ЗОНАТА и ние - 9 Тема

• 45 673
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Carmen и аз за Jamie Oliver говорех. Още от малка съм му фенка Simple Smile Сега съм много доволна, защото отскоро пуснаха при нас 24kitchen и постоянно си гледам негови предавания Simple Smile

Хахаха Дани, така ме разсмя, даже май му завидях на мечока  Laughing

mis_val благодаря много, мила  Hug Днес се чувствам по-добре, закусих с кисело мляко и ядки и мисля да го карам по-лежерно, но в зоната.

# 631
Moharet Много е сладък, нали?  Laughing Мъжът ми хапна някаква паста и му хареса. Може би вчера просто не е било ден за тиквички   chef

# 632
О, и аз съм голям фен на 24к ,благородно ви завиждам ,че имате възможност да посетите кухните на тези готвачи.
Аз напоследък или няма да имам нет или време ,ама си ви наваксвам като имам и двете  Hug
Тая вечер хвърлих пак едно око на рецептите от Ние и зоната ,бях си наумила нещо с гъбки да правя ,накрая направих моя интерпретация на мусака от кайма,гъби,домати,чушки и малко броколи - общо взето каквото имах ,с достатъчно подправки и мерак - супер стана.Вкусно и зоново   Laughing  

# 633
О, и аз съм голям фен на 24к ,благородно ви завиждам ,че имате възможност да посетите кухните на тези готвачи.
Аз напоследък или няма да имам нет или време ,ама си ви наваксвам като имам и двете  Hug
Тая вечер хвърлих пак едно око на рецептите от Ние и зоната ,бях си наумила нещо с гъбки да правя ,накрая направих моя интерпретация на мусака от кайма,гъби,домати,чушки и малко броколи - общо взето каквото имах ,с достатъчно подправки и мерак - супер стана.Вкусно и зоново   Laughing  

Ini, вкакви по-точно пропорции я направи тази мусака, аз много обичам такава Laughing, за да си я направя и аз, благодаря Hug Hug Hug

# 634
vitaivan , пропорциите си ги определям спрямо това от кое колко имам и колко блока и ще ти кажа по спомен,дано да ти свърши работа. Сложих почти над 250 гр гъбки ,почти блок , 2 доматчета и чушка,малко броколи - гледах да са на филийки нарязани. Та всички зеленчуци - 3 блока и кайма 3 блока .
Каймата я позапържих малко с подправки ,извадих от тигана и после сложих гъбките там,с подправки - черен пипер,сол,мащерка и 2 скилитки чесън ги запържих за кратко и после малко вочика им сложих.Другите зеленчуци реших ,че нямат нужда и в една малка тавичка наредих един ред като редувах зеленчуците в кръгче (като рататуй) после кайма и отгоре пак един ред зеленчуци.Позапекох го за 20на минути и не мога да ти кажа колко много ми хареса  Grinning
Със сигурност ,ако имаш патладжан или тиквичка можеш да си ги добавиш.  bouquet

# 635
Някой може ли да предложи някаква разхлаждаща диетична напитка за жегите?

# 636
Съншайн , Заповядай - ягодово смути - според мен може да се заменят ягодите с други сезонни плодове -кайсии, праскови.
Аз от няколко дни си варя нещо като компот от пресни плодове ( имам от село кисели ябълки, кисели сливи и кайсии), слагам малко подсладител- Стевия и после прецеждам само сока и го пия изстуден. Чудесно разхлажда в жегите с неговата киселина. Незнам дали съм права ( моля за мнение), но не го броя за никакъв блок, защото не ям плодовете, а ги изхвърлям.

vitaivan  , може да пробваш и мусаката с тиквички на Emigrantka

Последна редакция: пн, 25 юни 2012, 14:34 от dani1712

# 637
dani1712 ,според мен това  е сок  и приемаш захарите от плодовете.То точно заради това предпоръчват да се ядат плодове,а не сокове,защото фибрите на плодовете възпрепятстват това бързо навлизане на захарта в кръвния поток.Поправете ме ако бъркам,но поне аз така мисля.  Wink

# 638
  • София
Съгласна съм с Ini, че сокът от плпдпве си е чист въглехидрат и то много малко количество е 1блок, точно защото целулозата е отстранена от плода и остава само захарта.
Аз пък си направих нова модификация на кайсиевото парфе на Дани Simple Smile Кайсийките смених с 1блок ягоди и 1блок тъмни боровинки, а за мазнина сложих тахан, защото друго нямах в момента. Стана супер вкусотийка - нещо като активиа с горски плодове, но здравословно, зоново и то много голямо количество за 1 блок.
Хубавата новина, е че успях да намеря предаването с д-р Папазова за зоната и до няколко дни ще мога да го кача на удобно за всички ни място. Аз не го бях гледала и въпреки, че вече съм изчела доста материали по темата, ми беше много интересно. Има любопитни подробности, които са ми убягнали, като например, че в зоната растителния протеин, който аз така усърдно използвам, не се брои за протеин, а за въглехидрат. Само соевия протеин се смята за протеин според Папазова. Ще трябва да се провери тази информация Simple Smile Хайде няма да разказвам повече, а много скоро сами ще си го гледате Simple Smile

# 639
Очакваме с нетърпение   bouquet Аз съм го гледала това предаване и на мен много ми харесва как обяснява Папазова с обикновени думички, така че да няма неясноти. Аз именно от това предаване разбрах за Зоната и започнах да търся повече информация за нея.
А за моя сок е ясно, че не правя нещата , както трябва, но аз и без това в тия жеги само обикалям около Зоната, така че " НЕ правете като мен" Naughty

# 640
Хубавата новина, е че успях да намеря предаването с д-р Папазова за зоната и до няколко дни ще мога да го кача на удобно за всички ни място. Аз не го бях гледала и въпреки, че вече съм изчела доста материали по темата, ми беше много интересно. Има любопитни подробности, които са ми убягнали, като например, че в зоната растителния протеин, който аз така усърдно използвам, не се брои за протеин, а за въглехидрат. Само соевия протеин се смята за протеин според Папазова. Ще трябва да се провери тази информация Simple Smile Хайде няма да разказвам повече, а много скоро сами ще си го гледате Simple Smile

smile3501 Браво за това, че си го намерила, Moharet Simple Smile Аз май съм гледала едно предаване, в което Папазова говори за Зоната, но не знам същото ли е, или е друго, в което пак споменава за нея. Ако е от 2010г, може и да е същото. Не си спомням за протеина и нямам търпение да видя какво точно казва.  newsm78

За разхлаждане в жегите може безкалориен коктейл "Ихтиандър" - вода с резенчета лимон, и много лед  Wink

# 641
Да ви споделя една моя находка. Намерих едно кисело мляко - в 100 г има 2% мазнини, 9.9 г протеин, 3.8 г въглехидрати, 73 калории. Това мляко е голямо изключение, тъй като досега всички млека, които съм гледала, имат повече въглехидрати, отколкото протеини. Мисля да го броя за протеин, какво ще кажете?

П.С. И да добавя, в него има L. Bulgaricus.

# 642
Съншайн , Заповядай - ягодово смути - според мен може да се заменят ягодите с други сезонни плодове -кайсии, праскови.
Аз от няколко дни си варя нещо като компот от пресни плодове ( имам от село кисели ябълки, кисели сливи и кайсии), слагам малко подсладител- Стевия и после прецеждам само сока и го пия изстуден. Чудесно разхлажда в жегите с неговата киселина. Незнам дали съм права ( моля за мнение), но не го броя за никакъв блок, защото не ям плодовете, а ги изхвърлям.

vitaivan  , може да пробваш и мусаката с тиквички на Emigrantka
Благодаря за предложението, страхотна тема и вие сте страхотни. Peace  bouquet

Да ви споделя една моя находка. Намерих едно кисело мляко - в 100 г има 2% мазнини, 9.9 г протеин, 3.8 г въглехидрати, 73 калории. Това мляко е голямо изключение, тъй като досега всички млека, които съм гледала, имат повече въглехидрати, отколкото протеини. Мисля да го броя за протеин, какво ще кажете?

П.С. И да добавя, в него има L. Bulgaricus.
Кое е млякото?

# 643
Съншайн Млякото е гръцко, казва се Total, ето как изглежда. Има го и във вариант с 0% мазнини, но е като извара. Двупроцентовото е прекрасно. Купувам го от Waitrose. В Marks and Spenser го няма (поне в нашия), но мисля че съм го виждала и в Tesco. Има го и в малки разфасовки. Аз от доста време го купувам чат-пат, но чак оня ден се загледах точно какво има в него, че обикновено само маслеността гледах на млеката. Снощи и оная вечер го хапнах с малко медец за нощна закуска. Кеф  Mr. Green

# 644
  • Chicago/Varna
Carmen, супер млекце е това, че има повечко протеин Simple Smile Много рядко може да се намери подобно мляко. И тук всички млекца са нагъчкани с въглехидрати, и само гръцките имат повече протеин. Аз съм набарала едни гръцки, които са  точно балансирани, и едно млекце ми е 2 блока от всичко, и сега мъжо си ги хапва за следобедни закуски Simple Smile Имат 14 гр. протеин и 20 въглехидрат Simple Smile Перфектно балансирани, не ти трябва да добавяш или  да изчисляваш каквото и да е,  и на вкус са жестоки супер разхлаждащи по време на жегите Simple Smile Изглеждат ето така И най хубавото че има най различни вкусове Simple Smile Кеф ти с ягоди, с праскови, с мед, с боровинки, с ананас, с лимон, с папая, с нар, с портокал, с череши и т.н. Simple Smile При различните вкусове има по един-два грама разлика във въглехидратите, но не мисля че е проблем, ама и аз вече съм ги научила кои вкусове са си точно балансирани, и по често посягам към перфектно балансираните, но и на другите не отказвам Simple Smile Потърси из магазините за тази марка, след като са гръцки, би трябвало да ги има и там, щом го има чак тук Simple Smile 

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 01:57 от Emigrantка

Общи условия

Активация на акаунт