Средищните училища се задължават да осигурят възможност за целодневно обучение

• 18 373
  • 225
  •   1
Отговори
# 165
  • София
ДАНС дири и по София, ама като гледам, градът си стои цял, че и още народ приижда! така че, какво общо има ДАНС в цялата работа?
А може и някой ден да се преместя там, кой знае, например като се пенсионирам. Хората имат здрава общност, почти нулева битова престъпност, всеки познава всеки - кое му е лошото? Градски деца, както и хора неразбиращи тамошния начин на мислене и живот, трудно биха се приспособили. Но също така не виждам защо да обиждаме хората, които за себе си добре си живеят и никому нищо не правят.

# 166
    Ако на човек му допада сектантски начин на живот не е лошо.

# 167
  • София
конкретно за Рибново, защо да е сетантски?  newsm78

# 168
Очаквам предложения държавата да уреди прлинудително изселване от Рибново и сродни на фамилиите с деца, понеже там не може и не следва вече да се живее.  Laughing
Повишаване качеството на образование в средищните училища би могло да се получи с едно такова изселване, оперативно подпомагано от ДАНС и също сродни. То ще гарантира понижаване нивото на алкохол в кръвта поне на шофьорите, понеже тяхната бройка по пътищата ще намалее.  Crazy

# 169

Ами заради това ,което и ти си написала - хората живеят в затворена общност със силни архаични религиозно-нравствени принципи и традиции и смятат отговарящите на съвременността такива за заплашителни за устоите не техния начин на живот. Но понеже сме свободна държава, никой разбира се не ги принуждава насила на тия принципи , а самата им общност ги самовъзпроизвежда, което макар и типично сектанстско, хем не пречи на никого - аз на вярвам в заплахите за ислямско там каквото беше, и освен това и те си напускат когато си искат - кеф ти да идеш да учиш в Благоевград или София и не се връщаш въобще.
  Аз съм ходила, много е красиво. Бяхме с една репортерка, която непрекъснато се опитваше да ги убеждава че са подтиснати, а те и се чудеха на акъла.

# 170
  • Западен парк
Рибново не е ли етнографски резерват? Или нещо подобно, имаше много хубав филм на БНТ преди 15-тина години.

# 171
  сигурно е, но ние ходихме заради един некропол.

# 172
  • София

Ами заради това ,което и ти си написала - хората живеят в затворена общност със силни архаични религиозно-нравствени принципи и традиции и смятат отговарящите на съвременността такива за заплашителни за устоите не техния начин на живот. Но понеже сме свободна държава, никой разбира се не ги принуждава насила на тия принципи , а самата им общност ги самовъзпроизвежда, което макар и типично сектанстско, хем не пречи на никого - аз на вярвам в заплахите за ислямско там каквото беше, и освен това и те си напускат когато си искат - кеф ти да идеш да учиш в Благоевград или София и не се връщаш въобще.
  Аз съм ходила, много е красиво. Бяхме с една репортерка, която непрекъснато се опитваше да ги убеждава че са подтиснати, а те и се чудеха на акъла.

защо да са архаични? Напълно редовни са си! При тях не става нищо по-различно от това, което става във всяка друга култура - изграждане и възпроизводство и запазване на обичаи.

# 173
защо да са архаични? Напълно редовни са си! При тях не става нищо по-различно от това, което става във всяка друга култура - изграждане и възпроизводство и запазване на обичаи.

Радикалния ислямизъм към кои точно обичаи спада? И кои други култури го проповядват?

# 174
  • София
това дали има или няма радикален ислямизъм, няма как да го знаем нито ти, нито аз.

# 175
  Ами, радикален ислямизъм - чушки. Просто са замръзнали във времето в което баба ми смяташе че е срамотно мъж да ти види коленете. Това по-старите де, другите са си относително наред.
   Според медиите има и някакви вманиачени мюсюлмански проповедници, но от птичи поглед не се забелязва, ние бяхме само за две вечери и говорихме със съвсем обикновени хора.

# 176
  • 221B Baker Street
Цитат
Радикалния ислямизъм към кои точно обичаи спада? И кои други култури го проповядват?

Ама глупости на търкалета Peace
Прочети какво казва един разумен и интелигентен човек,който се занимава с това цял живот...
http://silnikol.blogspot.com/2009/03/blog-post_22.html

# 177
Цитат
Ама глупости на търкалета Peace

Ама вярвай, че са глупости, к'во ми дреме на мен.
Спирам по тая тема, че няма нищо общо с образованието.

# 178
  • Кори Селести
Моля, не отклолявайте темата за евентуалното целодневно обучение към радикалният ислямизъм.
Благодаря предварително за проявеното разбиране.

# 179
Защо говорите в бъдеще време за този проект? Той е в сила от нова година, а 4000 възпитатели, които щели да се назначат са същите, които са работили и в предходните години, но от тази година работят по въпросния проект. Хубавото на целодневното обучение е това, че децата, които иначе биха стояли сами в къщи ще бъдат в училище, където ще си подготвят уроците, ще им се обясни това, което не са разбрали в клас, ще са нахранени, ще бъдат на топло. България не е София. В много семейства се отопляват през зимата с твътдо гориво. Нали не си представяте, че едно дете в първи клас ще се прибере на обяд, ще си запали печката, ще включи котлона или фурната да си сгрее храната и ще седне веднага след това да учи.

Общи условия

Активация на акаунт