Това започва да става хронично - педиатрите и кърменето

• 6 356
  • 78
  •   1
Отговори
# 15
Хубаво е да си изслушаш педиатъра какви препоръки дава, но и да се поинтересуваш дали е правилен съвета. Нашето педи, ми беше казала да взема едно адаптирано мляко и да дохранвам, защото бебо за една седмица беше върнал 50гр, защото слушах препоръките на всички доктори да не държа бебето на гърда повече от 10-15мин., а същевременно аз изхвърлях по 150мл след всяко кърмене! Добре, че не я послушах, защото ако бях едва ли сега щяхме да се кърмим. На последната консултация й казах, че съм захранила преди 20 дена и тя вика да започвам да давам жълтък! Питах не е ли рано, но според нея се започва доста по-рано, но аз съм била закъсняла със захранването. След това каза на обяд да си давам пюрето, след обяд каша и да останат 3 млечни хранения! И спомена, че може до септември да отбия детето!!!  Rolling Eyes И лошото не е само това, че педиатрите ни дават лоши съвети, а и като цяло всичките ни доктори. Още в родилното трябва да запознаят жената с ползите от кърменето, да го насърчават и да помогнат на младата майка да си закърми правилно детето. Добре, че бях чела някой неща за кърменето и успях да се справя, че ако разчитах на помощ от персонала в родилното едва ли щях да кърмя изобщо.

# 16
Чудя се как ви откриха топлата вода. И защо не се замислите малко.
Чудя се как  сте живи, като сме нанесли  такъв удар на стомахчетата ви.

А аз се чудя, ти защо не се замислиш малко и не вземеш да прочетеш newsm78
То няма тема, в която да не си "на въпреки" относно хранене и захранване ooooh!

# 17
Много добре съм информирана, но сте ми смешни в крайностите си. Ама нейсе, давайте.  Кога ли ще дойде от Америка и модата да не се къпят бебетата.  Защото там отглеждат едно здраво поколение...

# 18
И кои са крайностите, с които толкова много те разсмиваме?

# 19
  • На топло...
Eдно си баба знае, едно си бае Whistling.
А твойта прабаба са я къпали по 15 пъти на ден Grinning. "Модата" не е от Америка и нейното страхотно поколение, отгледано между другото по твоя "естествен" (разбирай естеството на обществото експериментател) стандарт. Но темата тук изобщо не е за това.

# 20
  • София
Чудя се как  сте живи, като сме нанесли  такъв удар на стомахчетата ви.

Живи сме, защото майките на някои от нас са ни кърмили повечко, въпреки съветите на тогавашните докторя. А и някои от нас, до последно са плюели витаминозното сокче, давано още на 40 ден след раждането и са се успокоявали само след кърмене Laughing

Аз пък се чудя, едно време как не сте могли да съобразите, че гърдите на жените са създадени от природата за кърмене. Следователно, най естественото нещо на света е майката да си кърми бебето, когато ТО пожелае, а не когато педиатърът му реши.
Да те питам, ако ти се случи да огладнееш през нощта, какво ще направиш? Ставаш и пиеш една вода или си хапваш нещо и си лягаш?  Wink

Друго също се питам, като не искаш да приемеш някои съвременни неща, защо ползваш Интернет и пишеш по форуми, а не си седиш на пейката пред вас с наборите си и да обсъждате колко прости сме това младите.  hahaha  Нали знаеш, че стоенето  дълго време пред монитор е вредно Mr. Green

Да не е спам - нашият педиатър подкрепя кърменето и го насърчава. Не съм я чула да предлага адаптирано мляко, освен ако това не се налага.

# 21
Аз не мога да разбера какви глупости си въобразявате, при положение, че едно време нямаше АМ. Та нямаше особени алтернативи на кърменето.
И, да, събираме се с моите набори и доста се смеем. Но всяко младо поколение открива топлата вода.

# 22
Аз не мога да разбера какви глупости си въобразявате, при положение, че едно време нямаше АМ. Та нямаше особени алтернативи на кърменето.

Никакви глупости не си "въобразяваме"-фактите от вашето време са:хранене с подсладено айрянче + скоростно захранване..нали? Имахте да изпълнявате петилетки, и беше мн важно бързо да се връщате към трудовия процес и възхода на партията Crazy

# 23
Е, ти по-добре знаеш.

# 24
Чудя се как  сте живи, като сме нанесли  такъв удар на стомахчетата ви.
E, бебетата са издържливи създания. Но не бива да разчитаме прекалено на това и да злоупотребяваме Simple Smile

# 25
А, моля ти се, щом издържат и без вода.  Ти представяш ли си да ти се пие вода, пък да ти тикат кола.

# 26
А, моля ти се, щом издържат и без вода.  Ти представяш ли си да ти се пие вода, пък да ти тикат кола.

И представяш ли си-даваш им вода, пък те я плюят-искат си "колата" #Crazy

# 27
  • На топло...
Сега разбирам, Трещи, как едно време кърменето е било, ах, без алтернатива, та всички тук дето пишем сме големи бозайници Crazy.
Аз съм кърмена 3 месеца, щото на майка ми са ѝ давали съветите за подсладената водичка с лъжичка (че и такива шишенца имахте, помниш ли?, играла съм си с тях), киселото млекце със сокче, кърмене на три часа, сакън не повече от 15 минути и само на едната гърда, нощем стомахчето да си почивало и сие великоумотворенията на соца. Со кротце и со благо съм научила алтернативното лесно на кърмата, а на майка ми много бързо е пресъхнало млякото, въпреки че жената се е мъчила да се цеди до петия месец. Ей тва е била алтернативата за вас, строители на светлия комунизъм Grinning, дошла от СССР, а не от бабите ви...
Тотално се оплете вече ooooh!, един ред не си прочела, иначе щеше да си мълчиш, а не да ръсиш глупост след глупост (като тая последната за водата, разбира се Crazy).
На твое място щеше да ме е срам да се бутам тука да пиша, щото има едно нещо добро, което сме научили от вас и което сте наследили от вашите родители, и то е любознанието - когато имаш въпроси, да питаш книгите и достоверните източници. Обаче явно с възрастта човек забравя как е възпитавал и смята, че новото поколение за нищо не става, въпреки че той самият активно е участвал в израстването му Peace.

# 28
Това, което описваш е съвсем точно по книгата на д-р Спок.  Прочела съм много неща, но когато чета, мисля, за разлика от вас, които поглъщате всичко, без да го смелите.

# 29
И двете страни сте за бой, съвсем непедагогически Simple Smile

Хайде това да си остане форум за информация и взаимопомощ, за другото има клюкарник и ДиС.

Общи условия

Активация на акаунт