Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 41 118
  • 876
  •   1
Отговори
# 780
Отвратително е да. Аз разбирам двете деца да се забавляват като играят на " Не се сърди човече" например. Но в банята!? Странно и нездраво ми звучи и отвратително също.

# 781
Няма сила на света, която да ме принуди да отглеждам чуждо дете, докато моето скита насам-натам като прокудено. Ако съм избрала да живея с някого някъде, то и моето дете ще е с мен! Няма как животът ми да е ОК, ако със собственото си дете се виждаме като на свиждане. Нямам думи!
Съвсем друго е, ако моето вече си е поело житейската пътека и е избрало да учи в чужбина, напр. Но тук става въпрос за тийнейджър. Няма как това да е нормален живот за една майка! И не ми се мисли какво му е в главицата на това дете!

# 782
  • София
Аз в началото си помислих, че детето живее тук с баща си, а то се оказва почти като сираче - бащата на една страна и май с ново семейство, майката на друга с нейното ново семейство. Хич не ми харесват такива работи, не че не мога да разбера защо се случват.

# 783
  • Там, където ме обичат
Аз в началото си помислих, че детето живее тук с баща си, а то се оказва почти като сираче - бащата на една страна и май с ново семейство, майката на друга с нейното ново семейство. Хич не ми харесват такива работи, не че не мога да разбера защо се случват.
Не бе скъпа, детето отвреме на време се вижда с бащата и щото много му харесва, къпе малкото си полубратче/сестриче. Иле беше детето на гаджето на майката.  newsm78. Що не и двете.  Mr. Green
Съвсем се овъртолих в тази сапунка, кой на кого е дете и как е решен проблема с къпането.  Mr. Green

# 784
  • София - Рим и обратно
To никак не е смешно Sad. И друг път съм казвала - най-голямата грешка на една майка е да зареже детето си при баба, с мотива, че там "ще му е добре". Не, няма да му е добре. Децата имат нужда от майка си, където и да е, както и да е, с много с малко, на тясно или на широко - но с майка си. Просто не разбират какво причиняват на децата си такива родителки. Знам какво говоря.

# 785
Не непременно. И аз знам какво говоря.

# 786
Само мога да добавя, добре че я има тази баба, иначе на тинейджърката можеше да и е по тъжно.

# 787
Промени ли се още нещо след темата?

hahaha Joy и аз съм такава домакиня

# 788
  • Там, където ме обичат
Авторката нещо изчезна, какво ли стана? 

# 789
Не е изчезнала,защото се е засрамила. Просто не сме и интересни. newsm53

# 790
Ако карах дъщеря ми да прави тези неща, които авторката кара своята... Досега тя да се е изнесла, защото няма личен живот, а аз да съм се салоубила от скука, защото някой друг ми върши работата !!!  dontknow

# 791
Ако карах дъщеря ми да прави тези неща, които авторката кара своята... Досега тя да се е изнесла, защото няма личен живот, а аз да съм се салоубила от скука, защото някой друг ми върши работата !!!  dontknow

Ей , това много ми хареса !  bouquet

И аз съм така ! Joy Joy Joy

# 792
Здравейте ,случайно попаднах на темата и като прочетох какво се изисква да върши дъщерята на авторката се  облещих

Сега ,дъщеря ми е на 20 г. Когато беше на 15 -16 ако успеех да я накарам да си почисти стаята това беше повод за всенародно веселие.Но пък когато сама решеше да го направи,почистваше я идеално
Е имаше задължения особено когато съм на работа/ако има чинии да ги измие ,да хвърли кошчето /
Отидохме на море със съпруга ми без нея/тя ходи преди това с лагер/Когато се прибрахме обаче цялата къща светеше- мила прозорци ,прала пердета,очистила.
Към 17г се прояви обаче желанието и за готвене.Не съм я карала ,сама искаше , интересуваше се ,питаше
Сега живее в чужбина с приятеля си и се справя чудесно с домакинските задължение.
Така че според мене всичко си се нарежда когато му дойде времето
Ако съм я карала да върши всичко описано от авторката ,не е гаранция че ще бъде добра домакиня най много да се получи обратният ефект

# 793
Моят тийнейджър сам си подрежда стаята, просто го дразни да е разхвърляна. Основно всекидневно и неотменимо задължение е да прибира и изхвърля боклука. В събота или неделя го карам да изхвърля и събраните стъкларии бутилки, буркани..., но напоследък аз поех това задължение, защото виждам, че все по-малко време му остава. Всекидневно ми помага при вдигането на масата и прибирането на играчките на малката, но това също са плаващи задължения, според това дали има време или не. Чат пат има желание да направи салатата, ако има време -оставям го. Това е. Останалото го върша аз и не мисля, че повече му е необходимо да прави. Да момче е, но сега е във възраст, която трябва да си наляга парцалите и да учи, да се вижда с приятели и т. н.
От време на време го пращам до магазина набързо, но и това избягвам да правя, за да не му губя времето излишно.

Към авторката: смятам, че дъщеря ти в никакъв случай не е мързелива и задълженията й са прекалено много. Домакиня може да се научи да бъде и по-късно и по всяка вероятност, ако не попадне на богат мъж, или на такъв, който да й помага, ще бъде домакиня цял живот, но сега е момента да учи и да се развива. И манджи ще се научи да готви - готварският форум на бг мама е на една ръка разстояние.  Peace

# 794
  • Там, където ме обичат
Моят тийнейджър сам си подрежда стаята, просто го дразни да е разхвърляна. ...
Малеее, какви деца. Моите това никак не ги дразни. Само мен. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт