или комшийката ти.
Аз улични кучета или котки не храня. Едно съм прибрала преди 15 г. и си умря от старост при баба ми на село. Мисли си каквото искаш.
Абсолютно съгласна съм с Jam,Iris,GENTIL.
Пък за 50-те млн. бюджет можеха да извикат Sezar Millan, барем охарактеризират 2,3 помияра за евтаназия...

# 446
За 7 години при системна евтаназия 67%? Е сега вече избихте рибата. Кучелюбите са открили нов биологичен вид-безсмъртното бездомно куче. Все пак повечето хора, които са се научили да ползват компютър имат някаква средна интелигентност и не бива да им се обясняват небивалици-обидно е. А в Детройт има бездомни, защото общината няма пари да ги залавят-в рецесия са отдавна. Може би , по логиката на някои списващи тук, именно защото ги залавят и убиват са много. То бива на бялото да се казва черно, но вече когато се касае живота на хората за сметка на този на кучетата е някак нагло.

# 447
  • София
Да разбирам ли все пак, че и в САЩ не се осъществява достатъчен контрол върху кучкарите и съответно този факт се отразява на броя безстопанствени кучета, а не, както твърди Ани, на избрания метод за справяне с проблема, т.е. евтаназията?

# 448
Герри, ще е грехота, ако някой каже, че човешкият живот е по-маловажен от този на кучетата. Само дето нито хуманните, нито нехуманните методи ще дадат какъвто и да било резултат, ако собствениците на домашни кучета не са отговорни.

Затова ми харесва идеята на Вселена да бъде поканен Cesar Millan. Аз предложих точно същото нещо в изпратеното ми преди три дни писмо до Софийска община, адресирано до Фандъкова. От Сизър Милан съм научила всичко, което знам за кучешката психология и от опит мога да кажа, че е абсолютно прав и в твърденията, и в практиката си. Прилагала съм неговите техники както в обучението на собственото си куче, така и при свободно пуснатите кучета в кучешкия парк, някои от които са проявявали склонност към агресия или липса на уважение към хората.

ДжейПи, не приемам споровете като лично отношение към мен. Напротив. Радвам се, когато мога са науча нещо ново и мога само да ти благодаря.

# 449
Да разбирам ли все пак, че и в САЩ не се осъществява достатъчен контрол върху кучкарите и съответно този факт се отразява на броя безстопанствени кучета, а не, както твърди Ани, на избрания метод за справяне с проблема, т.е. евтаназията?

Всъщност изборът на метод повлича след себе си НЕдостатъчен контрол върху кучкарите. Когато избора е Евтаназия - се влагат по-малко усилия за контрол, защото Човека си мисли " Ако се появи проблем, ще ги избием"... Когато животните са по приюти и се води стриктна статистика, още на стартирането на увеличаването на безпризорните животни се реагира с по стриктен контрол и увеличаване на таксите и данъците за животни.

В Берлин в началото на кризата, се установява, че страшно много от наскоро останалите без работа хора изоставят животните си, защото не могат да ги издържат повече. Преливайки, приютите с подкрепата на общината обявиха програма за подкрепа на тези хора: С удостоверението, че е безработен и регистрирано, чипирано и кастрирано животно, всеки собственик имаше право на безплатна храна от приюта и мед. грижи за животното. Така овладяха проблема.

"Стъкмистиките" на Ани са официално изнесената статистика от САЩ. Тука част: http://www.aspca.org/about-us/faq/pet-statistics.aspx

Колкото повече чета, толкова повече се чудя, колко сме сбъркани хората. Още мисля в 4-ти клас по Природознание  учихме за Кръговрата на природата и как всяко животно и растение участва в него (Пчелите опрашват цветята, прилепите се хранят с насекоми и контролират популацията, насекомите почистват от трупове и остатъци, хищниците контролират гризачите, те от своя страна.... и така). На въпроса ми къде е Човека - ми бе отговорено: "Той използва тези ресурси".

Факт е, че унищожаваме всичко, което срещнем на пътя си в природата и първата ни мисъл е да убием. Защо? Ами защото можем и е лесно! Пръскаме и унищожаваме насекомите, прилепите също (защото са гадни, а ние искаме да разглеждаме пещери !?!), унищожаваме хищници, замърсяваме водата, изсичаме всичко за да си построим магистрали, вили и каквото дойде.

Факт е, че без нас природата (земята) си е съществувала милиони години и няма никакъв проблем да си съществува, без светото ни присъствие. Ние обаче без животни и растения - ще съществуваме към седмица.

Глупаво е колко вместо да живеем в синхрон, ние се изправяме срещу природата и унищожаваме всичко, което ни пречи или не разбираме, сякаш водим битка за оцеляване. Смешното е, че ако спечелим тази битка, всъщност губим всичко.

Бездомните кучета са създадени от Човека. Кучето от хиляди години не съществува като вид в природата. Създаваме ги безконтролно, ползваме ги за тестове, убиваме ги, пак ги създаваме и така. Човек трябва да осъзнае, че нито е всевисш, нито всемогъщ и трябва да носи отговорност за действията си. Като откаже да я поеме, обществото трябва да го принуди.
Животното не носи отговорност пред нас, нито за това, че съществува, нито за това, че се опитва да оцелее.

Общи условия

Активация на акаунт