Пълен глад

• 149 617
  • 460
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Цитат
Не мога да повервам, че все още има хора, които броят калории. Не знаеш ли, че от калория до калория има огромна разлика?
И на мен ще ми е интересно да разбера разликата. Ако може да ми обясниш и защо по-малко калории дошли предимно от протеини са по-вредни от повече калории дошли от въглехидрати и захари?

Интересно, защо никой не препоръчва захранване с колбас след 10-дневен глад? Сигурно, защото вместо да се прочистиш, е много вероятно да предизвикаш белтъчно натравяне. Калориите и другите вещества в плодовете и зеленчуците (ензими, витамини, фибри) съдействат за изхвърлянето на отровите от организма и дори ускоряват отслабването. Животинските храни, колкото и ниско-калорични да са, водят до интоксикация.

# 361
  • в колонките

Калориите и другите вещества в плодовете и зеленчуците (ензими, витамини, фибри) съдействат за изхвърлянето на отровите от организма и дори ускоряват отслабването. Животинските храни, колкото и ниско-калорични да са, водят до интоксикация.

Сигурна ли си в написаното си,     ooooh!

# 362
  • София
Сигурна е сигурно  Laughing

# 363
  • София

Калориите и другите вещества в плодовете и зеленчуците (ензими, витамини, фибри) съдействат за изхвърлянето на отровите от организма и дори ускоряват отслабването. Животинските храни, колкото и ниско-калорични да са, водят до интоксикация.

Сигурна ли си в написаното си,     ooooh!

Сигурна съм, да.  Simple Smile И това, което съм написала се е отнася за захранване след пълен глад и е във връзка с първата част от поста ми, който не си цитирала. Но, който иска може да продължи да се захранва с месо и колбаси, понеже били по-малко калорични.

# 364
  • Балчик
Имам претенции, защото луканката ми съдържа 260 ккал и никакви въглехидрати,

Не знаеш ли, че от калория до калория има огромна разлика?

Ей тук е истината. Най-добре, Stillness, започни с литература по въпросите на храненето, а след това с гладуванията и отслабването. Грешна ти е аритметиката. После се, чуди защо не отслабваш.

Щом си гласувала по принуда, организмът е бил в стрес.Стресът, както вероятно знаеш действа различно на хората.

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 22:18 от Джемма

# 365
Белтъчно отравяне може да се получи от консумирането само на протеини без почти никакви мазнини или въглехидрати. Ако няма въглехидрати, но се увеличат мазнините, то подобно отравяне няма да настъпи. Както бях написала, в 50 г. луканков салам има 13 гр. протеини и 21 гр. мазнини, следователно няма как да настъпи отравяне.
Друг е въпросът, че подобно отравяне настъпва от количеството. За да се стигне до протеиново отравяне, протеините трябва да са 7 пъти повече от мазнините+въглехидратите.  Може би си чела, че д-р Стефансон, който е провеждал експеримент в тази насока, се е хранил с 800 гр. месо на ден и когато е включил в менюто и мазнини, признаците на отравяне са изчезнали.

Друг е въпроса, че отново не четеш - писах, че захранването ми основно беше беше със зеленчуци и зеленчукови сокове. Вместо плодове обаче, включих мазнини и протеини, за да удължа кетозата и направо от глад да мина към ВМ НВД. В дните, в които ядях мазнини и протеини, не ядях зеленчуци, чак след захранването ги смесих. Не съм се захранила от първия ден с луканка или яйца. Внесох ги чак след 3-4 дни захранване със зеленчуци.

Аз пък имам наблюдения, че доста хора не отслабват или задържат кг. като консумират плодове. Чак когато махнат плодовете от диетата си, започват да свалят кг. и см. Плодовете не се препоръчват в нисковъглехидратни и кетонни диети или ако в някоя подобна диета присъстват, то са силно ограничени.

Джемма, аз вече не се чудя защо не отслабвам, защото отслабвам. Но не с диета, глад, захранване, които са шок за организма и свалените кг. са предимно вода, а когато са повече се губи и мускулна маса, а с хранителен режим и спорт. Но не съм съгласна, че ми е грешна аритметиката. Някак си не можеш да ме убедиш, че 260 ккал и 0 гр. въглехидрати е повече от 581 ккал и 138 гр. въглехидрати. Дай ми разумни аргументи, за да ти повярвам.  Peace

# 366
  • София

Но не съм съгласна, че ми е грешна аритметиката. Някак си не можеш да ме убедиш, че 260 ккал и 0 гр. въглехидрати е повече от 581 ккал и 138 гр. въглехидрати. Дай ми разумни аргументи, за да ти повярвам.  Peace

Не е повече, но е по-вредно. Салами изобщо не трябва да се консумират, дори и при ВМ НВХ.

# 367
  • Балчик
Има достатъчно литература по въпросите за хранененто и обмяната на веществата, ако искаш ще намериш.

Щом не можеш да гладуваш, изобщо не се хващай на това хоро.  Радвам се, че си намерила добър режим, това е твоят начин. Peace Но да твърдиш, че нищо лошо няма в това да се захранваш с торта и луканка след 9 дневно гладуване  е пълен абсурд

# 368
Но да твърдиш, че нищо лошо няма в това да се захранваш с торта и луканка след 9 дневно гладуване  е пълен абсурд

Как ви отърва да виждате все каквото искате. Simple Smile 
За да не се повтарям:
Цитат
...захранването ми основно беше беше със зеленчуци и зеленчукови сокове...

# 369
  • в колонките
  Ще е много добре да спрете да пишете глупости и да пишете по дадената тема. Какво означава ,че от калория до калория има разлика,  ooooh!. Я прочетете из нета - има толкова инфо за калориите.  И какво ще рече   " Калориите и другите вещества в плодовете и зеленчуците (ензими, витамини, фибри) съдействат за изхвърлянето на отровите от организма и дори ускоряват отслабването. Животинските храни, колкото и ниско-калорични да са, водят до интоксикация." За какви отрови пишете,  ooooh!. Или напишете нещо смислено, или спрете да спамите темата. Аз си правя водни дни и се чувствам прекрасно, но сега съм във ваканция и нямам това желание, на по-късен етап със сигурност ще го направя. И да кажа на съфорумката, дето се съмнява в калориите, че аз по този начин свалих 36 кг. за 4 месеца преди много години, килограмите е до днес ги задържам, за това НЕ ПИШЕТЕ  глупости. И без повече спам, моля,  Peace

# 370
  • София
   И какво ще рече   " Калориите и другите вещества в плодовете и зеленчуците (ензими, витамини, фибри) съдействат за изхвърлянето на отровите от организма и дори ускоряват отслабването.

Ще рече, че ако Стилнес беше изкарала 9 дни на диня, а не на 3 подсладени кафета, нямаше да отслабне с 2, а поне с 4-5 кг. И нямаше да ги качи отново за 2 дни с торта и салам.

И да кажа на съфорумката, дето се съмнява в калориите, че аз по този начин свалих 36 кг. за 4 месеца

Аз ако бях свалила 36 кг за 4 месеца, изобщо нямаше да го афиширам. Не е за хвалба.

# 371
  • в колонките

Аз ако бях свалила 36 кг за 4 месеца, изобщо нямаше да го афиширам. Не е за хвалба.

Напротив, за хвалба е. Защото множко са тези, които обикалят из диетите и си ходят гладни и дебели и... безплодни,  Peace. Аз като диабетик много постигнах с това и за мен си е постижение,  Peace

# 372
  • Sofia
Защо да не се хвали,задържала ги е при това,не ги е възстановила...

Сивила,моля сподели за начина по който си се отървала от кг-те и как ги задържа,може на ЛС да ми пишеш  Hug

# 373
  • в колонките
     Doli , ако можеш изкарай няколко дни на вода, е, може и по някое кафе да изпиеш, но без захар. Laughing. След това иди в темата за броене на калориите - там всички са много любезни и ще ти помогнат. Гледай за денят да не хапваш повече от 1400-1500 килокалории. Колкото повече плод ядеш = толкова по-гладна ще ходиш. Аз ям плод, но в късният следобед, през денят не ям, защото така съм свикнала. Успех ти желая,   bouquet

# 374
  • Sofia
Благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт