Да преправим старите мебели - 15

• 101 857
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
profesorkata, на твое място бих залепила със С200 парче с размера на цялата седалка канава или зебло  отдолу, като преди това хубаво подлепиш шперплата и след това отстрани подсилиш с телбод. Отгоре попълни с кит и състари в цвят по твое желание, така дефектите ще са част от ефекта.

# 571
Колко много сте изписали и какви красоти сте сътворили ! Браво, напълнихте ми очите и душата !   bouquet

Да споделя и аз моето мнение относно секцията на maria4r : така както е в момента много ми харесва, не е бозава, а е семпла, ненатрапваща се. А това е добре,защото е голяма. Ако обаче много си личи и дразни остатъка от орнаментите, бих ги върнала на място, но оцветени или в същия цвят или в цвета,който виждам че има боядисана в средата една челна дъска /тя не е ли с цвета на стената впрочем ? /.
red shoe преобразяването на шкафчетата е фантастично !

Моя гардероб вече не е мръсен и разнебитен ,но още не е готов. Малко бавно върви работата, може би утре ще показвам или в неделя, но не може да се сравни с красотите, които показвате. Както и да е, като знам от къде го измъъъкнах и на какво приличаше, се радвам че този 100 годишен дядо ще заживее нов живот в селската ни къща, а иначе старите му собственици мислеха  да го нацепят и изгорят  зимата в камината.

# 572
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
profesorkata, на твое място бих залепила със С200 парче с размера на цялата седалка канава или зебло  отдолу, като преди това хубаво подлепиш шперплата и след това отстрани подсилиш с телбод. Отгоре попълни с кит и състари в цвят по твое желание, така дефектите ще са част от ефекта.

Joy Благодаря, ама от всичко изредено разполагам само с С200 и двете си ръце! На помощ е абсурд да разчитам, и без това всеки ден ми се заканват, че като изляза, връщайки се може и да не си открия табуретката. В къщи се предпочита по-модернистичен интериор, а не искам да навлизам в подробности как от мъжът ми бяха изхвърляни цели корпуси от правени по поръчка модули с естествен дъбов фурнир, че още ми се къса сърцето. Cry Уф!

Също няма как да слагам нова седалка. Затова и се ориентирах да префасонирам по-скоро на масичка. Понеже е вдлъбната мисля да изравня нивото с някаква саморазливна смес, а отгоре ще лепя рисувани бамбукови летвички, с малки фуги между тях. Представете си го като мозайка от дъсчици с шахматна подредба и хаотичен рисунък. (Ама страшно обяснение дадох  hahaha!)

# 573
Ейй, че красотии. Много ми хареса всичко! Браво!
Тайна аз мазах с борокотнакт стените, че не се хващаха тапетите. Той не помогна за тях, но пък така си напръсках стъклата, че няма миене. Свекър ми каза, че иска много време да се отмие. Както стана и на ръцете ми. Но тях мия често, а стъклата-не. Та може би това важи и за паркета. Проклетия е контактния грунд. На теракота го изръчках с шпатола, ама на стъклатя няма как, камо ли на паркета.Ако измислих нещо друго сподели, моля

# 574
profesorkata_1 ,табуретката вече няма здрава основа(седалката) и според мен трябва да се махне преди да правиш каквото и да било.Можеш да сложиш стъкло с по-голям диаметър или някаква друга плоскост,но отгоре за да е по-стабилно.

# 575
profesorkata_1 сетих се, че на скоро гледах един скулптор, който работеше с кашони, вестници или пълнеж от старите дюшеци накиснати в Ц200, дали и при теб няма да се получи,ако дупката запълниш с някакъв такъв бъркоч  newsm78 после да изшкуриш и боядисаш на четки, да стане като състарена и да не личи петното от запълваното...всъщност така или иначе отгоре ще има саксии
да, кашон накиснат в Ц200 да стане като каша мисля, че ще стане

# 576
  • София
VK, решила съм да пробвам с  Меглио и домакинска гъба,с грапавото, да го изтъркам, ще кажа после дали съм успяла.

# 577
От всичките ми публикации във форума на тази тема може да се събере материал за малка книжка с инструкции за употреба. Въпросът е някой да я прочете преди да купи и преди да ползва.
Baibibi, аз книжката мога да я издам  Laughing Имам обемист файл записки с твоите обяснения, който преговарям периодично  Laughing И за това много се ядосах, най-вече на себе си защото съм отстъпчива, но това e друга тема. Обаче беше много смешно - като се ядоса онази жена, взе да блъска едни чекмеджета, сякаш у тях ще мажа, а мъжа ми вика - тя знае. Аз после като се ядосах, ама вече съм взела неподходящия продукт, и викам - какво знае, знае каталога, да не мислиш, че е боядисвала! Mr. Green
Но сега питането ми е мога ли да оправя грешката. Трябва ли пак да шкуря или да се пробвам да мажа отгоре с вярното масло. И най-много ме е яд, че сега вкъщи се гледа с недверие на Осмо, не на консултантката #2gunfire И най-много по тази причина ми се иска да оправя масата  Laughing

Иначе, да се похваля, първата врата, намазана с Аквис стана доста добра. Следващите ще ги изшкурим малко повече, но си стана вратата.  Ако трябва да минавам с лак, за да е по-издържлива боята и да не се наранява, казвайте да действам.

Maria4r, копчетата и перлите не са за моя вкус, но секцията ти ще си я гледаш. И аз съм за връщане на орнаментите, един тон по-тъмни, но не друг цвят.

Златен дъб, прекрасно  Peace

# 578
VK, решила съм да пробвам с  Меглио и домакинска гъба,с грапавото, да го изтъркам, ще кажа после дали съм успяла.
Тайна, забравих да кажа. Едно момче, което чисти прозорците вкъщи след строежа, каза, че за такива случаи много помага някакъв препарат Opti, имало го навсякъде в големите вериги хранителни магазини. Сега виждам, че пише, че е за дърво, но той чистеше прозорците с него, ето го
http://www.milev.co/product.php?id_product=154

Не съм го пробвала лично. Мисля, че с Меглио няма да стане, той е повече за мазнини.

# 579
  • София
  Много ти благодаря, ако не стане, ще потърся това Опти.

# 580
Оферирах си този шкаф:

http://prodavalnik.com/drven-shkaf-i8904957

но все още нямам отговор от продавача...
Много е "скандинавски "  Peace / макар че едно време е имало доста мебели в този стил, но кой ти е разбирал от скандинавски дизайн тогава .../
Естествено ще става бял  Simple Smile Дръжки - какви мислите,че ще отиват ?

# 581
Оферирах си този шкаф:

http://prodavalnik.com/drven-shkaf-i8904957

но все още нямам отговор от продавача...
Много е "скандинавски "  Peace / макар че едно време е имало доста мебели в този стил, но кой ти е разбирал от скандинавски дизайн тогава .../
Естествено ще става бял  Simple Smile Дръжки - какви мислите,че ще отиват ?

То зависи къде ще стои и най-вече ти какво харесваш, но аз мисля, че тип ковано желязо ще му ходят.

# 582
Другарката певица Рени , за дръжките -
Ето такива гледам са много нещо модерни:
http://image.kitchen-cabinet-hardware.com/images/template/home/cabinet-pulls.jpg
Моите например са такива:
http://pimg.tradeindia.com/00260431/b/0/Cabinet-Handles.jpg

Тайна , за петна от лепило аз използвам мазнина, дори обикновено олио да намажеш след известно време започва да се отлепва. Дали да не пробваш?

# 583
  • София
  Имам чувството,че се изчисти с меглиото и гъбичката, ще видя утре, като се напраши,дали ще се появят пак капки.

# 584
Другарката певица Рени, аз това лято смених 46 дръжки Simple Smile), така че дилемата ти ми е добре позната.

Дръжките, които Мелани е показала ми харесват, но ще трябва да запълваш едни дупки и правиш нови. Не че е много трудно де. Аз като че ли бих ги оставила дървени и кръгли каквито са. Зависи разбира се какво искаш да постигнеш като краен резултат. Може да разгледаш сайтове и магазини и да видиш какво има налично и с какви дръжки си ги представяш най-добре.

Между другото това ме подсети, че преди време бях показала един недовършен срин:

http://www.flickr.com/photos/79757013@N08/7418328688/in/photostream/

Ето го вече довършен, с розови дръжи (дръжките бяха натурални дървени и ги боядисвах) и стената също пребоядисана Simple Smile

http://www.flickr.com/photos/79757013@N08/7857569256/in/photostream/

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 19:16 от Margherita09

Общи условия

Активация на акаунт