Отговори
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА.

ЧАСТ 54

[Изображението е взето от тук.]

Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

# 1
№ 1

пп. пробвай да го оставиш за повечко дни (във фризера). нищо му няма. а на вкус става още по-добро  Laughing

# 2
  • Бургас
Хайде и аз Sunglasses
За тестото - моя колежка си държи в хладилника тесто по 4-5 дни и казва, че нищо му няма.
Аз прибирам във фризера, държала съм и по месец тесто във фризера. В хладилник - най- много за една нощ съм оставяла.

# 3
и аз в хладилник за 24ч., но по простата причина, че повече не се задържа у нас   Laughing

Маме   bouquet

# 4
Благодаря за темата   bouquet

Знам, че се коментира напоследък, но аз така и не разбрах - всяко тесто ли може да се замразява, и на какъв етап? Защото има такива, които втасват веднъж, предполагам, че те се замразяват, преди въобще да втасат. Ами тези, които трябва да втасат два пъти? И те ли така? Ще извинявате за глупавите въпроси.  Blush

# 5
Благодаря ви много за отговорите  bouquet.Стои в хладилника от онзи ден и не се чудех дали да го изхвърля,но вече е във фурната на хлебчета пък да видим дали ще стане нещо:)
Благодаря ви още веднъж!

# 6
  • Варна
Благодаря за темата!  bouquet

Ще си повторя въпроса от миналата: мярнах из форума палачинково тесто печено във фурната във формички за мъфини. Сега обаче не откривам подробности. Може ли линкче за помощ? 
Благодаря!

# 7
# 8
# 9
# 10
  • софия
Как да направя хубави пресни картофки - хрупкави и златисти отвън и изпържени от вътре ? Измила съм ги и по-едрите ги нарязах на половинки.
Мразя да пържа и го правя веднъж на високосна. Всеки път, когато опитам да правя пресни картофи, те се залепват за дъното на тенджерата, разкашкват и това е. Не става и не става. Какво трябва да направя, за да станат добре - на каква Т/степен да пържа (със стъклокерамичен плот сме и най-високата степен е 9), трябва ли преди това да ги подваря, повече/по-малко мазнина?

# 11
Благодаря за темата!  bouquet

Ще си повторя въпроса от миналата: мярнах из форума палачинково тесто печено във фурната във формички за мъфини. Сега обаче не откривам подробности. Може ли линкче за помощ? 
Благодаря!

ето ги, на Селма са http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg21453562#msg21453562

# 12
  • 1st floor
Влизам с издънка!  Embarassed Правя Добруджанки, но в по-голяма доза и май не си сметнах добре содата. На голяма кофичка кисело мляко /500 гр/ сложих към една и половина супени лъжици сода /равни/. Сега като пека, ми мирише не много приятно в кухнята. Но преди да хвърля останалото тесто, реших
да пробвам готовите на вкус - нищо различно не видях. Ще ни стане ли нещо, ако съм прекалила със содата?  newsm78 Да хвърлям тестото или да продължавам с печенето?

# 13
да пробвам готовите на вкус - нищо различно не видях. Ще ни стане ли нещо, ако съм прекалила със содата?  newsm78 Да хвърлям тестото или да продължавам с печенето?
ще ви стане - ще ви се увеличи апетита  Joy

# 14
  • Варна
За Бонго  Hug  Heart Eyes!
Пепчо, благодаря! Вече ги разбърках, но ще пробвам и на Селма.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт