Отговори
# 705
Имам консерва неподсладено кондензирано мляко - мога ли да го напаря карамелено  Embarassed? Искам да го използвам за крем за торта.

Млякото трябва да е подсладено,именно от захарта става на карамелен крем Peace
Иначе, неподсладено кондензирано мляко може да използваш в млечен крем за торта, като го разредиш с прясно мляко 1:1.

# 706
Сърце не трае  Mr. Green та го спретнах пак тоз покрив  Grinning С шарени бисквитки и с 500 маскарпоне и 150 дулсе де лече. Без захар и без масло. Да видим какво ще е този път  Simple Smile

Блонди, какво е дулсе де лече?

Моята алтернатива за покрива е обезсолена извара вместо сирене Филаделфия, 500 гр извара, и повече бисквити. Повече ми харесва така.

# 707
Дулсе де лече се прави от кондензирано подсладено мляко...както си е консервата се вари за около 3-4 часа и се получава карамелен крем! Peace

# 708
Ааха! Подсладено кондензирано сварено мляко. Даже съм го ползвала и го обичам  Laughing

Екита, Бонго 2007, мерси!

# 709
Ох, да ви кажа от няколко дни ми се яде паста Витоша.

Скрит текст:

Някой правил ли е това нещо в домашни условия?? И ако сподели рецепта, цена няма да има  Hug

# 710
Преди време бях попитала за черния ориз, не получих отговор, да попитам пак. Нормално ли е да оцветява храната? Моят черен ориз, като готвя, самият той някак избледнява, а цялата манджа става тъмна. И се чудя дали е оцветен и да купувам друг или това е нормално?

# 711
Не съм правила черен ориз,но съм чела че оцветява...примерно му добавят и бял,който става също тъмен,значи сигурно е нормално! Peace

# 712
Благодаря.

# 713
  • Ямбол
KaRoLa ,за Витоша,намерих това http://e-kulinari.com/index.php?area=1&p=recipe&id=3231

# 714
  • USA
И аз търся рецептата за "Витошки",които се продаваха в сладкарниците преди мнооого години,но не тази рецептата с бисквити-мисля,че беше с пандишпанени блатове!

# 715
Като казахте паста Витоша, аз пък се сетих за една супер любима паста Ани, пак триъгълна беше, ама май няма вече  Flutter

Пирамидката стана супер  Simple Smile

Мариета,

Скрит текст:
благодаря ти за милите думи  Heart Eyes Hug

# 716
  • софия
Като казахте паста Витоша, аз пък се сетих за една супер любима паста Ани, пак триъгълна беше, ама май няма вече  Flutter

Охххххх, тази паста Ани и аз все я мисля. Дори има хора, които ме объркват, казвайки, че триъгълните пасти са били само Витоша и не е имало Ани. Сигурна бях, че Ани не е била само в моята фантазия  chef

# 717
А, има, има, само че май чертите на блатчето и кремчето бяха хоризонтални  Simple Smile

Само тази картинка намерих в нета:

Скрит текст:

# 718
Аз търся Витоша с пандшпанени блатове...Това с бисквитите няма да има нищо общо с вкуса от едно време....

# 719
Е, как можахте с тия пасти рано сутрин  Crossing Arms. Точно кафето си пия и нямам нищо сладко. Всъщност имам едни чудни меденки, но съм ги направила за един рожден ден и само гледам и преглъщам  Sad.

Общи условия

Активация на акаунт