Пепел от рози по БТВ - 15

• 58 504
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
ЗДРАВЕЙТЕ , МОМИЧЕТА!

Марги, Ани, Дана, Ивка Hug Hug Hug

Влизам само за малко да ви кажа добър ден ,че днес имам работа колкото за целия китайски народ. Дадох си една петминутка  за отмора и  надникнах тук.

Марги, благодаря  за позитивните пожелания, точно в момента имах нужда да се усмихна, а благодарение на теб го сторих. Много хубав пост си написала.
За поздрава нямам думи просто, няма как да го чуя в момента , но тая песен си  я знам и вече си я тананикам. Положението ми се влошава явно...

Хубав ден пожелавам на всички!

До скоро!

# 76
# 77
Добър ден момичета  Hug . Денят навън е просто прекрасен топличко е и приятно въобще . Дръвчетат са пълни с плодове и животинките тичат наоколо . Прекрасно е !
Сладурки простете ми че тези дни съм толкова локонична но главата ми се запалила покрай КСК и шведския и на работа трябва да се ходи и всичките ми останали проблеми  просто се чувствам изтощена .

Ивка  Hug Добре дошла дано компанията ни ти е приятно и ще се радвам да се включваш с коментари .

Виждам че ще обсъждали Енгин и ролите му не съм запозната с творчеството му но като Керим го харесвам за другите роли не говоря защото няма да е коресктно

Колкото до снощния епизод много силен и изпълен на емоции епизод беше това обагрен с красиви и тъжни чувства .

Незнам как Хаджер повярва на думите на Мустафа след като толкова пъти я лъга и разиграва не би ли трябвало вече да му е научила номерата и да е разбрала що за човек е . Толкова е влюбена в него че повярва на всяка негова дума и бързо бързо забрави за принципите си  . Мисля че жена като Асу преживяла толкова много и особено заради професията си би трябвало да е научила що за стока са мъжете но явно е толкова силно влюбена че по скоро й се иска да вярва че това което казва Мустафа е вярно . Много ми е мъчно за нея защото  тази връзка я съсипва тя дава всичко ,унижава се и се връща защото иска да вярва на Мустафа  не я виня че обича ,виня я защото Мустафа отново я подлъга . Но по ми интересно как и Фахратин му повярва надявах се той да го спре и да върне Хаджер на земята но и той повярва или може би не му е повярвал но тогава защо въобще я пусна и все пак Хаджер е голям човек който взима решения сам не може Фахратин да я задължи да не тръгва . А за Мустафа щеше да е хубаво ако тези думи наистина излизаха от сърцето му но аз вече изгубих вяра в него ако думите му извираха от сърцето и душата тогава щеше да е чудесно .Незнам дали Мустафа обича Хаджер може би я обича но защо по дяволите съсипва всичко заради болните амбиции на Яшаран и техните опити да се измъкнат . Пълен идиот е вместо да бъде щастлив с Хаджер и да започнат животът си наново той лиже подметките на онези не му повярвах на хубавите думи мисля че обича Асу но повече обича себе си и парите .
А за Ердоан  незнам дори какво да кажа щял да си признае хаха да повярвах му да знаете .Нали знаете че човек в избик на гняв и още повече с алкохол говори всякакви неща . Недейте да го защитавате повече защото категорично ми се затвърди мнението че е изрод . особено след като започна да буйства до къщата им . Парцаливото момиче ? Съсипал си живота заради нея " На това парцаливо момиче живота и деството и всички мечти бяха жестоко изкоренени точно от Ердоан и онези двамчата .  Не го защитавайте защото аз лично се чувствам обидно парцаливото момиче що за отнешение и отворатително държание заслужава да изкние в затвора .Не неговият живот беше съсипан той сам взе хапчета и алкохол и сам реши да задоволи мъжкото си его с този грозен акт . Отвратена съм как така обвинява Фатмагюл че животът му е провелен той сам ис го провали никой не му е тикал хапчето в устата и да неговият живот не стрлува нищо такива като него не заслужават да се разхождат на свобода .
Разочарована съм от Мелетм попринцип я харесвам много но защо се отказва излиза че е свидетелствала от егоизъм и когато е видяла че Селим няма да влезе в затвора се отказва колко грозна постъпка .

За Керим и баща му направо съм изревала сигурно извор сълзи толкова троагателни бяха . особено баща му когато ги чакаше на летище и беше изгбул вяра че Керим ще дойде . Мисля че Керим беше искрен с баща си каза му много вярни но и изпълени с надежда думи . Тази празнина няма да бъде лесно запълена годините на разделение няма да бъдат лесон забравени но има надежда че могат отново да опитат .Керим е готов да даде втори шанс на баща си и е готов да запълни дупката на снимката защото тази дупка всъщност е в сърцето му . Ще вървят с бавни и леки крачки  и ще наваксат пропуснато време . Когато се прегърнаха видях и на двамата в очите сълзи тези на Фахратин бяха от радост че синът му ще го приеме а тези на Керим защото най накрая откри отново баща си и е готов да му даде втори шанс  . Беше наистина трогателна сцена и не само сцената между баща и син а и сцената когато Фахратин ес сбогува с Фатмагюл той не познава това момиче това добре но е готов да й помогне за всичко . Отново повери Керим на Мерием но този път го повери на нея знаейки че ще се видят скоро и че Керим няма да го игнорила а ще бъдат като истински баща и син .

Отделно от тези неща какво друго ми направи впачатление майката на Мустафа много грозно държание първо беше Фати сега и Асу тази жена наистина е изтъкна от предрасъдаци то бива бива ама тя прекалява Асу нещо не й е направила понечи да й целуне ръка и онази не й позволи и я унижи .
А Решат и Мюнир какво да каза за тях като лшеяди са се вкопчили в горката Леман и чакат да полудее толкова ми бяха противни когато се радваха че горката жена може да обявена за невменяема и да не свителства потив глезювчите им .Много жестоки хора и е най-жалкото че Кадир прояви разбиране към Леман а не й е близък а тези чийто й се пишат за приятели се радавт на сътоянието й .

Момичета до после днес бях до обяд на робта и сега зпочвам да да си пиша за урока по шведски защото учителката ми скоро ще дойде . Толкова съм благодарна на тази жена че ще пътува от София за да не ходя аз там . По-късно ще редактирм мнението си защото сега мъничко бързам !
До после момичета  Hug Hug Желая ви лек и прекрасен ден !

# 78
Ей,хора,изчезнали са ми картинките дето постнах..Sad - май нещо съм сбъркала,а? newsm78
Ако можете светнете ме какво може и какво не да се публикува   bouquet

# 79
Берен Саат и Кенан Доулу ще се женят на 14.07.12!

Çeşme'de evlenmeyi düşünen Kenan Doğulu ve oyuncu Beren Saat, nikah tarihini öne çekmek için kolları sıvadı

Çift, 14 Temmuz’da Kenan Doğulu’nun konseri için Çeşme’ye gelecek ve düğünü yapmayı düşündükleri otelleri de gezecek.

Beren Saat’in ısrarı üzerine Çeşme’de evlenmeyi düşünen Kenan Doğulu, şimdiden hazırlıklara başlıyor.

Ilıca Otel’de kral dairesinde kalacak olan sevgililer, rezervasyonlarını yaptırdı.

Düğün için çok hassas davranan çift, boş vakitlerini Çeşme’de hazırlıklar için geçirecek

# 80
Ивка, не се притеснявай. И на мен ми се  е случвало. Сайтовете , в които качваме снимките понякога блокират , но след няколко дни се оправят и снимките пак се  появават. Както се казва, повредата не е в твоя телевизор.

Ангелче, привет!  Hug
Радвам се, че си в добро настроение, лятото е страхотен сезон и предразполага към това. Пък и ние  сме привилегировани, защото си имаме нашето кътче за отмора.
Хубав ден ти пожелавам!

# 81
Ивка, не се притеснявай. И на мен ми се  е случвало. Сайтовете , в които качваме снимките понякога блокират , но след няколко дни се оправят и снимките пак се  появават. Както се казва, повредата не е в твоя телевизор.

*Дъга   bouquet  bouquet  bouquet

# 82
Ей преди 5 минутки ми свърши урока днес по изклюение свършвам по раничко защото учителката трябва да се върне в София по много важна работа . Та понеже няма какво да правя реших да порасъждавам и по останалите две точки по темата за Мелтем .

3. От ареста на Селим до смъртта на баща си.
Според мен тогава вече Мелтем напълно беше повярвала във вината на Селим и цялото разочарование й се струпа на главата . Искаше да си отмъщи и беше водена изцяло от личната обида а не от желанието да помогне на Фатмагюл . Даването на халката на Фатмагюл не беше чак толкова заради самата Фати а заради себе си знаеше че халката е важно доказателство и може да унищожи Селим .Не одобрявам решението й да седи далеч от всичко това някакси ми изглеждаше все едно е подхвърлила на Фати надежда и после ако нищо не стане вината няма да  нейна  . Но в край на сметка това си е нейн изобр и я разбирам след всички ПР-ри от журналистите по адрес на баща й е нормално да иска малко спокойствие . Мисля че до смъртта на баща си Мелтем искаше отмъщение искаше и да помогне на Фатма но не желаеше да се набърква по какъвто и да е повод в историята с делото .

4След смъртта на баща си до момента.
Мисля че след смъртта на баща си отново водена от личната загуба и обида Мелтем взе лешението да се бори открито с врага защо го направили ли ? Направи го заради загубата на баща си това мисля че преля чашата и защото се почуства жестоко от ужасните игри на Яшаран с една дума Мелтем искаше да отмъщи и за себе си и за баща си може би ако той не беше умрял тя никога нямаше да пожелае да бъде публично замесена в този случай . Вярвам че освен отмъщение иска да помогне и на Фати когато Мустафа опитваше да я разубеждава тя не подаде и остана вярна на себе си и на Фатмагюл . Но не ми харесва това че след като видя Селим няма да влезе в затвора отново пожела името й да остане скрито от медии някакси твърде лицемерно ми изглеждаше все пак Фатмагюл разчита на нея грозно ще е само защото от първият път Селим не е обявен за виновен да се отказва .

След малко продължавам и по останалите точки за епизода от Вторник а останалите най-вероятно утре .

# 83
Хайде и по въпросите за Вторнишкият епизод дано не ви отекчавам .

- развитие на делото
Този път всичко беше много по умерено Кадир е много добър адвокат успява да притисне Яшаран до стената с вярни и неоспорими факти и да ги изпоти . Много точно представи случая че родителите на онзи са били в чужбина и не са били на годежа . А Мюнир продължава да лъже и говори пълни глупости нищо съществено и вярно не каза . Държанието на Фати абеслютно достойно за адмирации казвала съм ви колко е трудно да гледаш хората причинили ти най-голямата болка в очите и всеки път да си спомняш онзи кошмар . Тя успяваше да ги гледа в очите без да свежда глава в погледа и се четяха едновремнно ненавист и нищета . Не успя да се повлие нито от онези двамата нито от лъжите на Мюнир и изтърпя дойстойно този ужас . Мисля че този път тя се разстрой но беше и силно обнадеждена защото видя че имат шанс следващият път да победят а и смяната на съдията новите доказателства доста променяха нещата . Може би ако беше предишният съдия случеят щеше да осъден в полза на Фатмагюл но новият няма как за толкова кратко време да навърже нещата и вземе справедливо решение .

По останалите теми по късно по нощите  Grinning . Желая ви приятен остатък от деня отивам малко да се разходя навън с кучето ми и после връщам да уча .

# 84
Здравейте!

Е, ама има дни които не ми се иска да свършват, всичко си върви леко и нормално, както трябва да е... Laughing
Сега остава и вечерта да е такава...спокойна и приятна. А тя ще е...ще си имаме епизод, компанията в темата ще е на лице... Hug

А вие как сте? Беше ли хубав и усмихнат денят ви? Hug

И хубава новина си имаме!!! newsm53

Берен Саат и Кенан Доулу ще се женят на 14.07.12!

Скрит текст:
Çeşme'de evlenmeyi düşünen Kenan Doğulu ve oyuncu Beren Saat, nikah tarihini öne çekmek için kolları sıvadı

Çift, 14 Temmuz’da Kenan Doğulu’nun konseri için Çeşme’ye gelecek ve düğünü yapmayı düşündükleri otelleri de gezecek.

Beren Saat’in ısrarı üzerine Çeşme’de evlenmeyi düşünen Kenan Doğulu, şimdiden hazırlıklara başlıyor.

Ilıca Otel’de kral dairesinde kalacak olan sevgililer, rezervasyonlarını yaptırdı.

Düğün için çok hassas davranan çift, boş vakitlerini Çeşme’de hazırlıklar için geçirecek

Детелинка,  Hug можем ли да вярваме, наистина ли е истина? newsm78 Joy
Ако е така...да са живи и здрави, дълъг и щастлив семеен живот за Берен и Кенан! married   loveuuu

Цитат
Положението ми се влошава явно...

Дъга,  Hug
Ако ще те успокоя, да знаеш...не си сама...  newsm78 Joy Peace

Ангелче,  Hug интересни неща си споделила за Мелтем. Peace
Аз още преговарям епизодите до момента на сватбата, ще видим какво ще ни покажат в епизода тази вечер, та се надявам да смогна да напиша и за Мелтем... newsm78

Цитат
дано не ви отекчавам

Ангелче, не ме оттекчава нито ред...много, ама много обичам да чета постове! Hug

И едно музикално предложение...песен от сериала ни... thumbsup Two Hearts

http://www.vbox7.com/play:f3742eff2a  Mazhar Alanson - Yandim - Изгорях

Приятно гледане на епизода и да сте на линия за коментари!  До по-късно! Момичета,  Hug  Kissing Heart lovekiss

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 19:22 от margita9

# 85

ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ!

# 86
Много се радвам,че въпреки гадният повод Керим и Фатмагюл останаха на саме.... Wink
Дано Ядигяр да промени показанията си в полза на истината Simple Smile

# 87
Здравейте отново!

Хубава серия, нали? Е, имаше и сцени в които бях така... smile3511 smile3514 но финала на епизода ми хареса...
много... newsm53

От къде ще го започваме в коментарите?  newsm78

Нещото, което не ми хареса  Naughty...беше поведението на нашите, по повод на медиите.  Crossing Arms
Така, сега...разбирам, че и те са много, даже прекалено агресивни, ама това е работата им, да задават въпроси, при това често неудобни въпроси.
Още повече, че Фатмагюл сама избра и реши да проговори пред тях. Трябваше да е подготвена и готова и за такъв развой на нещата. Т.е. да срещне и не дотам пълно разбиране и подкрепа, независимо, че казва истината.
И вместо да бягат и да се крият, Керим да нервничи, а Рахми да налита и на бой, трябваше някой, просто да спре, спокойно и да отговори на въпросите им.
Тук и Кадир ме изненада, поне той трябваше да реагира по-адекватно на проблема-"медии и журналисти" макар, че неговото поведение като цяло беше най-правилно, в сравнение с това на останалите.

В подобни случаи, колкото повече се избягват срещите с медиите, толкова повече се настървяват те и когато нямат отговорите на въпросите си, се пораждат съмненията, догадките, предположенията, а знаете приказката за сестрата нали? Rolling Eyes

Знам, че й е тежко на Фатмагюл, тежко е и на останалите от семейството, тази публичност тежи, боли, но няма как...трябва да извървят този път до истината си.

Тук всички подходиха с голяма доза наивитет, а не биваше, това им изигра лоша шега и ги натовари допълнително с напрежение.

# 88
Малко ме хвана яд на Муки,но все пак мога да и простя - простовата си е тя.
От друга страна не излъга - същото каза и в съда и това е самата истина.
Не бива обаче да бягат от медиите като дявол от тамян - хвърлили са ръкавицата,така,че трябва да са готови за всякакви реакции.. newsm78

# 89
Ехо, къде сте?

Да ви кажа , мисля да си сложа на вратата една табелка като тези в хотелите "Не ме безпокойте! " и да си я слагам на вратата" преди сериала. По принцип съм много гостоприемна , но напоследък колкото пъти се вредя да се прибера навреме да си гледам серийката и някой ми звъни на вратата. Ако не е на вратата е по телефона. И съответно изпускам най-интересното, не помня откога не съм гледала цяла серия. Май късно се сетих,че сериала сигурно ще го спират от другата седмица, ама за наесен сериозно ще се замисля.

Цитат
Положението ми се влошава явно...

Дъга,
Ако ще те успокоя, да знаеш...не си сама…
По-спокойна съм, Марги. Ама то не е само музиката, давам и други „дефекти”. Например като чета книги все в ума ми са нашите герои. Напоследък прочетох две страхотни книги на турската писателка Елиф Шафак - „Любов”  и „Чест”, които от няколко месеца чакаха ред , но покрай сериала все не стигах до тях. Може би защото и тематиката им е такава, но четейки, някои неща все ги слагах в „устата” на Керим или Фатмагюл… Така е и като чета стихове, дори такива,които знам наизуст. Луда работа….

Ето някои любими откъси  от 40-те  правила на Любовта.
Ще ги сложа в спойлер, ако на някой му е интересно може да ги прочете.

Скрит текст:
Търпението не означава да стискаш зъби и да не правиш нищо. То означава да си достатъчно прозорлив, за да се довериш на крайния резултат от процеса. Какво означава търпението? То означава да гледаш бодлите и да виждаш розата, да гледаш нощта и да виждаш зората. Нетърпението означава да си толкова късоглед, че да не виждаш резултата. Който обича Бог, остава търпелив, понеже знае, че се иска време непълната луна да стане пълна.

Не се плаши къде ще те отведе пътят. Вместо това се съсредоточи върху първата стъпка. Това е най-трудната част и именно за нея носиш отговорност. Веднъж направиш ли първата стъпка, нека всичко следва естествения си ход, а останалото ще се нареди само. Не се носи по течението. Самият ти бъди течение.

Постарай се да не се съпротивляваш на промените, които изникват по пътя ти. Вместо това остави живота да живее чрез теб. И не се плаши, че животът ти се преобръща с главата надолу. Откъде знаеш, че онова, с което си свикнал, е по-добре от нещата, които ще дойдат?

Търсенето на Любов ни променя. Който е тръгнал да търси Любов, съзрява по пътя. В мига, когато тръгнеш да търсиш Любовта, започваш да се променяш отвътре навън.

Ако искаш да укрепиш вярата си, трябва да омекнеш в сърцето си. За да бъде вярата ти твърда като скала, сърцето ти трябва да е меко като перце. Заради болест, злополука, загуба или уплаха,
по един или друг начин всички ние се изправяме пред неща, които ни учат как да станем по-малко себични и предубедени и по-състрадателни и великодушни. Въпреки това някои от нас усвояват урока и успяват да станат по-меки, докато други накрая стават по-непреклонни и от преди. Единственият начин да се доближиш до Истината е да разшириш сърцето си, така че то да обхване всичко човешко и в него пак да остане място за Любовта.

Животът без любов не е живот! Не се питай, към каква любов да се стремиш - духовна или материална, божествена или земна, източна или западна... Започнеш ли да делиш нещата, възниква ново и ново делене. Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е. Любовта е жива вода. А влюбеният е душа от огън! Светът се върти по друг начин, когато ОГЪНЯТ обикне ВОДАТА. 
Из книгата "Любов"
Автор - Елиф Шафак

За днешната серия и за поведението на нашите хора спрямо журналистите съм със смесени чувства. Не знам какво е да си подложен на такъв натиск, сигурно напрежението е ужасно.
Но също не съм сигурна как би прозвучало и как би се приело всякакъв вид обяснение, независимо как е поднесено. Тези журналисти, на които Решат умело хвърли въдичката  бяха като хиени, готови на всяка цена да търсят сензация и интрига. Те не търсеха истината.Това личеше от начина , по който подходиха, от въпросите  и обвиненията, които отправяха към Фатмагюл , Керим , Мукадес и другите.

Марги, права си , че когато реши да говори пред медиите Фатмагюл трябваше да е подготвена за това, което последва, но напрежението беше голямо и нервите й не издържаха на поредната несправедливост , на която стана жертва.
Мен пък ме възмути работодателя на Керим, как го уволни. Аман от това какво ще кажат хората. Тези хора собствено мнение нямат ли, живеят съобразно очакванията на другите. Това ми се струва първосигнално и незряло.

Но всяко зло е за добро. Благодарение на този проблем Керим и Фатма ще останат за малко сами. Ще се махнат от тази пълна с хора къща , където Мукадес дебне зад всеки ъгъл да не изпусне някоя дума, поглед, докосване или въздишка. Тая жена направо се е сляла с мебелировката. Не знам как сега ще ги остави без контрол, няма да се учудя, ако подаде глава от някой куфар.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 22:09 от * Дъга

Общи условия

Активация на акаунт