Октомврийското дете на морето дупе ще пече!

• 40 981
  • 712
  •   1
Отговори
# 195
Идеи за закуска:
- просо
- овесени ядки
- качамак
- кисело мляко с бисквити. Аз взимам на органикс
- грис

За яденето според мен децата най-добре си знаят колко да ядат. Миа яде и по 190, но тя се маже доста и колко реално изяжда е друга тема, а и тя пък яде максимум 4 пъти на ден, така че не се притеснявай.

# 196
Момичета,

Влизам да ви се оплача и ако можете да ми помогнете с идеи, съвети.

Днес ни изписаха от болница (все още сме в домашен стационар). На кратко историята - бяхме на „почивка“ на планина. Последния ден с таткото явно слънчасахме и на следващия ден бяхме с прекрасния летен вирус - повръщане и разстройство. Докато се приберем в София, Ивайло вече повръщаше обилно дори стомашни сокове. След известно разтакаване между болниците отиваме в приемната на инфекциозна - като ни видяха, направо ни приеха и тримата (миналата събота)!!! Ние с таткото се оправихме за 1 ден, но Ивайло... Беше голямо повръщане, не можеше нищо да приема през устата, даваха му някакъв квамател - никаква полза. Само на система с универсален разтвор (но това само до понеделник) и реално до четвъртък не беше ял нищо, което да не повърне после. Беше ужасно отпаднал, като упоен през цялото време, много отпуснат. Караха ни с линейка дори до Пирогов със съмнение за преплитане на червата.
Резултатът ни в тегло е минус 300г поне. Сега сме 8900г, а на 14/06 беше 9кг. След като хиляда пъти обясних на лекарите, че моето дете не е толкова отпуснато, че не е гушливо и т.н. благоволиха да го включат в петък сутринта отново на система. Детенцето ми светна. Отделно беше пило 220мл вода и 420мл мляко (не съм споменавала, но го отбих).

Днес за наша радост се прибрахме вкъщи, но за целия ден не мога да го накарам да яде повече от 4 пъти пряко сили по 100мл и успя да изпие едва 150-160 мл вода. А последното му ядене предните 2 дни беше в 18ч. Страхувам се да не се обезводни, а отделно има нужда от храна, за да си възстанови поне малко от кг и силите. Бяхте коментирали витамини за апетит, звънях на хомеопатичката, но не ми вдига. Не знам какво да правя. В болницата обясняват само за оводняване, но ако е голям човек да разбере, а то е бебе. Как да го накарам да пие повече вода и да яде двойно повече? Отделно трябва да сме на диета поне седмица и със захранването пак сме в изходна позиция.

Моля ви стискайте палци да се оправи, да не се налага да се връщаме или нещо по-лошо.

Извинявайте, но не съм чела темата, дори старата не успях да дочета.
Друг път ще ви разкажа за преживяванията в болницата. Като цяло е добре. Казаха, че е в пъти по -добре от отделението в Окръжна. Подиграваха ни се с алергията, караха ме да го храня с техните "лечебни" млека... Ужас.
За инфо - при симптоми повръщане, разстройство отивайте към инфекциозна. Имало забрана от ХЕИ другите болници да приемат с такива симптоми. Така ни върнаха от Токуда и Педиатрията.

Редакция: забравих да спомена, че в неделя и понеделник температурата му стигна до 39-40градуса - милото направо се тресеше от студ, носът му беше ледено студен, устничките сини, а то цялото гореше. Първо му дадоха нурофен, после урбазон и накрая мускулно аналгин.

Последна редакция: сб, 21 юли 2012, 21:31 от fifi_0421

# 197
  • Нейде из лудите гори...
Fifi Hug Изживели сте кошмарна седмица. Дано скоро Ивко да се възстанови и да хапва с апетит  Praynig Praynig Не знам какъв съвет да дам за хапване , за водичка- пробвай от лъжичка, наистина не знам какво да посъветвам, за това ще стискам силно палчета скоро всичко да е наред  Praynig Praynig
Съни, ама Али наистина ходи - ходи. САМА  Shocked Браво на детето, явно така ще е като искат да щъкат, а ние ги спираме. Не е бил виновен мажа ти, ама на нас жените все те са ни виновни.  Mr. Green
Петкова, ама чудесни мерки  Hug Май малко деца ходят без проблем в лекарски кабинет  Rolling Eyes

Докато сме на вълна гърне да се отчета  Mr. Green Mr. Green Днес докато бяхме в Карфур, Айчето много се накриви, започна да хленчи. Реших да ида в колата да я накърмя, защото не беше яла нищо последните 3-4 часа, цокна малко, колкото да утоли жаждата и не искаше повече. Смених мократа пелена и я сложих в количката и пак влязохме в магазина да помогна на баща й с покупките. Настроението й изобщо не се промени. Прибрахме се, пробвах пак да я нахраня - не пожела. Сложих я на гърнето и детето веднага се изака - не беше го правила последните 2 дни. Мисля си , че за гърне си хленчеше, тъй като вече месец не е цапала пелени, от както е с "човешко аки"  Peace Това за мен не е случайност, а може и ентусиазма ми  Mr. Green да ме подвежда Simple Smile
Спокойна вечер

# 198
Fifi Hug ужасно преживяване сте имали. За водата може да пробваш и със спринцовката от Панадола. Другото, което се сещам е глюкоза, не знам дали е подходяща.

# 199
  • Пловдив
Фифи,ужасно преживяване сте имали  ooooh! Бързо да го забравяте  Hug Дано Ивко бързо се възстанови напълно  Praynig Пробвай да му дадеш вода направо от чаша,а за хапването пробвай с нещо от вашата храна...  Rolling Eyes
Момичета,малко тъпи въпроси,ама... Кус-куса пасирате ли го? А овесените ядки как точно ги приготвяте?  Blush Ние си ядем попарка за закуска, Благовест направо я обожава,сутрин подскача на стола и вика "пупа"  Heart Eyes Ама ми се ще да му разнообразя малко менюто  Rolling Eyes

# 200
Фифи много неприятно душичката малка бързо да се оправя Дарина когато не искаше да пие вода съм и давала с лъжица или от капачката на шишето глюкоза също може за храната не се тревожи че не яде по много така ще е до като му се възстанови напълно организма важното е че все пак нещо яде постепенно ще си увеличи количеството храна , глюкоза също може и подсладена вода ако не се лъжа  newsm78

Сийн Дарето си яде попара всяка сутрин хич не и пука , че е едно и също  Mr. Green кус - кус съм давала на Плазмон и не съм пасирала обикновения просто го намачкай леко с вилицата ако е много едър иначе нищо му няма и така да го яде ако е този тип звездички да речем или топчета сещаш се

# 201
Fifi - охххх, докато четях поста ти настръхнах и до някъде знам какво си преживяла.
Крис не пиеше и 5 мл вода. Когато имаше обилно разтройство и повъщане, ми казаха, че трябва да изпие минимум 500 мл вода и още толкова кърма. Не сме излизали навън, защото през 15 мин му давах с обикновена спринцовка разтворено във вода прахче, 2 на ден в 250 мл. Милото вече, като го слагах да легне и крещеше, но се оправи. Попитай за глюкозата, както те посъветваха, поне е сладка и може да пийва по повече.  Hug Стискам палци да се възстанови бързо.

Ники и Кати - Крис хапва на обяд по 250 гр, но всяко детенце си е индивидуално, не го тъпчи, ще си покаже когато иска повече. А готови пюренца ли яде? Защото, ако не му харесва много, може да хапва по-малко. При нас е така.

Смуси - много се радвам за Мия, душичка сладка.  Hug

# 202
  • София
Фифи,направо настръхнах като те четях,дано бързо се оправи душичката сладка...Толкова е тежко да боледуват малките дечица.За храненето не се притеснявай,по 100 мл мляко ако яде,пак е нещо,важното е да не го повръща и да го усвоява,по-важното е да поема течности,млякото също се брои за течност,ако иска вода,наа кратки интервали по малко водичка му давай,много е изнервящо,но дано свърши работа-през 5-10минутки по лъжичка например,или може и повече ако поема детето,ти ще прецениш на момента.И щом е почнал да се подобрява,надявам се бързо да си върне апетита.За регулиране на стомаха и червата давай пробиотик,ако са ви предписали нещо,биогая,линекс,биобаланс бебе.

# 203
Фифи  Hug За храненето и аз мисля, че не трябва да се притесняваш, и коремчето му сигурно е свито, ще увеличи количеството постепенно. За водата и аз съм чувала за спринцовка. Надявам се бързо да се възстанови напълно Ивайло.

Сийн, аз идеи за закуска не мога да ти дам, но да ти кажа, че разгледах снимките и все едно за малко бях при вас. Благовест е много умихнат, а снимката с колелото е страхотна - истинско ли е, за каране или ?  Embarassed Пупа, хахаха, сладкиш, да му изядеш пупата  Mr. Green

Марси, не си въобразяваш, Стела още като новородена ставаше много крива като й се ака, аз в началото не мога да разбера какво да направя - предлагам да яде - не иска (това много ме изуми, Ники никога по никакъв повод не е отказвал, а тя съвсем категорично не искаше), люшках, гушках, песнички пях - а тя искала да я оставя да легне и да й присвия крачетата  Heart Eyes И така всеки ден. И сега пак става раздразнителна, дори като бяхме на плаж с Нурии първият път Стела беше много кривичка, тя ака по веднъж на ден - сутрин, но тази беше пропуснала. Та мрънкаше много, по едно време ми замириса на нещо - тя си беше голичка и разбрах защо е така крива. Направи го още 3 пъти за деня - по съвсем малко ако и с рев, не знам защо беше така, може би защото беше по-твърдо. Та така, може би иска да ми даде сигнал, че е време за гърне, ама майка й е  тъпа и упорита  Mr. Green Тея дни ще й взема едно гърненце за малкото дупенце  Heart Eyes

Съни, ти ми се смееш, ама аз си записвам  Mr. Green Супата я оставих за понеделник или вторник, когато сме във Варна, защото не съм й давала сирене, дадох веднъж кус-кус всъщност, ама тя го изплю и не пожела повече. Страхувам се от някаква реакция, а тук на майната си сама съвсем ме е страх да дам нова храна, не че не го правя де, нямам избор.

Ние днес бяхме на плаж и беше голям цирк - Ники яде макарони, с всеки втори се мацва някъде и започва: Уаааа, изцапах се, забърши меее; и на крачето имаааам; уааа, пак се изцапаааах, забърши ми ръчичкитееее  Crazy Twisted Evil Стела пък иска да върви, като стъпи на пясък извън чадъра и спира замислена, вдига едното краче, нацупва устничките и аз я вдигам, че и без това тъкмо Ники е изтървал поредния макарон  Tired Влиза и излиза от тоя басейн, аз я държа през цялото време и накрая реши, че й харесва да стои в него и се поспря. Ама да не си помислите, че седна - о, не - стоя си така права и аз я държах. Половин час  Tired И тъкмо преди да си тръгнем се заигра с кофичката, а Ники си заравяше едното сандалче. И така де, много забавно беше  Mr. Green

Смуси, много се радвам за Миа  Hug

Видях Дани и Леда в албумчето, как тайничко си се виждат двамцата, Кати знае ли  Mr. Green А майките им съвсем изчезнаха  Crossing Arms  Хаймани с хаймани  Hug

# 204
  • Куциндрел
Добро утро.
Фифи, ужасо преживяване. Дано вече всичко да е наред. Hug За водата - пробвай със спринцовка или от капачката на шишето.
Марси, а дано малката вече да е схванала идеята за гърнето.
Зелда, наистина цирка е бил голям. Важното е, че имаш търпение с децата. Hug
Съни, май Алина върви към прощъпулник.

Вчера щипнах Йоан по корема със закопчалката на стола за хранене. Милото дете, така пищя. Сложих му компрес с риванол. След малко ще видя как му е раната. Той вчера бая се надрънка къде ли не. Няколко пъти си удари главата на земята, защото гледаше лампата. Тази лампа сигурно е вълшебна. Само нея гледа. Сега, докато се научи кое е опасно, доста ще има да се удря. Крака му на едно място е син.

Сега отивам да го видя, че май е напълнил гащата.
Лек ден. Hug

# 205

поздрав,момичета. Днес съм в много яко настроение Simple Smile

И Ивайо ходи вече хванат за ръчичка,и много му се кефя и много ме радва  Heart Eyes Two Hearts  ,ноооо и мен ме заболя кръста  Mr. Green

Хубав деееен!   bouquet

# 206
Тъкмо разглеждам разни играчки и се сетих да ви питам с какви играчки си играят сега вашите деца? За рождените дни решили сте какво ще им взимате?

# 207
Здравейте,момичета! HugАз днес сутринта изпратих ММ на разходка с децата Laughing,а аз си пооправих на спокойствие вкъщи,оправих си на спокойствие веждите,епилирах се....и сега съм доволна,остана да си оправя само ноктите,че напоследък не съм ги пипала и са станали ужасни,чупят се,белят се,абе... ooooh!
Децата току що ядоха и ги сложих уж да спят,ама така като гледам,май няма да заспят скоро,жега е,въртят се,Боян става сто пъти....Ама да видим.След обяд ми се ще да си направим една по-хубава разходчица и вечерта да излезем на кръчма или нещо такова,ама ще видим...Май няма да стане.

Фифи,ужасно нещо сте преживяли CryВажното е,че сега Ивайло е по-добре!Не го насилвай да яде и да пие вода.Племенницата ми беше хванала този вирус с повръщането и педиатърката каза да не я наливат в никакъв случай с вода,голяма грешка било...А по принцип и за правя така,когато детето ми повръща,защото ме е страх да не се обезводни,не разбрах защо,но било много грешно Rolling EyesЗа грамчетата не се притеснявай,те са ви най-малкия проблем,като оздравее ще си навакса и ще си ги върне! HugСтискам палци да нямате повече проблеми и Ивко да се оправи напълно вече!

Марс,мда,тя отдавна ходи LaughingНо обикновено сама правеше само по няколко крачки и после се отпускаше и падаше по дупе или заставаше на едно място и започваше да плаче,докато някой не я вземе....Сега обаче почти не търси нещо,за което да се хване,върви повече сама и с по-голяма увереност очевидно...Не знам в магазина от къде събра толкова смелост,толкова увереност и как тръгна с такава скорост,ама е факт Shocked Mr. GreenИ сега вкъщи се пуска и си обикаля из целия апартамент,няма стигане ooooh!

Сийн,аз взимам кус-кус на Плазмон и не го пасирам,защото е доста дребен и Алинка си се справя и така PeaceА овесените ядки ги правя така:На 100 грама вода слагам 1 супена лъжица овесени ядки.Варя ги,докато хубаво се сгъстят и омекнат,но да не се сгъстяват прекалено много.След това ги оставям да поизстинат и към тях вече всеки път различно...Някой път прибавям кисело мляко и някакъв плод,като съвсем леко пасирам....Друг път ги смесвам с плодово пюре и така...Алина много ги харесва. Peace

Зелда,големи приключения вчера на тоя плаж LaughingПредполагам ти остана без кръст накрая LaughingНо благородно завиждам за плажа,нямам търпение и ние да отиваме пак на море...и дано тоя път не се налага да се прибираме по-рано!

Цеца,така ще е от тук нататък... WinkКолкото повече растат,толкова повече рани и синки ще има по тях...Боян като проходи целия беше в червени петна,синини,ранички...Ужас просто ooooh!Алина засега няма такива неща по себе си,ама да видим до кога...

Смуси,Алина общо взето си играе с всякакви играчки.Много обича дървените пъзели, светещи и издаващи звуци играчки,играчки за бутане,играчки,в които трябва нещо да се пъха някъде и т.н. GrinningА за рожденния ден все още не сме решили какво ще й подарим.

# 208
Съни и Зелда      chef вдъхновихте ме с тия ваще супи,дето готвите. Ей сега и аз направих на Ивайло.Купих един замразен микс -праз,лук,брюкселско зеле,морков,магданоз целина.Сложих картофче и оризче. после застроих със жълтък  и кисело мляко и смятам за вечеря вместо мляко да ядем супа,а довечера вече млякото преди сън Simple Smile

Ивайло и той обикаля сега ,ама с татко си. много ми е странно толкова малко,нисичко човеченце,представям си,ако почне сам да ходи каква атракция ще ми е  hahaha

Съни и аз сега смятам коламаска да правя и малко да си обърна внимание.вежди едно друго  Blush hahaha

айде ,до после  bouquet

# 209
  • Някъде там
 Здравейте момичета Hug Hug Hug
Влизам да ви кажа каква я свърших.Както си пържа на тиганчето и по едно време взех да ровя нещо вътре и като се изля това горещо олио и си изгорих ръката и едната гърда Sad. На гърдата ми се обели кожата и сега ме е страх да не се възпали. Не много ама все пак нямам кожа.Ако имате някакви идеи за изгаряне моля Ви споделете.  Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт