Октомврийското дете на морето дупе ще пече!

• 40 982
  • 712
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, момичета!
Благодаря ви много  Hug. Вече сме малко по-добре  Praynig . Вчера давах няколко пъти водичка със спринцовка, както и един рехидратиращ разтвор, който взех от болницата. Събра му се около 170-180мл вода и около 500мл мляко. Давам и един пробиотик, който е подходящ и при диария.
Днес си хапва по-добре, както и не пропуска хранене. Сега остава да укрепне и да заякне малко, че не го държат крачетата.
Мисля поне 4-5 дни да сме на диета, после ще мисля за твърдата храна, че от всичко подходящо за нашето състояние, аз съм въвела само картоф. Нито морков, нито ябълка или пилешко съм давала, а глутенът ми е като мираж - сухари, солети и прочие.

Вероятно ще ви е полезно да знаете (дано не се налага да го прилагате), но втория път, когато Ивайло започна да вдига висока температура, освен Панадол, му правиха студени компреси между крачетата в областта на слабините, под мишничките, мокри хладни чорапки. Така температурата му падна много по-бързо от 39.2 до 37.9-38. После спряха, оставиха организма вече сам да се допребори.
За крачетата и мишничките бях чувала, че в тези области големите кръвоносни съдове са най-близо до повърхността на кожата. И ако температурата на детето е 39градуса, например, то компресите трябва да са с около 3-4 градуса по-хладки.

E♥L♥I♥T♥S♥A,
Много неприятно. Не знам какво се прави в този случай - вариант за мазане с дефламол, пантенол спрей, превръзка, за да не се инфектира. Или попитай чичко Гугъл и си харесай някой от народните методи - попаднах на посипване със сода бикарбонат, но ми звучи страшничко. На 112 дали няма поне да те посъветват?

# 211
  • Куциндрел
Добро утро.
Вчера Йоан беше цял ден крив. Всички се надяваме зъби да му никнат.
Елица, най-добре отиди на доктор, ако изгарянето е сериозно. Иначе дефламола помага при изгаряния. На 112 ще ти кажат същото - отиди на доктор.
Смуси, Йоан си играе с всичко. Още е с бебешките играчки, има една с копче с музика и гледам, че е започнал да натиска копчето вече. Смехоранка ми даде една идея и сега съм му прибавила към играчките една дървена лъжица. Той чука с нея по кошарата. За РД-то му не знам още какви ще са му подаръците. Мисля да му подаря едно бебешко столче да се кекне по него. Също обича и пликовете от памперсите, както и от 7 литровите бутилки с вода. Има една такава бутилка празна на пода и като лази си я бута и дърпа. Гони и една топка.

Лек ден ви желая.

# 212
Добро утро и от мен аз днес рано рано  ooooh! имаме проблем във входа и понеже домоуправителката е на море аз ще се занимавам със едни приятни неща  Mr. Green после на лекар на зъболекар абе днеска ми е ден  Mr. Green

Елица чувала съм за листа от зеле но мисля , че се слага веднага за да не стават мехури суров картоф също не знам като е минало време дали ще има ефект най добре наистина иди на лекар ако си се изгорила доста  Hug

Смуси и Дарина си играе с музикални играчки гризалки също , а любимите са и тубата или шише от минерална вода  Mr. Green топката също като ходи и си е рита  newsm78

това е от мен после ще докладвам

# 213
Добро утро,момичета! Hug
Аз минавам да ви почерпя за последната  Sad месечинка на Аличка!Следващия път ще черпим за годинка Crazy

Рени,мм,твоята супа също звучи доста добре,ще пробваме и ние LaughingАма ще е с пресни зеленчуци,няма да е с микс.Аз предната супа не съм я застройвала,ама тази може и да я застроя с жълтъче и кисело мляко,както казваш ти.

Елица,много неприятна случка! ConfusedЗа съжаление аз не мога да помогна или да дам съвет,най-добре се допитай до лекар ConfusedДано да ти минава бързо и да не те боли много!

Цвети,успех при лекаря и зъболекаря! Hug

Фифи,радвам се,че Ивайло е по-добре!

Айде,толкова от мен,че да се оправяме и да излизаме,докато е хладно все още.

# 214
Добро утро Hug

Съни, честита последна месечинка на Алинка! Как бързо минава времето Grinning

Фифи, радвам, че детенце е по-добре. Дано повече да не се разболява.

СВМ, успех на лекаря и зъболекаря Praynig Hug

Аз отивам да поработя, а на вас пожелавам усмихнат и прекрасен ден!

# 215
Добро утро, момичета!

Елица- аз преди време си бях изгорила крака адски гадно с душа в банята, 4е се повреди и хвръкна докъто се къпех, стана на мехури, три седмици  ходих бинтована. Не съм ходила на лекар, а се мазах с домашно направен крем с невен и свинска мас, той изхранва кожата. Не ми остана белег слава богу!
Смуси-Кали обича да "чете" вестници. Grinning Те нали са хартиени и шумят и тя им се кокори, та дядо и я научи да ги къса и сега като докопа вестник голяма занимавка пада, мачкане, късане, хвърляне на пода Joy Също така мног обоича да си общува с "другото бебе" в огледалото. Тупа по него, приказва му, напоследък гледам са в много добри отношения, боц му дава Joy Joy Joy
Снощи се разходихме по центъра и седнахме с ММ на Мак Доналдс на Графа, той си взе сладолед от техния и като се поразтопи и даде да си близне. Ами тя направо пощуря, отваря устата, ближе, даже и кофичка си отхапа, 4е той се замисли дали да не иде да си купи друг Grinning
Оня ден се видяхме с един познат на ММ в Южния парк. Той има близначета на две годинки момиченце и момченце. Те ще тръгват сега от днес на  частна детска ясла . Така, това добре, ама останах изуменааааа Shocked Shocked Shocked от цената на дете на месец-900лева Shocked Shocked Shocked Те понеже са две им направили отстъпка за едното да е на 700 лева и така за двете средно се пада по 800-т.е -1600 лева на месец. Детската ясла и градина се казва Монтесори Хай в Горна Баня. Води се био детска градина, всичко било от естествени материали и храната е от био кухня Ям-Ям. Аз такава цена не мгога да преглътна, то бива злоупотреба с това, че гледаме деца и всичко за тях е по-скъпо само защото са деца, ама бива и чудо. Та така, реших да споделя с вас  учудването си Shocked Shocked Shocked
Съни - мерси за рецептата за десерт с овесени ядки, ще пробвам и аз Hug
Честита месечинка на Алинка! Hug Наистина времето лети Grinning
Фифи- ужасни неща сте преживели, дано никога не се повтарят повече. Радвам се, че Ивайло е по-добре Hug Hug Hug
Това е за сега от мен Hug

# 216
Добро утро и от мен!

Ако знаете каква глупост направих вчера..... ooooh! През деня пих много кола и от 1:30 до 4:30 не можах да приспя Кристиян. Като ококори едни очи милото ми детенце и беше като хипнотизирано.  Confused Confused Инъче кафе не пия, защото го кърмя, много съм умна....Sad

За рожденния му ден мислим да му купим нещо специално и по-голямо, защото за сега бабите и дядовците го засипват, а ние сме били по-скромни. Имам нещо в предвид, но първо ще проуча и ще споделя.

# 217
За частна детска ясла съм чувала цена от 300 лв. във Варна.

# 218
  • Някъде там
Добро утро момичета  Hug.
 Благодаря ви много за отговорите. Засега съм овладяла положението поне нямам мехури. Като се изгорих и веднага след това намазах с Дефламол и явно има ефект. Ръката е добре ама гърдичката е малко ранена  Sad. Ама и тя ще се оправи.
 Да ви се похваля днес Лили за първи път се обърна към мен с МАМА. Много съм щастлива защото просто неочаквах да го каже толкова ясно. Този месец сме ходили най малко на 4 РД и да ви кажа честно много се отраква покрай тях. Все е с нови номера явно попива от другите деца и голяма скица става  Heart Eyes.
 Фифи Много неприятна случка. тези летни вируси са мн коварни. Дано скоро се оправи малкия бонбон.  Hug. За компресите Лили като беше болна и Панадоли, Нурофени тен подобни като не исваляха темпаратурата и само с компреси я свалях.
 Тони Тази твоя маймунка сладолед си хапва. Ами той си вкусен да ти кажа. Аз още не съм я захранила с кисело мляко. Обаче един ден си правихме таратор с мъжа ми и тя милата само се облизваше и аз и дадох малко мляко и тя като взе да примлясква за още мн смешна беше  Mr. Green
Съниии Лелеееее другия месец годинка. Как лети това време. Да ти е жива и здрава красивата Алинка.   bouquet. къде ги намираш тези торти направо ми изтичат очите  Joy

Това е засега от мен   bouquet

# 219
Тони, на тази градина съм хвърлила око и аз, но цената е просто не е истина...

# 220
  • Варна
Морген! Явно синковеца е на нов етап от живота си - днес пак стана в 8.40ч. Даже май аз съм виновна. В смисъл наспах се и реших да си направя кафе и той като видя, че не съм в спалнята и айде..  Shocked Сега дремуца.  Heart Eyes Събира сили да се катери. Не знам как но вчера се изправи на затворената врата към терасата, на която няма на какво да се хване...  newsm78 Само с ръчички по стъклото и хоп прав, но не сигурен и веднага търси мама.  Mr. Green
fifi_0421 изключително неприятна ситуация сте изживяли!  Hug Hug Hug Направо настръхнах като те четях! Радвам се, че сте по-добре и дано съвсем скоро се похвалиш, че сте се възстановили напълно.  Wink
E♥L♥I♥T♥S♥A охх тия изгаряния! Много са болезнени и неприятни! Дано бързо да минава. Наскоро мама се беше изгорила изключително лошо и ходихме до Военна болница - само там има спешен кабинет, където могат да обработват изгоряло и от окръжна ни пратиха там. На нея много и помогна един правен крем с мас и невен, бани(киснеше си ръката) с морска вода или лайка.  Peace Но пантенол спрей не се пръска върху открита рана, така че щом вече се е обелила кожата внимавай какво слагаш.
Ехее Sunny_Girl кога отлетя това време!? Честита месечинка!  Heart Eyes Мерси за почерпката.  Laughing
Toni77 каква е тази ясла, какво това чудо?! То аз ако ще плащам толкова по-добре да си седя у дома. Но пък те щом са решили и имат възможност, няма лошо. Макар че чак био не знам дали е нужно, айде сега..  Naughty Кали чете вестник, ама Даниел го яде.  hahaha Докога ще слага всичко в устата си не знам.  newsm78
Хайде да спретна един кус-кус. Пък ако Даниел не го яде, аз ще си хапна.  Mr. Green

# 221
  • Пловдив
Добро утро и от нас  Hug
Съни, честита последна месечинка на Алинка   bouquet Да расте все така будно и красиво дете  Hug Как лети само времето... Като си спомня как всички трънехме като тръгна да раждаш толкова рано...Алинка добре ни изненада  Mr. Green
Елица,Тони и Петкова са ме изпреварили,но и аз да кажа - мас и невен за изгореното  Peace Браво на Лили,колко РД само,голям купон  Mr. Green
СВМ,успех и от мен  Hug
Зелда, това колело всъщност е кашпа за саксия  Joy Ама ние нали си търсим сеир  Mr. Green постоя детето,ама почна да го ръби по едно време и приключи фотосесията  Mr. Green
Сега отивам да правя домашен сладолед,че да се поразхладя после малко  Crazy
Бях тръгнала на разходка към Пловдив,ама съм си забравила фаровете включени и ми паднал акумулатора  ooooh! Та ще си седим вкъщи днеска   Rolling Eyes
Хубав ден от мен  Hug После пак ще се включа  Mr. Green

# 222
  • Нейде из лудите гори...
Hola, amigas!
Изпратихме си татково, приспах бебето и вече имам време да ви почета, че чак и да се разпиша - надявам се. Вчера Ая се наяде доста стабилно с пясък... до сега все я пазех да не го лапне, ама вчера реших, че като види, че не е хубаво - повече няма да иска да яде "това странно нещо". Та напълни си устата с пясък и ревна - май й заскърца зъба  Mr. Green Мисля, че вече няма да й е тооолкова интересна тая работа - дано е така.
След дълъг и "мисловен" разговор с ММ решихме , че септември ще се местим в Разград за неопределен период от време   smile3506 Има малка вероятност да започне стоежа на една фабрика до Варна, ама да видим, може и да се осуети решението ни  Mr. Green Mr. Green Направо ми става лошо , като се замисля пак за местене на багажи, освежаване на апартаменти и тн... Опитвам се да си изтъквам плюсовете от цялата работа - не че са много, ама все пак... по-добре да ги мисля тях, от колкото да навеся нос и да търся кусури  Whistling
Смуси, Ая също играе с тубите - любими са й. Веднъж дори спа с една 10 литрова - не я пусна просто. Обожава ги. Иначе любими са й лъжици, гумени играчки - чешка си венците, един кашон, който съм паркирала посредата на стаята и всякакви подобни "неиграчки". В голяма съм чуденка какво да измисля за РД-то й. Най-накрая ще й купя нова количка и така  Mr. Green Mr. Green
Елица Hug Добре , че се пооправят нещата при теб. Аз щях да посъветвам същото - Дефламол  Peace Peace
Тони, така са частните ясли, градини, училища. Аз оня ден разглеждах едно американско-българско училище с предучилищна . Взимат деца от 4 -годишна възраст срещу "скромната" сума от 6300 лева на година  Shocked или по-скоро за 9 месеца. Което си е 700 лева на месец, смятам, че е абсолютно ненужна подобна "гъзарийка"  Peace
Съни, честита месечинка на голямата Алинка  Mr. Green Mr. Green  Струва ми се , че ни почерпи с малко тъга..  Wink
Сийн, как е Благовест?
Момичета бебетата ви като се потят миришат ли? Моята сладура като направи потна локвичка на чаршафа - мирише ужасно, главата й НЕ, но изсъхнала пот мирише много лошо. Има ли други миризливковци?  Thinking

# 223
  • Пловдив
Марс,благодаря,че питаш за Благовест  Hug Кашлицата намаля - кашля само по няколко пъти на ден  Peace Сополите обаче много го мъчат  Tired Слагам капки вече 3ти ден,ама като гледам няма голям ефект... И солена вода доста често пръскам...Опитвам и с аспиратора,ама нещо не ми се получава   Rolling Eyes
За колко време горе-долу трябва да мине хремата? Някакви съвети за облекчаване?
Инъче и Благовест много се поти,даже и горе на Балкана,на хладното,през нощта главата му е все чисто мокра...  ooooh! Той и така настина според мен - потен и лъхнат от прозореца... Ама пък не съм забелязала да мирише  Rolling Eyes Но според мен е нормално...както и при нас сигурно на някои им мирише потта на други-не,знам ли  newsm78

# 224
Здравейте момичета, не съм писала от няколко дни, но си живея постоянно скачена с отварата от смрадлика и кремчето лансинох. Естествено количество на млекцето отиде на кино, но сега не мога да го мисля, ще везстановяваме обема като се оправя.  Много-много-много ви благодаря за милите думи и за Коколинчо и за Зори!  Hug Hug Hug Дай Боже молитвите на всичките ни дечица да се сбъдват!
Фифи, мила  Hug голям кошмар сте изживели. Надявам се скоро притесненията ти да останат в миналото. За теглото хич, ама хич не го мисли. И Коколин април месец беше свалил 220 гр, но на следващия месец ги навакса. А ти окончателно ли го отби Ивко? Прощавай, ако въпросът ми е неуместен или ако не ти се споделя по темата. Но ако е било заради самото ти боледуване можеш да релактираш и да си продължите и занапред. Понася ли му настоящото АМ, което му даваш? Стискам палци всичко да е наред при вас!  Hug
Съни, честита ч„месечинка мила! Ейййй, кога се изниза това време, направо не е истина.
Прощавайте милички, почти нищо не км чела, ще пиша идните дни. Сега ставам да сваля поредната порция смрадлика от котлона.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт