Октомврийското дете на морето дупе ще пече!

• 40 980
  • 712
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Добро утро и от нас  Hug
Много си е готина нашата темичка и всички много ви обичам  Heart Eyes  Hug
Свм, е как да няма риба на Батак,цял язовир си имате  Mr. Green Я хващай въдицата и да уловиш за дарето някое хубаво рибе  Joy
Смуси,много се радвам,че всичко с Миа е наред  Hug Hug Нашето гърне е най-обикновено от Джъмбо за 2лв., доста е мъничко,мисля,че за Миа ще е супер  Peace
Хубав ден от мен  Hug

# 181
Добро утро  Simple Smile

Силви     202uu

Марси, нашето столче, тва на Ники е такова http://www.biberon-bg.com/product/661/stolche-grupa-1-priori-sps-bj-rn-.html Чудя се дали да купувам още едно, той все още спи докато пътуваме, но на Стела засега й харесва в кошницата и ще поизчакам. Добре де, как може да има по-малко и по-безопасни столчета, хайде за часовници, обувки, дрехи и т.н. разбирам, обаче като става въпрос за безопасността на децата този капитализъм ми идва малко в повече. Ми да затворят всички линии, произвеждащи недотам безопасни столчета и да ограничат предлагането си само с един модел в 16 цвята, така и цената му ще падне до най-опасното столче, а всички родители ще са спокойни, че са избрали най-доброто и че всъщност друго няма. Много съм наивна, знам, но все пак бизнес може да се прави и с истинска грижа за децата, сигурна съм. За гърнето - аз не съм споделяла мое мнение, именно защото сметнах за ненужно, а и то си е изградено на базата на впечатления от моя микросвят. Когато Ники беше малък четох някъде, че децата, приучавани рано към гърне се напикават през нощта като пораснат. За това  и не съм го "приучавала", реших, че не искам да тренирам себе си да улавям признаци, а искам сам да се научи. Показах му гърнето на година и десет месеца, след три месеца махнахме памперсите, през нощта не се е напикавал. За разлика от него децата, които бяха без памперс рано след годинаката все още се напикават - братовчедките му, едната на 4, другата на 5, приятелчето му, с месец по-голямо, също и в отчетната на Ники, която поглеждах доскоро ми направи впечатление. Това имам предвид под моя микросвят, той не е представителна извадка, само ми дава база да взема решение за себе си. Стела може и да е готова много по-рано, досега не съм я слагала, но може да взема гърне за да съм готова и аз. Не искам да се ограничавам в досегашния си опит, но не мога да не го имам предвид.

Съни, ти ме пита за Нуриии, ама забравих да ти пиша, че най-вероятно скоро след като се приберат в София ще се появи.

Благодаря на всички за хубавите думи за моята генномодифицирана реколта. Гледам й русите косици и не мога да повярвам, че аз съм я родила.  Не мога да й се нагледам, като всяка майка гарджето си  Mr. Green Чак корема ме боли от любов. И гърбът   ooooh! Mr. Green

# 182
  • Куциндрел
Смуси, супер, че с Миа всичко е наред. Hug
За гърнето, слагам Йоан на гърне, особено като го видя, че се напъва. Така поне не се омацва. Все още не осъзнава какво се върши там, но пък и аз не го държа дълго. След храна го слагам, ако свърши нещо-свърши, ако мрънка го вдигам. За сега приема гърнето като играчка, вчера се прасна с него по носа.
Ох, да се оплача. напоследък много парлив лук продават, пу, сега рязах един, още бърша сълзи. Дали не е китайски?!?
Йоан отказва всичко сладко. Даже го почерпиха днес Данонино, но той отказа да го яде. Ще я карана супи и манджи. Както се казва в една книга "Супа за вечеря, супа за обяд, винаги си първа ти на този свят."  Mr. Green
Хайде, отивам да засупя с младежа.

# 183
Сийн нямам въдица  Mr. Green

Зелда аз много страдам , че моите деца не са руси със сини очи баща ми е рус и синеок и като бях малко си спомням , че много плаках защо майка не ме е родила руса даже не и говорих си спомням  Mr. Green тя ме пита защо се сърдиш аз и казах щото не си ме родила като тате  Joy

ММ ме прати за зелен хайвер  ooooh! имало прИмоция в Метро на някакви месомелачки та ходих да купя и последната ми е взеха под носа  ooooh! само дето се разходих и ми стана лошо пак явно е имал нещо впредвид  hahaha

# 184
Здравейте, момичета!

Силви- и от мен имаш   202uu
Смуси- чудесна новина ни носите с Миа, тя е най-хубавата за днес Hug Hug Hug Много, много се радвам за вас, наистина Hug Hug Hug
За гърнето- и аз слагам Кали на гърне от около месец или малко повече и си мислех даже, че закъснявам, тя си върши работата там, тупа по него и се кефи. Е, първите два пъти рева, ама то това е в реда на нещата. Не сме махнали памерса и не очаквам скор ода стане, но за сега за мен детето осъзнава какво се случва, когато не иска да стои се изправя и когато не и е комфортно я махам, защото не искам да го свързва с неприятни емоции. Доста често имаме сухи памерси заради гърнеето, така че за сега съм доволна Peace
Тази сутрин за обекуска и дадох за пръв път кисело мляко, със сухари, пъпеш и мъъъничк озахар, хареса и, мисля пак да и давам. Като говорим за манджи, мисля тия д ни да и направ мусака, заливката без белтък естествено, дано и хареса.
CVM- благодаря ти за идеята за бебешкия кекс, ще пробвам и аз Hug
За подправките-аз и слагам, копър, магданоз, целина. Не сме имали проблеми. Може да пробвам вече и мащерка, майоран, пикантни неща не обичам и скоро няма да и давам.
Това е за сега от нас. Хубав ден на всички Hug

# 185
Привет и от нас   bouquet

прочетох ви,ама толкова ми е топло,че немога да мисля.
за гърнето купихме едно нааай-обикновенно ,сложих Ивко по голо дупе и няма такъв реееев.Иначе да си играе с него става,няма проблем,но да си "свърши работата" неиска.
радвам се,че Миа е Ок .

Зелда разсмиваш ме с тия твои постове.Реколтата ти е мнооооого хубава.Разгледах снимките от фотосесията-всичките са У НИ КАЛ НИ сладкиши. И Стела ,и Ая и Даниел ,естествено и майките им са мног красиви,и не им личи ,че са раждали-браво!

Ивайло сега е полудял по това зеленото мече дето пее Нуки Нуки и ЧО ЧО КАКАО,направо се пука от кеф като му пусна клипчетата. все повече седи изправен без да се държи,та дори и тнцува и много успешно пази рвновесие,та в тоя ред н мисли  ЦВМ Дарето днес проходи ли  hahaha тая ваща кака и мен ме усмихна. ооо и кой беше на 2години и 3 точки  Joy Joy

Браво и на  Айче за дето яде пикантни спагетки Simple Smile аз подправки съм давала само магданоз,листенца зелен лук,и варен чесън към картофеното пюре.мисля и аз скоро да обогатя менюто.

Направо вече нямам търпение д идва Август и да кацнем във Варна. тук с това Хасково вече ми стяга много  hahaha

ООО Зелди  забравих,вчера сед като си писахме и аз се наместих да спя,но как скръцна спалнята-в момента ,в който легнах и Ивайло ми се ухили...та веднага се сетих за теб.И чистенето и на мен така си ми седи  ии ме чака...ама д чака,няма да избяда,я  Mr. Green

айде ,отивам да видя яйцето дали се свари и да давам пюре ,че човвека дава зор. после и до центъра трябва да ходим да опаковаме един подарък..баш в жегата..айде до скоро банда   bouquet

# 186
  • Нейде из лудите гори...
Мислех, че няма да ми остане време за форума тоя уикенд, ама не съм познала  Mr. Green Всички около мен спят, а аз си допиивам сутрешното кафе... много обичам да го ближа по цял ден  Mr. Green Малко клавиатурата ми отказва, така че ако имам грешки - сори  Sunglasses
СВМ - заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539377.0 , не съм чела цялата тема  Whistling Сподели, Катето напикаваше ли се нощем, след като махна памперса на година и половина, че Зелдичка пак ме хвърли в размисли и страсти  Mr. Green
Относно столчето ви това е другия вариант вече. Simple Smile Тъкмо ще мога и в Косато и в Приори да сложа Ая и тя да си избере кое иска. А относно сигурността на столчетата, подкрепям наивността ти   Whistling Също мисля, че цените са толкова различни заради материалите използвани по столчетата, разбира се и от надписите им  Simple Smile Не ми се вярва Бертони да пуснат опасно столче, само за да им е ниска цената  Rolling Eyes Или поне така се надявам  Whistling
Между другото като се замисля , надали щях да съм купила още гърне. Просто кръстницата (евентуално бъдещата) ни донесе това, когато малката беше на има няма 4 месеца  Mr. Green Та като го имам защо да не пробвам Simple Smile Ая също като си свърши работата и става, а ако няма какво да върши не иска да седне  Peace
Тони, аз давах на Ая мусака, без да се съобразявам със заливката, просто не дадох заливка  Peace
охооо, моето чедо се надигна, а баща й се прави на ударен, че спи Simple Smile Връчих му я... ама ще ходя да ги юркам, че ми се ходи на разходкааааа  Mr. Green

# 187
  • Куциндрел
Тази снимка много ми хареса, поздравявам ви.

# 188
  • Варна
Смуси, страхотна новина. И как иначе, дълбоко бях убедена, че Миа се е добре!!!!

Съни, Кико има   само 2 зъба- тези долните, но това никак не му пречи да си гризе  Laughing. Браво на Али за това, че вече ходи.

Зелда, чак ме учудваш с мнителността си относно външния си вид - не изглеждаш добре, изглеждаш направо страхотно и мисля, че не само аз го мисля. А и с такава майка - логично и реколтата да е повече от добра!

За гърнето - имаме, но не слагам Кирцата в него - мързи ме просто  Embarassed, пък и ми липсва търпение.

И аз смятам ,че е страхотно, че има такъв толеранс в темичката ни   bouquet

# 189
  • Варна
Привет, мами!  Mr. Green
Нашата консултация мина с голям рев, голямо чудо. Вече като види педи и почва  Sob . Жената днес му вика - "мале, толкова ли съм лоша и то без да те боцкам... представям си ако те бодях както щеше да е.. "  hahaha Едва го измерихме и изтеглихме, та мерките ни според мен подлежат на коментар - 8820гр.(или +250гр) и 70см(или +1см.). Толкова много неща си мислех да я питам и като ревна това ти дете и си изгубих мисълта.  newsm78
MarsssikA аз допивайки си сутрешното кафе, реших да надникна дали някой писал нещо, а то изненадааа даже мнооого хора са писали. Всъщност оживлението в темата ни напоследък ме радва.
За гърнето до преди 2 седмици не се бях замисляла много много. И как да се замисля като ние от почти месец, няма и толкова започнахме да седим самостоятелно. Едва ли щеше да е удачно да го слагам на гърне и да го подпирам..  Crazy Определено сега вече смятам да купя и да се пробваме, да видим дали е готов.  Wink Като всяко друго нещо и в този случай си мисля, че е добре да се водя по детето. Лично мнение разбира се, даже не се базира на опит. Rolling Eyes Впрочем казвала ли съм, че и аз много ви обичам и се радвам на всеки споделен опит.  Hug
Силви   202uu
cvm радвам се, че днес се чувстваш по-добре. Аз пък напротив..  Crazy Днес съм с твоето кръвно и съм отпадналаааа  Sad Явно някаква гад витае из въздуха.  #Cussing out
Смуси прекрасни новини!  Heart Eyes
Ceca страшни са тия гризачи!  Heart Eyes
Айде хубав следобед, аз се впускам в издирване на нашето място за почивка!  Wink

# 190
Марси не Катя не ми се е напикавала даже сега ме подсети за един случай бях забравила да и сложа гърнето до леглото била е някъде на две три години най много и става тя през нощта да пика вижда че няма гърне свалила си гащите клекнала и се изпикала на килима  Joy след което аз вече се събудих  Embarassed а ти ли питаше за стол за кола ето това е нашето  http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9453&cat=68

# 191
МОмичета, влизам да се разпиша, че съвсем ме забравихте.  Laughing Което си има и хубавите страни.

ЧЕстита месечинка на Елиза.

Днес Християн също навършва 10 месеца.  Mr. Green Много се радвам така като расте.

Гледах, че тук обсъждате гърне и риба.

За рибата аз съм я въвела още като Християн беше на 7 месеца с пюре на Гербер. До сега рядко му давам пюрета с риба, но едно не ми е отказал. Омита го цялото. ДОри рибното ястие от детската кухня го яде за разлика от другите.

За гърнето седи само, ако го сложа на гърнето с играчката. Но не се сеща какво да прави и бързо става. Виждам, че още не му е време, а кога ще почне да разбира не знам. За всеки случай засега не виждам смисъл да настоявам.

Петкова, много хубави мерки.

Тоз Християн много обича на месечинките си да се буди рано-рано. А може би защото снощи пи само мляко с бисквити и не яде хляб.  Rolling Eyes Обикновено като седнем на вечеря хапва по малко хляб с нас и така после откъртва до по-късно. НО снощи не яде хляб и цъфна рано-рано умрял от глад.  Rolling Eyes

Кухнята изглежда няма да я бъде. От толкова много ястия яде само 2 - рибно рагу и телешко със спанак (спанак не отказва, както и риба). От десертите хареса само 2 - кисел с банани и кисел с пъпеш. Другите наистина бяха отвратителни и ги хвърлях. От супите май само супа борш яде. Иначе като му дам от нашата храна или купени пюрета, ги яде. Но поради тази кухня този месец имах повече пари за себе си и си купих един много як фон дьо тен - на Rimmel някакъв нов 24 часа покритие - много съм доволна от него. Много пъпки ми излизат напоследък в комбинация с петна и кожата ми е отвратителна. Плюс това старее, абе ужас. Мисля да си купя и витамин А+Е да пия. Та имах спешна нужда от фон дьо тен и този се оказа страхотен за мен - много дълготраен, със средно покритие. Е, не покрива перфектно, но то моята кожа и с професионален грим няма да се оправи.  Laughing ОСвен това си взех и противостареещ крем на Alverde и съм се засилила и дневен да си купя някакъв и така почвам да се грижа повече за себе си. От другия месец обаче пак ще ръся много пари за пюрета освен ако не реша да му правя тия манджи за над 1 година дето са. Пък и защо не - като гледам ги приема добре.  Rolling Eyes
Ами това е общо взето покрай нас.
А, на Християн вече отгоре се показват 3 зъба, още 1 е подут и на път, отстрани също са се подули и ги очаквам всеки момент да се покажат.
Пак трябва да купувам шишета, че се захабиха. На месец по 2 пъти сменям бибероните и през 3 месеца някъде ми се захабяват шишетата и понеже не са много евтини, мисля скоро да почна да го уча да пие със сламка и ако успее, мисля да минава на обикновени чаши с обикновени сламки, че бебешкия инвентар не е много евтин. Вече пие от чаша с 2 по-големи дупки и най-големите прорези звезда са му малки та ги разширявам допълнително. Maй скоро ще минава на твърд накрайник, че мекия много го дъвче и дърпа, имам чувството че ще го отхапе, а вече и следи от зъби оставя по него.  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 21 юли 2012, 16:31 от HAPPY_QUEEN

# 192
Здравейте! HugДнес е голяма жега... ConfusedХодихме на една малка разходка четиримата,на кафе и обратно вкъщи...Децата спят,аз досега им правих следобедната закуска Laughing и най-сетне седнах да си изпия кафенцето на спокойствие.Имам и малко работа,ама ще е по-късно,ММ ще гледа децата,аз докато пооправя,можеше и сега,докато спят,ама ме мързи... Mr. Green
След 18 ч. ще си направим още една разходчица из парка. Simple Smile
А снощи Алина голямо шоу спретна в Била ooooh!Влизаме ние,ама тя не иска да стои в количката,баща й я взе уж да я носи,ама тя пак мрънка и той я пусна да върви....Обърнах се само за 1 секунда,а той взел,че я пуснал,не я държал...и тя тръгнала напред,не можеш да я стигнеш,от къде такава скорост и увереност,не знам ooooh!Накрая се залепи на вратата за авариен изход,която цялата е стъклена,лепна си хубаво ръчичките,остави отпечатъци,пусна един език на стъклото Crazy,"помаха" на хората отвън(по-скоро тропаше и блъскаше хубаво с разперени ръчички по стъклото ooooh!),а като я настигнах и като я взех...като взе да пищи,няма успокояване....Естествено,ММ го отнесе,накарах му се едно хубаво и го изпратих наказан навън с децата,докато аз напазарувам. Crossing Arms

Цвети,наспала си се,браво! Simple SmileМъничко почивчица и за теб WinkМного лошо това с кръвното ConfusedПий айрян със сол,кола,нещо сладко,шоколад....То в тия жеги пък съвсем гадно... Confused Hug

Петкова,много интересно звучат тези кюфтенца.Аз ще направя за Боян Mr. Green,но ще дам и на Алинка,дано и тя да ги хареса. Simple SmileБраво на Дани за резултатите от консултацията!

Зелдичке,да кажеш после дали на Стела й е харесала супата и дали си е хапнала. WinkДа ти кажа и днешното меню за следобедната закуска Mr. GreenБанан,ябълка,праскова и морков, пасирани с малко сок от пъпеш и няколко бисквитки от спелта на Holle. LaughingЩе видим дали ще се хареса,че то малко като буламач стана,много ги смесих май плодовете...

Тони,радвам се,че сте си изкарали добре в Търново,че си се разнообразила и че Кали се е държала добре. Simple Smile

Марс,кофти,че така се е получило с поръчката ти. ConfusedИначе,нашето столче е такова и съм доста доволна,а и на Алинка й е удобно. Peacehttp://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11011&cat=68

За подправките-не знам кравето масло брои ли се за подправка Laughing,но слагам...Друго май-май не слагам,но аз скоро започнах да й готвя,де CrazyИ то не кой знае какво,така че...

Силви,може да дадеш кус-кус,аз редовно й давам на Алина,много го харесва. PeaceА аз даже попара не съм давала още Embarassed
А иначе,поста ти е супер!  202uu

За гърнето-аз също мислех след годинката,но така като ви чета...и ми се ще да пробваме и сега,та ще видим до къде ще я докараме Laughing

Смуси,радвам се,че всичко с Миа е наред! Hug Hug Hug

Цитат
Чак корема ме боли от любов. И гърбът ooooh! Mr. Green
hahaha  hahaha hahaha

Хепи,честита 10-та месечинка на Хриско! Hug

Толкова от мен,че да свърша поне нещо полезно,докато спят децата,че след малко ще скочат и двамата. Laughing

# 193
  • София
Здравейте ,момичета!Ние сме ту при едната баба,ту при другата,не мога да ви изчета.
Кажете за храненето-какво давате на закуска освен попара и кус-кус.Аз почнах отскоро с попара и сега ще давам и кус-кус,но все ми се струва,че е еднообразно само тези две закуски да редуваме.Попарата не й е фаворит,но яде 2 сухара с масълце и сиренце обезсолено.И искам да попитам какво количество ядете от пюретата на обяд?Ние за сега сме на около 130 грама,колкото е едно малко бурканче.Днес я натъпках с едно голямо от 190 грама и повърна по мъничко на 2-3пъти след това.Ама нали вече по 190 грама трябвало да ядят,та се чудя при другите деца как е.Иначе кашата следобед си я изяжда с охота,около 190 грама правя.

Присъединявам се към мнението на момичетата ,че тук си пишем в много добър тон и ми е много приятно да чета и да пиша! Hug

# 194
Ники и Кати,ако си въвела киселото мляко,може да й даваш овесени ядки с кисело мляко и някакъв плод.Алина много ги харесва.Може и овесени ядки,смесени с плодово пюре.
Също така понякога й правя кисело мляко с бисквитки,това също много го харесва.
А бисквитки купувам на Holle,защото в другите има захар. Peace

Общи условия

Активация на акаунт