Носене в слинг

• 52 592
  • 742
  •   2
Отговори
# 720
Съвсем примерно: ако иначе между храненията прави пауза от 2,5 часа, заспала в слинга може да откара и 3. За съжаление сме на смесено хранене, така че моля да не се заглеждате в конкретните цифри. Когато заплаче, най-лесно се успокоява, ако я сложа на гърда (което и правя).

Проблемът е, че този рев не е само от глад, обаче. Понякога се буди половин час след като е яла пак по същия начин плачейки. Ако я усетя още в самото начало и й извадя главата и ръцете от слинга, понякога успявам да я успокоя само с това. Друг път започва да се дере зверски, изваждам я от слинга, а тя изглежда все още спи - започвам да я люлея и да й говоря, тя се успокоява и чак тогава отваря очи и изглежда наистина будна.

Порових малко из Гугъл, видях, че и на други майки им се случва. Обаче нямам идея на какво се дължи и как да го предотвратя.

Моята така се ядосваше, ако не и давах да суче в просъница, например - спи, размърдва се малко, при, което аз давам гърда и тя суче. Пропусна ли момента да и пъхна гърдата ставаше адски кисела и плачеше  Grinning

# 721
  • ул. "Мечтание"
Съвсем примерно: ако иначе между храненията прави пауза от 2,5 часа, заспала в слинга може да откара и 3. За съжаление сме на смесено хранене, така че моля да не се заглеждате в конкретните цифри. Когато заплаче, най-лесно се успокоява, ако я сложа на гърда (което и правя).

Проблемът е, че този рев не е само от глад, обаче. Понякога се буди половин час след като е яла пак по същия начин плачейки. Ако я усетя още в самото начало и й извадя главата и ръцете от слинга, понякога успявам да я успокоя само с това. Друг път започва да се дере зверски, изваждам я от слинга, а тя изглежда все още спи - започвам да я люлея и да й говоря, тя се успокоява и чак тогава отваря очи и изглежда наистина будна.

Порових малко из Гугъл, видях, че и на други майки им се случва. Обаче нямам идея на какво се дължи и как да го предотвратя.

Възможно да се събуди половин час, след като е яла и да е гладна. Не е невъзможно също така защото сте на смесено хранене да има някакви неразположения на стомахчето - адаптираното мляко се усвоява различно от кърмата и би могло да ѝ създава някакъв дискомфорт. Също така може да е жадна (сукането може съвсем спокойно да ѝ утоли жаждата), да ѝ се пишка или ака. Peace Ако слинга не е вързан добре с времето може да провисне и детето да го усети...

Мога само да гадая разбира се, не съм виждала и не познавам бебетата ви. Но вие имате възможност да ги опознаете добре. Наблюдавайте ги. Плача е един от начините за комуникация на едно бебе. Когато наблюдавате внимателно и с разбиране бебето си бихте могли по-лесно да разпознавате кой плач какво означава. Peace

# 722
Съвсем възможно е да се изкара само със слинг, без количка. Най-малкото количка винаги може да се купи, ако е нужно, а е напълно възможно бебето въобще да не иска да стои в нея и количката става една скъпа и празна инвестиция.

За мен лично зимата със слинг си е благодат. Малкия ми син е роден януари месец. Високато проходимост на слинга и топлината, която се обменя между мама и бебе са незаменими.
Правила съм си експеримент. За едно и също време изкарано навън, при долу-горе еднакав студ как се чувства сина ми в количката и в слинга. Винаги краката му бяха замръзнали след разходка с количката, колкото и добре да го обличах. А когато го носех в слинга дори го обличах по-леко - както си стои у дома плюс едно не много дебело поларено космонавтче. Задължително обаче трябва да е под якето бебето зимата. Peace

Много полезно  Simple Smile

Мисля, че е крайно време да се запиша тук  Peace Оборудвана съм с 1 бр.  Dee Dee слинг и 1бр. слинг шал, тъкан. Покупката на количка се отлага за след раждането или според зависи Wink отпада (имам си лятна).
Предишен опит за носене  - неуспешен.

Еовин, прекрасна снимка!

# 723
Нощни очи, благодаря ти за коментарите   bouquet

Ясно ми е, че плачът е нейният начин за комуникация, както и че причините могат да са безкрайно много и различни. За мен проблемът е, че винаги, когато я нося в слинг, тя се буди с плач, а когато не е в него - не.

# 724
  • където мечтите се сбъдват
Нощни очи, благодаря ти за коментарите   bouquet

Ясно ми е, че плачът е нейният начин за комуникация, както и че причините могат да са безкрайно много и различни. За мен проблемът е, че винаги, когато я нося в слинг, тя се буди с плач, а когато не е в него - не.
Да не би да и е горещо?

# 725
stefanel, и това не е. Съобразявам й дрешките, така че да не прегрява в слинга. А и скоростта, с която се успокоява след изваждане от слинга, е твърде висока за това - няма как да се охлади толкова бързо.

Мистерии и загадки  Rolling Eyes  продължавам да го мъдря и аз ежедневно.

# 726
  • ул. "Мечтание"
Интересно, че само в слинга така се буди.  Thinking Трябва да помисля.

# 727
Здравейте! След дълго избиране и четене си поръчах Бабаслинг. Сега прочетох коментарите, че не е съвсем подходящ за новородени Rolling Eyes Пробвах няколко пъти вкъщи, но ме притеснява, че гръбчето е много извито. Какъв тип/модел бихте ми препоръчали за първите месеци, ако може със снимки би било чудесно:-) Предпочитам нещо, което се поставя, без да се увива, навива и влачи Peace

Това дали е ок?http://www.ebay.co.uk/itm/BABY-SLING-STRETCHY-WRAP-CARRIER-BIRTH … sh=item35bcd08f60

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 16:15 от sol y arena

# 728
sol y arena, този е ок, но е слинг-шал, т.е. точно от тези, които се увиват, влачат и т.н., които казваш, че не искаш.

От препоръки ще се въздържа, защото аз точно в такъв нося дъщеря си. С увиването се свиква  Crazy

# 729
Боба бих препоръчала аз, щом не искаш да се увива.

# 730
  • ул. "Мечтание"
stefanel, и това не е. Съобразявам й дрешките, така че да не прегрява в слинга. А и скоростта, с която се успокоява след изваждане от слинга, е твърде висока за това - няма как да се охлади толкова бързо.

Мистерии и загадки  Rolling Eyes  продължавам да го мъдря и аз ежедневно.

Извинявам се, че се забавих с отговора си, бях възпрепятствана.
Ето още няколко идеи каква би могла да е причината:
- лошо връзване на слинга, което не осигурява достатъчно опора на врата и гърба
- възможно е да недоволства, ако главата ѝ е покрита и ограничава свободното ѝ движение (например, ако поставяш някоя от презрамките върху главата ѝ)
- някои бебета са чувствителни относно ръцете си; би могла да опиташ веднага след като се събуди или започне да се размърдва да изваждаш ръцете ѝ навън. Вариант е и принцино да я връзваш така, че ръцете ѝ да са навън, ако вече може да си държи добре главата.

sol y arena, не се плаши от връзването, това е нещо, което се учи и с което се свиква. Слинг шала е този, който има най-много възможности и може да те изкара дълго време.
Иначе другите опции са обикновен слинг с халки, някой хибриден слинг, мей тай...
Хубаво би било ако има възможност да пробваш някъде различни варианти - например приятелка, която ползва шал или от другите изброени. Ако си във Варна - пиши ми на ЛС, мога да ти предложа варианти за тестване на различни слингове. Peace

# 731
Нощни очи, благодаря, че продължаваш да ме мислиш  Simple Smile

Лошо връзване не вярвам да е - тогава мисля, че щеше да недоволства и през останалото време или нямаше да заспива в слинга.

Ръцете, като цяло, не съм забелязала да са й проблем.

Единствено покриването на главата е сериозен проблем. Когато е будна не дава да й я покривам, така че го правя чак когато заспи. Съответно, в последните дни я наблюдавам - когато започне да се разбужда, ако успея веднага да й отвия главата, се разминаваме с рева. Та може би това го мъчи човечето. Продължавам да я следя внимателно, дано се окаже, че само това е бил проблемът.

Благодаря ти още веднъж  Hug

# 732
  • ул. "Мечтание"
Не е желателно главата на бебето да се покрива. Peace Ако се налага да подпираш/покриваш главата, значи слинга не е вързан добре. Не е задължитено лошото връзване да се усети веднага, особено ако става въпрос за еластичен слинг шал.

# 733
Тук вече ме изненадваш - аз навсякъде, където гледах варианти за носене на новородено (и малко бебе) се препоръчваше главата да е покрита. Съответно и аз така правя - когато малката спи й покривам главата с една от презрамките.

Можеш ли да ми кажеш нещо повече по този въпрос, че ме вкара в размисъл...

# 734
  • ул. "Мечтание"
Не е навсякъде, но е доста масово разпространено твърдение... това разбира се не значи че е правилно. На мен лично ми е трудно да намирам снимки, които показват коректните позиции. На страшно много снимки бебетата не са вързани особено добре - или са много ниско, или много хлабаво, или са в поза люлка, или гледащи напред, с глава пъхната под някоя презрамка и т.н...

При един добре вързан слинг опората се осигурява не от презрамките върху главата, а от средната платка и двете кръстосани презрамки върху гърба (нали правилно помня, че си с еластичен слинг). Движението на главата на бебето не трябва да се ограничава, защото това може да нарани врата му или бебето да не може да се премести, ако например потока на въздуха му е затруднен или прекъснат. Важно е бебето да може да си движи главата напред-назад и наляво-надясно свободно.

Надявам се снимките достатъчно нагледно да показват какво имам предвид:
1. http://www.babywrappedup.co.uk/wp-content/uploads/2012/10/Stetchywrap_mala1.jpg
2. http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs427.ash1/23653_12 … 820_2479237_n.jpg
3.
4.

Някой хубав ден трябва да седна да ги разпиша различните връзвания, ама да видим кога ще го бъде... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт