Да преправим старите мебели - 15

• 101 798
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, моля за съвет! Имам в наследство холна масичка от пдч, но за съжаление не е с фурнир, а с пластмасово фолио. Мога ли да  я лакирам с лак за дърво отгоре?

Не.
Какво искаш да постигнеш? Ще ти трябват други материали.

# 601
Момичета, чета ви от известно време и искам ако е удобно само да попитам дали правилно съм разбрала - значи върху стари врати леко изшкурени, мажа латекс и отгоре безцветен матов лак на водна основа - така ли ? Бороконтакта задължителен ли е, че мъжа ми започнал касите без борото..... Мерси предварително на всички   bouquet

# 602
  • Карлово
Цветът и (жълтеникаво) е неподходящ за вписването и в обстановката.Мислех си дали  няма да мога да и придам червеникаво кафяв отенък.

# 603
Момичета, моля за съвет! Имам в наследство холна масичка от пдч, но за съжаление не е с фурнир, а с пластмасово фолио. Мога ли да  я лакирам с лак за дърво отгоре?

Такава масичка съм боядисвала с боя на спрей за градински мебели. Тя е на ацетовона основа и хваща върху пластмаса и други такива повърхности.
Разгледай в магазините за такива бои. Май има и безцветни... newsm78

# 604
Здравейте,
Ще ми се наложи да използвам средната част от тази секция за обзавеждането на един апартамент. Другите мебели са бели /лак/ и ми се ще да се доближава максимално до този ефект. Имате ли идеи как да го постигна? Не знам точно материала на дървото, ако някой се сеща може да подскаже. Мисля, че е ПДЧ. /не съм запозната изобщо Embarassed /

P.S. Снимката не е моя, свалих я от продавалник, защото секцията е същата. Надявам се да има с какво да разкрася темата по-късно.

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 03:05 от ♥♥♥ ~ Вики ~ ♥♥♥

# 605
Два дни не съм влизала и не смогвам да ви изчета.
maria4r Мисля че  по-добре ще стоят старите орнаменти,отколкото някакви копчета или перли по секцията.Столчетата са ти станали много хубави харесаха ми.
profesorkata_1 За столчетата са ти дали съвет вече,но да си кажа малко ме е яд че не си взела стола,но пък се надявам да си си взела поука и вече хич да не ти пуказа хората от страни Hug
Margherita09 Шкафа а и цялата стая е станала великолепна, smile3501 многоооооооооо ми хареса.
VK Не се ядосвай нали знаеш поговорката/Вкус и цвят приятел няма/все пак това си е твоята къща и каквото решиш това ще слагаш вътре,пък било то и л...о.
Рени  Hug благодаря за сайта,някой успя ли да се уреди със нещо ?
Вики прочети поне първа страница на темата,ако не повече.
Аз два дни ших и претапицирвах ъгъла в хола,и тъкмо реших да сваля снимките и нъцки,забравила съм кабела в къщи

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 10:12 от златен дъб

# 606
Прочетох и не само първата, ами до 30 и някоя стигнах, но явно още и аз не знам какво искам.  hahaha Другата част от мебелите е покрита с акрилна боя, поне така е посочено от производител, върху МДФ. Имаме идеи да се боядиса с автоемайл лак и полира с машина за автомобили. До къде трябва да се мине с шкурка - до окончателното премахване на черната боя? Мислите ли, че ще се доближи максимално до търсения ефект. А след минаване с шкурка, ако се боядиса с акрилна боя? Кой ще е по-добрия вариант? За отдаване под наем на апартамент е и идеално пасва като размер и приложение. (Знам, че може би отговор ще намеря в по-задълбочено ровичкане из темата, но като дори и не знам каква е разликата между МДФ и ПДЧ, дори не знам дали има значение, не мога да усетя какво точно търся.)

Ето едно предложение, не го видях до сега в темата - скрин за дрехи, преобразуван на пейка дори и с чекмедже:

# 607
и аз не съм чела тук уикенда, не мога да изчета всичко.

не съм боядисвала мдф или пдч, но в темата съм срещала. Различни варианти има, шкурене, след това акрилна боя, лак върху лак, състаряване. Не разбрах кое искате да боядисате с автоемайл лак  Rolling Eyes и кое как искате да преправите?

за подаряваните мебели от линка само да спомена, за който се интересува, че гардеробът наред с красивите столчета веднага са заминали  Sad

# 608
Средната част от посочената снимка в по-горният пост. Искам да стане с лъскав, гланциран ефект подобно на ЛПДЧ.

# 609
Средната част от посочената снимка в по-горният пост. Искам да стане с лъскав, гланциран ефект подобно на ЛПДЧ.

Не знам как се прави ЛПДЧ, но стоя и си мисля, ами ако не стане точно като другите мебели в стаята, няма ли да се "бият". Само предложение-размишления правя. Направи го в друг контрастен цвят.  Hug

# 610
Няма как да разбереш докато не пробваш.Боядисай на някое по-закътано място с автоемайл  и виж какво ще се получи.Преправяла съм мебели,но точно ефекта на ЛПДЧ не съм правила.
Успех и покажи да видим какво си сътворила.Хареса ми идеята от скрин-пейка.

# 611
Няма как да разбереш докато не пробваш.Боядисай на някое по-закътано място с автоемайл  и виж какво ще се получи.Преправяла съм мебели,но точно ефекта на ЛПДЧ не съм правила.
Успех и покажи да видим какво си сътворила.Хареса ми идеята от скрин-пейка.

И на мен. Макар, че малко идва кон за кокошка  Mr. Green. но...всеки спрямо нуждите

# 612
Вики шкафа, който искаш да пребоядисаш, до  другите ли ще стои ? Защото си мисля, че колкото и да ги гласиш и напасваш едва ли ще се постигне същият бял лаков ефект.
Ако ще стоят разделени вероятно би могло да се получи с акрилатна боя и от горе върху нея  лак за паркет на водна основа - има такъв на който на етикета пише че е супер гланц. Така с две/три ръце лак предполагам, ще стане достатъчно лъскаво.
Ако ще стоят заедно, тогава мисля, че ще е по- удачно въпросната секция да се боядиса в друг цвят - например светло бежав или съобразно останалият интериор. И отгоре за финиш пак супер лъскав лак за паркет, така че да не се избяга от гланцовата  линия на другите мебели.

Мдф не съм боядисвала, но опитай да надраскаш с шкурка № 60/80 и виж дали става грапаво. След това с по-финна шкурка 120, но без да се престараваш със шкуренето. После намазваш с Боро контакт /розовия/, боята, лакът. С автоемайл-лак ще си спестиш полагането на Борото, но според мен пак трябва леко да надраскаш със шкурка. След автоемай-лака - вероятно би могло да се постигне още по- гланцов ефект със безцветен алкиден лак.

# 613
# 614

синият стол с розите  Heart Eyes направо седнах там...
всъщност има доста сполучливи, които ми допадат  Simple Smile благодаря за линка.

все повече се замислям за тази секция - ако се махнат вратичките горе и всичко се боядиса екрю или друг цвят, по-добре да не е като белите други секции, но с матов ефект, а не лаков дали ще стои добре наред с лаковите, щом са за една стая, но отделно от него и да се върже с лампа или стол за четене  Rolling Eyes много лаково да не стане в стаята?

Общи условия

Активация на акаунт