Гримиране - идеи, продукти и предизвикателства - 10

• 54 511
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
...
С очната линия съм много зле, имам течна с четчица, колкото пъти съм пробвала става голямо мазало или твърде дебело за моя вкус, мисля да си взема гел, ...
за очертаване можеш да опиташ и с молив или сенки със скосена четка  Peace

Тъкмо щях да предложа някой мек молив, хубаво подострен. После дори може леко да издърпаш, Селен, с клечка за уши, ако нямаш четка с такъв дунапренен край.  Laughing
А, иначе и аз все се чудя как да направя очната си линия/моливът да изглежда завършен. Днес пробвах и разни варианти на тях, за разнообразие:

Тук щеше да е по-добре, ако бях следвала извивката на горните си мигли. На долния клепач, обаче ми допада.  Mr. Green

# 166
  • в 1001-та нощ
на мен много ми харесва  Heart Eyes

с какво очерта  Rolling Eyes    bouquet имаш и на водните линии, нали?  Rolling Eyes

# 167

*Ally* много е красиво!
какъв е молива във водната линия?
търся нещо с интензивен цвят и издръжливо за там   bouquet

# 168
*Ally*, и на мен хич не ми харесва как се получи в края, но с апликатор по-добре не можах, мисля да си взема няколко четки и се надявам с тях да ми се получава по-прецизно. А сенките са някаква китайска палитра с 6 сенки и 2 ружа, приятелка на майка ми беше ѝ я подарила, но тя сенки не ползва и ми я даде. Оказаха се учудващо пигментирани. Ей сега се пробвах да ги снимам да ти ги покажа, но цветовете излязоха дооста далече от истината, все пак - ето ги.
Очната линия много добре ти се е получила Peace Аз наскоро пробвах да очертая цялото око с мек молив и се докарах като панда.
Алена, точно скосена четка мисля да си взема тия дни, допада ми как изглежда очертаването с нея.

# 169
на мен много ми харесва  Heart Eyes

с какво очерта  Rolling Eyes    bouquet имаш и на водните линии, нали?  Rolling Eyes

Ако въпросът е към мен, благодаря, но направо ме е срам да отговоря.  Rolling Eyes
В момента нямам никакви четки под ръка, та за гел очната на Есенс използвах клечка за зъби.  Joy За предишното предизвикателство, пък я нанесох с апликатор.  ooooh!

Скрит текст:
Не е оправдание, но съм си на планина този месец, и въобще не съм подозирала, че ще прибягвам до толкова грим. Въобще не бях планирала, и забравих четките си. Иначе ползвам от съвсем обикновените-тънки. Най-удобни са ми.

Ивана, благодаря! За вътрешните очертания, най-вече близо до миглите ми е най-удобен един мек молив (черен) на Есенс. Black Mania, или нещо подобно.  Peace Черна опаковка, със сребрист надпис. Аз много си го харесвам този молив. Страшно черен е, колкото очната им линия. За издръжливост може да се сложат сенки отгоре, но аз не ползвам.  Peace

Селен, благодаря за снимката, и комплимента. Аз най-често се правя на панда.  Grinning

Да си кажа без бой, че ми е страшно трудно да преценя какъв вид очна линия ми отива. Ще публикувам и други гримове, уж за предизвикателството ( някои пък са стари ) с различно нанасяне на очни, та да дадете съвет.

# 170
  • в 1001-та нощ
ама как ще ти е неудобно  Rolling Eyes то дори е майсторлък да го постигнеш с нещо нетипично  Peace

това долу в скрития текст - също много ми хареса  Heart Eyes

Скрит текст:

# 171
Направо е страхотно!  Heart Eyes Но на моята форма на очите едва ли ще седи така.
Нейните ми напомнят единствено за bedroom eyes.

# 172
Кога успяхте да изпишете повече от 10стр  Crazy Един следобяд ме няма и не мога да ви изчета  Laughing Но поне се отчетох със снимки и по двете теми на предизвикателството. За мое учудване снимките се получиха сравнително добре и без много зор  Crazy Но явно ми трябва повече светлина на тоалетката. Или ще си сложа по още една пура над и под огледалото, или ще си взимам някакви прожектори, като на Адри  Laughing

Утре сутринта сигурно ще сте го докарали до 20-та страница, като знам колко нощни птици има тука, но аз отивам да спя  Mr. Green После ще търча да ви догонвам  Whistling

# 173
  • София
Селен, не ти трябват повече цветове. един хубав молив за очи - тъмно сив, черен, тъмно син (който предпочиташ) и си готова. Изобщо не ти трябва чак очна линия. Заже бих казала, че на този тип грим би било по - добре по - меко очертаване.

А за апликаторите не бой се. Важното е да имат хубав връх, за да става прецизно с тях. по - триъгълен такъв.

# 174
  • в 1001-та нощ
Направо е страхотно!  Heart Eyes Но на моята форма на очите едва ли ще седи така.
Нейните ми напомнят единствено за bedroom eyes.

научих и нов термин  Laughing bedroom eyes

а за теб - според мен трябва да опиташ - леко притворени очи и главата леко наведена надолу, снимаш в посока от над главата към челото - все едно апаратът е сноп светлина, която идва отгоре ....и аз едни обяснения правя  Joy hahaha

# 175
Благодаря за подкрепата Hellinger! Днес бях сама в къщи и направих няколко опита, но установих, че ми трябват четки. Утре съм на пазар. Имам нови сенки . Опитите ще продължа с пълна пара, но ми е трудно да направя две еднакви очи. Колкото до очилата - наистина не мога да нося, защото разликата в диоптрите е много висока и ме боли глава.

# 176
Селен, не ти трябват повече цветове. един хубав молив за очи - тъмно сив, черен, тъмно син (който предпочиташ) и си готова. Изобщо не ти трябва чак очна линия. Заже бих казала, че на този тип грим би било по - добре по - меко очертаване.
Имам и тъмно син и 2 черни молива, но реших да пропусна молива отгоре, за да не разваля целия грим с него, а отдолу реших, че няма да се връзва.
Трябва пак някой път да седна да тренирам очертаването с молив отгоре. Когато съм пробвала с по-твърд линията става горе-долу добре, но после едвам успявам да го изтрия...в лосиона за чистене слагам масло и пак едвам се маха. С няколко молива съм имала този проблем. Взех си мек черен, но пак не съм го уцелила, трябва да внимавам го нанасям съвсем леко, за да не стане твърде дебела линия, много се размазва и на всяко ползване трябва да го остря.
Явно ще трябва да пробвам с още различни моливи, докато си намеря подходящ.  Simple Smile

# 177
Алена, ще пробвам следващия път, добра идея.   bouquet
ndimitrova Успех с опитите, и чакаме снимки с нетърпение. Може да ти помогне да повдигаш вежди ( за да се поизпъне клепача) и притваряш око, докато се гримираш.  Peace
Скрит текст:
Това мъниче в подписа ти е направо  Heart Eyes
Селен, На мен гримът ми харесва и без очна отгоре. А на горната вътрешна линия слагаш ли черен молив? Когато за пръв път видях една съученичка в 5 клас да го практикува, реших, че е изключително болезнено и ненужно. Но сега не понасям тези празни дупки, които се образуват в корените на миглите, и мацам смело гел очна и мек молив, докато не съм ги заличила.
За тези дупки говоря:

# 178
Точно с тези дупки имам проблем, изключително ме дразнят, но все още се уча как да очертавам отгоре без да се получават. Засега не ми се получава особено добре, но ще тренирам докато стане. Последния път като пробвах успях да ги запълня, но очертаването стана твърде плътно.
Ако правилно съм разбрала, ти имаш предвид, че се очертава водната линия на горния клепач, като в това клипче? Ще се пробва и това, ако така няма да личат. Grinning

# 179
Точно, според мен седи много хубаво и с кафяв молив, без очна линия отгоре.
На тази ми снимка хем имам очна, хем съм очертала от вътрешната линия и пак има дупки. Открих, че се заличават най-добре, като си изпъна клепача и ръчкам с мекия молив отгоре, съвсем в корените на миглите.  Laughing  И с тънка четка и очна линия се получава, ама... по първия начин ми е по-лесно.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт