На море в Гърция - 11

• 97 285
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Да, извън селото се пада Асса Инн и под него е каменист залив, а пясъчният плаж пише, че е на 100м. Щом в самото село няма къде да се разхождаме, то тогава ще отскачаме до Агиос Николаос и Никити. Иначе ние точно спокойствие търсим и красиви гледки  Simple Smile За първи път ще ходим на гръцкото море и се надявам всичко да мине, както трябва, да бъдем така впечатлени, както и повечето от вас. Ще се радвам на още мнения относно комплекса.

Асаин е разположен на висок каменист хълм, над 50 м над морето. Самотен хотел, малък собствен басейн. На-близкият морски пясъчен плаж е на около 700 м в посока Пиргадика, който принадлежи на хотел, разположен на шосето. В обратна посока има други пясъчни плажове, но са трудно достъпни поради висока денивелация. Шосето, по което се върви е тясно, стръмно и не предполага пешеходство. Таверните на Пиргадика  са на около 2 км и плажа на градчето-на още 1 км. Никити и Агиос Николаус са на около 25 км. На 3-5 км от Асаин има вилно селище, не му помня името, с отворен пясъчен плаж. Като цяло мястото е изолирано и за подобни пари има доста по-добри , според мин предложения в региона.

Благодаря ти за информацията. Не знам защо тогава беше написано, че е на 100м от плажа Агиос Теодорос /каквото и да означава това/ и че в близост имало красиви малки закътани плажове. Но така или иначе сме с кола, ще го преживеем.

# 301
Хайде малко инфо и от мен...
В момента сме в Коринос, част от Олимпийската ривиера. Хотелите са на брега, а селото е малко по-навътре. Катерени си е Слънчев бряг, но пак е по-приемлив за мен. С изключение на сергиите.
Хотелът е непретенциозен, но е много красиво наоколо, прекрасна зелена морава, люлки, красив бар ..., прилича на българската Албена и е чудно за деца. Времето е чудесно, водата топла и чиста. Не е скъпо, чудно е за кратка почивка на края на лятото. Ходихме да видим крепоста в Платамонас, последното село от Ривиерата и първото с голяма денивелация и красиви гледки. Хапнахме риба в една рибна таверна на пристанището, чудна беше.
Чакам с нетърпение Неделя когато поемам надолу към Волос.

Havga, в кой хотел бяхте в Коринос? Ние тръгваме утре натам.

Dama, а вашите впечатления от Orfeas Blue Resort какви са, нали и вие бяхте там по празничните дни?

# 302
 В Сани бих се завърнала, само ако ми се закълнат, че ще бъдем не повече от 10-тина българи и никога на наши национални празници. Бяхме преди две години и видях познати, които в София не бях виждала от десетилетие. Не съм шовинист, но понякога ме беше срам от някои нашенски изпълнения.

Старото Никити е прекрасно (нагоре над шосето) с дух и атмосфера, коренно различна от тази на плажа (това не е истинското село Никити). Стари къщи - каменни, столетни. Някои полуразрушени, други реновирани. Красива стара църква, малки улички по които би могло да се снима филм за 18-19 век. Яд ме в че миналата година сме го пропуснали.

# 303
В Сани бих се завърнала, само ако ми се закълнат, че ще бъдем не повече от 10-тина българи и никога на наши национални празници.
Предполагам, че говориш за Сани хотел, а не за Сани бийч клуб.
Независимо, че са част от един голям комплекс- Сани Ризорт, разликата между тях е огромна. За петте години, които почиваме в Сани клуб не сме засичали повече от 2-3 български семейства и то точно около празника 6.09.

Виж, хотела е друга бира. Почти всяка вечер ходим на разходка там до Сани Марина и Garden Theatre и действително паркинга е пълен с български коли.
Не бихме почивали в Сани хотел и поради други причини. Хотелът е огромен и пренаселен, а ние търсим спокойствие. Приятно е за разходка вечер, но само толкова.

Иначе спазваме няколко правила:
1. Не ходим в Гърция на почивка на по-евтини места около български празници, понеже е пренаселено с българи.
2. Колкото по-на юг, толкова по-малко българи.
2. Не пътуваме към България в последния ден от почивните дни/около празници/, за да избегнем натоварения трафик на границата.

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 09:28 от Фран Джонсън

# 304
Фран говоря и за хотел, който беше най-натоварен, но и за Порто Сани Вилидж и за Бийч клуба. Комплекса беше пълен само с българи, което с голямо неудоволствие ще кажа че беше потресаващо неприятно изживяване. Може би беше така именно заради националните празници, но свързвам Сани именно с това. Иначе комплекса е на ниво.  Peace

# 305
  • с/у ОколоМръсТното
но най- харесваме 5 стъпки в пясъка, на около 7км от Каламици.

ооооо, там е много готино...  Peace

Привет, прясно завърнала се снощи, споделям, че гръцкото море (и почивка в частност) е точно това, което всеки сам си направи и организира.
Аз съм доволна, всеки ден на различни плажове, но като цяло Източният бряг на Ситония се оказа с леко мътна вода, от пожарите по Атон, както вече някой отбеляза.
Нашествието от сърби - гръмогласни и нетактични е по-голямо и от осите по Ситония. Факт.
Обаче пък на тях, на нас и на македонците се крепи крехкия тур. сезон това лято по северното крайбрежие на Гърция.
И затова домакините са съгласни на всичко.

Наистина Логомандра е с най-чистия плаж от всички, които успяхме да обиколим за тази година. Говоря само за плажа, комплекса не ме вълнува.
Мен в х-л в Гърция не мож' ме затвори...

Бяхме на "гости" на приятели, почиващи вече 3г. с кемпер на юг от Порто Карас... Ми няма такова небе (нощно), спокойствие, риби, гонещи се под краката ти и т.н.
Истинска дива почивка... Усещането за сливането с плажа и природата е невероятно.

Случихме на готина стопанка, на хубава вила (на 1-2км. от Неос Мармарис), на сравнително спокойни съседи по стая и това допринесе за откъсването ни от реалността поне за 7-8 дни.

Но снощното прибиране от Кулата веднага ни приземи към трафик, неуредици и т.н простотии в нашата мила Родина.
Около 200км. само за 5 часа  ooooh! Tired

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 11:45 от Шани

# 306
  • София
Фран, позволено ли е на плажа на Сани да влизат външни посетители, които не са настанени в хотелите от комплекса?
Ние пък по празниците бяхме на Паралия Офринио. Градчето е симпатично, с много заведения и забавления за деца. Плажът не ме впечатли. Просто това не е моят тип плаж. В тази част, в която бяхме настанени - до къмпинга имаше камъни в началото и бързо ставаше дълбоко. В частта, която е по-близо до центъра мисля, че имаше места с по-малко камъни и по-плитко море. Бяхме настанени на първа линия, но беше ужасно шумно от движението по улицата. Ходихме 2 дни до плажа Амолофи, който е на около 40 км от Офринио, точно преди Неа Перамос. Страхотен плаж - без камъни, ситен пясък, плитко море около 50м. навътре, макар и с малко неравномерно разпределена дълбочина.  Grinning Ама как се изразих само... Беше пълно с българи, май даже почти нямаше гърци на плажа. Единият ден даже май имаше 2 рейса със сънародници за еднодневен плаж от Благоевградско. Но на мен българите не ми пречат, даже децата си намериха компания за игри.

# 307
  • София

Но снощното прибиране от Кулата веднага ни приземи към трафик, неуредици и т.н простотии в нашата мила Родина.
Около 200км. само за 5 часа  ooooh! Tired

Явно снощи е имало форумска среща в задръстването   Mr. Green  Ние също бяхме в хубавата гъчканица образувала се от Благоевград. Няма такава тъпотия.

# 308
  • София
2. Не пътуваме към България в последния ден от почивните дни/около празници/, за да избегнем натоварения трафик на границата.

това е и наше основно правило.

не знам на кого се сърдят съфорумките, които са пътували дълго и мъчително в колоната вчера. всички знаем какъв е пътят Кулата-София, всички знаем колко народ ще се прибира от Гърция в последния ден и момент...

# 309

...

Това е и наше правило и не само наше, защото в събота също имаше доста прибиращи се от Гърция.  Laughing

# 310
Зависи по кое време е било прибирането... Към 11:30 в събота имаше двадесетина коли /половината румънски/ и минахме за две-три минути... След обяд разбрах, че се е чакало по 40-50 минути на границата, че и повече...

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 11:36 от NautilusPompilius

# 311
  • с/у ОколоМръсТното

не знам на кого се сърдят съфорумките, които са пътували дълго и мъчително в колоната вчера

то има колона и колона, но да се влачиш 40-50км. само на 1-ва, 2-ра с макс. 30км/ч е нелепо и нетипично, дори за този път. Все пак нямаше ТИР-ове, тук-таме по някой автобЯс.
Много пъти сме го минавали тоз път... дори в порой, при това нощем... Е, те таквоз чудо, като снощното НЕ е имало.  Tired
Ние след Дупница се отклонихме от главния път и се прибрахме през Бистрица. Кеееееееееф... макс. 10-ина коли да срещнахме.
Иначе и аз имам правила, но Животът понякогаа налага свои такива Wink
... затова никога не казвай никога  Grinning

Гледам си снимките и мислено съм още там... на плажа...

# 312
  • София
Вчера колоните не бяха на границата, а между Благоевград и с. Усойка, заради пожари покрай пътя на 4-5 места.

# 313
Ние вчера минахме границата към 15 ч. и нямаше опашки, минаваше се на 4 поста без проблем. Задръстванията се бяха получили от пожарите около жп линията, които на места излизаха до пътя и преминаването около тях беше с пропускване само в една посока. Как пък хората не се научиха да внимават в тоя пек с тия цигари, а може и някой нарочно да го прави. Но толкова пожари мисля, че не имало в други години.

# 314
  • София

не знам на кого се сърдят съфорумките, които са пътували дълго и мъчително в колоната вчера. всички знаем какъв е пътят Кулата-София, всички знаем колко народ ще се прибира от Гърция в последния ден и момент...

Аз по принцип не съм от сръдливите, но :
Сърдя се на полицаите, които не си мръднаха пръста да спрат онези джигити, които караха и в насрещното и по банкета и създаваха допълнително напрежение на и без това изнервената колона. Седяха, поклащайки палките и гледаха безучастно как разни тарикатчета се врат от всички възможни посоки и в нарушение на всякакви правила, създавайки опасност за останалите. Сърдя се , че никой и по никакъв начин не можа да обясни каква беше причината за това задръстване и защо изобщо е спряно движението, което всъщност доведе до въпросното задръстване. Сърдя се защото нашите власти никога и за нищо не са подготвени. В Солун миналата година беше станала лека катастрофа на околовръстното и се образува доста сериозно задръстване, което беше разчистено за не повече от 20 минути от техните полицаи, които на минутата долетяха от някъде с мотори и веднага се заеха да регулират и направляват трафика така, че да се разчисти задръстването възможно най-бързо.
 А иначе бях пределно наясно, че ще бъде натоварено, минавала съм и друг път в последен от поредица почивни дни и никога не е било чак толкова зле. На границата не чакахме изобщо този път. Винаги предпочитам и аз самата да не пътувам в последния почивен ден, но не винаги имам избор.   Peace

Общи условия

Активация на акаунт