ВМ НВХ - част 50

• 51 872
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
нямам думи, страхотни сте
аз вече нямам време за писане, поне ви чета набързо през деня
голямо благодаря за всички интересни линкове и краткия им преразказ
както и за кулинарната тема
сега ще изкопирам в нея моите творения и експерименти

за съжаление ще се появявам все по-рядко тук, но ще ви чета при всяка възможност
сега петъците ми са свободни
този си позволявам да помързелувам няколко часа
но другите ще бъдат посветени на кълване за сертификат - искам да го взема тази година и може и от съня да си взема ако трябва и няма накъде, поне на режима няма проблем да спя малко за сега

правих сусамените вафли, станаха супер
рецептата е супер лесна:
по шепа кокосови стърготини, млени бадеми и сусам се запичат последователно леко в тиган на котлона, като през цялото време се разклащат, за да се изпекат равномерно
в топлата смес сложих какаово масло - пак кък шепа, разбърках да се разтопи
с лъжица оформих вафлите върху хартия за печене
отгоре ги притиснах отново с хартия
след час в хладилника се стегнаха и станаха ммм...

четох в един блог за кокосово масло
можело да обръща мозъчни увреждания при Алцхаймер и човек постепенно ставал отново себе си
ето линка,картинките са на англ.
http://www.sunsoft.se/?p=746
най-долу има линк и към книгата

относно постите - спайдерите имат интересени постове за тях
пусках цитата и тук
http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=6655
т.е. режимът ни е напълно богоугоден  Mr. Green

моите коледни ястия за Бъдни вечер са чушки, пълнени с боб и зелеви сърми с парченца месо
разбира се и питка с паричка и баница за КОледа/НГ
но откакто 1/2 спря глутена ще трябва да ги заменя с нещо друго
 newsm78

благородно ви завиждам на срещата
хапнете и пийнете и за мен по хапка и глътка

някой писа за тежък ПМС
и аз имах същия проблем юли в жегите
предполагам, че е защото си гладувах и карах предимно на вода и солени маслини
сега имам само силен глад, но не и нерви както тогава
за 3год бях забравила какво е това нервни пристъпи при ПМС
идеше ми моите да ги нарежа на парченца тогава  Embarassed
та явно трябва да се яде, макар и насила и въпреки жегите

# 661
забравих да кажа, че се опитвам отново да направя каймак
този път от сметана на водна баня, вече се редуцира от 1.5ч
да видим колко време ще отнем на 300мл сметана да станат на каймак

# 662
  • София
W'A'S'P' , тези вафлички как ще вървят с бита сметана - ау какъв десерт може да стане  Embarassed Embarassed Аз май само за десерти мисля  Embarassed Embarassed

W'A'S'P' , току що отговори и на въпроса ми за фъстъчетото масло, в темата за рецертите.
Ето и Опалянките може да се мажат с него и малко сметана, може и без нея де.

Бъргери със сметана между опалянките....Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 11:15 от Петяя

# 663
W'A'S'P', успех в кълването ще се справиш, ти си боец! А и както се оказва (визирайки 'писмото на бащата', който Шоки сподели) ние сме с едни гърди напред  Hug

А вфличките ще бъдат наготвени още днес! (твоя 'рецептурник' ми е във фейвъритс  Wink)
Петяяя, и аз доста се заплесвам по десертите, ама се оказа, че зора е да ги направя и да видя какво ще излезе. Вкусни са, но не мога да изяждам по много. Пък и да заредя и детето с десертчета, ама истински, да не се чувства чак толкова прецакано от живота с 'откачената' си майка.
Напоследък милинкото доста набляга на ребърцата и домашното ми кисело с опалянките. И садолед съм й наготвила.. въпреки, че специално за него май твърди че й харесва, само защото знае, че би ме зарадвало точно това да чуя  Tired А пък баба й много услужливо й купува нормален, въпреки, че много добре знае мнението ми по въпроса Twisted Evil

относно постите - спайдерите имат интересени постове за тях
пусках цитата и тук
http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=6655
т.е. режимът ни е напълно богоугоден  Mr. Green
ЛАЙК, ЛАЙК, ЛАЙК!!!

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 11:24 от Bobeto

# 664
И  аз заета,като УАСП, но да мина и  да ви надзърна.. Hug  Режимна съм, имам свалени едни 400 грама още...е, то какво е в твзи 400 гр, не е ясно, ама пак е добре..  Аз сега ,като ви четях  , за съня... и се усетих, че от 2-3 дни не съм спала следобед.... Rolling Eyes, а и втора вечер съм към 2,00 още будна... , а  преди си лягах рано..  я, каква промяна...  Laughing   Приятен уикенд, момичета , страхотни сте !  Hug
 Аз да попитам, за кокосовото масло ... вие май бяхте говорили, ама аз тогава...не запомних, от кое кокосово масло да си купя? Да ордирам по интернет ?  Или  ot IHerb ?  newsm78

# 665
  • SA
Ох, моите опалянки нещо не се получиха. Не бухнаха никак, разляха се и полепнаха по тавата. Едва ги изчегърках после.  Embarassed
Вие върху хартия ли ги печете? Къде ли бъркам?

# 666
  • София
Ох, моите опалянки нещо не се получиха. Не бухнаха никак, разляха се и полепнаха по тавата. Едва ги изчегърках после.  Embarassed
Вие върху хартия ли ги печете? Къде ли бъркам?

Върху хартия  Peace, моите бухнаха и след това спаднаха.

# 667
Pinkito, аз бях поръчала и още си хапвам кокосовото масло на Nutiva от iherb - тогава беше намалено Embarassed Много е хубаво, с аромат на кокос си е, не е обезмирисено, каквото съм купувала тук. Но тази процедура ми се вижда много сложна и май като го свърша няма да поръчам пак, поне засега Sad Купувам си пълномаслени кокосови стърготини от Метро - по 2 пакета по 500 грама, ям си щедро от тях, но с маслото е много сложно у нас, уви Rolling Eyes

Между другото, аз днес претърпях разочарование и възмущение, като видях, че Пикадили за втори ден не са заредили нито биволско, нито овче кисело мляко. И отидох в един друг магазин и си купих биволско оттам - 7,5% масленост, кофички по 400 грама. Ще докладвам как е Wink Близо до нас, на ъгъла на Иван Асен и Ракитин, има магазин "Сирене и вино за приятели". Друг подобен, но наречен "Хляб и сирене за приятели", има на Парчевич 31. Продават продукцията на фирма "Добрев", но и вносни неща. Много добре изглежда всичко Embarassed Аз си купих миналата седмица едни топки моцарела от краве мляко, но естествено опушена - парти хапки, бяха доста вкусни. Днес купих биволско кисело мляко и биволска моцарела - специално моцарелата е по-евтина от тази по магазините, сигурно защото е производство на "Добрев", а не вносна. Но имат и прясно мляко, и краве кисело, и най-различни сирена и кашкавали, и колбаси, и вино, и други неща Wink

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 12:52 от Cioccolata

# 668
  • София
Момичета,

Опалянките, дали ще станат с извара?

# 669
За четящите английски майки - по темата за храненето на децата: http://www.fathead-movie.com/index.php/2011/02/03/my-thanks-to-t … elines-committee/  Wink Laughing

(в превод накратко - Том Нотън благодари на държавата, че благодарение на препоръките за нискомазнинно и високовъглехидратно хранене на децата, които повечето родители и училищните "столове" спазват, неговите собствени дъщери след години ще имат предимство и в интелектуалното, и във физическото си развитие пред останалите деца, защото се хранят високомазнинно и нисковъглехидратно)
това ми хареса много Joy
вчера си купих бекон пушен и о, ужас чета отзад- само Е-та и си продължавам с мойта си закуска от 2 яйца, 20 гр.масло, 50 гр. сирене, домат или краставица 200 гр./ долу- горе са грамажите/

# 670
Камелот, и аз на хартия ги пека, и при мен не бухват особено.
Петяяя, може и да се получи, ама трябва да направиш по-'кремава' изварата. То аз досега ги правех все с домашно забъркано - извара, сирене, КМ и масло. Трябва да пробвам колко по-различно е с Филаделфия.

Гълъбина, и на мен ми е проблем да намеря не-'препариран' бекон. То едни е-та, едни чудеса... Засега взимам от Лидъл - на фирма Барони, струва ми се най-малкото зло. Та някой ако е открил нещо читаво, моля да докладва  Flutter

# 671
Да подсетя желаещите за срещичката, да си дадат предпочитанията (който не е):

хайде на анкетата!

да се преброим и уточним

# 672
  • here, there, everywhere
Момичета помагайте. Много се запалих по палеото, но не разбрах там могат ли да се хапват млечни ?Май не Confused
Дали има от къде да си дръпна книгата? Ще ми се да се пробвам, че много бухнах в последно време.

# 673
Има палео с млечни и палео без млечни, общо взето всеки си го дефинира, както му скимне Laughing Важното на палеото е продуктите да бъдат максимално естествени, натурални, био... Така че млечното палео предполага сурово, непастьоризирано мляко.

Според мен палеото е трудно за спазване, освен ако не си гледаш всичко в домашното стопанство - и животни за месо и мляко, и зеленчуци, и плодове...

А иначе "палео + млечни" е ВМ-НВХ Wink

# 674
  • SA
TedyV , ето оттук може да си изтеглиш книгата:

http://avaxhome.ws/ebooks/cooking_diets/0471267554.html

В сайта мисля, че има и книга с готварски рецепти .

Общи условия

Активация на акаунт