Октомврийското дете на морето дупе ще пече!

• 40 972
  • 712
  •   1
Отговори
# 150
Марс, колко е висока Ая? Браво за спагетите, явно ще е по лютото девойката Laughing

# 151
  • Нейде из лудите гори...
Преди седмица беше 65  Wink

# 152
  • Куциндрел
Добро утро.
Смуси, честито за мерките. Щом на Миа й се услажда сама да яде, нека така си хапва. Много са сладки как се мажат с храна.

Ние днес поспахме до 7:30, сега се чувствам по-добре от вчера. Младежа не е правил игрив маратон призори, само се въртеше и сукваше. Много ми се иска и аз да дам царевица на Йоан, ама все още няма нито един зъб. Вече неговото зъбоникнене стана епохално. Чудя се до годинката колко зъба ще има. Rolling Eyes
Петкова, дано Дани днес е по-добре. За температуро-понижаващите нашата докторка каза - до към 38 Парацетамол, до 39 Нурофен, а след това се дава течен аналгин. Течният аналгин се дава колкото е кила толкова капки и свалял бързо много високите температури.

Лек ден желая на всички. Hug

# 153
Добро утро Hug

Сеса, тя и Миа и няма зъби, но си яде без проблеми всичко. Има ли други беззъби усмивки все още?

Стискайте палци, че отиваме на важен преглед и после ще се отчитам.

# 154
  • Пловдив
Добро утро и от нас!

Ще се постарая да съм по-редовна.. поне сутрините.

Петкова, за темп над 39 най-ефикасни са свещички. Свалят бързо и няма шанс детето да повърне приетят антиперитик.

Смуси, стискам палци.

Съни, кога ще ходите в Китен. Че ние сме се засилили към х-л Каменец, но чак в края на август, когато ще е по-спокойно откъм туристи.

Марс, Иво все по-малко иска дас еди в жабата... омръзна му. Но го слагам, когато искам да свърша нещо.

# 155
  • Варна
Добро утро.  Laughing
За първи път откакто съм родила станах в 8.50ч. При това не ме будеха мнооого през нощта и може да се каже, че се наспах. Т нямаме (да не ме чуе дявола, пу-пу).
Ceca как течен аналгин? Откъде не знам, ама ми е останало в съзнанието, че е опасен за бебета.  newsm78 А за Т до 38 нали уж няма нужда да се дава нищо?  Thinking За зъбите - ще имате, не бой се - никой не е останал без зъби.  Mr. Green И ние нямаме още. Всъщност днес не съм проверявала, може и да е пробил, но в момента дума да не става да припаря в устата му.  Crazy
_Пепи_ предния път като вдигаще Т давах свещички и факт, че наистина действат бързо. Нооо дано не се налага никому.  Praynig
MarsssikA ммм спагетки викаш и какво като професионалистка си хапва. Душица сладка.  Heart Eyes

# 156
CVM, ама си за бой, нали се сещаш Naughty аз един месец чаках, ти пк два ooooh! дано всичко е наред при теб, че днес, докато ми слагаха едната венозна инжекция, влезна гин. при акушерката да и съобщи за "онова момиче със серията спонтанни аборти", че накрая и открили някакъв вирус, засягащ мозъка, лаймска болест и инфекциозна мононуклеоза Shocked сега не върви да кажа, че не искам да плаша никой тук, ама имаме нужда от стряскане, понеже докато не опре ножа до кокала, търпим  ooooh!

Смуси, добре е кчила Миа, не като Юлето,която вчера удари 600 грама нагоре Shocked чупи кантарчето направо-дали не трябва да се замисля newsm78 много обича да яде това дете. на дължина е поникнала с 0,5 см Crazy добре де, вчера я мерихме 30 минути след обяда и, та може и да и приспадна 200 гр. Mr. Green

днес я записах на частна кухня. хареса и много,ама десертът много сладък, чак лепне Sick беше каша с ябълки и банани и си личи, че са плодове, а не сокове. ще му сложа лъжиа-две кис. мляко или ще спра да го поръчвам Thinking

Юлето продължава да търси да суче. чуди се на празната гърда,ама не отказва. много ми намаля кърмата: по 20-50 мл. изцеждам. ММ вика,че сега е моментът за отбиване, понеже ако я закърмя после пак, ще отиде до 2-годишна като кака си Mr. Green

# 157
  • Куциндрел
Ceca как течен аналгин? Откъде не знам, ама ми е останало в съзнанието, че е опасен за бебета.  newsm78 А за Т до 38 нали уж няма нужда да се дава нищо?  Thinking
Така ни каза педиатърката. За температури над 39.5 течен аналгин. Опасността при много високи темп. е гърч, а течния аналгин бързо свалял Т в допустими стойности.

# 158
  • София
Здравейте, момичета!
От цял месец сме извън София - без никакъв нет Laughing
Ходихме на море, на планина- обиколихме три села с роднини жадни за усмивката на Нели. Беше чудесна глътка въздух извън мръсна София.
Още не съм ви чела и няма как да се включа в каквито и да било теми само да кажа че колажа е супер.

# 159
Преди малко се върнах от плаж с Нуриии   grinning039, сега тъпча трета чушка с ориз и омазвам клавиатурата  Mr. Green Ако не я омажа достатъчно, съм си нарязала тука доматки,  с тях може и монитора да успея да напръскам.  Mr. Green

Съни, много обичам такава супа, аз с олио я правя и без сирене, ама на Стела ще пробвам по твоята рецепта. А ти защо се притесняваш дали Али ще обича плодове, не съм  те чела да се оплачеш, че не харесва нещо. Али върви ли вече?

Звездичке, разплака ме твоята Зори, дано все така има кой да чуе и да откликне на молитвите й. Иначе викаш и твоят мъж е дЕвак  Mr. Green Аз за такива гъбички за пръв път чувам, от какво се получават? Бързо да ти минават  Hug

Ивета, дано попаднете на добър специалист и дано най-вече не е нищо сериозно  Praynig

Петкова, браво на Даниел, че сам се е справил с температурата. Какви са тези бебешки кюфтенца? По нужди викаш не ходиш  Mr. Green

свм, браво на Дарето. Стискам ти палци да не е нещо сериозно и при теб.

А има ли вече ходещо самостоятелно бебе?

Хариела, много ти благодаря за комплиментите. Аз въобще не се харесвам на снимките, те трябваше да се състоят предишния ден и аз се бях нагиздила с една рокля, ама заваля и за следващия вече нещо не бях на кеф, дори едва успях да отида навреме. Но ми стана много хубаво като те прочетох, защото знам ти самата как изглеждаш и сигурно имаш висок критерий  Flutter

Марси, сутрешно сме в морската, всъщност от 11 до 1-2, зависи дали аз ще взема Ники или ще чакам да дойде с децата в Морската. Днес не бяхме, де, ама в понеделник се надявам да сме там. Много късно успявам да го заведа, ама с две деца и от село  Crazy Значи Ая е фенка на ред хот чили пепърс  Mr. Green Опасна е тази Ая  Heart Eyes

Анбибиан, аз и от зелени и от червени чушки получавам газове, така че е възможно.

Сийн,ти с този Балкан направо си ни заряза тука в жегата нас Crossing ArmsЧакам вече редовни включвания PeaceИ снимки на Благовест за компенсация Wink Mr. Green

Точно така Mr. Green И да излизате от серията. Аз все ще ти пиша, че колажа е станал страхотен   bouquet Аз си предложих помощта, а пък никаква ме нямаше  Embarassed

Пепи, и вие да се оправяте бързо.

нннн, ще пробвам идеята с царевицата   bouquet Той Ники едва си хапва така от кочан, постоянно мрънка, че му се цапат ръцете. Не знам защо е такава госпожичка  Mr. Green Винаги съм го оставяла да се омацва с всичко като малък и той много се кефеше, а пък сега дори палачинката иска да му държа, щото щял да се изцапа  Tired

Смуси, стискам палци и аз.

И да ви похваля Косара, тя си е съвсем самостоятелно дете, пълзи, изправя се на чадъра, влиза, излиза от басейна - съвсем сама, аз бях ей така  Shocked

Айде, ставам, хапнах, дори и кафенце пийнах, сега ако се настроя и за чистене  Confused

# 160
  • Пловдив
Здравейте,момичета  Hug
И ние се записваме в клуба на болните  Tired Не стига кашлицата,ами вече и сополи имаме  ooooh! Прибрахме се,за да отидем на лекар...Слава Богу гърдите са чисти и сме само със сиропче и капки за нос  Rolling Eyes
Ох,това ми е първото разболяване на Благовест и много ми е гадно за моето мъниче  Sad Как се мъчи само с това запушено носле,не може и да суче,на всичко отгоре и зъб му никне и картинката е просто...  ooooh!
Ама стига съм се оплаквала и съм ви занимавала...
Пепи, айде свършвайте го вече тоз ремонт и ви чакаме  Hug
Смуси,стискам палци  Praynig
В последно време на Благовест любима му стана манджата домати с ориз  Mr. Green Сега мисля и чушка да му давам,ама все още не знам в каква комбинаци...  Rolling Eyes

П.П
Зелда,писала си тамън преди мен  Mr. Green Ти нали каза,че отговаряш,ако някой има претенции този път,ама то виж,даже не смее никой да се обади,така,че чудесно си свърши и твоята работа  Mr. Green  Hug
 :hug
Петкова,сподели ги тез кюфренца,плс  Hug

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 15:46 от Seengirl

# 161
  • Sofia
Момичета, ние отиваме за една седмица в Кюстендил, та няма да се разписвам, там нямам нет.
Бъдете здрави и много много  усмихнати! Ще се включа, като се приберем.

Болничките скоро да оздравяват!  Hug
Смуси, дано всичко е наред от прегледи и изследвания при малката Миа. Ама виж, че расте детето, дори и с минимални темпове, пак си расте.

Зелда, ейййй ти пък, какви високи критери, какви чудеса... И не беше комплимент, казвам каквото виждам и мисля.  Hug

Честито порастване на ДаниHug Hug   bouquet  Hug Петкова, ммм ... вкусно...  smile3534

Хайде бай и се пазете!  Hug  Hug  Hug

А между другото черпя ви - добре че видях лентичката - станали сме на 10 месеца.  Laughing

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 16:01 от Hariela

# 162
Здравейте,момичета! HugДнес е доста топло,но въпреки това си направихме сутришната разходка.
Излязохме към 9 часа и се прибрахме в 11.Тая сутрин по-рано успяхме да излезем,щото аз реших,че ще си почивам и днес няма да чистя LaughingСега само сложих да готвя и метнах прането,докато децата спят,но до тук....Седнах сега да си пия кафенцето и чакам децата да се събудят,че да ги храня и да се оправяме за разходка.
Алина вчера много,много хареса супата.Голямо ядене беше,не можах да я спра...и за първи път на обяд,след яденето не искаше да суче ShockedИначе всеки път си суче след пюрето,но явно супата я засища доста повече,а и тя похапна бая...Ама след 2 часа търси да суче LaughingСлед обяд й направих пюре от праскови и банани,та и то доста добре се прие.Днес нищо няма да правя,ще кара на готовите пюрета....За утре ще видим...

Да ви се похваля,че си направихме резервация в комплекс Аполон в Созопол,този към който Ивета даде линк.Много ни хареса.Ще ходим с една приятелско семейство,които имат детенце на 4 месеца,резервирахме апартамент с 2 отделни стаи със спални,понеже друго свободно за тези дати нямаше и така....От 10.08 до 16.08 сме там GrinningДано да ни хареса!

Петкова,много неприятно с тази температура...Дано бързо да му минава на Дани и зъбчето да излиза,да не се мъчите повече и двамата! Praynig HugЧестита му 9-та месечинка,малко на патерица! Hug

Сийн,много е готин Благовест! Heart EyesОбаче доста променен ми се видя...Пораснал е много! Simple Smile
Пращай по-честичко прохлада насам. GrinningБързо да му минава и на Благовест! HugИ зъбчето да не го мъчи много и да излиза бързичко!

Хариелка,страхотна е Елиза,много,много е сладка! Heart EyesИ обеците са много хубави и много й отиват! WinkПриятно изкарване на Кюстендил и дано да има кой да ти помага,че мъничко да си починеш и ти! HugОоо,честита 10-та месечинка на прекрасната Елиза! Heart Eyes

Цвети,дано всичко е наред и да нямаш проблеми! PraynigКакво стана вчера?Лекаря какво каза?

Пепи,бързо оздравяване на Ивко! HugА ние се отказахме от Китен,резервирахме на Созопол.Да ти кажа,аз питах в темата за Китен за хотел "Каменец",но ми казаха,че бил на много шумно място и не било подходящо за семейства с малки деца...Обаче Шеметчето не спомена за такова нещо и не знам дали е вярно...Иначе казаха,че и плажа не бил хубав,другия бил по-добре...

Смуси,браво на Миа за грамчетата,все така да продължава да качва и следващия път да ви зарадва с още повече качени грамчета! Hug

nnnnn,браво на Кико,той колко зъбчета има?Аз на Алина също й давам царевица,но й троша зрънцата от кочана в една купичка и оставям купата пред нея,та така ги яде,кочана не смея да й дам,все ми се струва,че няма да може да ръфа,а има 6 зъба Rolling EyesМоже да пробваме... Grinning

Марс,отстрани наистина бързо минава времето....В това съм се убедила доста отдавна Simple SmileМакар че...не винаги е точно така LaughingИ Ая е голяма каскадьорка значи....Сладурката тя HugСтига с тия каскади вече!Дано няма повече инциденти,макар че то точно в тоя период... Трябва май-май да свикваме ConfusedА е фенка и на спагетите значи LaughingПалавница си имаш ти....

Лили,браво,големи пътешествия сте си направили.Хубаво сте се разнообразили,блазе ви! Grinning

Зелдичке,блазе ви за плажа с Нури WinkКакво става с тях,никаква не се вясва тук.А за Алина,притеснявам се като всяка майка Laughing понякога и за глупости,ама се надявам поне тя да обича плодовете,а не да е като брат си,едвам го карам даже и банан да яде,а по принцип това е любимия плод на всички деца....Иначе тя май наистина досега няма храна,която да не е харесала Rolling Eyes Mr. Green
Иначе...Алинка върви,да.Ама гледам да не я пускам много-много,защото още не е чак толкова стабилна и се клатушка и ме е страх да не падне EmbarassedАма все по рядко търси нещо,за което да се хване Mr. Green

Айде,ставам да измисля нещо на Боян за следобедна закуска,че него за съжаление,няма как с готови пюрета да го нахраня Mr. Green

# 163
Добро утро  Mr. Green аз почнах да пиша в 11 и 30ч. тогава се събудих  Mr. Green много съм доволна то съня си отваряйки очи поглеждайки часовника реших , че съм мома  hahaha после като се огледах къде се събуждам разбрах , че не съм  Laughing направих си кафе и викам сега ще подразня момичетата колкоо съм спала ама ми стана лошо  ooooh! спрях да пиша  мерих си кръвното 90/70  #Crazy викам си ще колабирам няма никой сама съм вкъщи направих си веднага солен айран изпих една кана хапнах и пак си легнах малко ми се размина след още час сън и отидох до личния , но се оказа , че всеки петък бил първа смяна аз естествено го знам това , но не знаех , че сме петък  ooooh!върнах се вкъщи   та сега да си допиша поста много ми е лошо много ми се върти главата кръвното ми е все така  newsm78 а не е толкова топло на слънце не съм стояла и вкъщи и в колата бях на климатик ама както и да е стига съм ви занимавала в понеделник ще ходя пак на обед съм и на зъболекар .
Дарина вчера е спала 4-ри часа преди обяд и 3часа след обяд  #Crazy веднага си е увеличила дозата храна добре и се отразява селото  Laughing според сестра и утре ще проходи  Joy в креватчето си правила вече крачки сама без да се държи та за това детето така решило , е утре ще проходи  hahaha

Благовест бързо да оздравява  Hug

Зелда много обичам пълнени чушки брой ме за вечеря  hahaha

Деси така е , аз по принцип не чакам , но Дарето няма кой да е гледа за да тръгна по лекари и за това е изпратихме пак при баба за да свърша и това освен всичко друго

# 164
  • Варна
За кюфтенцата рецепта нямам. Нали моя не иска пюрета и аз само и само да хапне някаква твърда храна си развихрям въображението. Та беше пълна импровизация.
Сварих картофче, което в последствие намачках с вилица и заешко месо(имах домашно), което нарязах на ситно. Смесих ги заедно с едно чисто пуешко пюре, което предния ден се опитвах да пробутам върху филийка(виках на дребния, че съм му намазала филийка с пастет), представяйки си картофени кюфтета и се чудих мога ли и какви подправки по-скоро да сложа  newsm78  и не сложих нищо...  Mr. Green Оформих мънички кюфтенца(с големината на левче), които съвсем леко намазах със зехтин и ги сложих в тавичка с хартия за печене и айдеее във фурната. Едно по едно му дадох сигурно десетина, а той ръмжи и къде яде, къде ги изтърва, къде мажеше по стола и масата, сумарно изяде сигурно пет. Но за нас това е много и съм повече от доволна.  Mr. Green Тия дни пак ще му направя.  Wink
cvm мила, голями приключения си имала. Дано бързо да се оправяш.  Hug
Hariela честита ви месечинка и хубаво да си починеш в Кюстендил.  Wink
Seengirl  а вие бързо да оздравявате!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт