Може ли да се кръсти непълнолетен без съгласие на родител?

• 9 750
  • 94
  •   1
Отговори
# 15
Зависи какво е добичето. Ако е крава, те ти на отрязани всички пътища към хиндуизма.

# 16
  • София
Всичко е възможно на този свят, но принципно във всяка черква искат и присъствието на родителите при такъв ритуал. Но и да го кръсти не виждам какво те притеснява, човек не става християнин с едното кръщаване, а с възпитанието.

И личното ми мнение по въпроса- човек, който не е възпитан в никаква религия няма големи шансове да избере своя като порасне. Вярата е чувство и ако не бъде облечено в някаква форма отрано след това заема причудливи и вредни форми като влечение към суеверия, почитане на култове и тн.

И един чисто практически въпрос, щом свекърва ти е "добиче" защо детето остава насаме с нея? Ако съм така негативна към някого никога не бих го оставила насаме с детето ми.

# 17
Интересно ми е с какви документи кръщават децата в България. Изобщо искат ли документи или айде в казана и дай парите.
По принцип съм предприела достатъчно предпазни мерки, но в България никога не се знае. Детето ми е на 5, не е български гражданин, аз също. Аз съм единствен носител на родителски права. Детето не е регистрирано в България, няма ЕГН и няма да има.
Детето отива там на море, само че тази година ще е един месец без мен. Аз с тази жена не говоря, не че е лоша, но няма какво да си кажем, а мен живота на хората не ме интересува, а тя няма много изречения с "Аз", а повече с той, тя, сестра му, комшията, ако няма какво друго ще разкаже някой чужд телефонен разговор, на някой в автобуса. Но, детето му харесва да ходи при нея на море, на село, животните, свободата. Скоро ще порасне и ще престане, но сега задоволявам нуждите му.
Как´ Сийке Кали ми е много по симпатична, от светата Инквизиция. Там поне не са мъчели жертвите до смърт. А и ако имаше бог, то той щеше да е познат и един от Амазония, до Папуа, ах забравих, че тогава не е имало божи самолети, а и са му били слаби ангелите и затова е бил ограничен само в бивша римска Европа и прилежащите й колонии. Joy Гениални са били римляните, като не могли да поробят света със сила, го поробили с религия. Ако има нещо пред което се прекланям е гения на римляните.

# 18
 Thinking Явно превод ми трябва. Къде е онова плямпало Мамасита да разясни горният пост, за римляните и н.н

# 19
  • Варна
Римляните са пичове. И аз ги харесвам. Никога не са налагали своята религия, а са я обогатявали с чужди божества. И тук-там някой император.

# 20
 Whistling
Добре е човек, когато говори или пише нещо, първо да понаучи за какво иде реч.
Между другото, култът към Кали и досега остава един от най-кървавите в човешката история.
А и в световен аспект е имало и в момента има голямо многообразие от религии, което няма общо с древния Рим, пък и римляните не са били католици по времето на Римската империя, точно обратното...

Отношението към свекървата, която се оказва, че не е свекърва, не мога да коментирам.

И още нещо... в България църквата е отделна от държавата и кръщенето в църква не е нито задължително, нито дори препоръчително, че чак да изискват някакви специфични документи...

# 21
Thinking Явно превод ми трябва. Къде е онова плямпало Мамасита да разясни горният пост, за римляните и н.н

Сори, бях заета с човешко жертвоприношение, че иначе Кали ще се разсърди...

Това за римляните е цитат от "Папеса Йоанна" от Емануил Роидис, доколкото си спомням- като не станало с империя, си поставили папа (Злия Император) и така накарали света да им плаща данъци. Е, сега не плащаме на папата, но доста години са обирали каймака. Не става въпрос за древните римляни.

Бай дъ уей, на връх Цветница носих венец и влязох в хралупата на дъб на 1600 години, до който имаше и кладенец на желанията. В черквата ми дадоха сладки- явно са културен остатък от времето, когато са поили дъба с кръв от човешки жертви. Друидска му работа. Хич не е лошо, купон да става.

# 22
Не искам да водя тук спорове за религии, а просто да се информирам, за да предпазя детето си от нарушения на човешките му права за свободен избор на религия и самоопределение, заложен му от конституцията на държава.
Свеки си е 100% свекърва и баба. Човек трябва да се възползва възможностите в законите, така сега деля живота с мъжа ми, но не и родителските права. Спестява много неприятности при евентуален развод. Naughty Живота е такъв, какъвто човек иска и си го прави.

Последна редакция: пн, 09 апр 2012, 13:41 от rila11

# 23
 Grinning Ще следя темата.

# 24
Не съм кръщавана и искам детето ми да има свободен избор на религия след навършване на пълнолетие. Будизма и хиндуизма са единствените религии направили добро на човечеството и неговото развитие, но пък има и древни езически религии, които са далеч по- човечни и привлекателни от кървавата история съпътстваща западните религии, като продължение на идеята за мирното владеене на света от римската- византийската империя във вида на християнство и мюсюлманство. Защо пък да не почита само себе си или Зевс и Кали.
Свекървата е необразована жена и като всеки, който не вярва в себе си, робува на господ, вярва в магии, ходи по баячки. Въпроса ми е : Това добиче, може ли да ми кръсти детето, без мое съгласие.

Ужасното ще бъде ако добичето го приобщи към Кали. Щото тя малко е богиня точно на смъртта и разрушението, а не заподозрените от поста ти... но схващам идеята. Аз не бих разрешила други да кръщават детето ми, нито да му пробиват уши, подстригват и каквото и да е друго.

# 25
Не, историята не ми е страст, за мен има праистория, Френска революция и 21 век. Не съм гледала и Zeitgeist, много моля. Под нивото ми е. Твоите писания са от ранга на Ционските протоколи, само че за древността. Не ме интересува особено...

Само мога да ти кажа как и с кръщение, и без, и с друидски танци, детето ти да стане щастлив безбожник като мен.

Просто му кажи, че няма нужда от вяра. Светът съдържа всичко необходимо за смислен живот без вяра. Но малко хора го осъзнават, искат нещо повече. Ама няма. Докато не го осъзнаеш, и със сто бога няма да си щастлив. The world is all there is...няма такова нещо като "спрете земята, искам да сляза".

# 26
Явно историята не е твоята страст, затова ти трябва и превод, защото християнството е стратегия разработена почти година от римския елит и философи, след загубените войни. Гениално е, защото написват Библията и я съчетават с римските празници, религията осъществява на църквата и Рим достъп не само до джоба, а и до съкровенните тайни на хората. КГБ не може да им стигне водата. Цивилизацията е разрушена, знанията унищожени, медицината забранена, почитаме езическите празници и изведнъж възкръсването на природата, става Велик ден, а раждането на деня и слънцето- коледа. В резултат изоставаме с 1500 години в развитието си, ако не и повече. За сметка на това обаче се запазват методите и западната цивилизацията продължава да работи за унищожението на човечеството и хвърля много повече за въоръжение и подкрепа на диктатури, отколкото за съхранение на човека.
Не искам да водя тук спорове за религии, а просто да се информирам, за да предпазя детето си от нарушения на човешките му права за свободен избор на религия и самоопределение, заложен му от конституцията.

Ай, ай, ай.... ще следя темата безмълвно.

# 27
  • Galaxy 13197853088
Shocked
Детето има нужда от
защита...определено

# 28
Майчината  любов ще го защитава до 18, след това ще трябва или да убие Волдемор, или той него...

Каквото и да правиш, в тийн годините ще тества и ще разбие поне три религии.

# 29
  • София
Майчината  любов ще го защитава до 18, след това ще трябва или да убие Волдемор, или той него...

Каквото и да правиш, в тийн годините ще тества и ще разбие поне три религии.
Или пък не. Ако човек е възпитан като умерено религиозен или умерено нерелигиозен надали изобщо ще го занимават тези въпроси. Един тийн си има доста по- големи дилеми от религиозните.

Общи условия

Активация на акаунт