Носене в слинг

• 52 639
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Имам един практичен въпрос, как се справяте с дългите разходки със слинг? В повечето случаи ползвам трикотажен слинг-шал, понеже ми е най-удобен. Нямам проблем с дългото носене, а по-скоро имам проблем със смяната на пелените. Къде и как го правите ако не сте в парка примерно и наоколо няма пейки, а сте в по-урбанистична среда...  Thinking
Понякога нося едни меки подложки, материята им е нещо като хартия, обвита в найлон. В една аптека търсих пелени и те какво разбраха, показаха ми това Laughing, в крайна сметка ми се видя практично и наистина излезе практично, заема място колкото два пакета носни кърпи.
За разтегливите, при мен така се беше получило още от самото начало. Първо мислех, че нещо бъркам, слагах детето една идея по-високо, защото знаех, че ще се смъкне, особено в поза люлка отначало уж фиксирах стабилно, а гръбчето бързо потъваше, после чак като взех неразтегливия слинг, разбрах от къде идвал проблема. Още веднъж искам да обърна внимание, че вързванията са различни при разтегливите и неразтегливите. На инструкциите на разтегливия платът минава три пъти през детето, което не е случайно, а на другия са други вързванията и все минава два пъти.

# 46
  • В горичката, до рекичката
Много полезна тема. Моя шал го очаквам тези дни и ще ви следя с интерес.

# 47
miniemouse, благодаря  bouquet

# 48
Арлина, не се притеснявай за държането на бебето. Simple Smile Свиква се много бързо. Аз буквално не бях държала бебе през живота си, преди да се роди синът ми, но много бързо влязох в час. Слинга (шал) започнахме да го използваме някъде на 20-тия ден, някъде тогава излязохме за пръв път и установихме, че с количката няма да се получи. Но няма проблем да се ползва от самото начало, както е казала minimouse.

# 49
  • София
Слинга няма проблем да се ползва от началото, да. Но ние ползваме слинг от както стана беб на 1 месец някъде, преди това много плачкаше (колики или незнам какво) и аз така и не успявах да се справя със слинга.. докато го вържа и сложа бебчо и почваше рев и аз го вадя да си ги успокоявам... после се научих да го слагам и да заспива вътре, първо със слинг с халки (беше ми по-лесно да го сложа, после и със шала свикнах.

# 50
Здравейте и от мен Simple Smile
И аз с удоволстие ползвам слинг - имам два.
С халки - ползвам го вкъщи, за приспиване, или когато излизам навън и не знам дали ще ми потрябва, защото ми е по-бърз за слагане, Шалът много се размотава, докато го вържа и трябва да е чисто.
Шал - супер удобен ми е, особено след като се научих да го връзвам правилно - стегнат достатъчно, че бебето да не се изплъзва и увисва, иначе ме заболява гърба. Засега го нося в поза жабка и в двата. Моят син хич не обича поза люлка, само за кърмене и за съжаление не мога да го кърмя в слина,
Иначе и ние почнахем опитите около 20тия ден, тогава успях 2 път в люлка в халките, но това беше.
Когато е нервен вкъщи и няма друг начин за успокояване - решението е слинга, почти винаги заспива на момента.
Вече се радвам, че и навън не е заспал нонстоп, за да гледа.
Искам да се науча и на хълбок и на гръб, но по-нататък.
Има в Естествени идеи срещи за връзване на слинг http://www.facebook.com/events/208345545947470/, ако някой се интересува. На мен ми беше най-полезен отново техния сайт с видеата, но и тук http://---reklamen-spam---/%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%B2%D0%B0% … %B5/#.T46m_6u2-Cx , където са картинки
Не знам защо излиза така линка - babysling-bg е сайта

Последна редакция: ср, 18 апр 2012, 14:40 от maita5

# 51
Носите ли сега в жегите слинг? Аз от няколко дни съм само с количката, въпреки че ми е страшно неудобно по тротоари и улици, но сме по цял ден навън и мисля, че ще ни бъде доста горещо. Още докато беше по-студено се сварявах цялата, и двамата, всъщност.

# 52
  • София
Носите ли сега в жегите слинг?

Само когато пазарувам, иначе сме с количката. Много топло ми става.Имам чувството, че бебето залепва за мен.

# 53
  • Русе
Когато излизам с малкия в топло време взимам слинг от по-лека материя и обличам мен и него или с по-леки дрехи, отколкото ако ще е без слинг, или с дреха, която може да се махне при нужда. Peace

# 54
  • София
Ние си се носим.. просто няма как, той си обича.... Гледам да не се разхождаме много по слънцето, намираме си пейка на сянка и си седим.. но ако му се доспи се носим... а за обличането - със и без слинг се обличаме на границите на приличното - по без дрехи няма на къде  Mr. Green

# 55
  • София
Аз още не съм я носила в слинг, откакто се затопли времето, излизаме с количката. Но днес го взех за всеки случай  - ако не иска да заспи в количката и трябва да я нося. Иначе миналото лято се носехме и в най-големите жеги и основно така излизахме - не ми беше кой знае колко по-горещо със слинга и бебето вътре. Обличаме се леко, и аз, и тя и се издържа.

# 56
И аз си нося винаги слинг в мене за всеки случай. Утре мисля да го нося бебчо с него, ще е малко по- "хладно". Че се измъчих с количката, най-вече с тротоарите, разбити улици, подлези /непроходими/. То и есент ами беше все горещо заедно, но по сенките ще видя как ще е. Че и утре съм си направила една сгъстена програма, много ще се бавя с количка. Моят слинг-шал е доста тънък, на Шушулка, от органичен памук, така че самият той няма да запарва много.

# 57
Ще ви следя, планувам използването на слинг.

# 58
Искам да пробвам да нося със слинг моята 5 месечна бебка, но нямам познати в обкръжението ми, които да използват. Ако има някоя мама от Варна, която да ми покаже ще бъда благодарна.  Simple Smile

# 59
Аз бях пуснала една тема да се съберем майките от Варна, които използваме слинг, но модераторът я прати някъде в календар на събитията или нещо подобно, дори за мен самата е трудно да я намеря. Ако искаш пиши там, може междувременно още някой да се включи и да се съберем повече хора, не че вярвам, че сме много де, да обменим идеи.

Общи условия

Активация на акаунт